HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 13. 13:37

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 14:35

Jópár éve karatéztam néhány pár évet és ott megtanultam azt is, hogy három ember ellen csak akkor van pici esélyed, ha te ütsz először, mert akkor már csak kettő az ellenfél és akkor kijöhetsz jól. De ha elsőre nem ütöd le az egyiket, akkor igénybe kell venni az edzés előtt tanultakat (4km futás)...

Vagy...
Kép
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#42 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 14:13

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 13:01

Vannak legendák, akik 3 ember ellen is megvédik magukat, de az utca emberét egy ember is összepakolja mint  a szart, ha meg hárman vannak, még egy tökös legényt is lezúznak 10 esetből 9ben. Nem mondom, van amikor visszanyal a fagylalt és a 3 közül a legnagyobbnak kinyomódik a szeme véletlenül, a másik kettő meg inkább elszalad, de nem ez az általános.

Ilyenkor ki kell figyelni a hangadót, és azt elkapni, amíg tudod. Ha mákod van, a mésik kettő otthagy, látván, h szarul is járhatnak, ha nincs, akkor megvernek. Benne van a pakliban, viszont ők is kapnak pár pofont.
Namost ezek a szarjankók azért ilyenek, mert mindenki besunyít, és enged, aki meg arra jár, az félrenéz. Mindenkinek ki kellene állnia magáért, mert a gyerekünk fogja beszopni, mikor még inkább elszemtelenednek.

Asszony 15 éves lányát + 2 fiút fényes nappal az Árkád bejáratánál akarta lemarkecolni 3 tizenéves etnikum. Ott lettem volna, akkora pofont kapnak, h 3 napig kell a kőről a vért felcsutakolni.  :reklamacio:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#43 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 14:26

Olyan sztori ér, hogy rendőrök raboltak ki?
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#44 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 14:31

Idézet: leslie - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 14:13

Ilyenkor ki kell figyelni a hangadót, és azt elkapni, amíg tudod. Ha mákod van, a mésik kettő otthagy, látván, h szarul is járhatnak, ha nincs, akkor megvernek. Benne van a pakliban, viszont ők is kapnak pár pofont.
Namost ezek a szarjankók azért ilyenek, mert mindenki besunyít, és enged, aki meg arra jár, az félrenéz. Mindenkinek ki kellene állnia magáért, mert a gyerekünk fogja beszopni, mikor még inkább elszemtelenednek.

Asszony 15 éves lányát + 2 fiút fényes nappal az Árkád bejáratánál akarta lemarkecolni 3 tizenéves etnikum. Ott lettem volna, akkora pofont kapnak, h 3 napig kell a kőről a vért felcsutakolni.  :reklamacio:

Az a baj, megpakolod őket, legközelebb többen jönnek, kést viszel, ők meg baltát, pisztolyt viszel, ők meg ágyút, és sosem lesz vége. Nem mondom, persze, hogy van helyzet amikor  az erőszak az egyetlen megoldás.

#45 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 14:49

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 14:35

Jópár éve karatéztam néhány pár évet és ott megtanultam azt is, hogy három ember ellen csak akkor van pici esélyed, ha te ütsz először, mert akkor már csak kettő az ellenfél és akkor kijöhetsz jól. De ha elsőre nem ütöd le az egyiket, akkor igénybe kell venni az edzés előtt tanultakat (4km futás)...

Ez abszolút így van.  :up:

Anno edzésen nekem is azt mondta a mester, h legokosabb elfutni, akkor biztosan nem lesz bajunk.

#46 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 14:50

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 15:31

Az a baj, megpakolod őket, legközelebb többen jönnek, kést viszel, ők meg baltát, pisztolyt viszel, ők meg ágyút, és sosem lesz vége. Nem mondom, persze, hogy van helyzet amikor  az erőszak az egyetlen megoldás.

Ezt én vágom, de az sem megoldás, h mosolyogva hagyom, feljelentem a rendőrségen, ők meg lezárják az ügyet, mert hozzájuk sem érhetnek.

#47 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 15:16

Idézet: leslie - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 14:49

Ez abszolút így van.  :up:

Anno edzésen nekem is azt mondta a mester, h legokosabb elfutni, akkor biztosan nem lesz bajunk.

Önvédelmisek is azt tanitják, a cél az, hogy érjünk haza. Ismerős srác 9 éve aikodozik, azt is megtalálták pár éve valami aluljáróban, kérdezem, és, mi volt? Aszongya kaptam 2 pofont és eljöttem, most hiányzik több mellé?

#48 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 15:32

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 13:35

Hát én meg cselgáncsoztam valamikor, de sokkal nagyobb tömegűvel nem nagyon tudnék mit kezdeni, csak akkor ha mulya. 3 ellen semmiképp, csak ha mindjárt egy mp. alatt földrenyomok 1-et.
De már az is csökkenti ennek az esélyét, ha olyan gyér polót visel, ami ikább elszakad.

Na, mind, nekem azért sz@r, mert tavaly csak 3x kellett új bankkártyát igényelnem, és már kezd megtelni a hócipőm ezzel. Most ugyan az volt, hogy ottfelejtettem  valahol a tárcát, de tavaly a táskából szedték ki, egyszer kvázi erőszakkal. Jött a busz, tömeg a megállóban, ajtó nyílik, tömeg le, tömeg fel, ekkor még 2 ember a buszról lefele igyekezett, de úgy, hogy lesodorták a táskát a vállamról, a hátam mögött meg összezáródtak, táska meg közöttük. Kicibáltam a táskát, felnyomultam a buszra, busz elindult, akkor látom, táska nyitva, hiányzik belőle ez-az, köztük pénztárca...
Még ha meg is állítom a buszt, mire visszamentem volna, árkon-bokron túl vannak...

Elkezdtem azon gondolkodni, hogy villanypásztort építek a táskába, amikor valahogy elmúltak ezek a dolgok. Ezért is lanyhult kissé a fegyelem :-)

#49 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 16:10

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 16:32

...
Elkezdtem azon gondolkodni, hogy villanypásztort építek a táskába, amikor valahogy elmúltak ezek a dolgok. Ezért is lanyhult kissé a fegyelem :-)

Ehhe  :)

Azt mész a sitkóra, ha valamelyik köcsögöt megrázza az áram lopás közben  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#50 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 16:13

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 16:32

Hát én meg cselgáncsoztam valamikor, de sokkal nagyobb tömegűvel nem nagyon tudnék mit kezdeni, csak akkor ha mulya. 3 ellen semmiképp, csak ha mindjárt egy mp. alatt földrenyomok 1-et.
De már az is csökkenti ennek az esélyét, ha olyan gyér polót visel, ami ikább elszakad.

Nekem inkább az a bajom, hogy nem MEREK odaütni. Jelenleg 116 kiló vagyok, ha hárman vannak és az elsőt el kell intézni, akkor csak torkonvágás/térdtörés játszik. Első esetben 90%, hogy meghal, utóbbiban pedig lehet, hogy egy életre nyomorék lesz. Lehet, hogy megérdemli, de akkor is ezzel a lelkiismerettel élni utána nekem büntetés...

#51 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 16:17

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 17:10

Pontosan... egyre inkább úgy találom hogy Magyarországon a magyaroknak van a legkevesebb joguk.
Dehát a főnök is azt mondta, hogy el lehet innen menni... Lehet, hogy pont ez a céljuk.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#52 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 19:04

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 16:10

Ehhe  :)

Ami azt illeti, lehet, hogy velem van baj, de tavaly kb. amikor az sorozatos balszerencse rámülepedett, akkor bizony olyan volt a hangulatom, hogy azon járt az eszem, hogy bevállalom. Elképzeltem, hogy megkábítja a villanypásztor, aztán kővel szétkalapálom az ujjait, hogy többé ne tudja a kezét használni csúnya dolgokra. És utána békésem megvárom, hogy elvigyenek. Mert az nem lehet, hogy ilyen országban (bocs, korban) élek, ahol a rend nem véd. Ezt megírtam egy fórumba, ahol hát összesen 1 valaki csatlakozott hozzám, hogy bizony követne, a többiek sajnálkoztak. Pedig, ha elég sokan ilyet csinálnak, akkor talán felébrednek az illetékesek, hogy bizony valami nem stimmel.

Ja, és amiatt nem aggódnék, hogy tolvajkám megnyomorodik, és nem tud majd megélni a régi szakmájában. Pont láttam a TV-ben egy riportot, ahol azt elemezték, hogy mennyibe kerül egy vakvezető kutya. Az ujjatlan zsebesek simán átvehetnék a vakvezető szerepét, talán így megtanulnák, hogy milyen az az élet, amiben hasznuk van, elesettnek segítenek...

#53 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 19:36

Idézet: leslie - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 15:13

Csak a magyar törvények annyira "f@szák", hogy a végén Te leszel a hibás.
Pár éve volt a story. Hárman betörtek egy lakásba amiről azt hitték, hogy üres. Szerencsétlenségükre otthon volt a tulaj, aki épp igencsak jeleskedett a harcművészetben. Kendós volt az ipse. :D A három ember közül kettő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szereztek. Az ember hamarabb kapott ítéletet súlyos testi sértésért, mint a "megélhetési bűnözők" a betörésért.

Tehát a magántulajdonod se szent.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#54 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 19:42

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 15:13

Jelenleg 116 kiló vagyok,...

:eek: Azta, téged valahogy nem ilyennek képzeltelek! :) Egy jó 40-nel többet nyomsz, mint én! :D
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#55 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:00

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 13:01

Kis kieg, lehet érte leanyázni, leszarom, múltkor úgyis késhegyig menő vitám volt erről egy haverommal.  Én az ilyen, mármint, az ilyen bűnözoid alakoknál valahol becsülöm az ügyességét. Nem magát a lopást, az értékszerzés elvét, hanem magát a kézügyességet meg a rafkót, a gyomrot, az ideget, ami az ilyesmihez kell. meg a belefektetett munkát, már ami a gyakorlást, az infószerzést, a rálátást illeti.  Hasonlóan az autótolvajnál is, akik közül nagyon sokan többet értenek az adott tipushoz, mint a márkaszerviz. Azt, aki odaáll hogy na aggyadideapénzt, meg összeveri, leszúrja, megerőszakolja, kocsit pajszerral feltöri, szétbarmolja, azt viszont egy kurva szó nélkül tudnám  agyonlőni a faszba.

Félreértették néhányan, de szerintem igazad van. A jó bűnöző okos, ismeretei vannak, időt, energiát fektet be dögivel, míg kigyakorolja. A bűnözés is egy külön szakma, tanulni kell. Az átlagember nem lesz 5 perc alatt klasszikus értelemben profi bűnöző, csak alkalmi elkövető (mint a topik elején a looser boltos). Aki lebukik, az általában csak az agyatlan kontár, a barmolós fajtából. Ritkább, ha a rafkósnak nagy pechje volt, esetleg cimbik nyomták fel. Olyan is van közöttük, aki sikerélményből csinálja, mert más területeken nem tudott kibontakozni. Néha bírósági döntésekben olvasni olyan elmés dolgokat, hogy az ember lefordul a székről, mert eszébe nem jutna olyat-úgy csinálni.

Mindez persze nem nem azt jelenti, hogy sztárolni, támogatni, követni kell őket. Hanem büntetni. Nyilván nem helyeselhető, hogy ebben kamatoztatják a tehetségüket, tudásukat.

Személy szerint csak 2 típust rühellek nagyon:
- az irracionális elkövetőket, akiknek nem lehet megfejteni a tényleges motivációjukat, semmilyen értelmes ok nincs, miért bűnöznek (nem pénz, siker, vagy más logikus ok miatt, hanem pl. kínzás szórakozásból, stb). Némelyiknek meg van ugyan motivációja, de semmi szín alatt nem méltányolható (gyerekmolesztálók és hasonló jómadarak). Ebbe az első kategóriába tartozók általában agyatlan, retardált, pszichotikus esetek.
- Emellett még az életellenes bűnözők nem valami elismerésre méltó bagázs (a vagyon elleni elkövetők legalább annyira helyrehozhatatlan károkat nem csinálnak).
Ez a két kategória csak kolonc a társadalom nyakán. A többi fajta bűnöző, ha jól kezelik őket, vagy jó útra térnek (mert téríthetők, kezelhetők), még akár hasznára is válhatnak a társadalomnak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#56 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:11

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 19:36

Csak a magyar törvények annyira "f@szák", hogy a végén Te leszel a hibás.
Pár éve volt a story. Hárman betörtek egy lakásba amiről azt hitték, hogy üres. Szerencsétlenségükre otthon volt a tulaj, aki épp igencsak jeleskedett a harcművészetben. Kendós volt az ipse. :D A három ember közül kettő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szereztek. Az ember hamarabb kapott ítéletet súlyos testi sértésért, mint a "megélhetési bűnözők" a betörésért.

Tehát a magántulajdonod se szent.

Mondjuk ez komplikált dolog, hiszen békésen  :rolleyes: lopni akartak, nem támadtak a gazdára... Vagy igen, és akkor jogos önvédelem, de ha 3-an aszondják, hogy nem...

Én meg a 8 napon túl gyógyuló sérülés dologgal sem vagyok kibékülve, mert ok, hogy valahogy meg kell fogalmazni a tv-t, de ez annyira egészéségi ill. szervezeti állapotfüggő, hogy még az is számít, mennyi édességet zabál a sérült azokban a napokban. BTW én sérültem a fejemen balesetben, amit összevartak, és 6 nap után a doki szentségelt, hogy teljesen begyógyultak a csomók, bonyolult kiszedni, máskor meg sima horzsolás 3 hétig vacakolt, mert édességzabáló időszakom volt.

Ugyanakkor a leírt eset szerint, ha 3-an támadnak akkor, ha képes vagy rá, csak úgy tudod megvédeni magad, ha egyet azonnal harcképtelenné teszel. Az én cselgáncs tudásommal ez azt jelenti, hogy földre kell kényszeríteni egyiket, és a következő mozdulattal eltörni a kezét. Ez amúgy azzal a veszéllyel is jár, ha gyenge a nyaka, akkor az törik, mert a mozdulat során ott kell támasztékot alkalmazni lábbal...
Ugyanakkor ez is jó eséllyel csak egy súlycsoportban vagy az alatt lehetséges, ill. ha a keze az illetőnek nem annyira erős, hogy testemet (80 kg) meg bírja emelni. Tehát ha az első támadó nagy darab, akkor bukta van. Ugyan tepertem le már 2 fejjel magasabb 140 kg-os kollegákat, hogy megmutassam, mit tudok, de csak 1x, mert második alkalomra pontosan tudták, hogy hogyan kell ellenállni, pedig nem is cselgáncsoztak...
A futásnak van a legnagyobb esélye... :smoker:

#57 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:28

Mindenhol van pro és kontra. Az egyik ismerősömet (aki több évig gyakorolt egy harcművészetet, hogy mit, azt nem tudom) megtalálta 2 hülyegyerek. Ott beszélgettek a bolt bejáratánál, és amikor be akart menni, nem engedték be, mert mi van, ha nem? Hát, elintézte őket. Rá pár hétre, sétált hazafelé, és hátulról leütötték. Elvették a pénztárcát, telefont, stb. Ha nem a lakóhely (ergo ott, ahol gyakran járkálsz) környékén történik a dolog, akkor verekedj, de ha az otthonod közelében, akkor bármikor jöhet a visszavágó. Lesből.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#58 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:34

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 21:00

Személy szerint csak 2 típust rühellek nagyon:
- az irracionális elkövetőket, akiknek nem lehet megfejteni a tényleges motivációjukat, semmilyen értelmes ok nincs, miért bűnöznek

Havernak felnyomták a kocsját, oszt másik is emlegette, hogy jaja, vannak érdekes állatfajták, akik autórádiót ezek után bent hagyják, de egy fél csomag Orbit meg csomag papírzsebkendő az eltűnik. Már nem tudom mi volt pontosan, de valami abszolút jelentéktelen hülyeség az értékek mellett.
Make love not Wor.

#59 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:36

Idézet: Csücsök - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 21:28

Rá pár hétre, sétált hazafelé, és hátulról leütötték.

Haver is ilyen miatt szopolik. Betörésnyomok voltak, rendőrök meg forró nyomon elkapták a népeket, más betörés bizonyítékaival, meg minden egyébbel. Aztán most ember van szarul, hogy de mi van ha meglepik, vagy a bandatagok összerugdossák, vagy csak simán leég a háza.
Make love not Wor.

#60 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 07:26

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 21:11

Én meg a 8 napon túl gyógyuló sérülés dologgal sem vagyok kibékülve, mert ok, hogy valahogy meg kell fogalmazni a tv-t, de ez annyira egészéségi ill. szervezeti állapotfüggő, hogy még az is számít, mennyi édességet zabál a sérült azokban a napokban. BTW én sérültem a fejemen balesetben, amit összevartak, és 6 nap után a doki szentségelt, hogy teljesen begyógyultak a csomók, bonyolult kiszedni, máskor meg sima horzsolás 3 hétig vacakolt, mert édességzabáló időszakom volt.

Nem a tényleges gyógyulási idő számít. Igazságügyi szakértők állítottak fel kategóriákat mely sérülések tartoznak a 8 napba, vagy azon kívül, bíró ezek szerint sorol. Így esik meg sokszor, hogy jó egészségi állapot miatt hamarabb gyógyul a sértett, mégis 8 napon túli kategóriában bírálják el a cselekmény.

Jogos önvédelemnél lehet überelni a támadás mértékét, csak teljesen nem lehet aránytalan a védekezés. Ezt pedig minden ügyben konkrétan lehet eldönteni, mi számít arányos védekezésnek, mennyiben lehet überelni ijedtségből vagy menthető felindulásból, mi volt kéznél, mit lehetett dönteni olyan veszélyes helyzetben nagy hirtelen.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.