Fallout: New Vegas post-apocalyptic RPG az Obsidiantól
Elküldve: 2010. 11. 13. 09:12
Az a repkedő izé tényleg nagyon idegesítő, nem is tudok ellene semmit sem kitalálni. Egyszerre jön vagy hát ott Goodspringtől nem is annyira messze és végem van.
Kicsit jobban elmélyültem a játékban és most már nem Hardcore módban játszom, hanem csak sima punci módban. Az a baj a frakciókkal való viszonnyal, hogyha egyszer nem megfelelően viselkedsz mondjuk az NCR-ral akkor onnantól kezdve elvágtad magad náluk örökre, mivel ezután szinte mindig rádtámadnak, aminek hatására újabb NCR katonákat kell megölnöd, aminek hatására ismét romlik az elfogadottságod. Így aztán belekerülsz egy olyan spirálba, amiből képtelenség kitörni. Az NCR-ral pedig nem árt jóba lenni, mert szinte mindenhol ők vannak.
Összességében azért jó ez a játék, meg a történetek is ahogy egyre többet játszik vele annál mélyebb lesz. Úgyhogy, amit korábban mondtam azt vissza kell vonnom. Jó ez.
Kicsit jobban elmélyültem a játékban és most már nem Hardcore módban játszom, hanem csak sima punci módban. Az a baj a frakciókkal való viszonnyal, hogyha egyszer nem megfelelően viselkedsz mondjuk az NCR-ral akkor onnantól kezdve elvágtad magad náluk örökre, mivel ezután szinte mindig rádtámadnak, aminek hatására újabb NCR katonákat kell megölnöd, aminek hatására ismét romlik az elfogadottságod. Így aztán belekerülsz egy olyan spirálba, amiből képtelenség kitörni. Az NCR-ral pedig nem árt jóba lenni, mert szinte mindenhol ők vannak.
Összességében azért jó ez a játék, meg a történetek is ahogy egyre többet játszik vele annál mélyebb lesz. Úgyhogy, amit korábban mondtam azt vissza kell vonnom. Jó ez.
Elküldve: 2010. 11. 13. 10:47
Van ez a Raul figura, állítólag ennél lehet "ingyen" javíttatni cuccokat 100%-ra, pontosabban fogalmazva könnyen vissza lehet lopni tőle a javítás után a pénzt, ami mondjuk egy 10-20 ezres javításnál nem feltétlenül hátrány. Elmegyek a házikójába, javíttatom a cuccot, viszont sehogy sem sikerül utána visszalponom tőle a pénzt, mindig észrevesz, sneak 100-on, harapok egy stealh boy-t, hidden minden, stb, akkor is.
Annyi volna csak a kérdésem, hogy próbálta még ezt valaki rajtam kívül? Esetleg sikerrel?
(már csak arra tudok tippelni, hogy valamelyik patch-csel kiírtották ezt a szuper lehetőséget a játékból
)
Annyi volna csak a kérdésem, hogy próbálta még ezt valaki rajtam kívül? Esetleg sikerrel?

(már csak arra tudok tippelni, hogy valamelyik patch-csel kiírtották ezt a szuper lehetőséget a játékból

mgf
Elküldve: 2010. 11. 13. 18:42
Idézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 13. 09:12
Az a baj a frakciókkal való viszonnyal, hogyha egyszer nem megfelelően viselkedsz mondjuk az NCR-ral akkor onnantól kezdve elvágtad magad náluk örökre
Ez nem teljesen így van, ha valakivel rosszba vagy de azt akarod hogy ne támadjanak meg arra vannak a frakció ruhák. PL: mivel segítettem goodsprings lakosainak a powder ganger-ekkel szemben ezért azok utáltak és egyből rámtámadtak. Ezért felvettem az egyik ruhájukat és úgy mentem az általuk elfoglalt ncr correctional facilitybe, így nem támadtak meg és beszéltek is velem. Említették ugyan hogy olcsó próbálkozás a ruha mert tudják hogy nem közülük való vagyok meg az őr is csak pénzért engedett be, de attól még kaptam tőlük küldetést. Amikor kiszabadítottam a 2 emberüket a legion bázisról akkor pedig a rossz viszony mixed-re változott velük, ezután már álruha nélkül se lőttek le, csak mondták hogy nem tudnak kiigazodni rajtam meg ilyen dumák és így csináltam nekik pár küldit. Ha folyamatosan segítettem volna őket akkor előbb utóbb tovább javult volna.
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro
Elküldve: 2010. 11. 13. 22:31
Idézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 13. 21:19
Engem már annyira utálnak, hogy NCR ruhában is betámadnak.
Akkor nem vagy NCR ruhában. A mostani karakterem kiírtott egy csomó NCR katonát, utálják is rendesen(Vilified), mégis szabadon járkálhatok közöttük és beszélhetek velük ha felveszem a ruhájukat, max annyit mondanak hogy nem láttak még.
Elküldve: 2010. 11. 13. 22:52
Ahogy mondtam NCR ruhában járkálok és egyszer csak bizonyos NCR katonák vörösre váltanak és elkezdenek lőni. Utána meg már mindenki engem lő. Lehet, hogy a kísérőm miatt, nem tudom, de nem tudok elvegyülni közöttük.
Elküldve: 2010. 11. 14. 11:11
Van egy bambim, hogy bug lesz ez.Hasonlóan én is jártam már párszor.Az 1ik ilyen pont akkor volt, amikor én is épp perkáltam az őrnek, hogy engedjen be, megkapta a pénzét én beléptem és azon nyomban nekem esett. Befutottam előle a bázisra és senkit se érdekelt, hogy ott mindenki elött fejbe lőttem.

<b><span style='color:blue'>Andersen meghalt...Mese nincs...</span></b>
Elküldve: 2010. 11. 14. 11:34
Idézet: Lendova - Dátum: 2010. 11. 14. 11:11
Van egy bambim, hogy bug lesz ez.Hasonlóan én is jártam már párszor.Az 1ik ilyen pont akkor volt, amikor én is épp perkáltam az őrnek, hogy engedjen be, megkapta a pénzét én beléptem és azon nyomban nekem esett. Befutottam előle a bázisra és senkit se érdekelt, hogy ott mindenki elött fejbe lőttem. 

Az egyik NCR bázison leirtottam mindenkit, aztán odajött hozzám egy NCR orvos. Kértem tőle egészségügyi segítséget erre elkezd nekem pampogni, hogy bajkeverő vagyok és engem nem fog ellátni. Mint a magyar egészségügy. Úgyhogy kicsit ideges lettem és az ő fejébe is beleengedtem egy 308-as lövedéket.
Elküldve: 2010. 11. 14. 11:45
Erről a Caravan kártyajátékról el tudja valaki mondani röviden, hogy hogyan működik?
Elküldve: 2010. 11. 14. 11:52
Idézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 14. 11:45
Erről a Caravan kártyajátékról el tudja valaki mondani röviden, hogy hogyan működik?
Így!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2010. 11. 14. 12:34
Idézet: scip - Dátum: 2010. 11. 14. 11:23
Elakadtam kicsit... Pls help 

Spoiler
Spoiler
Szerkesztette: mgf 2010. 11. 14. 12:36 -kor
mgf
Elküldve: 2010. 11. 14. 14:20

Spoiler
Hát mivel elkezdted azt a küldit, már be kéne hogy engedjen. Jó bunkerben vagy? Mert van ott még egynéhány. Egy kerítés melletti az ahol megtalálod őket. Elvileg ki kéne szaladniuk és "üdvözölni", de olvastam hogy az csak akkor fordul elő ha egy-két feltételnek megfelelsz(meg van valamelyik küldi, vagy épp nincs meg, valakivel találkoztál, megölted vagy nem ölted meg, nem tudom, valami ezekhez hasonló). Van a kapu mellett egy intercom, ha nem szalad ki egy bunkerből se senki, akkor nyomkodd végig mindegyik fehér dobozkát, hátha kijönnek vagy valaki beleszól. Ezzel nincs tapasztalatom még, mert erről is csak olvastam, nekem eddig még mindig kikukkantottak hogy ki jött.

Elküldve: 2010. 11. 14. 16:34
Jó játék ez, nekem összességében jobban bejött mint a Fallout 3. (bár a legelején már megint nem ésszel osztottam ki a pontokat, (hanem mindenre egy kicsit
) na de majd legközelebb
)
Abszolut szerteágazó a történet, végre nem 5 óra játékidő van benne, mint a mai divatos játékokban, bár nekem személy szerint pont ezért nincs türelmem elkezdeni előről (vannak emberek (talán itt is) akik többször is végigtolják).
Fallout 3-mal is mindig kacérkodtam, hogy nekiszaladok újra, de sosem bírtam rászánni magam. Én rengeteg üres időt töltöttem azzal, hogy csak XP-t gyűjtsek és szinteket lépjek, pont ezért zavart is a 30-as level limit. (erre itt van egy kis mod, amit én is használtam, ez 100-ra emeli a maximális elérhető szintet, ezzel nem érzem úgy, hogy nagyon belenyúltam volna a játékba, de engem idegesített, hogy hiába "dolgozom" az ügyön (LakeLurk és DeathClaw hulla hegyek, hiába, a Sniper cucc nagyon bejött, főleg miután hangtompítót is raktam rá
, tolok is erről egy képet, ami messze lent délen készült.) rengeteget, 30-nál megáll a fejlődés, emlékezetem szerint olyan 36-os szinten lehetettem egyébként amikor befejeztem a játékot, szóval azért nem 100-on
)
Annyi féle döntést lehet hozni benne, hogy az ember tényleg kiváncsi, hogy "mi lenne, ha máshogy döntöttem volna"... Nem pont ide tartozik, de a Fable 3-ban is ez tetszett - többek között - nagyon, hogy kell benne egy pár igencsak kemény döntést hozni, bizony 1-2 percre én is elgondolkoztam, hogy hol mit válasszak. (ez utóbbi sajnos még csak sokára jön PC-re, de azért remélhetőleg jön.
)
[url="http://www.kephost.com/images3/3osu50idcgm8b05ujnfp.jpg"]http://www.kephost.com/images3/3osu50idcgm8b05ujnfp.jpg[/url]

Abszolut szerteágazó a történet, végre nem 5 óra játékidő van benne, mint a mai divatos játékokban, bár nekem személy szerint pont ezért nincs türelmem elkezdeni előről (vannak emberek (talán itt is) akik többször is végigtolják).
Fallout 3-mal is mindig kacérkodtam, hogy nekiszaladok újra, de sosem bírtam rászánni magam. Én rengeteg üres időt töltöttem azzal, hogy csak XP-t gyűjtsek és szinteket lépjek, pont ezért zavart is a 30-as level limit. (erre itt van egy kis mod, amit én is használtam, ez 100-ra emeli a maximális elérhető szintet, ezzel nem érzem úgy, hogy nagyon belenyúltam volna a játékba, de engem idegesített, hogy hiába "dolgozom" az ügyön (LakeLurk és DeathClaw hulla hegyek, hiába, a Sniper cucc nagyon bejött, főleg miután hangtompítót is raktam rá

Annyi féle döntést lehet hozni benne, hogy az ember tényleg kiváncsi, hogy "mi lenne, ha máshogy döntöttem volna"... Nem pont ide tartozik, de a Fable 3-ban is ez tetszett - többek között - nagyon, hogy kell benne egy pár igencsak kemény döntést hozni, bizony 1-2 percre én is elgondolkoztam, hogy hol mit válasszak. (ez utóbbi sajnos még csak sokára jön PC-re, de azért remélhetőleg jön.

[url="http://www.kephost.com/images3/3osu50idcgm8b05ujnfp.jpg"]http://www.kephost.com/images3/3osu50idcgm8b05ujnfp.jpg[/url]
mgf
Elküldve: 2010. 11. 14. 16:34
Jó játék ez, nekem összességében jobban bejött mint a Fallout 3. (bár a legelején már megint nem ésszel osztottam ki a pontokat, (hanem mindenre egy kicsit
) na de majd legközelebb
)
Fallout 3-mal is mindig kacérkodtam, hogy nekiszaladok újra, de sosem bírtam rászánni magam. Én rengeteg üres időt töltöttem azzal, hogy csak XP-t gyűjtsek és szinteket lépjek, pont ezért zavart is a 30-as level limit. (erre itt van egy kis mod, amit én is használtam, ez 100-ra emeli a maximális elérhető szintet, ezzel nem érzem úgy, hogy nagyon belenyúltam volna a játékba, de engem idegesített, hogy hiába "dolgozom" az ügyön (LakeLurk és DeathClaw hulla hegyek, mondjuk a Sniper cucc nagyon bejött, főleg miután hangtompítót is raktam rá
, tolok is erről egy képet, ami messze lent délen készült.) rengeteget, 30-nál megáll a fejlődés, emlékezetem szerint olyan 36-os szinten lehetettem egyébként amikor befejeztem a játékot, szóval azért nem 100-on
)
)

Fallout 3-mal is mindig kacérkodtam, hogy nekiszaladok újra, de sosem bírtam rászánni magam. Én rengeteg üres időt töltöttem azzal, hogy csak XP-t gyűjtsek és szinteket lépjek, pont ezért zavart is a 30-as level limit. (erre itt van egy kis mod, amit én is használtam, ez 100-ra emeli a maximális elérhető szintet, ezzel nem érzem úgy, hogy nagyon belenyúltam volna a játékba, de engem idegesített, hogy hiába "dolgozom" az ügyön (LakeLurk és DeathClaw hulla hegyek, mondjuk a Sniper cucc nagyon bejött, főleg miután hangtompítót is raktam rá

Szerkesztette: mgf 2010. 11. 14. 16:36 -kor
mgf
Elküldve: 2010. 11. 15. 11:07

Spoiler
Na BoS-hoz 2-3 mód van bejutni. Az első hogy elmész black mountainbe, REPCONN HQ-ba, vagy Boomer bázisra (nellis air force base) és megkeresed a BoS katonák hulláit. Black mountainen van egyből jó kis küldetés is, azt is végig tudod csinálni. Van az épületek mögött egy nagy kráter pár centurionnel, vagy mi az a lassan mozgó köpködő izomköteg, és iszonyat sugárzással. Na ott van 2 halott paladin, nellisnél a szétbombázott házak között találod őket, repconn (vagy talán HELIOS One-nál nem tudom) pedig a felső szinten van a két hulla. Mingyeik paladin tetemen találsz 1-1 holotapet azon egy jelszó, amivel ha a legnyugatibb bunkerbe mész be hidden valley-ben és beröfögöd az intercomban beengednek. Elég egyet megtalálni ezek közül akkor már beengednek.
Másik opció, hogy 100-as lockpickel kinyitod az ajtót a megfelelő bunkerben

Érdemes végigcsinálni egyébként a BoS küldivonalakat, jó helyekre visz el és nagyon jó felszerelést vehetsz.
Ezek az achievementek viccesek lettek, PC-n is vannak?

Ill. végre találtam egy igazán hatásos shotgunt, hunting shoti a neve és nagyon szépen lehet vele pusztítani közelről, cazadorok és társaik csak leshetnek. Gauss riffle (ill. ennek a speciális változatát használom, amit egy csapat mercenary-tól tudsz megszerezni északon 33%-al nagyobb sebzés és 4 MF cell/lövés 5 helyett) jó dolog, de VATS-ban kevesebbet sebez, mintha magad lőnél és még 10-es agility+action boy perkel is csak 1 lövést tudok leadni vats-ból egyszerre. Ezért gyakrabban alkalmazom a Gobi Campaign Sniper Rifle-t (snipers nest nevű helyen találjátok meg).
mfg: nincs baj, ha kicsit szeretnéd újraosztani a statokat menj el vegas clinicre (gun runnerstől nincs messze) ott az endurance értékednek megfelelő mennyiségű implantot vehetsz (mindegyik statodat 1-el növelheted, ill van egy regenes implant, nameg a + 5 damage thresholdos).
A fraction páncélos kérdéshez: az őr NPC-k átlátnak a páncélon és azonnal támadnak. A szimpla karaktereket viszont átvered vele. Ezért nem bug, hanem feature, hogy ha pl. bemész egy fraction bázisra a megfelelő armorban elengedhetetlen, hogy van 1-2 őr, aki észreveszi a turpisságot.
De pl. abba a börtönbe, amit emlegettetek én simán besasszéztam vilified státuszban leather armorban és nem támadtak meg. Ez azért van mert a fractionok főbb bázisainál tök mind1 milyen repud van beengednek páncél nélkül is, csak sok-sok küldetést kell csinálnod, mire kedvelt leszel és ezzel elengedhetetlenül elásod magad az adott nép főbb ellenségénél

Meglett lvl 26 is, mostmár inkább halhatatlan státuszban érzem magam szal asszem felrakom a nehézséget 1 fokkal, mert így nem poén...

Jó dolog egyébként szerintem, hogy lvl 30 a max, mert így minden skilled 100 lenne, minden perket kirakhatnál és kb. semmi kihívás nem maradna a játékban...
Valaki indított már melee karit? Ha ezt választod pl. mit kezdesz egy deathclaw-al?
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2010. 11. 16. 19:05
Lendova: nekem meg pont fordítva van egy furcsa dolog szerintem bug lehet, legion-éknál már vilified vagyok de mégse támadnak rám. Akármikor találkozok legion katonákkal nincs is rajtam semmilyen frakció ruha és sárgának mutatja őket, odamegyek közel rányomok az E-re akkor mondanak valami szokásos szöveget és kész. Nelsonnál is sárgának mutatta őket a radar, kiszabadítottam simán a foglyokat de még akkor se támadtak pedig akkor is már rég ellenség voltam a statisztika szerint, mikor elkezdtem nyírni őket akkor nagyon lassan átváltottak pirosra, de legközelebb megint semmi bajuk velem. Az összes többi frakció akinél ellenség vagyok egyből piros és rám támadnak ha nincs rajtam álruha.
Nevl: kihagytad hogy ha a társad már Veronica és úgy mész oda a bunkerbe akkor ő magától bemondja a saját jelszavát. Egyébként igen pc-n is vannak az achievementek tényleg jó, meglepődtem rajta hogy ilyen alapon osztogat a játék plusszba perkeket is.
Nevl: kihagytad hogy ha a társad már Veronica és úgy mész oda a bunkerbe akkor ő magától bemondja a saját jelszavát. Egyébként igen pc-n is vannak az achievementek tényleg jó, meglepődtem rajta hogy ilyen alapon osztogat a játék plusszba perkeket is.
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro
Elküldve: 2010. 11. 17. 09:29
Jah a main fractionok (legion, NCR, Khans, followers of the apocalypse és strip) egészen a végéig nem számít, hogy milyen reputationod van beszélni fognak veled és nem megtámadni.
Thx a kiegészítést, ezt nem tudtam. Nem használok companiont, idegesítenek és mindig útban vannak
Thx a kiegészítést, ezt nem tudtam. Nem használok companiont, idegesítenek és mindig útban vannak

Szerkesztette: Nevl 2010. 11. 17. 09:33 -kor
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid