HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1240
  • 1241
  • 1242
  • 1243
  • 1244
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#24821 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:07

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:01

Nem tudom mennyire életszerű az, hogy valaki lepadlózza havas, jeges kanyarban az autóját forgalomban. Az ilyen az idióta, ha elsőssel csinálja, ha hátsóssal. Ismétlem forgalomban. Inkább amiatt szokták árokban végezni, mert nem az útviszonyoknak nem megfelelő sebességgel hajtottak (relatív gyorshajtás), és nem azért esnek be az árokba a kanyarban, mert kipörgött a kormányzott kerék és nem tudták irányítani az autót.
Elinduláskor csomóan meg azt hiszik hajtásfüggetlenül ha minél erősebben nyomják a gázt, minél jobban pörög a kerék, annál könnyebb elindulni hóban, jeges úton :Đ

Az lehet, csak az ilyen egyén ne másokat veszélyeztessen az élvezetért ;)

Jeges úton padlózni se kell. :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#24822 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:10

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:07

Jó, nem kell padlózni, mert már negyedgáznál is kipörög. De ne abból induljunk már ki, hogy kanyarodás közben nyomja valaki a gázt. Csak úgy gurulva biztos nem fog a kerék magától kipörögni. Persze ettől még beeshet az árokba, nekem is majdnem sikerült egy villanykarót megtolni, kb. 20 centivel mentem mellé és 10-el előrébb. Éreztem a kanyar előtt, hogy ez sok lehet, de mondom nincs minek nekimenni, max beszorul a hóba. Csak a villanykaró volt kicsit közelebb. :Đ

Szerkesztette: potyo 2009. 12. 17. 11:16 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#24823 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:11

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:10

Jó, nem kell padlózni, mert már negyedgáznál is kipörög. De ne abból induljunk már ki, hogy kanyarodás közben nyomja valaki a gázt, mert csak úgy gurulva biztos nem fog a kerék magától kipörögni...

Miért te mindig lendületből tudsz kanyarodni?  :think:
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#24824 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:17

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:11

Miért te mindig lendületből tudsz kanyarodni?  :think:

Ilyen időben igyekszem. Ha nemis lendületből, de a gázt nem nyomom jobban a kanyarban, inkább picit engedek vissza. Persze egy sarkon elindulás vagy piroslámpa, stb. az más, de ahhoz nagyon hülyének kellene lenni, hogy induláskor beessek az árokba

Szerkesztette: potyo 2009. 12. 17. 11:19 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#24825 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:20

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:17

Ilyen időben igyekszem. Ha nemis lendületből, de a gázt nem nyomom jobban a kanyarban, inkább picit engedek vissza. Persze egy sarkon elindulás vagy piroslámpa, stb. az más, de ahhoz nagyon hülyének kellene lenni, hogy induláskor beessek az árokba

Hát ez az árokba esés nemtom hogy jön ide :)
BMWパワー
Kép

#24826 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:24

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 11:07

Hátsósnál meg a hajtott kerék pörög ki kanyarban, de sokkal hamarabb, mint az fronthajtásnál ugyanolyan pedálállásnál a hajtott kerekekre nehezedő súlykülönbségek miatt (szintén emiatt nehezebben indulsz el hátsóssal álló helyzetből), hiába nem hajtott a kormányzott kerék. Nem ez a döntő.

#24827 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:29

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 11:20

Hát ez az árokba esés nemtom hogy jön ide :)

Úgy, hogy országúton balos kanyarban elméleted szerint kipörögne a hajtott kormányzott kerék, akkor szépen egyenesen leesel az útról be a jobb oldali árokba. Pesti példával legyenek jobb oldalt parkoló autók balos kanyarban, amikbe bele fogsz csapódni. :) Így már jobb? :Đ

#24828 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:40

Udv!

Tudom, hogy ez igy nagyon "gagyi" kerdes, de elso autokent, Budapestre, ujonnan olyan 3M (picit lehet tobb, de 3at is sajnalok ra, nemhogy tobbet) koruli arkategoriaban milyen egyszerubb autokat ajanlanatok? Talan a legfontosabb szempont, hogy minel megbizhatobb legyen, azaz keveset kelljen vele babralni (mert se tudasom, se erdeklodesem, se idom nincs ilyenre).
Marka, teljesitmeny (azert 1.4 legyen minimum) kevesbe szempont.

Persze csak nagyvonalakban varnek tippeket...
Koszontem.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#24829 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:46

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 11:40

Udv!

Tudom, hogy ez igy nagyon "gagyi" kerdes, de elso autokent, Budapestre, ujonnan olyan 3M (picit lehet tobb, de 3at is sajnalok ra, nemhogy tobbet) koruli arkategoriaban milyen egyszerubb autokat ajanlanatok? Talan a legfontosabb szempont, hogy minel megbizhatobb legyen, azaz keveset kelljen vele babralni (mert se tudasom, se erdeklodesem, se idom nincs ilyenre).

Koszontem.

Ennyiért kapsz egy vadonatúj klímás 1.6-os Dacia Sandero Stepway-t! :)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#24830 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:46

Ha a kocsi hutojebe fagyallot pakoltak a markaszervizben akkor az hany fokig jo elvben? Vagy ezt is ugyan ugy meg tudom nezetni a benzinkuton mint az ablakmosoet? Ma szerintem elmegyek es megint ellenorzom a verdat plusz megjaratom kicsit a hidegben.

Kerdes2: havas latyakos idoben milyen gyakran ajanlott alvazmosast csinalni? Viszonylag ritkan hasznalom az autot ilyen idoben, max heti 1szer.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#24831 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:48

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 11:46

Kerdes2: havas latyakos idoben milyen gyakran ajanlott alvazmosast csinalni? Viszonylag ritkan hasznalom az autot ilyen idoben, max heti 1szer.

Majd ha mar nem soznak, tavasszal. ilyen idoben tok felesleges, az elso ut utan olyan lesz. ez azert mar nem lada, hogy elkezdjen rohadni, ha meg igen, akkor visszatolod gariba.. :D
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#24832 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:51

Udv!

Nehez kerdes... jojjon par viszont kerdes: hitelre vagy kp-ra? (kp-ra kevesbe akarjak odaadni olyan olcson az autokat az eladok pl...) inkabb pici varosi auto vagy igyekezzunk relative nagyobb autokat ajanlani? Hany fo fogja alltalaban hasznalni a kocsit? Sokat kell cuccolni? Van valami preferencia, hogy japo, nemet, olasz, franciska?

netcobra thx, en is igy gondoltam. :up:

Szerkesztette: Boba 2009. 12. 17. 11:52 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#24833 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:53

Udv!

Koszontem.

Első saját autó és van már rutinod VAGY ezen tanulsz kvázi vezetni?

Második esetben én inkább egy néhány éves kisautót vennék, ha már fiatalt akarsz. Azt talán nem sajnálnád annyira, ha sérül (Pesten fog, ha más nem, parkoláskor).

#24834 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:59

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:29

Úgy, hogy országúton balos kanyarban elméleted szerint kipörögne a hajtott kormányzott kerék, akkor szépen egyenesen leesel az útról be a jobb oldali árokba. Pesti példával legyenek jobb oldalt parkoló autók balos kanyarban, amikbe bele fogsz csapódni. :) Így már jobb? :Đ

Igen, ez már mindjárt jobban hangzik. :) Suzukival sokszor volt ilyen, hogy megindult az eleje kifelé :(
BMWパワー
Kép

#24835 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:11

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 10:32

Tegnap vicces volt latni a sok hatsokerekes autot porogni ossze vissza. egy gizdagyerek majdnem belemjott egy e36-al, gyorsulni akart, csak neki nem sikerult elindulnia :D

Én úgy jártam, h a bömbi úgy gondolta, h a parkolóból kijön elém a szembe sávba. Nos, nem sikerült neki, mert a segge hóban volt, szal meg kellett álnom, és néztem rá ilyen wtf fejjel.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24836 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. Dec. 17., Thursday - 11:53

Első saját autó és van már rutinod VAGY ezen tanulsz kvázi vezetni?

Ezen szereznem a rutint. Igen ezen a kerdesem en is ragom magam, de mivel tenyleg nem ertek hozzajuk nem tudom mit tudnek alkotni egy hasznalt vasarlasakor. Jo persze lehet ismerosoktol segitseget kerni, de az megis mas. Oszinten szolva felek a hasznalt vasarlassal (ilyen osszegeknel valamint olyan tetelnel amin akar az eletem is mulhat).

@Boba:

Pici varosi auto (mindenkepp 5ajtos), amiben azert kenyelmesen elfer az ember (szal ne egy Matiz-t pl.), egyelore 2 fo (+ kutya neha :D), cuccolni nemnagyon kell. A hitel/KP kerdes attol fugg, hogy adnak e olyan akcios kamatra hitelt, aminel tobbet hozamot tudok elerni befektetesekkel (hallottam erre mar peldat), ha nem akkor penz. Preferencia nemnagyon van, gyakorlatilag tokmind1. Nem fogom azt mondani hogy franciat meg olaszt ne, mert nem ismerem oket, lehetnek meg jok.

Es az is fontos, hogy ez szinte kizarolag csak a tanulas celjara lenne, ~5 ev mulva ugyis jon a gyerekaldas, addigra lesznek autora vonatkozo igenyeim, tapasztalataim, ergo ugyis csere lesz.

U.I.: amugy tudom hogy minden jel a hasznaltra mutat :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#24837 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:23

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:40

Tudom, hogy ez igy nagyon "gagyi" kerdes, de elso autokent, Budapestre, ujonnan olyan 3M (picit lehet tobb, de 3at is sajnalok ra, nemhogy tobbet) koruli arkategoriaban milyen egyszerubb autokat ajanlanatok?

Első autónak újat ne végy. Már, ha sajnálod. Szerintem a 3. törés, és 100-150ekm után már érdemes újat venni, mert addigra kitapasztalod, h egy kocsival hogy érdemes bánni.

#24838 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:26

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 13:16

Pici varosi auto (mindenkepp 5ajtos), amiben azert kenyelmesen elfer az ember (szal ne egy Matiz-t pl.), egyelore 2 fo (+ kutya neha :D), cuccolni nemnagyon kell. A hitel/KP kerdes attol fugg, hogy adnak e olyan akcios kamatra hitelt, aminel tobbet hozamot tudok elerni befektetesekkel (hallottam erre mar peldat), ha nem akkor penz. Preferencia nemnagyon van, gyakorlatilag tokmind1. Nem fogom azt mondani hogy franciat meg olaszt ne, mert nem ismerem oket, lehetnek meg jok.

Új Swift használtan? Kicsi is, ketten efértek, pakolni is lehet bele 2 személyes módban.

#24839 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:37

Idézet: leslie - Dátum: 2009. Dec. 17., Thursday - 12:26

Új Swift használtan? Kicsi is, ketten efértek, pakolni is lehet bele 2 személyes módban.

Igen, az mar a listan van :)
2M korul vannak 50K km alattiak a hasznaltauton.

Varok meg ;)

#24840 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:37

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 12:16

Ezen szereznem a rutint. Igen ezen a kerdesem en is ragom magam, de mivel tenyleg nem ertek hozzajuk nem tudom mit tudnek alkotni egy hasznalt vasarlasakor. Jo persze lehet ismerosoktol segitseget kerni, de az megis mas. Oszinten szolva felek a hasznalt vasarlassal (ilyen osszegeknel valamint olyan tetelnel amin akar az eletem is mulhat).

Az én sztorim: jópár évet vezettem vidéken, mielött saját autóm lett itt Pesten. Tehát nem tanulóautóból estem bele az első saját autómba. Vettem egy 10-11 éves kliót, mondom tanulni jó lesz, alkatrész lesz hozzá dögivel, nem fogok megőrülni, ha netán meghúzom, lezúzom, nem visz majd el rakat lóvét sérülés esetén. Aztán végülis 1 év alatt semmi kárt nem okoztam benne, beletanultam  a pesti közlekedésbe, ekkor jöhetett egy 2-3 éves autó. Az is megúszta 2 év alatt, a mostani meg 3.5 éve van meg, komolyabb bajt nem okoztam, okoztak nekik (rendszámtáblámat meghajlították utánfutóhoroggal és hasonlók).

Nem mondom, hogy ez lenne az egyetlen üdvözítő út, de a helyedben vennék egy 7-8 éves Cliót (1 milla alatt jót lehet kapni klímával, majdnem 100 lovas motorral, jól felszerelve) vagy swiftet vagy corsát, fiestát, bármit, azon gyakorolnék, aztán ha megy, akkor pl. 1 év múlva szinte veszteség nélkül el lehet adni és átülni egy újabba, nagyobba, ha lenne rá igény.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1240
  • 1241
  • 1242
  • 1243
  • 1244
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.