Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 03. 11:14
Kicsit megkésve vágok témába. Velem is volt, hogy rohanok mert jön a busz és ez akkor épp 10 percet számított volna, meg soxor eleve későn is indulok. Anyuka és pici lányka jön balról. Ebben a tempóban simán elszaladok előttük, de valahogy éreztem a bajt és készülök a csattanóra. Persze kicsi lányka meglódul pont elém simán féktávon belülre. De épp meg is álltam az ütközési ponton amolyan félig átesek testtartással így a lányka épp csak eldőlt nem is esett. De ha nem készülök rá simán csúszik 5 métert plusz én is eleshetek. A busz persze közben ment, úgyhogy ha maradok tutujgatni tök értelmét vesztette az egész, úgyhogy "bocs" és rohantam tovább. Anyuka meg kifogásolta hogy csak bocs. Persze az én hibám hogy ő elém ugrott. Igaza van, legközelebb bocs se, még én korholom majd le.
Régebbi esett: megyek le metróba az egyik irgalmatlanul hosszú mozgólépcsőn - talán a Kálvin téri lehetett -, késő este, sehol senki, csak előttem pár fokkal 3 diszkómacsó. Előttük végig üres. Hikomatos gyerekek nem ám menetelnének lefele, idejük van anyuci eltartja őket. Úgy voltam vele, nem tolaxok keresztül rajtuk. A metró épp akkor ment el ahogy leértünk. Következő negyed óra (15perc!!!). Őket úgy látszik ez nem viselte meg. Na akkor ott meg is bántam, hogy megálltam fent, akkor is elértem volna ha csak legyaloglok nem rohanok. Azóta ha lehet inkább minden esetben megyek mint a gép nem érdekelnek a nyugis városlakók (Boba

, Iguana

) - persze nem nagymama fellökősen. De amikor más rohan, akkor engem löknek fel/vállalnak meg, pedig félre szoktam húzódni, nem tartok be.
De télleg olyanok, látja sietek még jobban betart. És nem csak a kombínóra csigáznak felfele (meg lefele is),szinte mindenhol megfigyelhető, mintha csak kiállításon bámészkodnának, ajtón belép megáll nézelődik percet merre is menjen, hol van több ülőhely.
Amúgy pont a hátizsákos csirigli gyerekek nem a rohanó fajták épp ellenkezőleg, a kényelmes feltartó kategóriába esnek.
Továbbá megfigyeltétek?: Mozgólépcsőhöz toszul a tömeg egymást előzgetve, de fellépni is alig tud, aztán mint jól végezte dolgát megáll - újabban mind jobb oldalt. 3-4 fokonként van egy ember, vagy páronként, később esetleg már cikkcakkban is, meg mindenhogy. Sűrűjében már végülis mindegy, de az elején szempont lehet, hogy aki siet és tud lépcsőzni felfele is, akkor az hadd mehessen, aki meg lusta tohonya az ne tülekedjen hogy ő lehessen az első felszálló.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!