HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW.HU - új skin/theme/design/kinézet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW.HU - új skin/theme/design/kinézet A 2009 májusában bevezetett design-ról.. Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 18. 20:28

Több mindent is keresgéltem az elmúlt héten és sokadjára már nem is csodálkoztam, hogy teljesen azonos témájú topic-ok több témakörben vannak szétszórva. Például a hűtésről az emberek egy része az "Egyéb komponensek, perifériák" a másik az "Alaplap, processzor" részbe ír, így akár lényeges infók nem láthatóak másik csoport számára.

#762 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 08:26

Ezt inkább Az új fórum szerkezeti felépítéséről szóló topikban kéne. Így is nagy a kavarodás a skin, bug, támaátrendezéses észrevételekkel. Ezek is szét vannak szóra ebben a topikban, Kinek kell kheki, Vissza a kheki, Bughunt, Azonnal intézkedést igénylő... topikokban.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#763 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 11:08

Nagyon bonyolult lenne megoldani, hogy egy hir csak egyszer szerepeljen a cimoldalon? Mert ez igy jelenlegi formajaban rendezetlennek, olcsonak (feltupirozottnak) tunik. Vagy ez nem technikai problema hanem szandekos, koncepcio?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#764 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 30. 12:20

Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 12:08

Nagyon bonyolult lenne megoldani, hogy egy hir csak egyszer szerepeljen a cimoldalon? Mert ez igy jelenlegi formajaban rendezetlennek, olcsonak (feltupirozottnak) tunik. Vagy ez nem technikai problema hanem szandekos, koncepcio?

Samott

A koncepció alapvetően nem változott a korábbihoz képest, azaz vannak kiemelt hírek (ez rovatonként eltérhet) és van a hírfolyam, ahol minden megjelenik. Csak a kiemelt hírekből most több fér el az oldalon, de ezek a hírfolyam listából úgyis kipörögnek hamar. Leszámítva, hogy régen maximum hat kiemelt hír volt az oldalon, nem változott az alapkoncepció (azaz akkor is voltak hírek, amik két helyen is szerepeltek).

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#765 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 12:47

Vettem a faradsagot es megszamoltam: a hirfolyam 12 bejegyzesebol csak 3 olyan van, ami nem szerepel az oldalon megegyszer, a macbook pro-s hir egyenesen haromszor jelenik meg a fooldalon... ez tenyleg jo igy? Regen a kutya se olvasta a fooldalt mert alig jelent meg rajta friss info, ahhoz felesleges viszonyitani... ;)

Szerk: megneztem a prohardver oldalat, azon pl. nem talaltam felesleges duplikaciot.

Samott

Szerkesztette: Samott 2009. 07. 30. 12:49 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#766 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 13:28

Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 13:47

Vettem a faradsagot es megszamoltam: a hirfolyam 12 bejegyzesebol csak 3 olyan van, ami nem szerepel az oldalon megegyszer, a macbook pro-s hir egyenesen haromszor jelenik meg a fooldalon... ez tenyleg jo igy? Regen a kutya se olvasta a fooldalt mert alig jelent meg rajta friss info, ahhoz felesleges viszonyitani... ;)

Szerk: megneztem a prohardver oldalat, azon pl. nem talaltam felesleges duplikaciot.

Samott

Háromszori ismétlés oka gondolom a kipróbáltuk doboz lesz . Most azért nem érdemes statisztikákat gyártani, mert az átlagosnál jóval kevesebb anyagunk van, az új főoldal ellenben a réginél sokkal több anyagot tud felvenni.
Nem tudom honnan veszed btw, hogy régen a kutya sem olvasta el a főoldalt, illetve hogy alig jelent meg rajta friss információ.

üdv

R.

#767 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 13:52

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 14:28

Nem tudom honnan veszed btw, hogy régen a kutya sem olvasta el a főoldalt, illetve hogy alig jelent meg rajta friss információ.

Elobbi valoban csak kovetkeztetes az utobbi viszont teny... napi 5-6 hirert es masfel hetente egy cikkert nem sok ertelme volt latogatni.

Samott

#768 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 14:15

Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 14:52

Elobbi valoban csak kovetkeztetes az utobbi viszont teny... napi 5-6 hirert es masfel hetente egy cikkert nem sok ertelme volt latogatni.

Samott

/OFF
A napi 5-6 hír inkább 10-12+ (jó, most éppen nem, de ennek megvan az oka), de mindegy, ha téged ebből egy sem érdekel, tök irreleváns mennyi munka van az oldalban. :)
/ON

üdv

R:

#769 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 14:21

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 15:15

/OFF
A napi 5-6 hír inkább 10-12+ (jó, most éppen nem, de ennek megvan az oka), de mindegy, ha téged ebből egy sem érdekel, tök irreleváns mennyi munka van az oldalban. :)
/ON

Nem a mostani helyzetre kerdeztel es nem is arra valaszoltam... abszolut jo iranyba valtoztak a dolgok a fooldalon most mar van ertelme latogatni es olvasni, de regen tenyleg az volt a helyzet amit vazoltam. Csak a rengeteg felesleges duplikaciot nem ertettem.

Samott

#770 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 14:26

Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 15:21

Nem a mostani helyzetre kerdeztel es nem is arra valaszoltam... abszolut jo iranyba valtoztak a dolgok a fooldalon most mar van ertelme latogatni es olvasni, de regen tenyleg az volt a helyzet amit vazoltam. Csak a rengeteg felesleges duplikaciot nem ertettem.

Samott

Ez most egy rendkívül hírszegény időszak, plusz kevesebben is vagyunk a szabadságolások miatt.
Az új HWSW design akkor működik jól, ha naponta legalább 15-20 anyagot kitermel magából a társaság, ez a mennyiség viszont a jeleni körülmények közt nem realizálható.

üdv

R.

#771 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 20:17

Idézet: Attees - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 19:27

IE8 egy klikk, Opera 10Beta 2 klikk.. :think:

Nalam IE6-tal (en kerek elnezest) van a ketlikk.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#772 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 15:37

:wtf:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#773 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 22:10

Idézet: Warton - Dátum: 2009. aug. 31., hétfő - 16:37

:wtf:

Idézet

Búúúm heccsát!

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#774 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 09:31

Kollégák, egy építő jellegű kérdés.

Ezek a cikkek gyakran egymás követő eseményeket jegyeznek fel, példának okán az Opera 10 végleges kiadását megelőző és azt konkrétan taglaló hírek. Az egyik témában így elindule gy párbeszéd, de az okafogyottá válik az új hírrel. Ezt már korábban is taglaltuk, hogy egyrészt tele lesznek a témakörök hwsw kezdetű témákkal (ehelyett lehetne egyedi témaikonja pl), ami hát nem túl fórumbarát megoldás, másrészt egy csomó olyan téma lesz, ami egy téma alá bevarrható, teljesen felszabdalja egy témakör köré gyűlő tagokat és az ott született esetleg értékes hozzászólásokat. Nem lehetne ilyen összetartozó témaköröket egy téma alá befűzni, a téma címét mindig az aktuális hírre módosítani és az új hír alá megjövő hozzászólásokat időben rendezni a hír dátumával (hogy csak azok jelenjenek meg, amik a hír megjelenését követően jöttek létre)? Elhiszem, hogy főoldalon jól mutat/mindegy a jelenlegi forma, de a fórum a napi 15-20 hírtől kezd olyan lenni, mint egy ömlesztett maszlag, a szakmai hozzászólások kezdenek elveszni ezekben a pár napig élő apró témákban és a népszerű, hírekben gyakori témák miatt meg eleve témakörön belül is kaotikus lesz akármit is megtalálni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#775 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 09:35

Mar en is felvetettem ezt a kerdest, akkor igeretet kaptunk hogy meprobaljak megoldani hogy bizonyos temaknal a kozponti topicba kotik bele a hirt es annak a hozzaszolasait. Gondolom idovel sikerul majd ezt is megoldani.

Samott

#776 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 09:36

ööö...

ja.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#777 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 14:06

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 10:35

Mar en is felvetettem ezt a kerdest, akkor igeretet kaptunk hogy meprobaljak megoldani hogy bizonyos temaknal a kozponti topicba kotik bele a hirt es annak a hozzaszolasait. Gondolom idovel sikerul majd ezt is megoldani.

Samott

Hol ígértünk ezzel kapcsolatban bármit?  :think:
Az igényt értem egyébként a fórum szempontjából, de momentán nem tudom, hogyan lehetne ezt jól megvalósítani. A topikok kijelölése ott is problémás, hogy több szerző egyáltalán nem fórumozik, így többünknek fogalma sincs arról, hogy adott témában fut-e már topik. Persze lehetne erre egy keresőrutint írni, de az admin erre nincs felkészítve, és egyelőre nem is vagyok benne biztos, hogy megéri lefejleszteni.

üdv

R.

#778 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 14:07

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 15:06

[...]több szerző egyáltalán nem fórumozik[...]

R.

minek él az ilyen... :Đ

Szerkesztette: *Iguana* 2009. 09. 01. 14:07 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#779 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 14:12

Idézet: special - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 17:56

Van technikai lehetőség erre az úgynevezett tartalmi threadek és fórumok összekapcsolásával, ezen házon belül is futunk még néhány kört. Az oldal a következő hetek, hónapok során fokozatosan fejlődni fog.

Samott

#780 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 14:37

Az igényt értem egyébként a fórum szempontjából, de momentán nem tudom, hogyan lehetne ezt jól megvalósítani. A topikok kijelölése ott is problémás, hogy több szerző egyáltalán nem fórumozik, így többünknek fogalma sincs arról, hogy adott témában fut-e már topik. Persze lehetne erre egy keresőrutint írni, de az admin erre nincs felkészítve, és egyelőre nem is vagyok benne biztos, hogy megéri lefejleszteni.

üdv

R.

Hát fórumozzanak, egyik-másikra rádférne amúgy is :Đ
Rendben, csak így most magyarázva érzem, hogy miért lehet hagyni a fenébe a fórum átláthatóságát némi többletmunka helyett, és miért elég, ha a főoldalon jól néz ki. Szkriptet lehet írni az összefésülésre-hozzászólások listázásának kérdéseire, csak a kapcsolódó témát kell megtalálni, a tematika szerinti keresés meg nem új dolog, sőt, a fórum keresője sem ennyire szar, meg ti magatok is rengeteg vonatkozó keresőszót írtok a linkekbe, tehát tudjátok, miről van szó, nem kell ehhez a fórumot sem nagyon ismerni.
Témaikonra semmi? Plusz egy ikon, vagy meglévő, nem nagyon használt átalakítása, meg a témaindító oldalról kiszedése/jogosultsághoz kötése.

Megéri lefejleszteni: Minél kuszább lesz az egész, annál inkább ez lesz az indok..

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.