HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1619
  • 1620
  • 1621
  • 1622
  • 1623
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#32401 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 24. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 24. 12:02

@Boba, Carmaged: köszi a statisztikát, ez erősen meglepett!

@Boba: nem ismerem a pénzügyeidet és a családi viszonyaidat, de egyet szem előtt kell tartanod neked is, és - legnagyobb tisztelettel - anyádnak is: tudtommal az autót magadnak veszed, te fogod használni, te fogod fenntartani. Keserű szájízzel ne vegyél autót. Az Accord pedig mégsem egy kétüléses sportautó, egyáltalán nem irracionális, sem a méretét, sem a motorizáltságát illetően. Ha egy S2000-est nézegetnél, azt mondanám én is, gondold át, első autónak megfelel-e, de az Accordban egyszerűen semmi kivetnivalót nem találok.

Engem is egy kicsit, én még úgy tudtam hogy a sztár a VW csoport magasan, de méginkább budapest kerületi megoszlása lepett meg. Azért az a 14. meg 3. kerület vicces a fekete nyolcashoz képest :D

#32402 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 12:25

első autónak

?! :confused:

#32403 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: 2-More - Dátum: 2010. 03. 24. 12:10

Engem is egy kicsit, én még úgy tudtam hogy a sztár a VW csoport magasan, de méginkább budapest kerületi megoszlása lepett meg. Azért az a 14. meg 3. kerület vicces a fekete nyolcashoz képest :D

Nincs benne semmi meglepő. Nézd csak meg a kerületek méretét (esetleg a bennük parkoló autók számát). A legnagyobbakból lopnak a legtöbbet.

Ue. a helyzet a Suzukival, Vw-vel. Ha pusztán az ellopott autók darabszámát vesszük, akkor ez a két márka a "nyerő". Ha leosztjuk a forgalomban lévő adott márkájú autók számával, akkor már hátrébb lesznek (és előtérbe tör a Honda)
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#32404 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 03. 24. 12:25

szerintem úgy érti, hogy első, mint fő-autó, nem pedig második (játszós) gép.
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#32405 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 03. 24. 12:25

Geri jol mondja. Fo autora es jatszosautora gondolt Satriani.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#32406 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 12:58

Így van. :up:

#32407 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 13:47

Az Accord pedig mégsem egy kétüléses sportautó, egyáltalán nem irracionális, sem a méretét, sem a motorizáltságát illetően.

Ahhoz képest irracionális, hogy boba sem milliomos, és az adott keretből imho az elérhető legújabbat, legjobb állapotút célszerű venni, meg nyilván emellett mérlegelni a fenntartási költségket stb. A civic nincs is olyan messze az accordtól méretben sem meg motorizáltságban sem, szóval nem arról van szó, hogy accord helyett egy vw polot veszünk. A másik meg, hogy a közel 200 ló mennyire racionális valakinek, aki egyébként nem egy tumor vagy hz, tehát nem használja ki, sőt, külön fogalom lett a fordulatszámmérő kímélő vezetési stílusából, csak nehogy elkopjon a mutató tengelye :) Ésakkor ott van még a vagyonadó is, átlagembernek manapság olyat venni, ami ebbe beleesik szerintem nem nevezhető racionálisnak (eladni is nehezebb lesz emiatt).
-ZsOlTi-

#32408 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 24. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 03. 24. 06:11

Szánsz rá fél millát, ha valami megmihálylik benne? Mer ha nem, akkor régi 1 literes swiftet.

Fél millát megvétel után egyből rá kell költeni, ezt csak azért nem írtam, mert mi tudjuk :-) Folyadékok, vezérmű, nagyszerviz.
Make love not Wor.

#32409 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2010. 03. 24. 13:47

Ahhoz képest irracionális...

Nézd, ezért írtam, hogy nem ismerem az anyagi körülményeket. Ha nem tehetné meg Boba, akkor nyilván nem ilyet választana. Azzal együtt, hogy van olcsóbb autó, az Accord 2.4 szerintem minden szempontból vállalható kocsi.

Amúgy ha továbbvisszük a gondolatmenetedet, akkor oda lyukadunk ki, hogy egy G Astra 1.4 szedán is megfelel közlekedni, és ebbe sem lehet belekötni.

#32410 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 14:14

Boba,

Tudod, hogy mennyire racionális magatartás egy bő tíz éves autóért kiadni egy erős millát? És tudod milyen érzés minden alkalommal közeledni a 406 coupé-hoz? :wub: Sokszor megesik, hogy reggel a kocsi fara mögül megyek, de előre sétálok és megnézem az elejét beszállás előtt, mert szép. :up:

Vehettem volna racionális autót is, sőt maradhatott volna a Mégane is, beleborítok cirka 200k-t és akkor akkor még gurult volna 3-5 évig. Elvisz A-ból B-be, nem ronda, nem szürke, kényelmes. Ha nincs más, azt mondom, hogy a "megfelelő"-nél még picit talán több is. De egy metálkék 406 Coupé azért mégiscsak más kategória! :) Hiszen lassan gyerekünk lesz, kell a két ajtós kocsi! :D Hiszen egy lapraszerelt IKEA kanapét sem tudok elvinni, kell a kicsi szájú csomagtartó. De akkor is minden alkalommal felderülök, amikor meglátom a kocsimat! ;)

Ha megteheted, hogy megvedd A Piros Accordot, akkor egy pillanatog se gondolkodj! Nem azokat a lépéseket bánjuk meg, amiket meglépünk, hanem azokat, amiket nem merünk! Utána jönne a fanyalgás, hogy "jó-jó, megfelelő az ufó, nincs is vele baj, de ha a Hufnágel Pistihez mentem volna hozzá, az Accordot vettem volna meg..."

Menj haza, és mondd meg: Mama, Civic nem jó, csak az Accord! ;) :D

#32411 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 14:16

Sok penzrol van szo az teny, de jelenleg a 3.5 misit nem erzem takaron tuli nyujtozkodasnak.

#32412 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 14:19

Bujdy en ezt ertem... de ha civicet veszek (amugy 4 ajtos, nem ufo) ha pedig accordot, biztos vagyok benne, hogy imadni fogom. A cordobat is imadtam... pedig kehes 60 lo es nem a mesteri autogyartas csucsa.:)

Mind1... mostmar csak 2 het es meglesz a verda. Meglatjuk, hogy melyik. Ilyenkor de lassan telik az ido...

#32413 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 24. 14:19

de ha civicet veszek (amugy 4 ajtos, nem ufo) ha pedig accordot, biztos vagyok benne, hogy imadni fogom.

Persze... Azért hallgattuk eleget anno, hogy Accord ígymegúgy, meg ha majd nagy leszek pár év múlva lecserélem a Civicet, milyen jó lesz átülni egy Accordba, stb... :) Egyébként én is így vagyok az Alfával, tudtam előre, hogy kevés lesz az 1.4, hiába tökéletesen alkalmas átlag közlekedésre és szeretek is vele menni, azért sóvárgok a V6 után. Mondjuk luxusadós autót elvből nem vennék, szóval nálam ez egyelőre megoldja a V6 kérdést. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#32414 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 14:40

Ha már álmodozunk, én erre nyáladzom: http://www.hasznalta..._is_200-3694610 Nem merem felhívni, mert az egy ismerős folyamat kezdete lenne. :D

#32415 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 24. 14:02

Amúgy ha továbbvisszük a gondolatmenetedet, akkor oda lyukadunk ki, hogy egy G Astra 1.4 szedán is megfelel közlekedni, és ebbe sem lehet belekötni.

Nem mintha bajom lenne a G astrával, de nem ezt mondtam. Van egy keret, ameddig az ember nyújtózkodhat -ez bobánál nem a G astra kategória- és azon belül kell meghozni a legjobb döntést, lehetőleg nem a keret plafonját feszegetve. Mindenkinek vannak vágyai, Te is odáig vagy a lexusért, meg régebbi amcsi dögökért, aztán mégis corollád van. Pedig az árából lehet vehetnél 5 évvel régebbi 200 lovas lexust vagy amcsi dögöt, amit lehet akár racionálisnak nevezni, mert a keretbe belefér, meg a család is belefér, elvégre nem 2 ajtós sportkupé. Csakhát mikor az ember kitesz 3+ millát a zsebéből, hogy hosszútávra legyen egy jó autója, akkor nem biztos, hogy a szerelemnek, a types logónak meg a plusz 60 lónak (a 140 felett) van nagyobb prioritása a korral, garanciával, garantált futott kilométerrel, meg a fenntartási költségekkel szemben. Ha tőlem kérdeznéd nekem is kéne az accord, vagy egy régebbi 3.2-es legend is, fejben, amíg nem kéne kicsengetnem a pénzt. Abban a pillanatban viszont ma is azt mondanám, hogy ugyanannyiért inkább a 3-4 évvel fiatalabb és kevesebbet futott vw-t kérem, fizesse a halál a vagyonadót, meg a nagy motorral járó egyéb magasabb költségeket azért, hogy utána az évi 10-15K kilométeremet pont úgy 100-as tempóval max 3000-nél elváltva tegyem meg, csak kihasználatlan és drága lovakkal a seggem alatt.

Ja, Boba, ha a szívedre hallgatsz és nem édesanyádra, akkor azért beugrok egyszer Kaposvárra meglesni a gépet, nyaranta átmegyek ott párszor :)

Szerkesztette: zZsOlTi 2010. 03. 24. 14:57 -kor

-ZsOlTi-

#32416 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2010. 03. 24. 14:48

Van egy keret, ameddig az ember nyújtózkodhat -ez bobánál nem a G astra kategória- és azon belül kell meghozni a legjobb döntést, lehetőleg nem a keret plafonját feszegetve.

és biztos számok, és egy exceltábla alapján lehet meghozni a legjobb döntést mindenben?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#32417 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 24. 14:40

Ha már álmodozunk, én erre nyáladzom: http://www.hasznalta..._is_200-3694610 Nem merem felhívni, mert az egy ismerős folyamat kezdete lenne. :D

Frankó az a műszerfalszámlap! Mint valami sportkonográf. :)

De hol garanciás ez még?
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#32418 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2010. 03. 24. 14:48

...Van egy keret, ameddig az ember nyújtózkodhat és azon belül kell meghozni a legjobb döntést, lehetőleg nem a keret plafonját feszegetve...

Na jó, akkor nézzük egymás ellen a két autót.

Civic:
+ újabb
+ kevesebbet futott
+ garanciális
+ kevesebbet fogyaszt
+ olcsóbb a fenntartása

Accord:
+ tágasabb
+ kényelmesebb
+ erősebb
+ csendesebb
+ jobb futómű, váltó, kormányzás
+ jobb menetkomfort
+ tempomat!!!
+ Bobának jobban tetszik (nekem is, sokkal :D)
+ valószínűleg jobb passzív biztonság
+ jobb aktív biztonság

Biztos bele lehet kötni egy-egy pontba, aki megteszi, örüljön :D, de nagyjából ez a helyzet. Na, melyik a racionálisabb? Rá lehet valamelyikre mondani, hogy nem racionális?

Mások a prioritásaink. Az tény, hogy a Civic hosszú távon olcsóbb autó. Hogy melyik a jobb választás, az már sokkal árnyaltabb téma.

#32419 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Indy - Dátum: 2010. 03. 24. 15:14

De hol garanciás ez még?

Gyári gari már régen lejárt, de használtautó-garit lehet rá elvileg adni. Nekem inkább az nem tetszik benne, hogy a képeken beazonosíthatatlan rendszám van rajta, az enyém sokkal többet futott, és azért csak-csak 11 éves már... Persze ha jó állapotban lenne, és nem lennék óvatos a költekezést illetően, ez lenne a legkisebb bajom vele.

#32420 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:06

Boba: Accord kell neked, amig volt a civic, addig is azt akartad, ki tudod fizetni, tankolni is tudod -a par ev alatt mar azert kialakult itt a forumon a kep talan, hogy kijelenthessem- , mi a problema? Olyan autot vegyel, amibe elvezettel ulsz bele minden reggel.
En is vehettem volna valami dizel kompaktot a vts helyett, nalam racionalisabb is lett volna sokkal, de a szivemre hallgattam es nem bantam meg. Sajnos a fenntartas egyeb koltsegeibe (dragabb, surubben kopo alkatreszek, mindenbol nagyobb/jobb mint a kisebb verziokban, etc) meg az azota bejott luxusadoba nem lattam meg bele, igy azert mar eleg huzos, de egyelore tudom pengetni a dolgokat, mindenbol a legjobbat es elvezem. Ha meg nem lesz kenyerre, eladom, es beulok valami szutyok dizelbe, elvezni nem fogom, de kozlekedni jo lesz. Ha meg minden jol megy, akkor par ev mulva jon melle valami csaladi auto (valoszinuleg dizel), ez pedig marad jatszosnak, szetkapva es -termeszetesen- turbositva.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1619
  • 1620
  • 1621
  • 1622
  • 1623
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.