HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 10:47

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 7:59

Így van. Szerintem is kell majd takarítania, meg egy kis házimunka. Hiába van bejárónő. Ha a gyerek valamit kiborít meg ilyesmi, azt majd Dex-nek kell feltakarítania. Nem fogják vele hatáskörileg a bejárónőt bevárni. Egyébként a takarítás se vészes, ha nem nagy mennyiségben kell végezni, vannak hozzá rendes eszközök és van benne az illetőnek nagyon minimális gyakorlata.

Azon viszont csodálkozom, hogy kiscsaj ("her") mellé férfi vigyázó. Eleve a legtöbb helyre csak nőket keresnek, ami tényleg nem mindig célravezető. Teszem azt egy kisiskolás fiú mellé, akinek apja alig van otthon, lehet szerencsésebb egy férfi, mert jobban le tudja foglalni. Míg egy nőnemő au pair-nek max a seggét és a mellét bámulhatja a kölök, ami 12-14 éves kor alatt még nem olyan jó móka, és afölött is rá lehet unni. De lány mellé... elképzelem, ahogy Dex vele barbizik és sminkel  :Đ

Gyereke is válogatja. Ahogy olvasom csak egy gyerek. De ha pl. nagyon neveletlen, utálatos, kiállhatatlan, nagyon meg tudja keseríteni az ember életét. Bajt kever, hátad mögött mószerol, esetleg eltör valami és rád fogja, stb.

De mindenképp próbáld meg Dex. Repjegyed és időd van, melód úgysincs, sok vesztenivalód tehát nincs. Olyan gány biztos nem lesz, mint az usákiai önkéntes koncentrációs tábor. Aztán legalább csináltál ilyet is.

Csak nem ugráltatnának ennyire. Ha véget ér a munkaidő és ők már otthon vannak, gondolod hogy felordítanak nekem hogy menjek takarítani?

Hát ha tényleg ilyen, akkor meg megkeresem a repülő árát, meg még azon felül egy kicsit és eljövök...

Egyébként volt már dolgom ilyen 8-12 éves lanyokkal most kint a taborban. Azok között voltak normálisak, de voltak olyanok is akik nevettek rajtam, teljesen ugy éreztem, hogy ezek most viccesnek tartanak engem, pedig nem is csináltam semmit.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 09. 07. 10:49 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1642 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 11:03

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 10:47

Csak nem ugráltatnának ennyire. Ha véget ér a munkaidő és ők már otthon vannak, gondolod hogy felordítanak nekem hogy menjek takarítani?

Szerencsétlen esetben igen.
Lehet Neked szólnak, hogy vidd ki a szemetet, mert éppen ők nem akarják. Vagy csinálj egy szendvicset a gyereknek.
Ezek csak 2 perces dolgok, de akkor is kellemetlen lehet.

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 10:47

Hát ha tényleg ilyen, akkor meg megkeresem a repülő árát, meg még azon felül egy kicsit és eljövök...

Egyébként volt már dolgom ilyen 8-12 éves lanyokkal most kint a taborban. Azok között voltak normálisak, de voltak olyanok is akik nevettek rajtam, teljesen ugy éreztem, hogy ezek most viccesnek tartanak engem, pedig nem is csináltam semmit.

Nekem volt már dolgom direkt gonosz gyerekkel is.
Kis genyó volt, pl. leült melléd, és elkezdett szurkálni a ceruzájával, meg hasonlók.
Visszadumált, el volt kényeztetve, a saját szüleinek beszólt, hogy "A k.... anyádat", meg ilyenek, aztán volt kb. 5 éves. A szülők hibája volt, mert mindent engedtek neki.
Nem lehetett másképp nevelni, csak ha néha lekevertél 1-2 sallert, vagy ha lelki terrorban tartottad (szerette a horrorfilmeket, aztán be lehetett mesélni, hogy a szörny itt lakik a pincében/padláson és őt fogja elkapni, ha rosszalkodik).
Volt, hogy bőgni kezdett: "Megmondalak apunaaaak!", erre: "KUSS! APÁDAT IS ELVEREM!!!", erre abbahagyta a bőgést, és csak lesett nagy kerek pislogó szemekkel, hogy most mi van :)

Persze ilyen ezerből vagy százból egy van.
De azért ha eleven a gyerek, akkor el tud fárasztani idegileg.

#1643 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 11:07

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 12:03

Volt, hogy bőgni kezdett: "Megmondalak apunaaaak!", erre: "KUSS! APÁDAT IS ELVEREM!!!", erre abbahagyta a bőgést, és csak lesett nagy kerek pislogó szemekkel, hogy most mi van :)

:nevet2:  :up:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1644 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 11:13

...
...

:offtopic: "... de az én apukám rendőr...! " :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1645 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 11:14

...
De azért ha eleven a gyerek, akkor el tud fárasztani idegileg.

Bizony. Fel kell gyorsulnunk hozzájuk.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1646 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 14:03

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 8:50

Azt mondta a kislánynak, hogy az utolsó heti bérét majd a kocsiban odaadja neki.
Még a bőröndöket is segített kivinni a házból. Visszaszaladt, hogy bezárja a lakást - de ezt már belülről

Oszt másik topikban már mondanák, hogy ez nem lehetett, odaát is biztos csak a magyarok voltak kocsogok...

Amúgy itt beszéltünk róla, hogy milyen kuka emberek vannak? Családban most volt kis sörözés, van a népek közt ügyfélszolgálatos, meg gyógyszertáros, oszt bírnak csuda dolgokat mesélni...
Make love not Wor.

#1647 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 14:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 8:59

Ezért kell a bért vagy előre kérni, vagy szerződésben kikötni, hogy írásbeli átvétellel (vagy átutalási bizonylattal) kell igazolni a kifizetés tényleges megtörténtét, a jogcím megjelölésével. Sok szopástól kímélhet meg.

Aztán ha így kiraknak, akkor ott állsz idegenben egy szerződéssel a kezedben. Oszt akkor az jó valamire?
Make love not Wor.

#1648 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 14:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 15:06

Aztán ha így kiraknak, akkor ott állsz idegenben egy szerződéssel a kezedben. Oszt akkor az jó valamire?

Azt írtam elsőként, hogy "előre kérni a bért". Csak ebbe nem mindenki megy bele, ami jelzi az illetőről, hogy sumákolni akar.

Ha utólagos bérezésnél nem fizet, tényleg jöhetnek bonyodalmak. De megoldható. Bekiabálom neki elnagyolt címszavakban: rendőrség, munkaügyi hatóság, bíróság, sajtó mindkét országban. Persze ennek is kell előzményként írásbeli munkaszerződés és bizonylati hiány.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 07. 14:41 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1649 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 16:59

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 15:23

Azt írtam elsőként, hogy "előre kérni a bért". Csak ebbe nem mindenki megy bele, ami jelzi az illetőről, hogy sumákolni akar.

Akkor meg azt hiszi, hogy én akarok sumákolni, lenyúlom a küvecset, oszt szevasztavasz.
Make love not Wor.

#1650 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 17:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 15:06

No meg hát a lányokat is valamiféle szerződéssel veszik fel a "garantáltan szexmentes" munkára, senki sem érti hogy lesz belőlük szexrabszolga...

#1651 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 17:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 11:13

:offtopic: "... de az én apukám rendőr...! " :)

"Az én apukám meg hajóskapitány. Aztán majd idejön a hajójával és szétveri a te apukádat...."

Azt gondolnánk, hogy ez fikció, de elhangzott a 40-es évek végén, apukám egyik gyerekkori játszópajtása osztotta így le a másikat  :omg:

(Mezőkövesden, nem kikötőváros)
.
.
.

#1652 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 17:52

Erről eszembe jut: Hány éves a kapitány?  :Đ
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1653 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 19:31

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 12:47

Konkrétan egyébként ezt irják:

Walk Sarah to school when George is away and collect her (the school is in the village),
give her a snack and be with her until I get back from work.
Walk the dog for thirty minutes (or more!) every weekday
Do about 1- 2 hours tidying (empty/fill dishwasher - hoover etc) every weekday.

The au pair's day finishes when I get home and weekends are free.  The au pair before
this last one used to go to London most weekends unless we had asked her to specifically
stay to babysit on Saturday night.

(a nevek nem valodiak)

1. Tehát ez gyakorlatilag örökös feladat, nem opcionális. Különben nem kellene au-pair.
2. Etetés, itatás. Lehet is frakkot és kis jegyzetfüzetet rendszeresíteni és megtanulni a pincér/szakács fogásokat :)
3. (or more!), ez fontos!
4. Minden hétköznap 1-2 óra intenzív takarítás és rendrakás. Tehát amit lurkó szétszór/kiborít/szétken az te nyalod fel, majd mindent elrámolsz és kiporszívózol és felmosol, majd szárazra törölsz. A mosogatógép is jó barátod lesz.

Kiegészítés: az előző au-pair néha beugrott hétvégén is, ez alighanem be fog figyelni itt is. Tehát gyakran lesz olyan, hogy hétvégén nem mész sehova teljes napos programra hanem mondjuk a fentiek lineáris kombinációját gyakorlod.

De ettől még lehet jó, csak jó tisztában lenni a rejtett finomságokkal.
A kutyákat bírod?

Kép

:)
.
.
.

#1654 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 19:36

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 20:31

Különben nem kellene au-pair.

"and be with her until I get back from work."

Oszt ha 3 napig nem jön haza, akkor van a szopó  :Đ
Make love not Wor.

#1655 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 20:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 20:36

"and be with her until I get back from work."

Oszt ha 3 napig nem jön haza, akkor van a szopó  :Đ

Kap egy 6 hónapos kiküldetést mama, akkor lehet túlórázni... ;)

#1656 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 07:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 17:59

Akkor meg azt hiszi, hogy én akarok sumákolni, lenyúlom a küvecset, oszt szevasztavasz.

Nem hiszi azt, hogy akkor meg te sumákolsz. Meg lehet mondani, hogy vertek már át külföldön és az itthoni hatóságok is ezt javasolják, ha magyar külföldön vállal munkát. Vagy meg kell mondani, hogy itthon ez a szokás. Előre kérni a bért nem sumákság, az ő pályájukon mi vagyunk a gyengébbek. Aki normális ember, ezt megérti és nem veszi magára.

Ami az esetleges túlórát ("until I get back") illet: azért extra bér jár minden civilizált országban.

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 18:31

No meg hát a lányokat is valamiféle szerződéssel veszik fel a "garantáltan szexmentes" munkára, senki sem érti hogy lesz belőlük szexrabszolga...

Ez igaz. A szerződés is csak egy papír, amit nagy baj esetén hirtelen a hajadra kenhetsz. Legfeljebb későbbi hosszas jogi bonyodalmakra jó. De akkor is több a semminél. Arra jó, hogy alapvető dolgokat nem tudnak letagadni normál esetben. A szexrabszolgának befogás/kényszerítés már maffia szervezettségű cselekmény szokott lenni, élettapasztalat nélküli fiatalokat tudnak így csőbe húzni. Erre vannak kerülő megoldások:
- eredeti útlevelet/személyit kezedből nem adsz ki, csak másolatot. Nehogy elvegyék és ne tudj elmenni.
- ha veszélyes helyre mész, akkor szólsz a nagykövetségre előre, hogy érkezek majd 2009. bla-bla hónap, bla-bla. napján, amennyiben az első 4 hétben hetente nem jelentkezek (pozitív hírekkel, "piros-kék tintás" vicc), az az jelenti, hogy bajba kerültem és XY helyen, AB személynél/cégnél kell keresni.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 08. 07:58 -kor

#1657 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:03

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:56

Erre vannak kerülő megoldások:
- eredeti útlevelet/személyit kezedből nem adsz ki, csak másolatot. Nehogy elvegyék és ne tudj elmenni.
- ha veszélyes helyre mész, akkor szólsz a nagykövetségre előre, hogy érkezek majd 2009. bla-bla hónap, bla-bla. napján, amennyiben az első 4 hétben hetente nem jelentkezek (pozitív hírekkel, "piros-kék tintás" vicc), az az jelenti, hogy bajba kerültem és XY helyen, AB személynél/cégnél kell keresni.

Ez a nagykovetseges dolog talan meg mukodik is, de hogy ne az eredeti okmanyt vegyek el toled, hanem csak masolatot, kicsit megmosolyogtato, mintahogyan az is, aki elhiszi, hogy sexmentes munkara megy ki.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1658 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 13:30

Ha most megyek szombaton ki angliaba, mindenképp ki akarok vinni egy külső hdd-t. Szerintetek tanácsos-e? Fémházas a burkolata. Van rajta warez is, de egyszerűen KELL.

az usaba nem vittem ki, de ott hiányzott hogy nem volt ott.

Lehet-e ebből nagy baj?

Szerkesztette: Dextrose 2009. 09. 10. 13:31 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1659 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 13:46

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 14:30

Ha most megyek szombaton ki angliaba, mindenképp ki akarok vinni egy külső hdd-t.

Lehet-e ebből nagy baj?

Dehogy lehet. Kollégának múltkor tápott adtam, meg fél szervert a csomagjába.
Make love not Wor.

#1660 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 13:50

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:30

Ha most megyek szombaton ki angliaba, mindenképp ki akarok vinni egy külső hdd-t. Szerintetek tanácsos-e? Fémházas a burkolata. Van rajta warez is, de egyszerűen KELL.

az usaba nem vittem ki, de ott hiányzott hogy nem volt ott.

Lehet-e ebből nagy baj?

Szerintem nem lesz baj belőle.
De ha nagyon aggódsz, akkor tegyél rá valami titkosított filerendszert.
Vagy ne használj warezt :)

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.