Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 23:11
Vízumért. Legalább 2szer. 1szer igényelsz, esetleg visszahívnak 1-2 körre, aztán meg az útlevélért, amibe passzintottak vízumot. Igazából ezekre mondhatják, hogy fekete meló, csak mi azt mondjuk, hogy elég bátor ember az, aki odakintre fekete melót toboroz. Elég csak a határon kimondani, hogy "abba a táborba megyek dolgoz... izé, cserediákként nyaralni", már basznak is ki az országból, oszt többet be sem mehetsz.
Elég egy alkalom. Telefonon foglalsz időpontot, utána bemész, vízum jön postán. De turistáskodni már ez sem kell, csak piros útlevél (Dexnek van). Sőt, nekem a két hetes amerikai tréningre sem kellett.
A bevándorlásis pedig nem sokat beszélt hozzám JFK-n, annál jobban figyelt. Hogy lépek, hogy szólalok meg, stb. Nem kellett perfekt angolnak lenni, ezek naponta több száz, több ezer embert látnak, érzik, hogy ki a gázos messziről. Amúgy nem is volt lekezelő, egyszerűen precíz volt és kimért, a mozdulataiból/gesztusaiból nekem az jött le, hogy "ha betartod a mi szabályainkat, akkor szeretettel várunk, egyébként húzz innen"...
Dex! Amíg ez a madár (aki lehet, hogy téged néz annak) nem mutat fel bármi konkrétumot (eredeti (!) papírok, meghívó, szerződés, bármi ami nem fénymásolt vagy digitális), addig egy petákot se adj neki oda! Akár hivatkozhatsz olyasmire is, hogy "apámék nem bíznak eléggé ebben a dologban, kellene valami, amivel meg tudom nyugtatni őket." Ha erre nem ad semmit, hanem pl. úgy reagál, hogy "nagy vagy már, bízz bennem", akkor 110%, hogy átbaszás...