HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 14. 21:59

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 20:42

Vízum már nem kell usákiába! Online regisztráció  kell csak indulás előtt x nappal (ez megvolt már?)

Munkához zöldkártya kell, azt Dex nem kap. Nem részletezném, hogy miért.
Ha esetleg mégis kapna, akkor szóljon gyorsan. Egy két cimborám szívesen adna 1-2 millát egy greencardért.

De nem kaphat, mert akkor legalább 5+ alkalommal járt már volna a követségen.

Online regisztráció CSAK a TÚRISTA vízumhoz van, és csak akkor ha az új biometrikus útleveled van. Én feltételezem, hogy nem akkora balek Dex, hogy ilyennel próbálkozzon.
Az ilyen idény (aljamunkára :p), mint a tábori alkalmazott általában a tábor által szponzorált J-1es (ebben a számban nem vagyok biztos) vízumot kapja az ember. Ez úgynevezett "work and travel" vízum, ami adott idejű munkára majd utána adott idejű szabadságra jogosít fel. Tehát a vízum, mint ahogy le is írtam, biztosíték arra, hogy dolgozni megy oda a jómadár....

Greencardot meg így direktbe szinte lehetetlen kapni... 1-2 millió meg nevetségesen kevés, én vagy 5öt is adnák érte :D Először munkát találsz ott, céget aki támogat (H-1es vízum) majd jó pár év múlva, asszem 5, igényelhetsz zöld kártyát vagy akár állampolgárságot is.. Vagy ha türelmetlen vagy akkor a munka mellett szerzel egy amerikai asszony/férjet  :Đ

#462 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:04

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 20:46

Namost az van, hogy lesz munkavállalói engedélyem, zöldkártyám és vizumom is (ha jol emlékszem ezt mondta a szervező, bár nem tudom nem azonos-e a zuöldkártya a munkavállaloi engedéllyel).

De még szép, 50 ezerér intézzen is már valamit!

Mindebből az következik, hogy nem valószínü hogy feketén dolgoznánk majd ott. De kedden erre is rákérdek.

Továbbá ma beszéltünk telefonon a szervezővel, és ugy fogalmazott, hogy a táborból akik majd értünk jönnek, baj esetén azonosítani fognak minket. Náluk lesznek az útleveles  fényképeink és majd figyelni fognak.  :think:

De ez nem biztos információ. Minden kedden derül ki.

Mindenesetre ami jelenleg a legjobban idegesít, hogy miért csak 3 hetente fizetnek? Itt az zavar, ha valoban azt mondják 3 hét mulva, hogy bocs, de nem fizetünk. Ha ingyen szállás meg kaja kell maradhattok dolgizni ha meg nem lehet eltakarodni ahova akartok.  :think:

Ne izgulj, ha a saját két szemeddel látod a vízumot, akkor már baj nem lehet.
A fizetés miatt meg ne aggódj, úgyse lesz lehetőséged pénzt költeni, csak miután befejezted a munkát. Szóval mindegy, hogy hetente vagy három hetente kapod meg a pénzt.
(egyébként is zsidó tábor, örülj hogy fizetenk valamit :p:P)

#463 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:06

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 22:46

Namost az van, hogy lesz munkavállalói engedélyem, zöldkártyám és vizumom is

Ígéret, ígéret. Én félig amerikai cégnél melózom, meg kollégák is arrafelé. Zöldet gecikurvanehéz megkapni, ideiglenesen kicsit más, de akkor sem ilyen egyszerű, hogy kap 50k-t oszt oldja meg.

Zöldkártyára majd kb. 5 év után gondolkozhatsz, túl sok a fokozata, utána kell olvasni. Én is csak azért tudom, mert most éppen kollégának kellett igazolonom, hogy főnököm volt, meg mi a merre.

De követség kell, ott rákérdeznek a tolmácsra, oszt ennek függvényében ha azt mondod, hogy van, és magyar kihallgatást kérsz, akkor is mondanak pár angol mondatot. Elég durva nyelvjárással, kb. 3. után meg is értettem :-) Aztán le kellett fordítani a magyar embernek, meg válaszolni rá angolul. Meg ilyenek. Valamint megkérdezték hol is van az a cég, meg pontosan mit csinálnak, hányan dolgoznak ott, ki lesz az ottani vezérem, kísérőm, merre fogok lakni és miért nincs még repülőjegyem. Ez nagyjából egy szuszra, oszt ki is vágtak, hogy majd jöjjek később  :Đ
Make love not Wor.

#464 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:07

Idézet: Capri - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 22:59

Az ilyen idény (aljamunkára :p), mint a tábori alkalmazott általában a tábor által szponzorált J-1es (ebben a számban nem vagyok biztos) vízumot kapja az ember. Ez úgynevezett "work and travel" vízum, ami adott idejű munkára majd utána adott idejű szabadságra jogosít fel. Tehát a vízum, mint ahogy le is írtam, biztosíték arra, hogy dolgozni megy oda a jómadár....

És ez a j1 nem a passportba kéne?
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#465 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:09

Mindenesetre ami jelenleg a legjobban idegesít, hogy miért csak 3 hetente fizetnek?

Nekem ez e legkevésbé zűrösebb, lehetne a végén is. Idehaza havonta kapsz fizut, nem?
Make love not Wor.

#466 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:11

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 22:58

Nem jártam követségen. Oda minek menjek?

Vízumért. Legalább 2szer. 1szer igényelsz, esetleg visszahívnak 1-2 körre, aztán meg az útlevélért, amibe passzintottak vízumot. Igazából ezekre mondhatják, hogy fekete meló, csak mi azt mondjuk, hogy elég bátor ember az, aki odakintre fekete melót toboroz. Elég csak a határon kimondani, hogy "abba a táborba megyek dolgoz... izé, cserediákként nyaralni", már basznak is ki az országból, oszt többet be sem mehetsz.
Make love not Wor.

#467 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:12

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 22:57

Követségen jártál?
Fényképeket adtál le?
Útleveled odaadtad (nekem van amcsi vízumom, az útlevél egy oldalába csinálják bele, igaz az van vagy 6 éves)

Másfél éve is így volt még...

#468 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:14

Idézet: Capri - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:04

Akkor már rég szembesülnie kellett volna azzal, hogy a leadott sima igazolványképet sem fogadják el bele, mert amerikai a nép  :cool:

Továbbiakban maradjunk a kirándulni megyünk verziónál, igaz erről már rég betnault szöveget kellene mondogatnia, hogy mi lesz, meg a hol. Mint régen Pozsonyba meg Bécsbe mentünk Dunát nézni, fagyizni, Márjának volt Hilfere a stásszéval, oszt hoztuk a narancsot, Milkát, Gorenjét :-)

Csak ez nem olyan mókás.
Make love not Wor.

#469 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:19

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:12

Másfél éve is így volt még...

Idéntől van online igénylős, állítólag vízummentes kirándulós igénylés. De gyanítom olyat sem igényelt, mert várja a sült galambot, holott ezt más nem fogja elintézni, pontosabban jó eséllyel tovább tart.

1.5 éve még vicces volt, turistának is mindenféléből eredetit kellett leadni, meg természetesen személyesen. Az egész egy 06-90es telefonnal kezdődött jól, oszt 1-2-X hét múlva be lehetett csettegni, előtte sorbaállás, várakozás, oszt majd szólítottak.

Amúgy bírtam, hogy egész le van írva a követség oldalán 2 nyelven is, ott a papír, no meg tájékozódni is lehet, de telefonon megmondják kerekperec, oszt a helyszínen meg csodálkozik a paraszt, hogy "jéééé, télleg" :-o
Make love not Wor.

#470 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:11

Vízumért. Legalább 2szer. 1szer igényelsz, esetleg visszahívnak 1-2 körre, aztán meg az útlevélért, amibe passzintottak vízumot. Igazából ezekre mondhatják, hogy fekete meló, csak mi azt mondjuk, hogy elég bátor ember az, aki odakintre fekete melót toboroz. Elég csak a határon kimondani, hogy "abba a táborba megyek dolgoz... izé, cserediákként nyaralni", már basznak is ki az országból, oszt többet be sem mehetsz.

Elég egy alkalom. Telefonon foglalsz időpontot, utána bemész, vízum jön postán. De turistáskodni már ez sem kell, csak piros útlevél (Dexnek van). Sőt, nekem a két hetes amerikai tréningre sem kellett.

A bevándorlásis pedig nem sokat beszélt hozzám JFK-n, annál jobban figyelt. Hogy lépek, hogy szólalok meg, stb. Nem kellett perfekt angolnak lenni, ezek naponta több száz, több ezer embert látnak, érzik, hogy ki a gázos messziről. Amúgy nem is volt lekezelő, egyszerűen precíz volt és kimért, a mozdulataiból/gesztusaiból nekem az jött le, hogy "ha betartod a mi szabályainkat, akkor szeretettel várunk, egyébként húzz innen"...

Dex! Amíg ez a madár (aki lehet, hogy téged néz annak) nem mutat fel bármi konkrétumot (eredeti (!) papírok, meghívó, szerződés, bármi ami nem fénymásolt vagy digitális), addig egy petákot se adj neki oda! Akár hivatkozhatsz olyasmire is, hogy "apámék nem bíznak eléggé ebben a dologban, kellene valami, amivel meg tudom nyugtatni őket." Ha erre nem ad semmit, hanem pl. úgy reagál, hogy "nagy vagy már, bízz bennem", akkor 110%, hogy átbaszás...

#471 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:20

Idézet: Capri - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:04

A fizetés miatt meg ne aggódj, úgyse lesz lehetőséged pénzt költeni, csak miután befejezted a munkát. Szóval mindegy, hogy hetente vagy három hetente kapod meg a pénzt.
(egyébként is zsidó tábor, örülj hogy fizetenk valamit :p:P)

Mármint arra értettem, hogy nem lesz kedvük fizetni sem 3 hetente, sem a végén.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#472 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:19

1.5 éve még vicces volt, turistának is mindenféléből eredetit kellett leadni, meg természetesen személyesen. Az egész egy 06-90es telefonnal kezdődött jól, oszt 1-2-X hét múlva be lehetett csettegni, előtte sorbaállás, várakozás, oszt majd szólítottak.

És ami a legfontosabb: bizonyítani, hogy haza fogsz jönni! Akkor még nem voltam nős, úgyhogy nagyon örültek egy lakás adásvételi szerződésnek, ami a nevemre szólt, mondta is a konzul, hogy - bár a cég neve is jól csengett, aki vitt tréningre - ez sokat nyomna a latba az elbírálásnál.

Amúgy nem volt olyan vészes - úgy hogy a titkárnő hallgatta végig a 06-90-et -, kaptam időpontot, odamentem akkor (nem magyar szokás szerint fél órával utána), bementem, intéződöt gördülékenyen...

#473 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:27

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:20

Azért USA-ban kevésbé szokásos, hogy valamiben megállapodtok és a másik nem tartja be.
Sokkal esélyesebb az az opció, hogy Te nem tartod be a szabályokat (pl. fekete munka) és jól megb...nak!

#474 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:29

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:20

Elég egy alkalom. Telefonon foglalsz időpontot, utána bemész, vízum jön postán.

Ja, tényleg. Harmadik alkalommal azért mentem, mert gyorsabb/egyszerűbb volt, mint ha GLSre várok. De mondom, voltunk páran, akit személyes beszélgetésre többször is visszahívtak, meg szerezzek még bizonyítékot, pld. Aztán száma adták, hogy mik lehetnek ezek az opciók.
Make love not Wor.

#475 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 21:19

Idéntől van online igénylős, állítólag vízummentes kirándulós igénylés. De gyanítom olyat sem igényelt, mert várja a sült galambot, holott ezt más nem fogja elintézni, pontosabban jó eséllyel tovább tart.

Amúgy bírtam, hogy egész le van írva a követség oldalán 2 nyelven is, ott a papír, no meg tájékozódni is lehet, de telefonon megmondják kerekperec, oszt a helyszínen meg csodálkozik a paraszt, hogy "jéééé, télleg" :-o

Online regisztráció egy perc alatt megvan, csak őszintén kell válaszolni pár kérdésre :p (pl.: drogoztam-e, voltam-e elítélve stb. és a válaszok függvényében rögtön megkapod)
Ugyanitt megadhatsz minden fontosabb információt, ami érdekelheti a bevándorlási tisztet. (hova, mikor, merre, miért, jobb vagy bal kézzel szoktad stb.... )
De még1x mondom, ez csak a turista vagy üzleti célú tartózkodásra van. Tehát ilyennel nem is érdemes próbálkoznia Dextrose kollégának.

#476 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:31

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:25

És ami a legfontosabb: bizonyítani, hogy haza fogsz jönni!

Nekem többek közt ez nem sikerült. Pár éve vettünk lakást, autót, nős is voltam. Ember meg rákérdezett, hogy oszt nem azért mennék, mert ezektől akarok szabadulni  :Đ  Mondom ajajj.

Aztán megkaptam, a céges trénig meg ugye nem pénzkereset, ígért tolmácsot, meg fentebb írtam, kvázi leírta, hogy blábláblá, tartják a hátukat, szállást/estébét fizetik, konferencia lesz. Ezen kicsit csámcsogtak, aztán megkaptam.
Make love not Wor.

#477 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:32

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:20

Nem kedv kérdése, amit odakint mondanak az úgy lesz. Viszont amit Te mondasz, vagy vállalsz, annak is úgy kell lennie.
Make love not Wor.

#478 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 14. 22:34

Namost az van, hogy lesz munkavállalói engedélyem, zöldkártyám és vizumom is (ha jol emlékszem ezt mondta a szervező, bár nem tudom nem azonos-e a zuöldkártya a munkavállaloi engedéllyel).

De még szép, 50 ezerér intézzen is már valamit!

ez jól hangzik.
add már meg a faszi elérhetőségeit, vagy legalább iwiwen mutasd már meg.

50ért nekem is kell zöldkártya.
sőt adok érte 500at is.
najó, többet is.

kb 3 éve voltam utoljára a követségen vízumért, mert lejárt az előző 10 éves.
elég nyíltan mennek a dolgok, nagyjából mindenki hallja, hogy kivel mit beszélnek. előttem aki volt az elmesélte, hogy búvár(oktató) és valami búvárkonferenciára akar menni szeptemberben, és ha tetszik neki a hely, akkor lehet hogy akar majd többször menni, csoportot szervezni későbbiekben... leültették, hogy várjon. 20 perc múlva megkapta a vízumot, ami egyszeri belépésre jogosította, és aug végén lejárt. próbálta még magyarázni hogy dehát ő szeptemberben akar menni. közölték hogy nembaj, ez van...
én szerencsére ismét kaptam 10 éves túrista vízumot, bár így hogy már nem kell nincs nagy jelentősége.

Szerkesztette: WiZARD 2009. 06. 14. 22:42 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#479 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:39

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:34

ez jól hangzik.
add már meg a faszi elérhetőségeit, vagy legalább iwiwen mutasd már meg.

50ért nekem is kell zöldkártya.
sőt adok érte 500at is.
najó, többet is.

Jó, hát kedden beszélek vele, mert igazából most azt hogy zöldkártyám lesz, azt csak én gondolom, de ha mégis, mindenképp szólok.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 14. 22:40 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#480 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 22:50

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:39

mert igazából most azt hogy zöldkártyám lesz, azt csak én gondolom

Basszus, tudod egyáltalán, mi az a zöldkártya?

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.