HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 26. 16:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 17:38

Én is elképzeltem, hogy mennyire fog menni, és hidd el, hogy nem.

Én is ezt lesem, hogy mitől jó a netkávézósnak, aki engem kérdez azt úgyis lebeszélem róla. Eleve nem árt egy kis klímás hely, az havi 20-30ezer pénz. Aztán villany, meg bérleti díj.

A netkávézás meg 150-400/óra. Napi 10 órással ha fullon pörög, akkor 4ezer/gép/nap. Tudja a fene, mire visszajönnek a gépek ára, support, szopószorzó. Hülyére keresni nem tudja magát, de ha mellékest árul (ásványvízen, kólán lehet szép hasznot húzni), meg kicsit szolgáltat, akkor a havi 100-200k nettója összejöhet, ellenben 1 maga szopik, vagy szűk haveri körben. Ezt továbbra sem kellene a Copy General profi hálózatával összehasonlítani, ahol még új helyre is bírnak költözni, oszt szabadság/betegség idején nincs zárva.
Make love not Wor.

#1142 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 26. 16:54

Idézet: Boba - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 17:39

Nyomtatos arak... en a diploma es a szakdolgozatom otthon nyomtattam (nem spursag, hanem muveszeti szak, es egyedi dekoracio es tervezes) es csak a tintapatronok ara tobb volt mint 50 ezer forint. Draga mulatsag az teny. Pedig csak kb 150 oldalt nyomtathattam A4es meretben.

Diplomamunka kapcsán durván 300 oldalt nyomtattam. Legjobb minőségben és ráment egy fekete patron, de legyen másfél és annál biztos nem volt több, meg egy fél színes. Az úgy kábé kettő, ami eredeti patronból is megáll 3k huf alatt, utángyártottból meg 2k körül. Lappal, avulással, mindennel legyen mondjuk 4k. Jó igaz, hogy ebből olyan 50 oldal volt színes, azon is csak egy-egy ábra.

Akkor ezekszerint ez kijött volna: (50*300 Ft) + (250*20 Ft)= 20k Ft

Ja és a minőséggel meg voltam elégedve teljes mértékben. Lap/színek/képek. Viszont önhibámon kívül akkor nyomtattatnom kellett hozzá két bónusz oldalt. A színei (fakóbb) se voltak olyanok, és még a lap is tiszta hullámos lett.

#1143 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 16:57

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 15:38

Azért beállítani még mondjuk plusz 4 szgépet, hogy naponta esténként mondjuk 2 órára ne 4-en, hanem 8-an üljenek be, nem éri meg. Számold ki, hogy hány órát kell használni egy szgépet, hogy bejöjjön az ára, a szoftverek ára. Aztán csak utána termel hasznot. (250 ft-os óradíjjal, amiből még fizeted az adókat, legalább 1000 óra kell. Ha csak napi 2 órát használják, az majdnem 2 év)
Napközben pangás volt, a forgalom úgy délután 3-4 felé kezdődött, akkor már be-bement egy-egy ember, este 8-10 között meg mindig tele volt. De azért 10 jelentkező nem volt egyszerre sose, általában olyan 6-8 igény volt.
A tulaj azt is számolta, hogy hányan jelentkeztek aznap, és hányan csúsztak le, mert csak 4 helye volt. És azt mondta, hogy a napi 2x 2-4 plusz óráért nem érdemes még 4 gépet venni.

Én is elképzeltem, hogy mennyire fog menni, és hidd el, hogy nem.
Azt hittem az elején, hogy jobban fog menni, mert nem volt a környéken másik. De pl. nem gondoltam bele, hogy mennyi kiadás lesz, meg a kiadás fizetésére hány órát kell netezni a kuncsaftoknak egy nap, ezért én is bíztattam a tulajt az elején.

Azért is van, hogy jó 10 éve még --túlzással élve-- szinte minden sarkon volt egy-egy netkávézó nagyvárosokban, ma meg azért elég ritkán vannak.

Barátod példáján bemutattad, hogy 4re nem éri meg aztán pedig leírod, hogy 8ra sem éri meg.
Szóval egyről beszélünk... Netkávézós dolog csak nagyban működik, éri meg... Vagy ha kis település, falu akkor lehet kicsiben is menni fog.

Szerkesztette: Capri 2009. 06. 26. 16:58 -kor

#1144 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 16:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 16:47

De nincs is milliós gépedből X darab, meg szoftverek, meg hozzáértők. Egyszer nézzél körbe, hogy a havi reszi mennyi lehet. Gyanítom olyan 4-5millre simán kijön emberekkel együtt. Ezt is a papíron kell betermelni, mint sok mást. ...

Végre valaki, aki el bírja képzelni, hogy hogy megy.

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 16:47

Sarki bolt be is csuk 2 napra, ha éppen beteg a nyomtatója, vagy a valami.

Na, igen. Bár becsukás nem volt, mert a netezés meg játszás az ment, de volt, hogy 1-2 napig szünetelt a nyomtatás. Aztán lett 2 nyomtató, de akkor is fordultak elő bajok, egyik beteg lett, a másik éppen kifogyott.
Vagy a 4 szgépből egyet javítani kellett. ezeket általában zárás után, este 10 és reggel melóba menet közben szoktam megoldani. Ha valami mondjuk délután 2-kor beszart, akkor aznap estig csak 3 szgépen tudtak játszani, mert én máshol melóztam. Persze ilyen 3 év alatt talán 2-szer volt, a rendelkezésre állás 99,9% fölött volt :D
A tulaj nem bírta, ha csak egy pici gáz volt se, mert attól félt, hogy ha nem tetszik a vevőnek, akkor nem jönnek oda.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 26. 16:59 -kor

#1145 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 17:03

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 17:58

Végre valaki, aki el bírja képzelni, hogy hogy megy.

Mivel ezeket csináltam, meg ilyeneknek is melózom. Iszonyat, most a cégnél azt néztük, hogy ha más fajta világítás lenne, akkor évi 3misivel kisebb lenne csak a világítás villanyszámlája. Klímákról nem is beszélve, hosszabb távon már azt is érdemes újabb vasra cserélni, megtermeli az árát.

Meg a sok más egyéb, lásd vállalkozós topikon miket végig nem rágunk.
Make love not Wor.

#1146 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 17:04

Idézet: Capri - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 16:57

Barátod példáján bemutattad, hogy 4re nem éri meg aztán pedig leírod, hogy 8ra sem éri meg.
Szóval egyről beszélünk... Netkávézós dolog csak nagyban működik, éri meg... Vagy ha kis település, falu akkor lehet kicsiben is menni fog.

Kis falu, kb. 3000 lakos.
8 szgép azért nem érte volna meg, a plusz 4 szgép ára nem jött volna be. Napi 1-2 óra használattal szedjél már össze egy gép árát. Plusz szoftverek, játékok, stb. Hamarább elavul és cserélheted le, mint csak az ára bejönne. (Aztán akkor még élni is akarnál belőle)
Ezért nem érte meg a több gép, mert nem használják annyira, hogy az árát visszahozza.
Nagyvárosban, forgalmas helyen, ahol napi 10 órát kihasználják, ott megérné több géppel.

De csak számolj utána, hogy mennyi idő alatt jön vissza csak egyetlen gép ára, még ha napi 10 órában használják is (nem fogják a legforgalmasabb helyen sem; esetleg akkor jön ki a 10 óra nagyon forgalmas helyen, ha napi 24 órában nyitva vagy, akkor viszont kell legalább még egy ember, neki plusz fizetés + adók). Plusz még hasznot is kell termelnie, nem csak a saját árát behoznia.

szerk: Vagy itt volt egy ember, vagy egy másik fórumon, aki netkávézót akart nyitni, és lebeszélni próbáltam.
Az volt a baj, hogy minden tervezés nélkül, csak olyan "majd jönnek be, és lesz haszon" elképzeléssel akart nekivágni. Ráadásul ketten egy ismerősével. Ki se számolták, hogy legalább csak a kiadásokat + egyikük (ha csak egyikük van bejelentve) adóját kitermelné-e. Nem még a befektetett pénzt, plusz még megélni is akarnak belőle ketten.
Beruházott volna 200e-300e ft-ot, 10 számítógépbe. Rögtön mondtam, alaphangon kb. egy nagyságrenddel több kellene, mert leginkább játszani fognak, plusz ugye bútorok kellenek, satöbbi ...

300e arra lett volna elég, ha vesz 10 darab PIII-ast kalóz szoftverekkel, aztán foszniból összeüt pár asztalt otthon, meg leviszi a nagyi régi foteljeit a padlásról.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 26. 17:14 -kor

#1147 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 17:14

Na, ki az aki nekem a Copy Generalnál gazdaságosabban vállal nyomtatást, másolást? Néha alap szerkesztést, mert ahhoz béna vagyok?
Make love not Wor.

#1148 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 17:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 17:14

Na, ki az aki nekem a Copy Generalnál gazdaságosabban vállal nyomtatást, másolást? Néha alap szerkesztést, mert ahhoz béna vagyok?

Ha házilag otthon kinyomtatom, utántöltött patronnal, max. a4-es méretben, max. napi 100 oldalt, akkor lehet versenyezni.
De ha ebből akarnék megélni, adókat fizetem, rezsit ebből fizetem a másoló üzletre, esetleg éjszaka is nyitva tartok és ezért van 1-2 alkalmazottam, akarnék A3-asnál nagyobbat is nyomtatni, és mondjuk napi 30e oldalt is, ha annyit kérnek, akkor nehézkes volna.
Meg akkor is nehézkes volna, ha nincs elég nagy forgalom, mert akkor a fix költségek egy oldalra eső része is magasabb.

Ehhez képest össze lehet hasonlítani, hogy otthon a tintasugarassal kijön 60 ft-ból egy A4-es kép. De a kettő nem ugyanaz a kategória. Kb. minthogy egy régi 1000-es Suzukival olcsóbb járni, mint egy M5-ös BMW-vel. De azért a BMW-vel csak jobb volna menni. Nem beszélve róla, hogy több csaj átmegy szopó-és-kefélőautomatába, ha meglátja. Nem ugyanazt a két dolgot hasonlítom össze, csak az árukat.

OFF: az emlegetett netkávézóban volt olyan vevő is, aki nyomtatott kb. 50 oldalt, aztán szó nélkül elkezdte a végén szortírozni a kész nyomatokat, és ki akart fizetni belőle 5-öt, és a többit ott akarta hagyni, hogy az nem is kell neki, mert azokat csak véletlenül nyomtatta ki. Nooormális?

----------------------------------------------------------------------------------------
Szerk: még egy sztori: annakidején a szakdoga bekötésénél kihagytam egy példányból 1 oldalt, amit a konzulensnek kellett kitölteni. A másik kettő példányba nem kellett beköttetni.
Vissza a könyvkötőhöz, tudna-e még egyet csinálni, itt van +1 oldal az elejébe, holnapra kellene.
Erre ő: "holnapra már nem, mert sok a meló, nem fér be az időbe, bla-bla-bla"
Felajánlottam, hogy szívesen fizetek dupla vagy tripla árat is, mert nagyon fontos. Gondolván, ennyiért hátha túlórázik 1/4 órát. Erre letolt, hogy mit képzelek róla én, nem azért mondta, hogy nem csinálja meg, mert le akar nyúlni pénzzel, hanem nincs rá ideje ... még nekem kellett magyarázkodnom ...
Akkor ajánlotta ismerős a copy generalt. Bementem, nem volt sokkal drágább, mint a maszek könyvkötő, de azonnal megcsinálták, kinyomtatták, bekötötték, összesen kb. 10 percet vártam rá, és adták is a kezembe.
Míg a maszeknál az eredeti 3 példányért is külön kellett visszamenni másnap, mert másnapra vállalta be. Amennyivel olcsóbb volt (ha egyáltalán olcsóbb volt) a bekötés, az megérte volna nekem, ha nem kell külön visszamenni a kész könyvekért, hanem kis várakozás után elhozhatom.

Lehet, hogy Te a nyomtatásban olcsóbb vagy, egy másik valaki meg a kötésben olcsóbb, egy harmadik meg másban olcsóbb, de egyikőtök sem tud olyan minőséget (már ha a sima tintásnál egy kicsit jobb minőség kell, vagy A3 méret, esetleg nagyobb, otthon nem tudod), és főképp nem azonnalra (ha csak 2-3 emberke befut egy délelőtt, akkor már várniuk kell egymásra).
Pláne, ha éppen hajnali 2-kor akarok bekötni valamit, mert másnap reggel 8-ra meg kell jelennem vele valahol.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 26. 17:51 -kor

#1149 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 18:13

Én ezzel nem vitázom, semmi nem olcsó ha vállalkozásról van szó.
Mondjuk az meglep, hogy otthon amatőr eszközökkel nagyságrendekkel olcsóbban és ami meglepőbb jobb minőséggel jöttem ki. Jó lehet átvertek, máshol csodálatos minőséget csinálnak normális papírra, ez meg lehet, nincs sok tapasztalatom e téren.

De mondjuk egy sima bekötés kábé öt perc. Legalábbis nekem kettő kb annyi volt, sőt egyiket újra is kellett kötni. Igaz meg is fizettem. Szerk.: Más dolog, hogy a minőséggel megintcsak nem voltam megelégedve, de láttam, hogy máshol is ilyen silányat csinálnak alapból. A jobb meg nem öt perc. :D De mondjuk nem volt vele bajom, mert tudtam, hogy olyan lesz, tehát a kötéssel nem volt végülis problémám, korrektek voltak.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 06. 26. 18:16 -kor

#1150 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 18:24

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 18:13

Én ezzel nem vitázom, semmi nem olcsó ha vállalkozásról van szó.
Mondjuk az meglep, hogy otthon amatőr eszközökkel nagyságrendekkel olcsóbban és ami meglepőbb jobb minőséggel jöttem ki. ...

Jó, de otthon az amatőr eszközzel csak nyomtatni tudsz, azt is csak korlátozott méretben.
(Pl. ha egy A1-es tervrajzot kéne leplottolnod, az nem menne bizonyára)

Aztán otthon nem akarsz rajta nyereséget, nem kell adóznod, nem kell fizetést adnod, nem kell a rezsit beleszámolnod.
Otthon csak a tinta + a papír árát számolod. Míg egy vállalkozásnál még az elhasznált budipapírt is a vevő fizeti meg (hiszen a vevő adja a bevételt)
A copy generalnal a nyomtatással kvázi eltartasz több embert: a kezelőt, aki nyomtat; a szervizest, aki javít; a főnököt, igazgatót, titkárnőt; aztán fizeted a cég költségeit: villanyszámla, fűtés, helyiség bérlet (vagy ha megvették a helyiséget, akkor a helyiség árát is be kell hoznia a vállalkozásnak).
És ugye a gépparkot, a rengeteg nyomtatót (nem mindenki csak a4-ben nyomtatna, de ha beruházol egy a0-s plotterba 50 millát, amivel csak évi 1000 oldalt nyomtatnak, akkor az a4-es is drágább lesz --még ha technikailag semmi köze hozzá akkor is--, hogy összességében bejöjjön a kiadás), az éjszakás műszakot, mert ha éjjel akarsz nyomtatni, akkor is van ott valaki, stb ...

Nem maga a nyomtatás a drágább, hanem a sok más költség.

Szerk: a minőséggel nem volt bajom, a maszek is szépen megcsinálta és a copy general is, mintha "gyári" könyvek volnának.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 26. 18:26 -kor

#1151 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 18:38

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 19:13

Mondjuk az meglep, hogy otthon amatőr eszközökkel nagyságrendekkel olcsóbban és ami meglepőbb jobb minőséggel jöttem ki.

Ne lepjen meg, a szomszed pistike* majd megcsinalja "okosba".  ;)

Gondolom mindenkinek van ilyen tapasztalata, akar a szomszed pistike, vagy a pistike szomszedja szerepeben.  :D  :D

*kivant nevvel helyettesitheto. :Đ
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1152 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 18:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 17:15

Leírtam miért így volt az ár: a színesen 99%-ban képet nyomtattak, ami kb. 20-szoros festékhasználat a szöveghez képest.

Jó, viszont nem kell hússzor annyi munkatársat kifizetni, hússzor annyi adót befizetni, hússzor akkora helyiséget fenntartani, bérelni meg felfűteni, meg a gép sem kopik hússzor annyira. Érted a problémámat? :)

#1153 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 19:03

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 19:24

Jó, de otthon az amatőr eszközzel csak nyomtatni tudsz, azt is csak korlátozott méretben.
(Pl. ha egy A1-es tervrajzot kéne leplottolnod, az nem menne bizonyára)

Aztán otthon nem akarsz rajta nyereséget, nem kell adóznod, nem kell fizetést adnod, nem kell a rezsit beleszámolnod.
Otthon csak a tinta + a papír árát számolod. Míg egy vállalkozásnál még az elhasznált budipapírt is a vevő fizeti meg (hiszen a vevő adja a bevételt)
A copy generalnal a nyomtatással kvázi eltartasz több embert: a kezelőt, aki nyomtat; a szervizest, aki javít; a főnököt, igazgatót, titkárnőt; aztán fizeted a cég költségeit: villanyszámla, fűtés, helyiség bérlet (vagy ha megvették a helyiséget, akkor a helyiség árát is be kell hoznia a vállalkozásnak).
És ugye a gépparkot, a rengeteg nyomtatót (nem mindenki csak a4-ben nyomtatna, de ha beruházol egy a0-s plotterba 50 millát, amivel csak évi 1000 oldalt nyomtatnak, akkor az a4-es is drágább lesz --még ha technikailag semmi köze hozzá akkor is--, hogy összességében bejöjjön a kiadás), az éjszakás műszakot, mert ha éjjel akarsz nyomtatni, akkor is van ott valaki, stb ...

Nem maga a nyomtatás a drágább, hanem a sok más költség.

Szerk: a minőséggel nem volt bajom, a maszek is szépen megcsinálta és a copy general is, mintha "gyári" könyvek volnának.

Ezt mégegyszer mondom nem vitatom, testközelből tudom mennyi sarcot kell fizetni. Főleg ha a minőség ok. Minőséget meg fogjuk arra, hogy rossz helyen nyomtattattam.

#1154 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 19:08

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 19:38

Ne lepjen meg, a szomszed pistike* majd megcsinalja "okosba".  ;)

Gondolom mindenkinek van ilyen tapasztalata, akar a szomszed pistike, vagy a pistike szomszedja szerepeben.  :D  :D

*kivant nevvel helyettesitheto. :Đ

Ezzel nem azt akartam mondani, hogy az enyém hűde extra tökéletes lett, hanem, hogy a drága pénzért nyomtatott volt nagyságrenddel sz@rabb. De elhiszem, hogy egyébként kifogástalan minőséget kapok 300-400 Forintért.

#1155 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 19:56

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 20:08

Ezzel nem azt akartam mondani, hogy az enyém hűde extra tökéletes lett, hanem, hogy a drága pénzért nyomtatott volt nagyságrenddel sz@rabb. De elhiszem, hogy egyébként kifogástalan minőséget kapok 300-400 Forintért.

En se, :) csak arra akartam ill. szerettem volna ramutatni, hogy neha az "olcso husnak hig a leve" igencsak befigyel.  ;)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1156 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 19:58

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 20:56

En se, :) csak arra akartam ill. szerettem volna ramutatni, hogy neha az "olcso husnak hig a leve" igencsak befigyel.  ;)

Jaja, sokszor a legolcsóbb a legdrágább. :)

#1157 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 22:53

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 18:52

Jó, viszont nem kell hússzor annyi munkatársat kifizetni, hússzor annyi adót befizetni, hússzor akkora helyiséget fenntartani, bérelni meg felfűteni, meg a gép sem kopik hússzor annyira. Érted a problémámat? :)

Attól, hogy egy színes lap ára 20-szoros a fekete-fehérhez képest, nem fog 20-szoros bevétel képződni, hiszen kevesebb lapot tudnak kinyomtatni képből, mint szövegből. Nagyjából éppen 1/20 részét. 20 * 1/20 = 1.

Itt egy példa, a számokat csak hasraütésből találtam ki:
Legyen mondjuk 7e ft egy patron.

A) eset: csak ff-et nyomtatnak, amíg ki nem fogy a patron:
Az szövegből legyen mondjuk elég 1000 oldalra --> 1 oldal tintaköltsége ~ 7 ft.
20 ft/lappal számolva: 20e ft a bevétel, -7e a patron ára, a nyereség 13e ft.

B) eset: csak színeset nyomtatnak, amíg ki nem fogy a patron:
Képből legyen elég mondjuk 50 oldalra --> 1. oldal tintaköltsége ~ 140 ft.
400 ft/lappal számolva: 20e ft a bevétel, -7e a patron ára, a nyereség 13e ft.
Hiába volt drágább egy oldal, nincs több nyereség rajta, mintha a ff-ből nyomtattak volna.
Ráadásul itt minimum 3 patron kell, nem is egy (de még ha egyben van is a színes patron, akkor is drágább, mint a fekete és olyankor általában kevesebb tinta is van benne). Sok színt több patronból kever ki a nyomtató, azaz nem csak egy patron fogy sok fajta színnél, hanem egyszerre 2 vagy 3 is akár. Vagyis több tinta fogy, mint csak ff nyomtatásnál.

Mindkét esetben egy 7e ft-os patronon volt 13e ft bevételed (ha a patron árát levonjuk).
Mindkét esetben befektettél X ft-ot és kaptál érte Y ft-ot. (Persze a színesnél rosszabb, mert ott sok esetben több patront fogyasztasz egyszerre: pl. zöld színhez kék + sárga fogy egyszerre, ha nem mondok butaságot)
Mindkét esetben ugyanannyit kell fűteni, és ugyanannyi bért kell kifizetni, és ugyanannyi adót kell fizetni. Hiszen a fűtés meg a bér nem függ az oldalak számától.

Szerk: egyébként miért kéne bérre meg fűtésre vetítve ugyanannyinak lennie? Hiszen a színes kép az jobb, szebb, persze, hogy többe kerül.
Ennek ellenére fentebb kiszámoltam, hogy 20-szoros árral és 20-szoros fedettséggel éppen ugyanannyira jön ki.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 26. 23:15 -kor

#1158 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 23:26

Mondjuk azt ne felejtsük el azért, hogy a nagymennyiségű nyomatot lézernyomtatón nyomják, ami sokkal olcsóbb mint a tintasugaras. De amúgy ja. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1159 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 09:10

Ja, meg persze ha sokat nyomtattál egyszerre (50 - 100 oldal vagy afölött), akkor lehetett alkudni az árból.
Nem is egy kuncsaft volt, aki alkudott is.

#1160 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 09:30

Nem dobunk össze Dex-nek egy 3G netre? Picit olyan ez, mint amikor vége a Lost-nak és várni kell a következő évadig. :D

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.