Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 17:14
Na, ki az aki nekem a Copy Generalnál gazdaságosabban vállal nyomtatást, másolást? Néha alap szerkesztést, mert ahhoz béna vagyok?
Ha házilag otthon kinyomtatom, utántöltött patronnal, max. a4-es méretben, max. napi 100 oldalt, akkor lehet versenyezni.
De ha ebből akarnék megélni, adókat fizetem, rezsit ebből fizetem a másoló üzletre, esetleg éjszaka is nyitva tartok és ezért van 1-2 alkalmazottam, akarnék A3-asnál nagyobbat is nyomtatni, és mondjuk napi 30e oldalt is, ha annyit kérnek, akkor nehézkes volna.
Meg akkor is nehézkes volna, ha nincs elég nagy forgalom, mert akkor a fix költségek egy oldalra eső része is magasabb.
Ehhez képest össze lehet hasonlítani, hogy otthon a tintasugarassal kijön 60 ft-ból egy A4-es kép. De a kettő nem ugyanaz a kategória. Kb. minthogy egy régi 1000-es Suzukival olcsóbb járni, mint egy M5-ös BMW-vel. De azért a BMW-vel csak jobb volna menni. Nem beszélve róla, hogy több csaj átmegy szopó-és-kefélőautomatába, ha meglátja. Nem ugyanazt a két dolgot hasonlítom össze, csak az árukat.
OFF: az emlegetett netkávézóban volt olyan vevő is, aki nyomtatott kb. 50 oldalt, aztán szó nélkül elkezdte a végén szortírozni a kész nyomatokat, és ki akart fizetni belőle 5-öt, és a többit ott akarta hagyni, hogy az nem is kell neki, mert azokat csak véletlenül nyomtatta ki. Nooormális?
----------------------------------------------------------------------------------------
Szerk: még egy sztori: annakidején a szakdoga bekötésénél kihagytam egy példányból 1 oldalt, amit a konzulensnek kellett kitölteni. A másik kettő példányba nem kellett beköttetni.
Vissza a könyvkötőhöz, tudna-e még egyet csinálni, itt van +1 oldal az elejébe, holnapra kellene.
Erre ő: "holnapra már nem, mert sok a meló, nem fér be az időbe, bla-bla-bla"
Felajánlottam, hogy szívesen fizetek dupla vagy tripla árat is, mert nagyon fontos. Gondolván, ennyiért hátha túlórázik 1/4 órát. Erre letolt, hogy mit képzelek róla én, nem azért mondta, hogy nem csinálja meg, mert le akar nyúlni pénzzel, hanem nincs rá ideje ... még nekem kellett magyarázkodnom ...
Akkor ajánlotta ismerős a copy generalt. Bementem, nem volt sokkal drágább, mint a maszek könyvkötő, de azonnal megcsinálták, kinyomtatták, bekötötték, összesen kb. 10 percet vártam rá, és adták is a kezembe.
Míg a maszeknál az eredeti 3 példányért is külön kellett visszamenni másnap, mert másnapra vállalta be. Amennyivel olcsóbb volt (ha egyáltalán olcsóbb volt) a bekötés, az megérte volna nekem, ha nem kell külön visszamenni a kész könyvekért, hanem kis várakozás után elhozhatom.
Lehet, hogy Te a nyomtatásban olcsóbb vagy, egy másik valaki meg a kötésben olcsóbb, egy harmadik meg másban olcsóbb, de egyikőtök sem tud olyan minőséget (már ha a sima tintásnál egy kicsit jobb minőség kell, vagy A3 méret, esetleg nagyobb, otthon nem tudod), és főképp nem azonnalra (ha csak 2-3 emberke befut egy délelőtt, akkor már várniuk kell egymásra).
Pláne, ha éppen hajnali 2-kor akarok bekötni valamit, mert másnap reggel 8-ra meg kell jelennem vele valahol.
Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 26. 17:51 -kor