na vagyok
Hát mst hirtelen eszembe jutott egy durva eset, ami még 20 éves koromban történt.
Abban az időben kaptam meg a jogosítványomat, minden percet kihasználtam, amikor ideadták a kocsit a szülők. Volt hogy egy nap eljártunk egy éjszaka alatt 150 kilómétert. Volt hogy már senki nem volt kint a városban, már világosodott, de még akkor is kint voltunk. Persze erről idővel leszoktunk. Összedobtuk a pénzt benzinre (akkor még olcso volt), és kint jártunk amíg üres nem lett a tank.
Azt tudni kell, hogy nálunk van egy jelentős létszámú "fekete kisebbség". Volt, hogy kiléptek az útra és megállítottak minket, én meg naív módon megálltam nekik, lehuztam az ablakot és leálltak kötekedni, meg hogy szálljunk ki a kocsiból. Egyszer ki is szálltunk, mert egy olyan történetetadtak elő, hogy az egyik társuk betörte a fejét és mozdulatlanul fekszik a földön, segítsünk már őt bevinni. Aztán kiderült, hogy el akarták volna vinni a kocsit. A slusszkulcs szerencsére azonban nálam volt, de vért izzadtunk, mire nagynehezen sikerült elhúznunu a helyszínről. Azóta sohasem állok meg senkinek, ciganyoknak főleg nem.
A sok éjszakázásból adódóan gyalogosan is volt, hogy belénk kötöttek éjszaka. Pl szórakozóhelyről hazafelé indulva. Az egyik éjszakai, amikor kissé megüldöztek minket (ők hatan voltak, mi ketten), elhatároztuk, hogy tenni kellene valamit mostmár. Nekem az a hülye ötlet jutott eszembe, hogy magamhoz veszek egy kést.
Nade ez olyan hülyén hangzott...kést...és mégis mit csináljak? Szúrjam le? Képes lennék rá? Valóban megtenném? Ezek a kérdések jártak az eszemben. Nyilván, ha az életemen múlna, megtenném. De akkor abban a pillanatban más ötletem támadt: elhatároztam, hogy játékpisztolyt fogok magamnál hordani.
Rá is találtam egy airsoft-os pisztolyra, ami tök igazinak tűnt, ráadásul fémburkolat is volt rajta. Legalábbis képen. Az interneten néztem ki. Fel is hívtam az egyik havert, aki pesten tanult, hogy ugyan vegye már meg nekem. Átutaltam bankszámlán a pénzt, és hazahozta a fegyvert. Tényleg igazinak tűnt, természetesen teljesen ártalmatlan volt.
Nah, ha egy cigany is mer velem kötekedni, ráfogom és majd jol összehugyozza magát - gondoltam magamban. Fogtam, betettem a kocsi ülése alá. Gondolván, ott majd jó helye lesz. Aztán az egyik este ismét kimentünk a városba éjszakázni kocsival. A kocsiban hárman ültünk, meg is mutattam az új szerzeményt a többieknek. Megnézték, megdícsérték, milyen jó, király játékszer.
Ez a játékszer azonban kinn maradt a kocsi műszerfalán, az anyósülés előtt. Éjszaka pedig, ahogy jöttünk haza, már messziről láttam, hogy határőrök állnak az úton. Jeleztek, hogy álljunk meg. Én röhögtem egy jót, hogy mi a szart akarnak ezek, úgyis rendben van minden papír, biztosítási csekkek megvannak, a szüleim precízek. Lehúzódtunk félre, lehúztuk az ablakot. A határőr bekzukucskált a zseblámpájával az ablakon.
Emlékszem rá, hogy ilyen dzsungelharcos kalap volt rajta.
Ekkor a határőr érdekes tekintetet vágott. Mintha nem tudta volna eldönteni, hogy nevessen-e vagy sen. Végül ránkförmedt, hogy azonnal szálljunk ki a kocsiból. A társainak odaszólt, hogy forró a helyzet fiúk, a srácoknál fegyver van. Ekkor ahogy kiszálltunk a kocsiból, körbevettek minket, a többi meg a kocsiban kezdett kutakodni.
Ez mi? - kérdezte a határőr, kezében a pisztollyal.
Ekkor esett le, hogy ott maradt a kocsi mászerfalán a pisztoly. Természetesen nem tudtam mit mondani. Bevittek minket. A rendőrség egyik irodájába vittek, kb 1 órába telt, mire bejött egy nyomozó. Piros-fehér csíkos inget viselt, de állítom, pizsama volt az.
Ezután jegyzőkönyv, beszámoló, stb...fenyegetőztek, hogy fegyvernek látszó tárgy használata miatt le is csukhatnak minket, stb...az irodában tartózjkodás alatt ráadásul telefonáltak otthonrol, hogy hol a jo k...-ban vagyunk már. Mivel nem tudtuk elhallgatni a történteket, elmonduk hol vagyunk és mi történt.
A rendőrök végül mondták, hogy két lehetőség van. Vagy feljelentést tesznek, vagy eltakarodunk a halál faszára. Az utóbbit választottuk.
A "fegyvert lefoglalták". A szülők akkor 3 hónapig nem adták ide a kocsit. Azóta nem hordok magamnál hülyeségeket.
----------------------------------------------------------
Volt még "horogkeresztes" ügyem, nemrég véletlenül nem engedtem el egy mentőautót, drogot is kutattak nálam tévedésből, meg a bmw-t lopott autónak hitték a rendőrök :Đ csak negyedszeri ellenőrzésre derült ki, hogy a diszpécser elnézte a rendszámot. de addigra már átkutattak minket.
Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 17. 21:24 -kor