HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1605
  • 1606
  • 1607
  • 1608
  • 1609
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#32121 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 19. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2010. 03. 19. 15:36

Semmilyet nem szabad, vagy csak színezettet nem? Úgy értem, hogy ha pl. hővédő/UV szűrő/biztonsági célzattal akar feltenni valaki teljesen átlátszót (látható fénynél), azt sem szabad?

Sötétített biztos nem mehet rá, a többiben nem vagyok biztos.

#32122 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 15:47

Semmilyet nem szabad, vagy csak színezettet nem? Úgy értem, hogy ha pl. hővédő/UV szűrő/biztonsági célzattal akar feltenni valaki teljesen átlátszót (látható fénynél), azt sem szabad?

Átlátszót szabad!
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#32123 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 19. 15:20

En nem hasonlitottam semmit semmivel... csak arra emeltem fel a fejem, hogy szerinted szerencsetlen az, akinek rx8a van. En azert ezt nem elem meg ennyire tragikusan.:) Azt meg mar mondtam, hogy nem en leszek az, aki 20 eves autoval fog jatszosautosat jatszani... majd 10-15 ev mulva ha lesz penzem jatszosautora akkor is egy max 2-6 eves verda lesz az, nem idosebb... nincs se tudasom se idom se erdeklodesem arra, hogy autot buzeraljak otthon a sufniban.

Szerencsétlen hát. Akinek esze van, az nem vesz ilyen fost, hasonló fost is csak 2-3. autónak.

Amugy, ha tényleg ilyenben töröd a fejed, hogy játszós, és van rá kilátás hogy legyen rá elég della idővel, akkor ariel atom, ktm x-bow, vagy westfield, caterhem 7. De azt most megmondom, hogy egy bizonyos szintű hozzáértés és idő, pénz, energia hiján ezek is felejtősek ugyanugy, ahogy a 20 éves lomok. Akkor inkább vegyél egy G25öt meg egy cockpit állást, kijössz kb 120-150k-ból max, leülsz vele a 107es HD LCD elé, és GTR, GT5, kurvaanyja. És meg se halsz, olajos se leszel, és többet nem kell költeni rá.

#32124 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 15:51

- A vezető üléssor melletti üveg és fólia együttes fényáteresztő képessége nem lehet kevesebb mint 70%.

A gyárilag színezett üvegekre legálisan a színtelen biztonsági fólia sem alkalmazható, bár ezt a fóliát sem lehet szabad szemmel észrevenni, mert 89% a fényáteresztő képessége (majdnem víztiszta). A fólia és az üveg fényáteresztő képessége a felragasztás esetén összeadódik, tehát a 70%-os üveg és a 89%-os fólia együttesen 62,3% látható fényt enged át, ami 7,7%-al kevesebb mint amit a Magyarországon jelenleg érvényben lévő szabályozás lehetővé tesz.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#32125 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: DzsiAr - Dátum: 2010. 03. 19. 15:51

- A vezető üléssor melletti üveg és fólia együttes fényáteresztő képessége nem lehet kevesebb mint 70%.

A gyárilag színezett üvegekre legálisan a színtelen biztonsági fólia sem alkalmazható, bár ezt a fóliát sem lehet szabad szemmel észrevenni, mert 89% a fényáteresztő képessége (majdnem víztiszta). A fólia és az üveg fényáteresztő képessége a felragasztás esetén összeadódik, tehát a 70%-os üveg és a 89%-os fólia együttesen 62,3% látható fényt enged át, ami 7,7%-al kevesebb mint amit a Magyarországon jelenleg érvényben lévő szabályozás lehetővé tesz.

Jó tudni, köszi! :)

Csakhogy: pl. a Dacia zöld hővédő üvegezése is szemre 2x világosabb a Renault színezett szélvédőjétől... Biztos más márkák típusai között is van eltérés.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#32126 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 15:55

Hat... nem ez az elso hulyesegem. De azthiszem ezzel egyutt tudok elni.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#32127 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 19. 15:55

Hat... nem ez az elso hulyesegem. De azthiszem ezzel egyutt tudok elni.

Azt ne mondd, hogy az a 8as az saját volt. Hogy bementél egy autószalonba, és ezt választottad, újban, valag pénzért.

#32128 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 16:28

Nem volt, van is. Csak garazsban all jelenleg a kis draga. Abban egyetertunk, hogy nem eszervek alapjan vettem. Meglattam, vezettem, beleszerettem es kesz... ket leslie tipusu kigyurt allat se tudott volna visszatartani.:D

#32129 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 16:29

Én pedig ezt néztem ki, nevetséges áron:
http://www.gumtree.c...2/55498262.html

Üzenet megtekintéseIdézet: 2-More - Dátum: 2010. 03. 19. 10:40

#32130 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2010. 03. 19. 16:29

Én pedig ezt néztem ki, nevetséges áron:
http://www.gumtree.c...2/55498262.html

Ne hülyülj, ilyet itthon is kapsz akármikor. Tudok most két GT4et is, mindkettő jobbos, egy ST185, meg egy dupla kereklámpás. A régi az japán, Cusco csővel, meg mindennel, a duplakerek meg full bőr, klima, minden, 1,5 misi mindkettő. Papirozása a gáz csak, meg hogy tartsd fenn utána.

#32131 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 19. 16:28

Nem volt, van is. Csak garazsban all jelenleg a kis draga. Abban egyetertunk, hogy nem eszervek alapjan vettem. Meglattam, vezettem, beleszerettem es kesz... ket leslie tipusu kigyurt allat se tudott volna visszatartani.:D

Nincs is ezzel baj, meg ha van rá stex, akkor pláne nincs, hogy nem észérv, és pár év után a dunába kell tolnod, mert a fél autót ki kellene cserélni, és az a kevés aki érdemben hajlandó egyáltalán hozzányúlni, még az irharéteget is lekaparná rólad. Ebben az esetben két végén állunk ugyannak a mércének, ugyanis.

#32132 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 17:21

Nem ringatom magam abba az alomba, hogy barmelyik autom 20 ev mulva is auto lesz.

#32133 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 19. 17:21

Nem ringatom magam abba az alomba, hogy barmelyik autom 20 ev mulva is auto lesz.

http://kep.tar.hu/re...tors/50542301#2

Ez annak a srácnak a verdája, aki az enyémet is lakatolta nemrég. Ez is 20 éves. Az enyém is. És ha igy megy, 20 év múlva is az lesz. Ez csak annak a kérdése, hogy gazdája van e az autónak, vagy csak tulajdonosa. Ahogy más dolgoknak is az életben. Kérdés az, mi jobb, évről-évre másba ülni, megszokni hogy még több eletronika, még kevesebb zaj, még halkabb működés, még sterilebb vezetési "élmény", vagy megtartani egy darabot abból a hülye korszakból, amikor fiatal volt az ember. A többséggel ellentétben.

#32134 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 18:07

Jo, de azert valljuk be, hogy az rx8at a mazda sem az orokkevalosagnak gyartotta... lehetnek barmilyen jo gazdaja, nem birna ki ez annyi evet mint a Te szuszkad. Kapasbol a motorja milyen kehes mar... az enyemben van 45ezer merfold. Motorcsere nelkul es meg jo a kompresszio. Igaz, ugy vigyaztam ra mint a szemem fenyere. Aki pedig most vigyaz ra es neha hasznalja, hogy ne rozsdasodjon be szinten ilyen automanias. Bizok benne. Az accordtol pl ilyen teren tobbet varok.

#32135 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 18:25

http://www.origo.hu/...nd-driveon.html

#32136 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: 2-More - Dátum: 2010. 03. 19. 17:42

http://kep.tar.hu/re...tors/50542301#2

Ez annak a srácnak a verdája, aki az enyémet is lakatolta nemrég. Ez is 20 éves. Az enyém is. És ha igy megy, 20 év múlva is az lesz. Ez csak annak a kérdése, hogy gazdája van e az autónak, vagy csak tulajdonosa. Ahogy más dolgoknak is az életben. Kérdés az, mi jobb, évről-évre másba ülni, megszokni hogy még több eletronika, még kevesebb zaj, még halkabb működés, még sterilebb vezetési "élmény", vagy megtartani egy darabot abból a hülye korszakból, amikor fiatal volt az ember. A többséggel ellentétben.

Mondhatom azt, hogy a téma "csak" napidíj kérdése?
Hány munkaórát tettél bele abba a Suziba eddig? És mennyi fog még belemenni, míg lábra áll? Mert el nem készül sosem, egy ilyen verda sosincs "kész"...
Nekem viszont nincs annyi szabadidőm, ahhoz munkát (ezzel pénzt) kellene feláldoznom. Akkor inkább dolgozok (ahhoz értek is, míg az autókhoz nem), pénzt keresek, fizetek és csak tulajdonos vagyok... ;)

#32137 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 19:17

Faszom, continental ecocontakt nincs 185/60r15-ös méretben. Nem létezik sehol. A 185/65r15 nagyon gáz lenne helyette? Már műszakin, mert amúgy 3%-al nagyobb csak. És az már 16 pénzért van.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#32138 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 03. 19. 19:17

Faszom, continental ecocontakt nincs 185/60r15-ös méretben. Nem létezik sehol. A 185/65r15 nagyon gáz lenne helyette? Már műszakin, mert amúgy 3%-al nagyobb csak. És az már 16 pénzért van.

Mégis az lenne? :) A Michelin-en is gondolkoztál úgy tudom, itt 20.700 a Michelin (T-s indexxel):
http://www.gumishop....gumi-p-289.html

Conti tényleg nincs....Gumi-World-nél sem.

Esetleg még a Pirelli P6 Cinturato is szóbajöhet, az is fogyasztáscsökkentős gumi, itt 18.600 Ft ebben a méretben
http://www.mobilio.h...1ri&szegmens=on

Idézet

„Különösen ajánlott” minősítést kapott és a legjobb összesített eredménnyel az első helyen végzett a német autóklub (ADAC) 2010. februári nyári gumiabroncs összehasonlító tesztjében a Pirelli P6 Cinturato típusú „zöld” gumiabroncsa.

A teszt 19 márka termékét vette nagyító alá a középkategóriájú autókon gyakori, 185/65R15 H méretben. Az összegző vélemény szerint a P6 Cinturato az összes fontos vezetési és biztonsági tesztben jól vizsgázott, de különösen vizes úton nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A pozitívumok között szerepel még a csendes futás és az alacsony kopás. A P6 Cinturato az általa nyújtott „zöld teljesítménnyel” tehát a biztonság mellett a környezet védelmét is szem előtt tartó autósok számára jelent jó választást.

Szerkesztette: Kory 2010. 03. 19. 22:19 -kor

#32139 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 00:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2010. 03. 19. 18:30

Mondhatom azt, hogy a téma "csak" napidíj kérdése?
Hány munkaórát tettél bele abba a Suziba eddig? És mennyi fog még belemenni, míg lábra áll? Mert el nem készül sosem, egy ilyen verda sosincs "kész"...
Nekem viszont nincs annyi szabadidőm, ahhoz munkát (ezzel pénzt) kellene feláldoznom. Akkor inkább dolgozok (ahhoz értek is, míg az autókhoz nem), pénzt keresek, fizetek és csak tulajdonos vagyok... ;)

Effektive munkaórát relative keveset, mert melóznom kell, hogy előteremtsem a rávalót. Ami olyan, hogy nem tudom magam megcsinálni, azt eleve kizártam az elején a képletből, ezért is nem vettem egy rozsdaboglyát. Lévén a lakatosmunka meg a fényezés annyiban lenne, amennyibe került a taliga kompletten. Ha munkaidőnek vesszük a megfelelő alkatrészek fellelését, seggelést órákat, napokat különböző márkafórumok előtt, szervizkönyveket olvasgatni, 15 éves katalógusokból előbányászni hogy mintha valamikor, valaha lett volna ilyen meg olyan alkatrész, akkor tisztán hetek mentek el. Most a legújabb őrületet, az állitható felső toronycsapágyakat egy világvégi adatbázisból tudtam előbányászni, hogy egyáltalán van, létezik, mi a part numbere, és egy elmebeteg fórumtárs segit elintézni japánból. Még egy adag poliuretán szilent, meg két hátsó állitható keresztlengőkar kellene, illetve, egy új szett rugó, mert ami van két Eibach az elég gatya, és megvan minden a futóműhöz, mert sikerült vastag 4wd első kanyarstabilt szerezni, hátsó már régóta van, sikerült első alsó futóműmerevitőt szerezni. Bár ha jobban belegondolok, lehetne még agyalni azon, hogy full G-szemes csőlengőkarokat gyártatni előre-hátra, meg átalakitani az öhlins versenygátlókat plusz rugóstagosra, de szerintem ennyire megveszni nem fogok, bár a rugóstagokon gondolkozom erősen, mert igy a gátló csak keménységében állitható, magasságában nem. Úgyhogy most kezdhetem megint a fingot fűrészelni hogy honnan szerzek kétrészes tárcsát ami fel is megy az agyra, meg nem is ökörnagy átmérőben hogy aláférjen a 14es felniknek, szóval, annyiban van ráció benne, hogy nagyon sokára tud egy ilyesmi elkészülni, de el tud. Lábraállásban, most is lábon van, járóképes, meg minden. Ha meg nem találok féket, akkor addig gatyába rázom a váltót, arra is simán el lehet verni egy valag pénzt, amilyen állapotban van a jelenlegti.

#32140 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 10:31

Aktuális még valakinek a felni kérdés? Sorry ritkán nézek be, csak néha megakad a szemem 1-1 hszen. :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1605
  • 1606
  • 1607
  • 1608
  • 1609
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.