HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1587
  • 1588
  • 1589
  • 1590
  • 1591
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#31761 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 11. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 03. 11. 09:47

Úbazz. Szép lehet ennyi km után.

Hülye aki betartja. Még hülyébb aki megállapította.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#31762 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Indy - Dátum: 2010. 03. 11. 10:52

Hülye aki betartja. Még hülyébb aki megállapította.

Ebben az a szép, hogy mondjuk egy flottaköltség-számításnál is ezt veszik figyelembe, aztán meg jönnek a "váratlan költségek", ha mégis hamarabb kell cserélni. Magyarul átbaszás.

#31763 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 11. 10:57

Ebben az a szép, hogy mondjuk egy flottaköltség-számításnál is ezt veszik figyelembe, aztán meg jönnek a "váratlan költségek", ha mégis hamarabb kell cserélni. Magyarul átbaszás.

Igen. :(

Mondjuk a Duster szerintem nem esélyes flottára, de a 90k az rettentően sok.

Szerbiában 9300 euró az alapára, 1.6 16v, de az összkerekes is megvan 11.100 euróból. :) Egyelőre ebben az országban a legolcsóbb.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#31764 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 11. 10:57

Ja, csak akkor lehet, hogy nem simán levegőszűrőt kell cserélni, hanem fél motort. :(

#31765 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 03. 11. 10:50

A cső neked csak merevítési célokat szolgál vagy esetleg passzív biztonságot is akarsz vele javítani?

Is-is. Alapvetően mivel ez csavaros, N-es cső, inkább biztonságot ad, mint merevséget, de természetesen merevit is.
Az okosok persze lefikkantották az első percben, hogy igyszar, ugyszar, hegesztett csak a jó. Aztán rákérdeztem, és mennyi is a hegesztett ketrec? 60 kiló. Na, ez meg 28. És ha anno kupába meg N-csoportba jó volt, sőt, a B-s Celica csöve is csavaros, és nem hegeszetett, meg még azon túl nem egy autóé, akkor nekem is meg fog felelni, kitalálták ezt rendesen.

#31766 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:38

http://totalcar.hu/m..._fogyasztassal/

Gépészmérnökök, fizikusok, hogy van ez?

#31767 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 11. 11:38

Kis hatásfok növelés. Józan paraszti ésszel is belátható, h a robbanómotor ex/has 25%-os hatásfokán igencsak lenne mit reszelni. És nem a kasztnival, meg a csiricsáré lófaszokkal kellene bíbelődni feleslegesen.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#31768 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:45

Hmm... nekem ez santit. Pont a benzinzabalo amcsik jonnek ki ilyennel? :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#31769 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 11. 11:38

http://totalcar.hu/m..._fogyasztassal/

Mondjuk a cikk meglehetősen szűkszavú, de el tudom képzelni, hogy egy megfelelően felgumizott dízel Astra ECO (vagy hogy hívták, G-ből volt ilyen spórmodell) is tud közel 2,4 litert hozni 80-ra beállított tempomattal sík úton, szélcsendben.

#31770 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: 2-More - Dátum: 2010. 03. 11. 11:17

Is-is. Alapvetően mivel ez csavaros, N-es cső, inkább biztonságot ad, mint merevséget, de természetesen merevit is.
Az okosok persze lefikkantották az első percben, hogy igyszar, ugyszar, hegesztett csak a jó. Aztán rákérdeztem, és mennyi is a hegesztett ketrec? 60 kiló. Na, ez meg 28. És ha anno kupába meg N-csoportba jó volt, sőt, a B-s Celica csöve is csavaros, és nem hegeszetett, meg még azon túl nem egy autóé, akkor nekem is meg fog felelni, kitalálták ezt rendesen.

Be fogod burkolni? Vagy sisakban vezetsz? :) Mer' ha nem, akkor jó, ha nem rogyik össze a kasztni, de egy vacső megfejelése nem tesz jót a fejformának.

#31771 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 11. 11:45

Hmm... nekem ez santit. Pont a benzinzabalo amcsik jonnek ki ilyennel? :D

Akiknél kicsit mások, ámde szigorúak, sok esetben a miénktől is szigorúbbak az előirások, és akiknél egy autó tervezett élettartama adott esetben fél-egymillió, bizonyos taligánál, mint pl a kockás taxi, 1,5 millió mérföld, nem 4-5 év, mint itt az óhazában? Hát igen, tényleg birka egy népség....

Lehet hogy egy régi V8 megette a 20 litert, a hajtogatottabbak meg még többet, csak elment a világ végéig meg vissza bontatlan motorral.

#31772 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 03. 11. 11:54

Be fogod burkolni? Vagy sisakban vezetsz? :) Mer' ha nem, akkor jó, ha nem rogyik össze a kasztni, de egy vacső megfejelése nem tesz jót a fejformának.

Annyira a kaszni mellett megy mindenhol, hogy alaplépésben nem kell sisak. Versenyre ofkorsz kelleni fog, de amugy, ha puff van, mindegy hogy a csövet fejeled vagy a kasznit. Amugy, ahogy találok valami cuccot amivel be lehet burkolni, persze lesz rajta, csak nem mindegy hogy milyen meg milyen vastag. De mellesleg, a 3 pontosak tartanak annyit, hogy igen nehéz lenne lefejelni.

#31773 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:04

Vége a kis rondaságnaK?

Mr. Fussion? Valaki nagyon megirigyelte a szeméttel működő De Lorean-t. :D

Kép

Szerkesztette: Pitbull 2010. 03. 11. 12:12 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#31774 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2010. 03. 11. 12:04

Vége a kis rondaságnaK?

Egyszer csinálnának mán egy olyan kisautót, ami nem akar a magasságával kompenzálni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#31775 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 03. 11. 11:53

Mondjuk a cikk meglehetősen szűkszavú, de el tudom képzelni, hogy egy megfelelően felgumizott dízel Astra ECO (vagy hogy hívták, G-ből volt ilyen spórmodell) is tud közel 2,4 litert hozni 80-ra beállított tempomattal sík úton, szélcsendben.

Az szerintem kizárt. 3 liter alatti fogyasztáshoz - hagyományos szívó benzinmotorral hajtott autó esetében - nyakamat rá, hogy 50-nél gyorsabban nem szabad menni. Fogyasztási versenyeken ezres Yaris ökörmód felfújt gumival, kikapcsolt fogyasztókkal, és olyan praktikákkal, amikről oldalakat lehetne írni, szóval az produkál ilyet. Egy 1.2-es 60 lovas ECO Astra 80-nál mondjuk eszik ötöt. Legyen 4,5. De a 2,4 már nagyon szép eredmény 80-nál, jobb, mint a Prius, amit azért segít egy elektromotor.

Engem az érdekelne, hogy a hőmérséklet növelése milyen energiába kerül, és milyen fizikai magyarázata lehet annak, hogy ilyen "egyszerű" módszerrel lehet növelni a hatékonyságot.

#31776 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 11. 12:11

Az szerintem kizárt. 3 liter alatti fogyasztáshoz - hagyományos szívó benzinmotorral hajtott autó esetében - nyakamat rá, hogy 50-nél gyorsabban nem szabad menni. Fogyasztási versenyeken ezres Yaris ökörmód felfújt gumival, kikapcsolt fogyasztókkal, és olyan praktikákkal, amikről oldalakat lehetne írni, szóval az produkál ilyet. Egy 1.2-es 60 lovas ECO Astra 80-nál mondjuk eszik ötöt. Legyen 4,5. De a 2,4 már nagyon szép eredmény 80-nál, jobb, mint a Prius, amit azért segít egy elektromotor.

Engem az érdekelne, hogy a hőmérséklet növelése milyen energiába kerül, és milyen fizikai magyarázata lehet annak, hogy ilyen "egyszerű" módszerrel lehet növelni a hatékonyságot.

Szerinted, milyen fizikai magyarázata lehet? Elporlasztás szerinted? Vagy a széntüzelésű erőműbe vajon minek poritják a szenet púderszintre? Mert a brikett ugyanolyan jó lenne? Dizelben vajon a plusz gázbefecskendezős miért kormol kevésbé, és hatékonyabb? Ok, hogy söpörjük félre az összeesküvős hülyeségeket, de azért törd már egy kicsit a fejed: a belsőégésű motor igazán komoly, nagy változáson mikor ment át? Mikor kitalálták a karbi helyett az injektort. Mikor is? 70es években? Azóta eltelt egy gyors negyvenes, és komoly innováció a lambdás meg egyre okosodó vezérlésen kivül nem volt.

#31777 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: 2-More - Dátum: 2010. 03. 11. 12:19

Szerinted, milyen fizikai magyarázata lehet? Elporlasztás szerinted? Vagy a széntüzelésű erőműbe vajon minek poritják a szenet púderszintre? Mert a brikett ugyanolyan jó lenne?

Kicsit off de nekem nagyon tetszik

Szerkesztette: Pitbull 2010. 03. 11. 12:28 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#31778 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Indy - Dátum: 2010. 03. 11. 09:25

Ha találsz aktív szenes MI szűrőt, szólj! :)

Már múltkor is mondtam, hogy Purfluxból van. :)

AHC150 a kódszáma a Purflux katalógusban.

Tecnocar-ból is van: EC348

Bármelyik Bárdi vagy Fridcar beszerzi.

Szerkesztette: Kory 2010. 03. 11. 12:36 -kor

#31779 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:34

Amugy az üzemanyag hőmérsékletével való játék nem új keletű, száz éve mókáznak már vele, pl gokartnál, cska ott hűtik a teljesitménynövelés érdékében, úgy lehet csalni. A másik a gumiban a sűritett levegő egyéb gázra cserélése :D
Teljesitménynövelésnél az lenne a lényeg, hogy minnél inkább növelni az üzemanyag kompressziótűrését, részint a töltőlevegő hűtésével, vagy valamilyen adalékanyaggal, pl a germánok a világháborúban nyomatták a messerek' motorját MW50el, ebből lett az autósdiban a viz vagy methanolbefecsi, a gond nekik ott volt, hogy nagy repülési magasságban, ahol már igen hideg van, az MW50, ami 50% viz, 50% methanol, belefagyott a gépbe, akkor találták ki a nitrót, ami egyrészt plusz oxigén, de amikor a kéjgáz szétesik, le is hűti a motort, azért lehet a felfújt motorokat az anyjáig szétnitrózni.
Itt meg gondolom azon kombinálnak, hogy felnyomják a hőmérsékletét a tüzelőanyagnak az anyjáig, hogy mikor becsattan a hengerbe, akkor gyakorlatilag szétrobban a hengerbe jutva, kb mint amikor a vizet nagy nyomáson feltolják 120-140 fokra, pl a kuktában, és leveszed a fedelét, egy pillanat alatt elgőzöl a francba. Namost, ha kurva nagy a felület, sokkal jobb az égés. Mondjuk, az egy érdekes kérdés, hogy a hengerben elvileg égés van, nem robbanás, namost ha a vizes analógiát nézzük, a benzingőz vagy benzinpára az robban és nem ég, ezt hogy egy nagy komperssziós motornál hogy oldják meg hogy ne kúrjon szét mindent, az egy érdekes kérdés, főleg egy stock motor esetén, mert alapesetben az ilyet nem hálálják meg a szelepek, meg a csapágyak, meg a társai.

#31780 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 11. 12:11

A cikk nem beszél szívó benzinmotorról, csak annyit mond, hogy "Opel Astra méretű autó".

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1587
  • 1588
  • 1589
  • 1590
  • 1591
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.