HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 14:27

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 15:24

Ja mert más "kultúra", ezért tőlük nem is várod el h tudják mi hol van, ellenben pl egy magyartól elvárod, hogy fel tudja sorolni az usa tagállamokat, érdekes :) A földrajzi ismeretek nem kultúra függők.

Amíg nem hozzák létre az európai egyesült államokat addig ne kezeld már úgy Mo-t mint egy tagállam :) Köszönöm :)

Én úgy tudom, h Mo. az EU tagállama.
Kiszálltam.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1302 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 14:40

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 15:23

:offtopic:  :offtopic:  :offtopic:  :offtopic:
Dex küldött nekem levelet, még mikor még itt volt. Sajnálta, hogy maga is részt vett a témakör szétoffolásában, és kérte, szóljak a moderátornak, hogy esetleg zárja le, vagy tegyen valamit...
Írtam naki, hadd tombolják ki magukat a népek, ha jól esik, oszt majd egyszer beszólok...

Na, most kérek mindenkit, maradjuk a témánál, szóval meglopottak, történeteket...

Akkor Dexnek kell nyitni új topic-ot? Vagy ő maradhat? Mert mi nem bírjuk nélküle, hiányzik. :)

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 15:27

Én úgy tudom, h Mo. az EU tagállama.
Kiszálltam.

- Radio silence!
- General 'Ndrew is out.

#1303 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 06:36

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 9:19

De legalább az USA-val határos országokat fel tudja sorolni, ha nem GYP-s.

Fuu, melyik is lehet az a ketto? Ööööö....
:p

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#1304 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 20. 06:48

Az egyik Kuba.  :Đ

A másik a Szovjetunió. :omg:
KomposztWC

#1305 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 07:05

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 7:36

Fuu, melyik is lehet az a ketto? Ööööö....
:p

Az nem lényeges, hogy kevesebb országgal határos. Ha meg nagyon szőrözök, akkor az a 2 van 5 is, igaz ezt a +3-t egy kis tengerrész választja el (Alaszkát az Oroszországi Föderációtól, Florida csak egy köpésre van Kubától, ahogy a Bahamai Közösség sincs onnan messze). Amcsik egy része meg egyik határszomszédunkat se tudja felsorolni. Ez igenis oltári nagy műveletlenség. Mi magyarok sem tudjuk nagy átlagban (utca embere) rendesen a földrajzot, de ennyire nem vagyunk gázak.

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 15:23

Dex küldött nekem levelet, még mikor még itt volt. Sajnálta, hogy maga is részt vett a témakör szétoffolásában, és kérte, szóljak a moderátornak, hogy esetleg zárja le, vagy tegyen valamit...
Írtam naki, hadd tombolják ki magukat a népek, ha jól esik, oszt majd egyszer beszólok...

Na, most kérek mindenkit, maradjuk a témánál, szóval meglopottak, történeteket...

Annyira nem off, és Dex sem bánja szerintem. Úgyse olvassa el miket írunk, mert ott kint nincs rá ideje (bár a téma nyomtatásával el tudná menteni a teljes topikot hétről hétre). A téma kicsit kavarog (utazás, külföld, magyarok külföldi megítélése), de azért nagy átlagban igenis meglopásról szól: a te bolti eseted, Dextrose USA lottója, majd a második felvonás, ami a maga szintjén újfent meglopás, mégha nem is fázik rá, JonesC spamja, aminek nem dőlt be, aztán a betelefonálós kvízműsorok a tévében...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1306 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 09:03

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 8:05

... Ha meg nagyon szőrözök, akkor az a 2 van 5 is, igaz ezt a +3-t egy kis tengerrész választja el ...

Ilyen alapon a _társult államok_ szomszédait is figyelembe vehetjük és akkor akár a Dominikai Köztársaság, Venezuela, a Fülöp Szigetek és Indonézia is az USA szomszédja.  :)

#1307 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 09:21

Idézet

Grönland (grönlandiul Kalaallit Nunaat, Emberek országa) a Föld legnagyobb szigete, a világ negyedik legnagyobb közigazgatási egysége terület szerint.

Földrajzilag Észak-Amerikához, politikailag a dán fennhatóság miatt Európához tartozik.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1308 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:55

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 10:03

Ilyen alapon a _társult államok_ szomszédait is figyelembe vehetjük és akkor akár a Dominikai Köztársaság, Venezuela, a Fülöp Szigetek és Indonézia is az USA szomszédja.  :)

Igen, ide vehetjük. De ezek már olyan távoli határok (A Haitivel határos Dominikai Köztársaságot kivéve), hogy nem szőrözés, hanem szemétkedés lenne. De amúgy tökéletesen igazad van, ami a tényeket illeti.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1309 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 20:33

hi!

Na megint lett egy kis időm, találtunk egy biciklit, lejöttem vele a városba internetezni. Ugy nagyon extra dolgok nem igen történnek, bár minden nap van valami :)

Sajnos tényleg nincs időm elovasni a topikot de ha hazamegyek elolvasom. Nozero! Dramamine nevű gyógyszert vettem a repülés ellen! 50 mg Dimenhydrinate van hatóanyagként feltüntetve. Ez jó?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1310 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 21:09

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 21:33

hi!

Na megint lett egy kis időm, találtunk egy biciklit, lejöttem vele a városba internetezni. Ugy nagyon extra dolgok nem igen történnek, bár minden nap van valami :)

Sajnos tényleg nincs időm elovasni a topikot de ha hazamegyek elolvasom. Nozero! Dramamine nevű gyógyszert vettem a repülés ellen! 50 mg Dimenhydrinate van hatóanyagként feltüntetve. Ez jó?

Szia!

Vártunk. :D Mizú?

#1311 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 13:36

Gondoltuk, hogy ott kint nem a hwsw az első  :D

Igen, az jó. Még a mg mennyiség is stimmel. Elvileg ennek használnia kell. Ahogy olvastam a topikot, másoknak is bejött. Elvileg ott recept nélkül adták. Nem?

De azt mondom, hogy vészesetre próbálj meg szerezni olyan másik, Promethazine hatóanyagút is (Wikipedia szerint az alábbi neveken forgalmazzák: Phenergan, Promethegan, Romergan, Fargan, Farganesse, Prothiazine, Avomine, Atosil, Receptozine, Lergigan). Mivel már szereztél abból a másik gyógyszeből, így az sem tragédia, ha ehhez a második féléhez nem sikerül hozzájutni. Ezt mindenhol sokkal szigorúbban kezelik, nem adják ki recept nélkül. De ebből elég 3-6 szem is, nem kell még fél dobozzal sem. Ha a helyi sámán felírja vagy ad a patikus néhány szemet, akkor nyert ügyed van. Ha nem, akkor nem olyan fontos, hagyd a fenébe. Reméljük csak nem leszel olyan rosszul, hogy az első gyógyszer ne segítsen.

A zsidó konyha szabályait sose értettem. Semmi logikája nincs. Mert ha lenne valami parányi logikus oka, akkor azt mondom, jó. De csak azért, mert Mózes azt mondta, hogy csak kósert lehet burkolni, meg tejjel hússal nem lehet, akkor inkább éhendöglenek, ha nincs más? Világ dől meg? Nem tudom mi a fax bajuk lenne egy jó féle tejszínes mártásos hústól, vagy egy jó kis véres steaktől.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 24. 13:57 -kor

#1312 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 14:14

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 14:36

A zsidó konyha szabályait sose értettem. Semmi logikája nincs. Mert ha lenne valami parányi logikus oka, akkor azt mondom, jó. De csak azért, mert Mózes azt mondta, hogy csak kósert lehet burkolni, meg tejjel hússal nem lehet, akkor inkább éhendöglenek, ha nincs más? Világ dől meg? Nem tudom mi a fax bajuk lenne egy jó féle tejszínes mártásos hústól, vagy egy jó kis véres steaktől.

Idézet

Hajdan bárki levághatta az állatot, ma már azonban csak szakszerűen képzett, hivatásos mészáros (sakter), kizárólag éles késsel, s lehetőleg egyetlen mozdulattal végezheti el ezt a műveletet. A lényeg az, hogy az állat ne szenvedjen, s hogy a vér eltávozzék az állat húsából.

Hát láttam ilyen videot.... szegény állatnak mindenféle cécó nélkül elvágták a torkát és addig szenvedett amíg el nem vérzett.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1313 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 20:27

Gondoltuk, hogy ott kint nem a hwsw az első  :D

Igen, az jó. Még a mg mennyiség is stimmel. Elvileg ennek használnia kell. Ahogy olvastam a topikot, másoknak is bejött. Elvileg ott recept nélkül adták. Nem?

de igen, ez ilyen commercial gyógyszer.

Amugy időszakonként szedni szoktam a betasercet is. Betahistidine-t tartalmaz, ez receptre kapható. Néha előjönnek nálam ilyen szédülések, melyek 1-2 napig tartanak. Pl ha éjszaka az egyik oldalomon alszom és nem fordulok meg, akkor egész nap szédülni fogok, ha pl lefelé vagy felfelé fordítom a fejem.

Valami nem stimmel az egyensúlyozó rendszeremmel. Már kisgyerek korom óta vannak szédüléseim. 20 éve és évente 1-2 szer előjön. Sok orvosnál voltam már, de nem tudnak mit mondani.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1314 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 20:43

A zsidó konyha szabályait sose értettem. Semmi logikája nincs.

Ha mélyen alánézünk a vallási szabályoknak, bizony jópár olyan szabályt felfedezhetünk, ami a Tóra születése idején, a zsidó őshaza akkori éghajlati, higiéniai és egészségügyi állapotai mellett nagyon is logikusnak számított. (Állat vérében élő paraziták gyors eltávolítása a levágott húsból, húsos és tejes ételek, edények szétválasztása vs. a mai HACCP előírások a vendéglátóipari egységekben, random döghúsból nem eszünk satöbbi.) Olyan ez, mint a körülmetélés: korábban furcsának és logikátlannak tartották azt is, manapság már higiéniai okokból is ajánlják.

Számunkra idegen kultúrákban meg fölösleges mindenáron értelmet keresni, a zsidó identitáshoz többek között a kóser konyha is hozzátartozik. Az amishek sem lennének többet amishek, ha elkezdenének modern eszközöket használni a mindennapjaikban. Így szép, sokszínű a világ. :)

Szerkesztette: debaj 2009. 07. 24. 20:45 -kor

#1315 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 24. 20:44

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 21:27

20 éve és évente 1-2 szer előjön. Sok orvosnál voltam már, de nem tudnak mit mondani.

Fülbetegség opciós lehet, csomó orvos nem jön rá.
Make love not Wor.

#1316 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 21:02

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 13:36

...

A tejszínes mártás könnyen megromlik.
Akkoriban nem volt hűtőszekrény, és melegebb éghajlaton laknak, mint mi. A kajázási szabályok direkt azért lettek kitalálva, hogy minél kisebb legyen a megromlás esélye.
Úgy tudom.

Egyszer azt hallottam, a nem megehető állatok fel vannak sorolva, és a denevér a madarak között szerepel :)

#1317 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 21:07

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 14:14

Hát láttam ilyen videot.... szegény állatnak mindenféle cécó nélkül elvágták a torkát és addig szenvedett amíg el nem vérzett.

Miért, a kecskét hogy vágják le? Elvágják a torkát.
Faluhelyen a disznónak is az ütőerét szúrják el, és elvérzik. Gyerekkoromban sajnáltam is disznóvágáskor. De délben a finom friss sült húsnak meg örültem, annál jobb kaja nem létezik. Finom, illatos, ízletes, csak eszembe jutott, és már rágnám, jön a nyálam.

#1318 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 21:27

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 22:07

Faluhelyen a disznónak is az ütőerét szúrják el, és elvérzik.

Ma már elvileg lőni kéne, de abban kevesebb a parádé. Viszont az sem szép látvány, ahogy pukkan a pisztoly, a nagy állat meg összerogyik, mint a zsák.

#1319 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 14:51

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 22:27

Ma már elvileg lőni kéne, de abban kevesebb a parádé. Viszont az sem szép látvány, ahogy pukkan a pisztoly, a nagy állat meg összerogyik, mint a zsák.

Nem a parádén múlik ez. A vér fontos alkotóelem: anélkül nincs véres hurka és a reggelihez sült vér sem (ahhoz foghatót még semmi mást nem ettem).

#1320 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 14:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 15:51

Nem a parádén múlik ez.

Parádé alatt azt értettem, hogy a disznó sivít, a böllér meg kergeti  :Đ

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első