HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2985
  • 2986
  • 2987
  • 2988
  • 2989
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#59721 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 11. 07:34

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 04. 11. 08:12

Nekem sem jutna eszembe 1600 pénzt kiadni 100km pályáért. Még ha meló ügyben megyek, akkor sem, pedig azt nem én fizetem.

Jó, de Te a pályán is csak 90-nel mész! :p :D

Nekem meg eszembe sem jutna, hogy ne a pályán menjek. Januárban befizetem a pályadíjat (éves matrica) és utána használom. Arra van...

#59722 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 07:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 11. 08:34

Nekem meg eszembe sem jutna, hogy ne a pályán menjek. Januárban befizetem a pályadíjat (éves matrica) és utána használom. Arra van...

én pedig mindig négynapost veszek, szüleimhez
Kecskemétre feleslegesnek tartom, nincs akkora időkülönbség, és forgalom sincs nagy már régóta a régi 5-ösön
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#59723 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 11. 08:34

Igen, ha valaki annyit pályázik, h megveszi az évest, akkor evidens.

Amúgy inkább megyek pályán fix 90-et, mint a lakott területeken állandóan le kelljen lassítani/idióta felesleges lámpák miatt megállogatni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#59724 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2011. 04. 08. 08:41

Ha nincs alatta rozsda, akkor semmi gond: zsír és pormentes lesz egy kis higítótól. Ha rozsdás akkor kell alá rozsdamaró. Ezután egy csepp festék, ami egy picit púposabb legyen, mint a gyári festés. 1-2 nap után vizes csiszolóval (minimum 1000-es) fel kell csiszolni, ez kb. 3 perc. Ezután 10-30 perc alatt fel lehet kézzel polírozni. Az utolsó két lépés nem fontos, de sokkal szebb lesz. Csak akkor kellene lakk rá, ha -gyöngyház- metál fehér lenne.
Autó festék boltban kevernek bármilyen színt. Kocsiból érdemes egy darabot (pl. tank borító) vinni és arra csepegtetni.
Fehéret könnyű keverni, ha nagyon világos az autód pici kék kell bele, alapvetően pici sárga vagy fekete fogja megtörni, és akkor később nem szineződik el.
Ha korábban szóltok lefényképeztem volna a motoromon a javítás menetét. Ideális esetben 10 perc alatt megvan az egész macera és kb. 1000Ft.

Köszi ;)

#59725 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 04. 11. 09:09

Igen, ha valaki annyit pályázik, h megveszi az évest, akkor evidens.

Amúgy inkább megyek pályán fix 90-et, mint a lakott területeken állandóan le kelljen lassítani/idióta felesleges lámpák miatt megállogatni.

Utóbbi inkább a régi ötösön van, nem? ;)

#59726 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 08:22

Mióta árulok a rugókat, felniket, elég érdekes arcokkal ismerkedem meg...

Tegnap elvitte a rugóimat egy srác, kérdezte, hogy mennyire kemények az ültető rugók a gyárihoz képest? Honnan tudjam...
Elővett egy gyári első rugót, meg az én ültető rugómat, olyan 12-13 centivel volt hosszabb a gyári... Pedig csak olyan 4,5-6 centi körül ültet a másik, szóval esélyes, hogy igen, keményebb... Amúgy egy 406-ossal jött, amin hátul volt nagy spoiler, meg dupla kipuff... Mondjuk a dupla kipuff valóban dupla volt, nem csak kamu cső. Ja, és 2,0 benzines motor, gázosítva...

#59727 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 04. 11. 07:49

én pedig mindig négynapost veszek, szüleimhez
Kecskemétre feleslegesnek tartom, nincs akkora időkülönbség, és forgalom sincs nagy már régóta a régi 5-ösön

Én repnapra szoktam menni az m5-ön, mondjuk olyankor már nem oszt nem szoroz 1400ft pluszba.
De 25-30p pályahasználatra én se fizetnék ennyit.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#59728 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 11. 08:22

Mióta árulok a rugókat, felniket, elég érdekes arcokkal ismerkedem meg...

Tegnap elvitte a rugóimat egy srác, kérdezte, hogy mennyire kemények az ültető rugók a gyárihoz képest? Honnan tudjam...
Elővett egy gyári első rugót, meg az én ültető rugómat, olyan 12-13 centivel volt hosszabb a gyári... Pedig csak olyan 4,5-6 centi körül ültet a másik, szóval esélyes, hogy igen, keményebb... Amúgy egy 406-ossal jött, amin hátul volt nagy spoiler, meg dupla kipuff... Mondjuk a dupla kipuff valóban dupla volt, nem csak kamu cső. Ja, és 2,0 benzines motor, gázosítva...

Ebben mi az érdekes? :Đ
Egyébként driftesek között is hallottam már, hogy sokan gázba gondolkodnának, csak fosnak tőle, hogy balesetveszélyes.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#59729 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 04. 11. 09:41

Ebben mi az érdekes? :Đ
Egyébként driftesek között is hallottam már, hogy sokan gázba gondolkodnának, csak fosnak tőle, hogy balesetveszélyes.

Szerintem jobb a LPG, mert pl eleve vastagabb tartalyban van, mint a benzin, es ha ki is lukad sem folyik rad.

Amugy ha a benzin kevesbe lenne robbanokepes, a motor se jarna tole.
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#59730 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 18:34

Kép
Kép
Kép

Astra Sports Tourer 1.6 (szívó) (115 LE) Jó gép volt. Elfogadnám. Ja, és volt benne Sport gomb. :) Sport = élénkebb gázreakció, de jobban nem ment, inkább "idegesebb" volt. Az elektronikus hátsó ülés ledöntés érdekes. A tengelytávja 1 mm-el rövidebb mint a Megane, nem is érzem, hogy nagyobb lenne belül. A csomagtartó nagy, és nincs kerékdob.

Csendes, és minőségi autó. 17 colos alufelnik voltak rajta, de érdekes Opel felszereltség: tempomat, kétzónás digitklíma, USB, 17-es alu, bőrborítású minden, stb. de hátsó kurblis ablak.

990 km volt benne, az átlagfogyasztás 7,7 liter (országúti próbálgatás, város).

Szerkesztette: Kory 2011. 04. 11. 18:36 -kor

#59731 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 04. 11. 19:34

Sport = élénkebb gázreakció, de jobban nem ment, inkább "idegesebb" volt.

Gondolom a pedálállás-pillangószelep karakterisztikát változtatja a Sport gomb, gomb hatására kis gáznál kis pedálnyomásra jobban "harap", viszont padlógáznál ugyanaz van gombbal és nélküle is.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#59732 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 04. 11. 18:39

Gondolom a pedálállás-pillangószelep karakterisztikát változtatja a Sport gomb, gomb hatására kis gáznál kis pedálnyomásra jobban "harap", viszont padlógáznál ugyanaz van gombbal és nélküle is.

Igen, kis pedálállás elmozdulásra is sokkal hevesebben reagált, mint normál esetben, na meg a pirosodó műszerfal. :) Egyébként a 17-es kerekeken Hankook S2 gumik voltak. Úgy látszik egy 5 milliós autóra már Hankook kerül.

Egyébként ebben nem volt váltásra figyelmeztető jel, az csak a turbósokban van. Szintén érdekes, hogy míg az Astránál a 120 és 140 lovas 1.4 turbó is 6 sebességes, addig a Merivánál a 120-as turbó 5 sebességes. Ez így elsőre elég érthetetlen.

A motor egyébként viszonylag csendes, és egyenletes mindenhol, részben köszönhető a folyamatosan változó szelepvezérlésnek Opelnél DCVCP.-nek hívják.
----

Ja, voltam Ford szalonban is más ügy miatt, megnéztem az új Focust, sajnos kipróbálni nem tudtam. Kívülről élőben jobb mint képeken, belülről a kék színű km-óra és fordulatszámmutató kicsit sok volt, de nem rossz. 1.6 TDCI 95 LE-s volt kiállítva Trend+némi extra 5,5 milló, de izé = 4,7 millió. :) Összességében nem is rossz. Mondjuk a leggyengébb TDCI-vel biztos nem egy húdegyors.

Megnéztem még ezt a Ford Kugá-t is, az se rossz, de belülről még a korábbi modelleket idézi, az "kicsit" drága (8 milliós volt kiállítva, 2.0 TDCI).

#59733 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 04. 11. 20:31

Igen, kis pedálállás elmozdulásra is sokkal hevesebben reagált, mint normál esetben, na meg a pirosodó műszerfal. :) Egyébként a 17-es kerekeken Hankook S2 gumik voltak. Úgy látszik egy 5 milliós autóra már Hankook kerül.

Egyébként ebben nem volt váltásra figyelmeztető jel, az csak a turbósokban van. Szintén érdekes, hogy míg az Astránál a 120 és 140 lovas 1.4 turbó is 6 sebességes, addig a Merivánál a 120-as turbó 5 sebességes. Ez így elsőre elég érthetetlen.

A motor egyébként viszonylag csendes, és egyenletes mindenhol, részben köszönhető a folyamatosan változó szelepvezérlésnek Opelnél DCVCP.-nek hívják.
----

Ja, voltam Ford szalonban is más ügy miatt, megnéztem az új Focust, sajnos kipróbálni nem tudtam. Kívülről élőben jobb mint képeken, belülről a kék színű km-óra és fordulatszámmutató kicsit sok volt, de nem rossz. 1.6 TDCI 95 LE-s volt kiállítva Trend+némi extra 5,5 milló, de izé = 4,7 millió. :) Összességében nem is rossz. Mondjuk a leggyengébb TDCI-vel biztos nem egy húdegyors.

Megnéztem még ezt a Ford Kugá-t is, az se rossz, de belülről még a korábbi modelleket idézi, az "kicsit" drága (8 milliós volt kiállítva, 2.0 TDCI).

Hankook nem olyan rossz, mint amilyennek tunik. ventus v12 evo pl audi a5 meg hasonlok gyari szerelese.:) En is majdnem azt vettem, de vegul gyozott a sznobizmus:D
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#59734 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 20:37

nekem is hankook van, bár csak 195/50 r15
szerintem jól tapad, nincs vele gond
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#59735 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 20:53

Ford Kuga helyett megnézném a Dacia Duster-t. Képen elég pofásan néz ki, és viszonylag olcsó is (benzines 2,9 milliótól indul és a legdrágább dízel 4.68 millió).

#59736 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 07:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 04. 11. 21:53

Ford Kuga helyett megnézném a Dacia Duster-t. Képen elég pofásan néz ki, és viszonylag olcsó is (benzines 2,9 milliótól indul és a legdrágább dízel 4.68 millió).

Se a Kuga, se a Duster nem nagyon érdekel, csak ha ott voltam, megnéztem. A Kuga más kategória, én inkább a VW Tiguanhoz tudnám hasonlítani, kb. árban is oda van lőve (listaáron mindenképp), de a belseje egy előző generációs Focus kb. némi fémes hatásokkal.

Szerkesztette: Kory 2011. 04. 12. 07:21 -kor

#59737 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 04. 11. 21:53

A dustert egy TC tesztben eléggé lehúzták. Kívülről lehet pofás -ízlések és pofonok, szerintem sem rossz-, de azt mondják nem véletlen van 3 milla alatt az alapár, ez más márkáknál a kisautók árszintje és ezt érezni is rajta: a beltere puritán, az anyagok olyanok, ami ebbe az árba befér, a felszereltség gyenge, zajos, stb. Az 1.6-os motor gyenge hozzá, ezt -és a terepfokozatok hiányát- egy überrövid váltóval kompenzálták, amivel egyesben üveghangig kell húzatni, hogy meginduljon az autó, 6.-ban meg 4500-at pörög 130-nál. Igazából nincs ezzel gond ezért a pénzért, csak nem a divatsuv-ok ellenfele. Cserébe terepen sem sajnálnám.

http://totalcar.hu/t...i_ne_ezt_vegye/

Egy erősebb dízelmotorral biztos sokkal jobb.
-ZsOlTi-

#59738 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 12. 08:21

A dustert egy TC tesztben eléggé lehúzták. Kívülről lehet pofás -ízlések és pofonok, szerintem sem rossz-, de azt mondják nem véletlen van 3 milla alatt az alapár, ez más márkáknál a kisautók árszintje és ezt érezni is rajta: a beltere puritán, az anyagok olyanok, ami ebbe az árba befér, a felszereltség gyenge, zajos, stb. Az 1.6-os motor gyenge hozzá, ezt -és a terepfokozatok hiányát- egy überrövid váltóval kompenzálták, amivel egyesben üveghangig kell húzatni, hogy meginduljon az autó, 6.-ban meg 4500-at pörög 130-nál. Igazából nincs ezzel gond ezért a pénzért, csak nem a divatsuv-ok ellenfele. Cserébe terepen sem sajnálnám.

http://totalcar.hu/t...i_ne_ezt_vegye/

Egy erősebb dízelmotorral biztos sokkal jobb.

Persze, egy így illik tökéletesen a Dacia márkába. Olcsó, megy. Ár/értékben verhetetlen, de akinek egy kicsit is számít az érték, az már nem ezt veszi. Annak ott a Renault Kaleos, vagy valamelyik Nissan...

#59739 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 10:16

Ja, múltkor asszem nem írtam meg a felni vevőjét. Április 30.-án veszi majd át, mert addig nem tud eltenni 55 rugót. Akkor lesz fizu, viszi a felniket...
De azért kell a 17" a Citröen Xsara alá! Megírta, hogy korábban egy 17x8,5"-os (!) kerék volt alatta, de az már nem fért el a dobban, így most a 17x7,5" is megteszi... a 8,5"-os kerékre vajon milyen gumit húzott? :think:

ui.: vettem egy új notit, van feleslegben 2x2 GB 1333 MHz-es SO-DIMM RAM-om. Kell valakinek?

#59740 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 10:18

Benga ára változik holnap? Gondolom igen, csak mennyivel drágul?
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2985
  • 2986
  • 2987
  • 2988
  • 2989
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.