HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW.HU - új skin/theme/design/kinézet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW.HU - új skin/theme/design/kinézet A 2009 májusában bevezetett design-ról.. Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:02

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 12:33

Skacok a gyásszalagra írt feliratok nagyon rusnyák lettek.

Pl

Az eredeti dizájnban semmi baj nincs velük.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#662 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:15

Ezt már én is jeleztem többször. A transzparencia nem épp 100%-os. Az okozza a fejlesztőnek a problémát, hogy a képeket a PHP generálja és nem html-ben, kész képként jelennek meg. De a betűket és a hátteret csak lehetne valamivel szerkeszteni.

Addig ez nem is lesz olyan nagy baj (nekik), míg a skin hegesztés miatt nem kell mégis a háttérszínt módosítani, akár csak a legkisebb mértékben. A barna skint használók meg úgyis tiltólistára teszik a www.hwsw.hu/images/forumtitlepng/* cuccost.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 06. 21. 12:16 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#663 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:56

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 13:15

Ezt már én is jeleztem többször. A transzparencia nem épp 100%-os. Az okozza a fejlesztőnek a problémát, hogy a képeket a PHP generálja és nem html-ben, kész képként jelennek meg. De a betűket és a hátteret csak lehetne valamivel szerkeszteni.

Addig ez nem is lesz olyan nagy baj (nekik), míg a skin hegesztés miatt nem kell mégis a háttérszínt módosítani, akár csak a legkisebb mértékben. A barna skint használók meg úgyis tiltólistára teszik a www.hwsw.hu/images/forumtitlepng/* cuccost.

Kösz a választ.

Nálam is a lokális barna css-né tűnt fel, hogy hanyagul van elkészítve a szöveg. De sebaj, megoldom.

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#664 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 21. 13:04

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 13:01

Nem jó a mostohagyerek lét, ezért is irányul most több figyelem a fórumra és ezért is vannak hosszútávú terveink a fórummal.

Legutoljára, talán a bolhapiac "kiszervezésekor", :think:  még dübörgött az oldal. Állítólag, akkor még a fórum kattintásszáma elenyésző volt az oldalhoz képest.  :)

Az tény, hogy a fórum pang, de kicsit elkéstetek a hosszútávú tervekkel. :)

Arról nem beszélve, hogy lepukkant hardveren, lepukkant szoftverrel, júzert leszaró hozzáállással, hova vezetnek ezek a hirtelen indíttatású, hosszútávú tervek?  :confused:

#665 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 13:06

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 13:02

Az eredeti dizájnban semmi baj nincs velük.

üdv

R.

Annak maximum ti + gudszpíd örülhettek, mert senki más nem nézi úgy!  :D

#666 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 21. 13:15

Pl

Nálam FF alatt ezzel a  hwsw_barna_v02 skinnel jó:
https://forum.hwsw.h...dpost&p=5958780

Szerkesztette: scaurus 2009. 06. 21. 13:15 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#667 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 13:37

Én eléggé őskövület vagyok a fórumon, és persze már akkor HWSW olvasó voltam, amikor még nem volt fórum se, a véleményem remélhetőleg mérvadó.

Szóval eleinte rengeteg hardver témában voltam érdekelt, a fél éves PC csere még akkor megvolt (a mostani gépem ellenben 3 éves is van), folyamatosan bújtam a weboldalakat, hogy minél jobb ár/érték arányban tudjak vásárolni, gépet fejleszteni. Mára ez annyira nem érdekel, de mégis szívesebben olvasok videókártyákról és processzorokról mint arról, hogy ki lett a Microsoft Magyarország marketing igazgató helyettese... Az IT irányba való elfordulást egyszerűen nem értettem a HWSW esetében, nem hiszem el, hogy ez több embert érdekelhet, mint a hardver/szoftver fejlődés. Most ott tartok, hogy a HWSW főoldalára max hetente nézek rá, de jó ha havonta van egy cikk, amire rá is kattintok. Szóval azzal magyarázni az itteni kavarásokat, hogy a régi törzsközönség ízlése megváltozott, szerintem nem lehet, meg nincs is köze egymáshoz.

Néhány tipp, hogy mit kellene/kellett volna inkább csinálni:

- A HWSW főoldalon legalább három különböző téma szerint kellene csoportosítani a híreket, amik persze egymástól el is különülnének (színben mondjuk), ezek az IT-, szoftver (játék külön)- és hardver hírek. De tőlem lehet tovább bontogatni mobil, internet, akármi támákra, a lényeg, hogy legyen válasték, ne csak az öltönyös IT szakembereknek készüljenek a hírek és ezek a témák a főoldalon felismerhetőek legyenek.

- A cikkekhez való hozzászólást jó ötletnek tartom, csak azt nem értem, mi köze van a fórumhoz, miért nem lehet egy blog-szerű módon megoldani, rákkattinva a "szóljon hozzá" linkre előjönne a többi vélemény és egy hozzászólás szerkesztő rublika (captcha, stb. ha kell).

- A design engem annyira nem érdekel a főoldal esetében, de azért a mostani elég gáz és nem a színnel van elsősorban bajom, hanem nehéz rajta kiigazodni, nem lenne rossz egy kis ikonkép a cikk/hír mellé, ami mutatná, hogy miről van szó, nincs kinn a főoldalon, hogy egy cikk mikor került oda, ne soroljam tovább...

- A design viszont nagyon is érdekel a fórum esetében, hiszen egy megszokott színösszeállítást egyik napról a másikra a kukába dobni, az tényleg arculcsapás, nem véletlen van a zúgolódás. Teljesen furcsa az a hozzáállás, hogy egy alternatív (military) színsémát lehetetlen ráhúzni a fórumra, erre azt mondják, hogy nincsenek lehetetlenek, csak tehetetlenek.

Most így hirtelen ennyi, köszönöm ha elovassa valaki. :)

#668 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 13:50

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 14:04

Arról nem beszélve, hogy lepukkant hardveren, lepukkant szoftverrel, júzert leszaró hozzáállással, hova vezetnek ezek a hirtelen indíttatású, hosszútávú tervek?  :confused:

Tegnapelőtt költözött új szerverre a fórum, előre szóltunk róla, utána is mondtam, de bizonyára ez is azért van, mert  leszarjuk a fórumozókat. :)
A motorral meglátjuk mi lesz, de az önmagában nem a motoron múlik, hogy (nem technikai értelemben) jól működik-e a fórum.

üdv

R.

#669 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 21. 14:10

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 14:50

Tegnapelőtt költözött új szerverre a fórum, előre szóltunk róla, utána is mondtam, de bizonyára ez is azért van, mert  leszarjuk a fórumozókat. :)
A motorral meglátjuk mi lesz, de az önmagában nem a motoron múlik, hogy (nem technikai értelemben) jól működik-e a fórum.

üdv

R.

Egy informatikai fórumon, az, hogy _új_ szerverre költözött a fórum, az nem bír túl sok információtartalommal, csak a júzerleszarás egyik ismételt példája. :smoker:

#670 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 14:17

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 15:10

Egy informatikai fórumon, az, hogy _új_ szerverre költözött a fórum, az nem bír túl sok információtartalommal, csak a júzerleszarás egyik ismételt példája. :smoker:

Mi? :confused:

Ja értem, ha van rajta sapka, akkor azért... :)

üdv

R.

#671 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 14:22

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 14:50

Tegnapelőtt költözött új szerverre a fórum.

üdv

R.

Tudjuk, zsír, hamarosan kiderül mennyit tud. Mondjuk nekem volt már ma is belassulás, de egyelőre fogjuk a nyuszira. :)

#672 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 21. 15:15

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 15:17

Mi? :confused:

Ja értem, ha van rajta sapka, akkor azért... :)

üdv

R.

Mit nem értesz?  :confused:

Ja értem! Piros... :)

#673 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:38

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 13:01

Statisztikai módszerekkel, bármilyen hihetetlen. :)
Hidd el, hogy azt az olvasót, aki a HWSW indulásakor egyetemista korú, állandóan teszteket bújó hardverbuherátor volt, azt most néhány kivételtől eltekintve a legkevésbé sem hozza lázba egy processzor vagy egy videokártya-teszt. De ettől még érdeklődhet az IT-szakma iránt.

Hihetetlen, mivel csak azt látod, hogy itt mit olvas, ha te mást teszel ki a főoldalra nem fogja tudni azt olvasni ami érdekli. És bármilyen hihetetlen is neked, engem még ma is érdekelnének a hardvertesztek, csak időm nem jut rá, hogy 5-10 oldalt átnézzek napjában, így mivel itt nincs nem foglalkozom vele. Mióta a fórum vga része kimúlt azóta én nem is követem a piacot, nagy gondban lennék ha most kérne tőlem tanácsot valaki vga vásárlás ügyben. Amíg viszont pörgött itt a fórum előbb tudtam mindenről minthogy a piacra került volna. Pedig azelőtt sem bújtam az oldalakat.
Ami az IT-szakmát illeti, kizárólag a munkámmal kapcsolatos dolgokra szorítkozik az érdeklődésem, azzal kapcsolatos hír meg itt szökőévente egyszer ha van. Igen van 1-2 hír vagy cikk ami bulvár szinten érdekes lehet, de kéne e mögé valami komoly kézzelfogható tartalom is. És egy it oldalon mi más lehetne kézzelfogható, ha nem tesztek.  És most itt nem az eröltetett digitfényképező tesztekre gondolok amik utóbbi időben felkerültek, amikről sütött hogy a fényképezéshez nem nagyon konyító írta. És nem leszólni akarom senki sem születhet úgy, hogy mindent tud, de jobbtól tanulni nem szégyen, szét kellett volna nézni 1-1 fényképezőket tesztelő oldalon, hogy hogyan kell tesztelni egy fényképezőt. Mert az iroda előtt az utcán random ellőtt 5 fotó nem mérvadó bármennyire is sajnálatos, a telefonommal is sikerült már véletlenül ilyen random fotózás esetén marhajó képeket csinálnom, de ettől még az esetek 90%-ában használhatatlan ótvar.

Én már korábban sem értettem ezt az önbeskatulyázást, hogy ez egy IT oldal, és a "gyerekes" mindennapi hardver témáknak menniük kell, miért nem férhetne meg egymás mellett a kettő? Szerintem magyarországon, akit komolyan érdekel az IT szakma az nem innen fogja venni a híreket, akit meg nem annyira, azt csak bulvár szinten érdekli mint engem, nekem viszont a bulvár mellé kell valami más is.

Idézet

Nem, nem kell mindennek üzleti modell alapján működnie. Te is dolgozhatsz például ingyen, vagy feleannyi fizetésért, mint amit most kapsz. Végülis valószínűleg nem halnál éhen akkor sem.

Itt nem az ingyen munkáról van szó, hanem arról, hogy van volt egy jól működő fórum, amit csak azért tönkrevágtak mert nem fért bele az aktuális elképzeléseikbe. Egyébként igen, csináltam már néhány dolgot ingyen, azért mert úgy éreztem adok valamit a közösségnek. Amúgy halkan megkérdezem, komolyan úgy gondolják, hogy a fórum szétverésével megduplázhatják a bevételüket a hwsw-nél, vagy csak hasra mondtad ezt a számot?

Idézet

Na, és mi a véleményed azokról a "törzstagokról", akik -- mintha valamiféle szakmai féltékenység vagy felsőbbrendűségi érzés vezérelné őket -- azonnal leoltanak és egy tízezer hozzászólást tartalmazó topikba zavarnak egy ide tévedő újoncot? Persze ebben a folyamatban a moderációnak is része van/volt, ezen majd változtatni fogunk.

Szerintem senkit se vezérelt felsőbbrendűségi érzés, szakmai féltékenység meg pláne nem, Egyszerűen próbáltak rendet tartani az általuk kedvelt témakörökben. Valóban voltak néha túlkapások, meg kicsit a kelleténél durvább leszúrások indokolatlanul. De ott kellett volna lennie a moderátoroknak, akik sajnos néhány témakörtől ektekintve lassan és sokszor rosszul kezelték a dolgokat. Meg kellett volna keresni az ottani törzstagokat, akik szakmailag is képben voltak 1-1 témában, hogy legyenek moderátorok, és nem az kellett volna, ami volt, hogy "na ki akar moderátor lenni?"  Aminek hatására egy- kát témakörben sokan is lettek, máshol meg ugyanúgy nem volt moderálás, max néhány globális mod nézett be ha nagyon nagy flamewar volt.

Idézet

Nem jó a mostohagyerek lét, ezért is irányul most több figyelem a fórumra és ezért is vannak hosszútávú terveink a fórummal. Elkerülhetetlen, hogy ezzel egyesek ne értsenek egyet, ők vagy képesek lesznek picit megváltozni, vagy elmennek innen. A cél mindenesetre nem a fórum további lezüllesztése, ezt határozottan állítom.

Ez rendben van, de láthatólag nem sikerül a dolog, és minden kritikát lesöpörtök az asztalról, azzal, hogy megszoksz vagy megszöksz, pedig ha mi elhisszük hogy nem lezülleszteni akarjátok a fórumot, akkor ti is elhihetnétek, hogy mi se rossz és kihalt fórumot akarunk, hanem kellemes helyet, amihez ez a design őszintén szólva nem segít.

Idézet

Lehet ezt kellett volna csinálni, de a folyamat így is lezajlott mindenféle üzleti tranzakció nélkül.

Én ettől függetlenül nem vágyom a ph fórumra, mert az nem fórum, jóindulattal is csak egy guestbook-nak nevezném amilyen szinten áll. Nem akaratukból mentek át oda emberek, hanem át lettek kényszerítve az elitésedés miatt.

Idézet

Olvass vissza. Fórummotort.

Az nem újdonság, hány éve is van róla szó, hogy kéne váltani, 3-4?

Idézet

Nem a Gamekapocs reklámozása a cél.

Akkor tényleg nem értem milyen jelentősége van az átnevezésnek.

#674 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:54

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 14:37

Az IT irányba való elfordulást egyszerűen nem értettem a HWSW esetében, nem hiszem el, hogy ez több embert érdekelhet, mint a hardver/szoftver fejlődés. Most ott tartok, hogy a HWSW főoldalára max hetente nézek rá, de jó ha havonta van egy cikk, amire rá is kattintok.

Én értem az elfordulást, látták a többi hasonló oldal feltörését, és inkább úgy döntöttek megfutamodnak nem versenyeznek velük, így döntötték el, hogy ők IT oldal lesznek. Többször is olvastam már, hogy azzal kérkednek, hogy magyarország piacvezető IT oldala, csak ez olyan mintha azzal kérkednének, hogy a szemétdomb királyai.

Idézet

Szóval azzal magyarázni az itteni kavarásokat, hogy a régi törzsközönség ízlése megváltozott, szerintem nem lehet, meg nincs is köze egymáshoz.

Ezt írtam én is, hogy nem értem mi alapján mondják, hogy a látogatók izlése változott meg, Ezt csak ők szeretnék, de nem így történt, hanem ők változtattak it irányba, de a legtöbb látogató ettól még ittragadt a társaság meg megszokás miatt, csak éppen újak nem jöttek, mert az it ilyen szinten a kutyát nem érdekli. A régieket meg a fórum szétverésével és leszarásával sikerült szépen lassan leépíteni, így most kezdenek rájönni, hogy két szék között a földre a ültek, most próbálnak tenni valamit, csak sajnos én véleményem szerint megint rossz ágba kapaszkodnak.

Idézet

- A HWSW főoldalon legalább három különböző téma szerint kellene csoportosítani a híreket, amik persze egymástól el is különülnének (színben mondjuk), ezek az IT-, szoftver (játék külön)- és hardver hírek. De tőlem lehet tovább bontogatni mobil, internet, akármi támákra, a lényeg, hogy legyen válasték, ne csak az öltönyös IT szakembereknek készüljenek a hírek és ezek a témák a főoldalon felismerhetőek legyenek.

Na most játék témába már valóban késő belekezdeni főleg mivel van külön játékos oldal a tulajdonukban, és a játék téma eleve elég pörgős ahhoz, hogy saját oldala legyen.
De a hardver és szoftver újdondágok igenis hiányoznak, ráadásul jelenlegi formályában a főoldal egy dzsumbuj, számomra totál áttekinthetetlen, a designváltás előtt legalább eligazodtam rajta, még ha nem is érdekelt a bejegyzések 99%-a.

Idézet

- A cikkekhez való hozzászólást jó ötletnek tartom, csak azt nem értem, mi köze van a fórumhoz, miért nem lehet egy blog-szerű módon megoldani, rákkattinva a "szóljon hozzá" linkre előjönne a többi vélemény és egy hozzászólás szerkesztő rublika (captcha, stb. ha kell).

Az a köze, hogy így próbálnak új userbase-t toborozni a fórumba, ha különálló lenne a fórumba nem jönne be senki. Ez önmagában nem baj, én csak azt nem értem miért kellett ehhez fenekestül felforgatni a fórumot.

Idézet

- A design engem annyira nem érdekel a főoldal esetében, de azért a mostani elég gáz és nem a színnel van elsősorban bajom, hanem nehéz rajta kiigazodni, nem lenne rossz egy kis ikonkép a cikk/hír mellé, ami mutatná, hogy miről van szó, nincs kinn a főoldalon, hogy egy cikk mikor került oda, ne soroljam tovább...

Van nyoma némi fejlődésnek még kialakulhat.

Idézet

- A design viszont nagyon is érdekel a fórum esetében, hiszen egy megszokott színösszeállítást egyik napról a másikra a kukába dobni, az tényleg arculcsapás, nem véletlen van a zúgolódás. Teljesen furcsa az a hozzáállás, hogy egy alternatív (military) színsémát lehetetlen ráhúzni a fórumra, erre azt mondják, hogy nincsenek lehetetlenek, csak tehetetlenek.

Szerintem nem az a baj, hogy a megszokottat elvették, hanem az, hogy egy olyat tettek be, ami szerintem szemrontó, hosszú távon nehezen olvasható, és nincs emmiféle alternatíva a hackelésen kívül. Felőlem lehet teljesen új skin is alternatíva, vagy a régi megszokott, csak legyen valami e helyett mert iszonyú rossz a szemnek.

Idézet

Most így hirtelen ennyi, köszönöm ha elovassa valaki. :)

Én elolvastam, de sajnos ebből nem származik semmi haszon :D

#675 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 08:44

Idézet

Ami az IT-szakmát illeti, kizárólag a munkámmal kapcsolatos dolgokra szorítkozik az érdeklődésem, azzal kapcsolatos hír meg itt szökőévente egyszer ha van. Igen van 1-2 hír vagy cikk ami bulvár szinten érdekes lehet, de kéne e mögé valami komoly kézzelfogható tartalom is.

Akkor a HWSW tartalma sajnos nem neked készül, ettől függetlenül van még napi szinten pár tízezer ember, akit érdekelnek a főoldalon leírtak. Én nem mondom, hogy a tartalmi vonalon ne lehetne javítani, de ez is megfelelő és körültekintő tervezést igényel (aminek az egyik, első lépése volt a dizájnváltás), ráadásul a rendelkezésre álló (humán)erőforrások kapacitása sem végtelen. A hardcore hardvertesztekkel is részben éppen ez a baj, nincs ember, akit erre a témára rá lehetne állítani rendszeresen.

Az a gond az ilyen tesztekkel ráadásul, hogy a piaci trendeket alapul véve nemcsak Magyarországon, de világszerte a hardvertesztelés, mint műfaj, hanyatlik. Egyszerűen nincs már itthon annyi érdeklődő a téma iránt, amennyi egynél több nagyobb hardveroldalt el tud tartani, ráadásul egyre kevesebb lehetőség is adódik a tesztelésre is, miután a nagykerek sorra zárnak be és/vagy nem látnak üzletet többé a hardvertesztek "szponzorálásában". És ezt nem én szoptam az ujjamból.

Idézet

Amúgy halkan megkérdezem, komolyan úgy gondolják, hogy a fórum szétverésével megduplázhatják a bevételüket a hwsw-nél, vagy csak hasra mondtad ezt a számot?

Nem emlékszem, hogy bármilyen számot mondtam volna. De tény, hogy nem lenne rossz, ha a HWSW, mint üzemeltető oldal számára valami hasznot is hozna a fórum, még ha ez nem is feltétlenül az anyagiakban merül ki.

Idézet

Akkor tényleg nem értem milyen jelentősége van az átnevezésnek.

Ez nemsokára ki fog derülni.

üdv

R.

#676 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 12:52

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 9:44

Akkor a HWSW tartalma sajnos nem neked készül,

Na erre magamtól is rájöttem már régen, ezért nem is látogattam a főoldalt csak a fórumot.

Idézet

Ettől függetlenül van még napi szinten pár tízezer ember, akit érdekelnek a főoldalon leírtak.

Lehet, de attól ez még szűk réteg, akik szvsz nem az a fórumozó fajta. Olyan fórumot nehéz csinálni, ahova azok írnak akik nem szoktak fórumozni :)

Idézet

Én nem mondom, hogy a tartalmi vonalon ne lehetne javítani, de ez is megfelelő és körültekintő tervezést igényel (aminek az egyik, első lépése volt a dizájnváltás),

Ha ez körültekintő és megtervezett lett volna akkor nem olyan színeket pakoltok bele amitől az ember szeme kifolyik.

Idézet

ráadásul a rendelkezésre álló (humán)erőforrások kapacitása sem végtelen. A hardcore hardvertesztekkel is részben éppen ez a baj, nincs ember, akit erre a témára rá lehetne állítani rendszeresen.

Hát erre nehéz mondani bármit is, mivel nem tudom hányan dolgoznak hwsw-nek, de mondjuk az átlagos napi hírszámot elnézve arra elég egy 8 órás alkalmazott, hogy megírja őket, persze egy kimerítő tesztet írni jóval hosszabb elfoglaltság mint egy hír megírása félórában.

Idézet

Egyszerűen nincs már itthon annyi érdeklődő a téma iránt, amennyi egynél több nagyobb hardveroldalt el tud tartani

Nem is azt kéne eröltetni, hogy nagy hardveroldal legyen a hwsw, ahhoz már valszeg késő, de olyan, hogy nagy it oldal meg nem is létezik mert nincs annyi érdekelt a témában.

Idézet

, ráadásul egyre kevesebb lehetőség is adódik a tesztelésre is, miután a nagykerek sorra zárnak be és/vagy nem látnak üzletet többé a hardvertesztek "szponzorálásában". És ezt nem én szoptam az ujjamból.

Nagykereknek miért is lenne üzlet a teszt, nekik mindegy melyik terméküket veszik az eladott mennyiség meg nem a teszteken múlik. Mivel általában nincsenek is kapcsolatban a felhasználókkal még reklám értéke sincs a teszteknek. Én se szponzorálnám őket, itt a kiskereknek kéne inkább foglalkozniuk ezzel.

Idézet

Nem emlékszem, hogy bármilyen számot mondtam volna. De tény, hogy nem lenne rossz, ha a HWSW, mint üzemeltető oldal számára valami hasznot is hozna a fórum, még ha ez nem is feltétlenül az anyagiakban merül ki.

Azt írtad én is dolgozhatnék fele pénzért. Ebből gondoltam, hogy dupla bevételre számítotok. Miért, a keymedia meg a google hirdetés, meg a fejléc alatti hirdetések ingyen vannak az oldalon?

Idézet

Ez nemsokára ki fog derülni.

Ajjaj az ilyen nagy titkolózásoknak sosincs jó vége  :confused:

#677 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 13:05

Neke megyébként a mostani fórumfejléc tetszik. És jól mutat a khekivel is. A többiről már mások elmondték a véleményt, meg én is. Ezt csak azért írom, hogy valami pozitívat is mondjak.

Viszont nekem személy szerint hiányzik a gyorshírek. Én onnan szemezgettem, ami érdekes volt. Az valamilyen formában vissza fog térni valamikor?

#678 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 13:31

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 14:05

Viszont nekem személy szerint hiányzik a gyorshírek. Én onnan szemezgettem, ami érdekes volt. Az valamilyen formában vissza fog térni valamikor?

Igen, mindenképpen.

üdv

R.

#679 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 13:36

Lehet meglepődnétek ha az innen eltávozott törzsközönség (legyen az a mostani és egyéb okok miatt) nyitnának egy hasonló oldalt (Híres oldal,Fórum) csak éppen mindent úgy csinálnának ahogy azt a közönség szeretné vagy legalább kompromisszumokkal.
Aztán szépen lassan elszívná innen a maradék törzsközönséget.

Nem biztos hogy így történne de ez egy lehetőség. Manapság nem olyan nagy cucc egy Weboldalt összerakni hírekkel meg aláhegeszteni egy nyílt fórummotort. Arról meg nem is beszélve hogy az itteni guruk még ha csak hobbi szinten is csinálnák akkor is életképes lenne.

Ezen azért elgondolkoznék a helyetekben.
Mert lehet mondani ezt a süket dumát hogy ha nem tetszik el lehet menni. de lehet nagyot néznétek ha meg is történne és akkor nem csak a fele fizetésetek lenne oda hanem az egész.....

#680 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 13:39

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 13:31

Igen, mindenképpen.

üdv

R.

Köszi a választ!

Téma megosztása:

• (43 Oldal)