HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1241
  • 1242
  • 1243
  • 1244
  • 1245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#24841 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:47

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. Dec. 17., Thursday - 12:37

...

Nem mondom, hogy ez lenne az egyetlen üdvözítő út, de a helyedben vennék egy 7-8 éves Cliót (1 milla alatt jót lehet kapni klímával, majdnem 100 lovas motorral, jól felszerelve) vagy swiftet vagy corsát, fiestát, bármit, azon gyakorolnék, aztán ha megy, akkor pl. 1 év múlva szinte veszteség nélkül el lehet adni és átülni egy újabba, nagyobba, ha lenne rá igény.

En nem feltetlenul akarok valtani egyhamar, sot!
Tehat inkabb most aldoznek ra tobbet es azzal kihuzni amig tenyleg nem lesz valos oka egy ujnak/nagyobbnak. Persze az aprobb seruleseket en is betervezem, de 3-5 ev alatt egy-ket fenyezest/javitast kibirnek :)

De koszonom a tippet persze.

Ja tenyleg: kozbe megegy: 1.2-es motor mennyire gaz igy Pestre? Jol sejtem hogy semennyire?
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#24842 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:52

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 13:11

Én úgy jártam, h a bömbi úgy gondolta, h a parkolóból kijön elém a szembe sávba. Nos, nem sikerült neki, mert a segge hóban volt, szal meg kellett álnom, és néztem rá ilyen wtf fejjel.  :Đ

Megverted? :Đ
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#24843 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:58

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:16

@Boba:

U.I.: amugy tudom hogy minden jel a hasznaltra mutat :)

Jah... szerintem is hasznalt kellene.

Node jojjon a lista olyan sorrendben, ahogy en kiprobalgatnam az autokat:

-mazda2
-colt
-yaris
-fiesta
-clio

Ezek vagy 3 misi alatt elerhetoek vagy csak egy ici picit vannak a felett... de persze ajanlott ezeket inkabb hasznaltan venni. En legalabbis ha 3 misis kisautot keresnek magamnak ezeket a verdakat neznem meg.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#24844 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 13:00

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:47

Ja tenyleg: kozbe megegy: 1.2-es motor mennyire gaz igy Pestre? Jol sejtem hogy semennyire?

Abszolut. Egy ilyen kis autoba ha nem sztradazol boven eleg szerintem.

#24845 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 13:09

Idézet: EV6 - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 13:52

Megverted? :Đ

Rá sem dudáltam, mert láttam rajta, h nem így tervezte. Ilyen volt a feje: :eek: Nem akartam befosatni, mert akkor még hüjébb lett volna. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24846 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 13:36

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:47

Tehat inkabb most aldoznek ra tobbet es azzal kihuzni amig tenyleg nem lesz valos oka egy ujnak/nagyobbnak. Persze az aprobb seruleseket en is betervezem, de 3-5 ev alatt egy-ket fenyezest/javitast kibirnek :)

Akkor tessék, 2-ért el kell hozni: http://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/cl...pack_gt-3467718 :) Még egy gyerekkel is elég lesz :)

#24847 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 13:48

Ajanljunk neki inkabb benyasat. Kezdo autonak szerintem jobb az, meg szerintem kevesbe kenyes.

#24848 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 14:16

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:37

Az én sztorim: jópár évet vezettem vidéken, mielött saját autóm lett itt Pesten. Tehát nem tanulóautóból estem bele az első saját autómba. Vettem egy 10-11 éves kliót, mondom tanulni jó lesz, alkatrész lesz hozzá dögivel, nem fogok megőrülni, ha netán meghúzom, lezúzom, nem visz majd el rakat lóvét sérülés esetén. Aztán végülis 1 év alatt semmi kárt nem okoztam benne, beletanultam  a pesti közlekedésbe, ekkor jöhetett egy 2-3 éves autó. Az is megúszta 2 év alatt, a mostani meg 3.5 éve van meg, komolyabb bajt nem okoztam, okoztak nekik (rendszámtáblámat meghajlították utánfutóhoroggal és hasonlók).

Nem mondom, hogy ez lenne az egyetlen üdvözítő út, de a helyedben vennék egy 7-8 éves Cliót (1 milla alatt jót lehet kapni klímával, majdnem 100 lovas motorral, jól felszerelve) vagy swiftet vagy corsát, fiestát, bármit, azon gyakorolnék, aztán ha megy, akkor pl. 1 év múlva szinte veszteség nélkül el lehet adni és átülni egy újabba, nagyobba, ha lenne rá igény.

Én meg 2 autón "kezdtem", egyik vadi új volt, azt mégse tört meg 5év alatt egyik se. Igaz ez nem BP. El kell menni gyakorolni 2 bólyával 1 üres parkolóba azt kész.

Szerk: 3,130Mért van 1.4 Fiat Bravo, Fiat finanszírozással 2,6M!  De listaáron van új Polo is 3,3Mért, amiből símán engednek 2-3százat.

Szerkesztette: mcsjunior 2009. 12. 17. 14:22 -kor

#24849 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 14:30

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 14:16

Én meg 2 autón "kezdtem", egyik vadi új volt, azt mégse tört meg 5év alatt egyik se. Igaz ez nem BP. El kell menni gyakorolni 2 bólyával 1 üres parkolóba azt kész.

Szerk: 3,130Mért van 1.4 Fiat Bravo, Fiat finanszírozással 2,6M!  De listaáron van új Polo is 3,3Mért, amiből símán engednek 2-3százat.

Pesten kicsit máshogy mennek a dolgok, mint vidéken :) Mikor alig van parkolóhely kb, akkorát találsz, ahová épp befér a kocsi és még rutintalan vagy, akkor nincs idő tökölődni, miközben 10-en mögötted arra várnak dudálva, hogy leparkolj :) Ilyenkor könnyű meghúzni a kapkodásban az autót. És ez csak egy hétköznapi példa volt, forgalomban haladást, teli többsávos úton átsorolásokat egyik szélsőből a másikba, vagy jobbkezeket már nem is említem. :)

Szokni kell ezeket mind.

#24850 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 14:34

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 14:16

Ez a fiat, rönó, pb finanszírozások kamuk. Bementem rönóba, rákérdeztem milyen konstrukciót jelent ez, mennyit kell minimum felvenni, hogy 400k-t elengedjenek a listaárból. Mondták 400k-t kell minimum felvenni, mondom jó, akkor 1 évre 400-at felvennék, mennyit fizetek vissza 1 év alatt? Azt mondja 700-at. :Đ Ja mondom ok :Đ 5 év garit meg 100k-t mindenhol ki lehet alkudni (sőt...), akkor meg mit szórakozzak papírokkal, hitellel? Beetetés az egész.

#24851 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 14:35

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 15:30

Szokni kell ezeket mind.

:up:

És az ilyeneket jobb egy lepukkant kocsival szokni. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24852 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 16:23

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 13:47

Szia,

Saját tapasztalat. A Mégane I 4,5 évesen került a családba, most 13 és még gurul. Szóval ha veszel egy 5-7 éves autót, azzal 3-5 évet lazán, picit odafigyelve 5-7 évet el lehet lenni. Ez már nem olyan kevés. ;) Nem mondom, hogy Renault legyen a márka, bár a Clio nem rossz tipp, csak azt, hogy szerintem egy 5-7 éves autót még lazán lehet használni/nyúzni másik 5-7 évig...

#24853 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 16:26

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 15:30

Pesten kicsit máshogy mennek a dolgok, mint vidéken :) Mikor alig van parkolóhely kb, akkorát találsz, ahová épp befér a kocsi és még rutintalan vagy, akkor nincs idő tökölődni, miközben 10-en mögötted arra várnak dudálva, hogy leparkolj :) Ilyenkor könnyű meghúzni a kapkodásban az autót. És ez csak egy hétköznapi példa volt, forgalomban haladást, teli többsávos úton átsorolásokat egyik szélsőből a másikba, vagy jobbkezeket már nem is említem. :)

Szokni kell ezeket mind.

Én inkább azt mondom, hogy ha Te figyelsz, akkor sem tudsz mindent elkerülni. Mert parkolhatsz tökéletesen, adhatsz meg minden jobbkezet, ha a többiek nem ilyenek és meghúzzák a verdádat...
Persze, ha mindenki helikopter lenne... ;)

#24854 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 16:38

Az en verdamon is csak olyan serules van amit mas okozott...  :mad:

#24855 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 17:44

Melyikkel érdemesebb foglalkozni és miért? Tapasztalatok?

G2 vs Weltauto
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#24856 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 17:47

A g2-t nem ismerem... a weltautorol mondta egyik ismerosom (weltauto elado helyen dolgozott... par honapja kipateroltak), hogy a gari semmit nem er, ugyse tudod ervenyesiteni es az allapotfelmeres is kamu amit kiallitanak... semmivel sem jobb mint egy nem weltautos verda csak dragabb...

#24857 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 18:55

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 17:23

Szia,

Saját tapasztalat. A Mégane I 4,5 évesen került a családba, most 13 és még gurul. Szóval ha veszel egy 5-7 éves autót, azzal 3-5 évet lazán, picit odafigyelve 5-7 évet el lehet lenni. Ez már nem olyan kevés. ;) Nem mondom, hogy Renault legyen a márka, bár a Clio nem rossz tipp, csak azt, hogy szerintem egy 5-7 éves autót még lazán lehet használni/nyúzni másik 5-7 évig...

Ez pusztán km futás kérdése.
Közép-felső kat. autóból én például nem vennék  5-6 éveset. Persze itt most kis-alsóközép kocsikról van szó, ezeknél nem olyan vészes a helyzet.
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#24858 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 18:57

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 17:47

A g2-t nem ismerem... a weltautorol mondta egyik ismerosom (weltauto elado helyen dolgozott... par honapja kipateroltak), hogy a gari semmit nem er, ugyse tudod ervenyesiteni es az allapotfelmeres is kamu amit kiallitanak... semmivel sem jobb mint egy nem weltautos verda csak dragabb...

Weltautonál haver nagyon rosszul járt egy seat toledoval (tdi) pár éve. Megvette garantált 80e Km-rel, garanciával stb, aztán jöttek a gondok. Kiderült, hogy a 80e Km az inkább bő 130, vezérléscsere nem volt 120-nál, futómű szarakodott (félrehúzott), stb., a garancia meg több dologra nem vonatkozik, mint amire igen. Semmit nem csináltak meg neki gariban, akárhogy verte az asztalt, és horror árajánlatokat adtak neki a javításokra. Volt, hogy odarendelték előre egyeztetett időpontra átvizsgálásra, beálltak a kocsijával a szervizbe, aztán váratták 5 (!) órát. Végignézte, hogy áll a kocsi és senki nem csinál vele semmit. Ott is hiába reklamált, hiába időpontra jött, hiába siet, cserekocsi nincs. Legközelebb kapott valami cserekocsit, aztán meg random időpontban felhívták, hogy azonnal vigye vissza (pestről vácra vagy hova), mert nekik az most(!) kell. "-És a saját kocsim kész van? -Az még nincs." :rolleyes:

Szerk: a vége az lett, hogy leszarta a maradék garanciát is és elment vlamai normális szerelőhöz és megcsináltatott mindent saját költségen, de legalább olcsón.

Ennyit tudok a weltauto-ról, de persze lehet, hogy csak pont kifogta.

Szerkesztette: zZsOlTi 2009. 12. 17. 19:00 -kor

-ZsOlTi-

#24859 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 19:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 18:40

Igen vw forma, mert Seat. De kollégák állítása szerint a jeladónak külön hibakódja van. Valamint itt is kérdés, hogy akkor melyiket cseréljem ki?

Másik szervizeléskor megmértük a jeladókat, elég jól szét volt rohadva a test, itt szépen meg lett csiszolva, hogy legyen kontakt, szakadásvizsgálták, más baja állítólag nem lehet.

De ha a jeladó is az, mezt megint nem lehet bontóból elintézni, mert akkor veszek kettőt, aztán elkérem kipróbálni, aztán olyan helyre kell vinni, ahol hibakódot kitörlik, tehát rendesebben fizetős, mint az SK megoldások, vagy kicsereberélem SK, elmegyek kódtörlésre, aztán opciós megint a fejvakarás?

Kiméred a jeladót/megtakarítod a környékét, akku saru lehúz 10 percre és öröm bódottá. :up:

#24860 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 19:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 19:21

Ezt kérdezem én is, ha emlékeztek, akkor jó 2 éve ilyeneken vitatkoztunk, most vagyok úgy, hogy márkaszerviz drága, de elvileg rég lenne autóm. Oszt az ilyen bontós/SK megoldások meg minden sarkon falakba ütköznek, mert aki szerel olcsón, annak cucca nincs, aki kiolvassa/kitörli a kódot, oda vihetek bontottat, másik szerelő is mással olvassa a kódot, aki mindent egyben az bontottal nem foglalkozik, de aki foglalkozik is, nem tudja eldönteni, hogy a bontott a rossz, vagy csak éppen piros. Oszt bontós rendes, van garancia, küldjem vissza. Az meg postaköltség, +2k.

Végére szerintem majdnem a márkaszerviz költségvetésénél leszek, csak kérdés merre folytassam tovább?

Hahu, japán autó. :Đ

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1241
  • 1242
  • 1243
  • 1244
  • 1245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.