HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 07. 22:30

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 21:10

szerintem neten rendeljuk meg és ferihegyen fizetunk.

Ez elég vadul hangzik :)

Warriornak:

A repjegy szerintem bőven elég visszaigazolás ilyen esetben.... Hiszen névre szól stb. És ebben az esetben látod is, hogy retur-e vagy sem.
Mellesleg egyirányú jeggyel közel sem biztos, hogy beengednek az országba :)

#222 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 09:43

Darwin-díjas.

#223 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 10:14

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 12:35

[...] 50 ezres ügyintézés[...]

Ez nem gyanús "kicsit"?

Dextrose: te ezt komolyan elhiszed?

#224 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 10:21

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 23:10

szerintem[...]

Majdnem az összes hozzászólásodban szerepel ez a szó. Nem furcsa ez egy kicsit?

#225 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 10:39

Dex, nincs véletlenül egy BMW szervize ennek a szervezőnek?
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#226 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 11:16

Haha.

Elméletileg ezen a héten fog szólni a repülőjeggyel kapcsolatban, hogy mikor vehetjük meg.

Idézet

Dextrose: te ezt komolyan elhiszed?

Nem tűnik kamunak.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 08. 11:17 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#227 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 11:17

Jézusom. :omg:

#228 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 11:31

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 11:16

Nem tűnik kamunak.

Hajaj. Mintha az alapvető (és egészséges) gyanakvás / kétkedés teljesen hiányozna belőled. (ld. bankkártya + ez)
Amúgy pont tegnap volt a Hír TV-ben egy ilyen riport, igaz csak fél füllel hallottam, de valami olyasmi volt, hogy ugyanígy kiküldtek embereket Angliába szervezett (fekete)munkára, aztán annyira megszívták, hogy alig bírtak hazakeveredni valahogy.

#229 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 11:34

Ez nem az a történet.

Viszont bennem felmerült az a kérdés, hogy ha ismered a céget, aki az egész mögött áll, akkor miért nem velük egyeztetsz, miért kell plusz egy ember a láncba, aki végülis nem csinál semmit, csak helyetted intézkedik, viszont neked plusz pénzedbe kerül, és még rálátásod sincs arra, hogy miket beszélnek meg?

#230 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 11:39

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 12:34

Ez nem az a történet.

Viszont bennem felmerült az a kérdés, hogy ha ismered a céget, aki az egész mögött áll, akkor miért nem velük egyeztetsz, miért kell plusz egy ember a láncba, aki végülis nem csinál semmit, csak helyetted intézkedik, viszont neked plusz pénzedbe kerül, és még rálátásod sincs arra, hogy miket beszélnek meg?

Ezt nem cég intézi, hanem ő. Van az amerikai cég és a szervező. Kettőjük között direkt kapcsolat van. Én meg nem tudom, nem vehetem fel a kapcsolatot az amerikai táboroztató céggel. Ezt inkább a szervező intézi helyettünk.

Tehát itt nincs magyar cég. Ha jol tudom.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#231 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 13:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 1:37

Nah, úgy néz ki nyertem 1 milla fontot :nevet:

Kíváncsi lennék, még hányan vannak a szerencsés nyertesek  :Đ

+1 innen is
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#232 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 14:01

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 14:35

+1 innen is

Á! Ez a lottós dolog tuti átverés! Nem küldte a kapcsolattartó a sz.ig.számát!
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#233 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 14:09

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 15:01

Á! Ez a lottós dolog tuti átverés! Nem küldte a kapcsolattartó a sz.ig.számát!

De ha megjelölt iwiw-en, akkor még jó lehet. :D

#234 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 14:15

Más:

Páromék szüleinél ma betörés volt a társasházban.
(6 lakásos, Bp XIV.ker)

-Rongálás nélkül kinyitották a kertkaput (kódos kapucsengő), az épület kulcsra zárt üvegajtaját valamint a 2. emeleti lakás sima+heveder zárját.

A lakók (egy fiatal pár) OTTHON VOLTAK! A srác a parketta recsegésére ébredt fel! A betörők
(két 18 alatti suhanc -igen, mielőtt kérdeznétek c kategóriásak voltak) egy mobillal és egy notebookkal menekülni kezdtek, a srác utánuk. Volt dulakodás, de sikerült meglépniük (baszom nagy kés volt az egyik köcsögnél, meg is vágták a lakót).
Jött rendőrség, össze vissza fogdosták az ajtót, semmilyen ujjlenyomatot nem vettek. Rá 3 órára jöttek a helyszínelők, akik már csak elmosódott bizonyítékokat tudtak rögzíteni.

De nem is ez a lényeg. Amin én teljesen ledöbbentem:
A betörés nem hajnalban, nem éjszaka, pontosan 9:30-kor történt! Tehát fényes nappal!
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#235 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 14:19

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 15:15

A betörés nem hajnalban, nem éjszaka, pontosan 9:30-kor történt! Tehát fényes nappal!

Itt volt a hiba, fél tízkor már nem az ágyban kell kamillázni.

#236 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 14:25

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 14:15

De nem is ez a lényeg. Amin én teljesen ledöbbentem:

Unokatesómékhoz 3x törtek be múlt évben, és mindegyik alkalommal fényes nappal amikor otthon voltak. Az egyik ráadásul hétvégén volt, családi ünnepség, mindenki a kertben grillezett.

Na erre varj gombot, pofátlanul csinálják :(

#237 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 14:52

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 15:15

(Bp XIV.ker)

mi is XIV kerben lakunk, nyugis, családiházas környéken.
elmúlt fél évben sajnos nagyon megszaporodtak a hasonló esetek.
szembe szomszédhoz bemásztak nyitott ablakon (szintén fényes nappal), ők hátsó szobában voltak...
elmúlt pár hónapban fényes nappal kb 5 vagy 6 autót törtek fel, bennehagyott cuccokért. (ablakbetörés)

nálunk is próbálkoztak, szintén fényes nappal becsöngettek, hogy van-e valaki otthon. volt, anyám. kiszólt, erre mondták hogy ők csak alkalmi munkát keresnek, és van-e valami. nincs. elment.
anyám kiment utána megnézni, hogy máshova is csönget-e. sehova máshova nem csöngetett, csak elhúzott.
1 óra múlva jött 1 "téves" hívás a vezetékes telefonon...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#238 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 16:02

Dextrose:

Basztattunk itt eleget a BMW sztori miatt, de most szerintem a gúnyos kacagások mögött is van aggódás! Itt nem csak 7 kiló lehet a bukó, ha átvernek és kint ragadsz, akkor akár komolyabb bajod is lehet. Nem biztos, hogy be akarod magad záratni egy cellába az illegális bevándorlók közé (ha feketén dolgozol, Te is az leszel!).
Most néztem malev.hu-n jegyet, júni 21-aug. 31 (rugalmas +/- 3 napos dátum választás), 224 ezer a legolcsóbb! Tuti az a 150 ezres repjegy? Csak úgy lehet, ha már le van foglalva 2-3-4 hónapja. Akkor viszont mutasson egy e-ticket-et róla!
Más: 26 évesen szemetet akarsz szedni a felsőbbrendőségi komlexussal megáldott amerikai gyerekek után? Tuti ez az életcélod? Én 26 évesen már normális munkával rendelkeztem, itthon is kerestem annyit, mint amivel itt hitegetnek és a cég fizette az Amerikai tréninget. Szóval én is láttam New Yorkot, csak közben nem fost lapátoltam, meg megaláztam magam gyerek csicskaként, hanem berheltem az SAP-t. (az sem rossz ;))

Amúgy az a befenyítős ötlet nem is rossz, ha elmegy a csóka a plázába, akkor valóban illegális és akkor fel kell nyomni azonnal, mielőtt ő nyomja fel nektek (sokatoknak, akiket hülyít)!

Nagyon bűzlik ez a sztori, elejétől a végéig. Lehet, jó ötlet lenne, ha végigolvasnád Te is a topic utolsó 3-4 oldalát, hogy lásd, mennyire vakon megbízol az álmaidban!

A BMW-s sztori alatt röhögtem rajtad, hogy mennyire buta önfejű vagy, de most már valóban kezdek aggódni, mert emeled a tétet és nem figyelsz megint! Mit teszel, a esetleg eljutsz a táborba és ott is úgy fognak hozzád beszélni angolul, mint a telefonos lehúzáskor? Akkor is hagyod magad átverni? :(

Gondold át mégegyszer ezt a dolgot és szerintem vigyél magaddal egy dombornyomott kártyát (Amex pl. kiváló) 2-3 ezer dollár kerettel, biztos ami tuti alapon.

Én remélem, hogy minden jól alakul, de erre minimális az esély! :(

#239 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 16:14

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 17:02

Gondold át mégegyszer ezt a dolgot és szerintem vigyél magaddal egy dombornyomott kártyát (Amex pl. kiváló) 2-3 ezer dollár kerettel, biztos ami tuti alapon.

Ez az első oldal fényében nem biztos, hogy helyes döntés lenne  :D

Mellesleg teljesen mindegy, hogy mit mondasz, mit mondunk. Úgyis menni fog, mert már teletömték mindennel a fejét.
Ez pont olyan, amikor az Amway vagy FLP (de mondhatnék akármilyen más MLM jellegű céget is) ügynökké avanzsálódott havernak próbálod megmagyarázni, hogy miért elmebeteg ötlet belépni egy piramisjáték kellős közepébe.

Tényleg Dex! Nem vagy tagja valamilyen MLM hálózatnak? Annyira illene hozzád az ilyen jellegű munka. Szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy még soha senki nem akart beszervezni ilyenbe...

#240 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 16:20

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 17:02

A BMW-s sztori alatt röhögtem rajtad, hogy mennyire buta önfejű vagy, de most már valóban kezdek aggódni, mert emeled a tétet és nem figyelsz megint! Mit teszel, a esetleg eljutsz a táborba és ott is úgy fognak hozzád beszélni angolul, mint a telefonos lehúzáskor? Akkor is hagyod magad átverni? :(

ÁÁÁ, sokkal előbb kezdődött. Valahol a szakítós topikban, 1-1.5 évvel ezelőtt a takarós csajjal. Utána jött a BMW, majd a bankkártyáról pénz lehúzás, végül ez a tábor...

Talán sokkal kevésbé izgulnánk, ha az egész történetet valaki más mesélte volna. Mondjuk Blubi. De
Dex vonzza a bajt, az átverést, a lehúzást.

Aztán reménykedünk, hogy most elkerüli a szart. Ki tudja  :D

Lehet, hogy a végén összejön valami mesésen gazdag zsidó kiscsajjal, és kinn marad Usákiában.
Aztán nagy boldogan írja majd a milyenautótérdemesvenni-be, hogy kapott ajándékba egy Shelby GT-t, mi meg bekaphassuk, hogy le akartuk őt beszélni az útról.

Szerkesztette: G-e-r-i 2009. 06. 08. 16:24 -kor

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.