HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3011
  • 3012
  • 3013
  • 3014
  • 3015
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#60241 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 22. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 04. 22. 08:36

Én meg állandóan félek. De komolyan. Rohadtul nem hiányzik 30-45 ezer büntetés. Majd a fényezés után beruházok vmi lézerblokkolóba mert ez így nem állapot. Nem szoktam mindenhol nyélgázon menni, nem azért, de faszomnak se hiányzik, hogy ne vegyek észre egy 50-es táblát oszt belemenjek 70el egy fotóba, ami egyébként még itt a városban sem egy húdenagy tempo. Elég kicsit odalépni, hogy elérjem a zöldet, aztán máris 70 helyett 100on áll az óra, pont nem hiányzik, hogy emiatt kapjak fotót.

Át kellene gondolni, hogy vagy nagypapásan közlekedsz, vagy tudomásul veszed, hogy a csekkek az autó fenntartás költségei közé tartoznak...

#60242 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 22. 11:42

Át kellene gondolni, hogy vagy nagypapásan közlekedsz, vagy tudomásul veszed, hogy a csekkek az autó fenntartás költségei közé tartoznak...

Nem nagypapásan, hanem csak a megengedett határok mentén.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#60243 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 11:11

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 04. 22. 11:56

Nem nagypapásan, hanem csak a megengedett határok mentén.

Ja, szvsz nem ugyanaz.
-ZsOlTi-

#60244 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 11:22

Soproni körutam valós átlaga 4.95 lett. Reméltem, h beesik 4.9 alá, de így sem rossz.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#60245 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 04. 22. 12:22

Soproni körutam valós átlaga 4.95 lett. Reméltem, h beesik 4.9 alá, de így sem rossz.

Végül merre mentél, és mennyivel? Városi szakaszok is benne vannak? Szép amúgy.
-ZsOlTi-

#60246 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 22. 12:24

Végül merre mentél, és mennyivel? Városi szakaszok is benne vannak? Szép amúgy.

Maglódról M0-M5-M0-M7 (tököm tudja miért hozott erre a navi, mindíg M1-en megyek amúgy) Fehérvárig, onnan 8-as út, majd tán 85-ös felfele Sopronra, majd vissza Kópháza, Fertőendréd, majd Győrnél M1, itt volt egy fél óra dugó, onnan M0-M5-M0. Max sebesség 124 volt, átlagom navi szerint 71km/h, de a 90-et tartottam.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#60247 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 13:09

https://forum.hwsw.h...ost__p__6935397

#60248 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 04. 22. 09:31

ott technikai oka van, hogy a 405-ös ikarusokat túráztatják (ha a 16-os buszra gondolsz, ami a várba felmegy). Egyrészt a kicsi szűk utcákban a Localo nem olyan fordulékony, sem a 415-ös ikarus. Lenne eszük, akkor beszereznének elektromos buszt, sokkal dinamikusabb ráadásul környezetbarát is, mert ezeknek a 405-ösöknek EuroII-es motorjuk van csak.
Érdekes módon a többi hegyvidéki járatról visszahívták ezeket a típusokat, pont amiatt, mert megbízhatatlanok, és nagyon szennyeznek.

-C0pp3rM!n3-

Igen arra gondolok, ma megnéztem a számát is, mert nemtudtam hanyas a disznó.
Egyszerűen szánalmasnak találom, hogy pont oda rakják ezeket a szarokat ahol ennyi túrista van. A macskaköves szőnyegbombázott útról nem is beszélve.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60249 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 22. 11:42

Oké,de hiába közlekedek a megengedettel, ha van egy előzés, van egy full üres szakasz amin megküldöm a vasat akkor pont belefutok egybe. Vagy kintfelejtett 30as tábla és társai... Ezekről beszélek, amit kb mindenki benézne.

Most néztem az origós M6-oson is a razziás cikket, komolyan szánalmas. Elkaptak közel 800 gyorshajtót és jajistenem hány baleset volt? Egy se. Ennyire kurva veszélyes télleg az, hogy valaki 150-180al megy a kb üres pályán.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60250 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 04. 22. 15:54

1) Oké,de hiába közlekedek a megengedettel, ha van egy előzés, van egy full üres szakasz amin megküldöm a vasat akkor pont belefutok egybe. Vagy kintfelejtett 30as tábla és társai... Ezekről beszélek, amit kb mindenki benézne.

2) Most néztem az origós M6-oson is a razziás cikket, komolyan szánalmas. Elkaptak közel 800 gyorshajtót és jajistenem hány baleset volt? Egy se. Ennyire kurva veszélyes télleg az, hogy valaki 150-180al megy a kb üres pályán.

1) Nem értem, hogyan tudsz a megengedettel közlekedni úgy, hogy egy előzés esetén már fosnod kell... :think: Megy előtted 45-tel a másik kocsit (hiszen ha 49-cel megy, nem előzöd meg), kivágod az indexet, felgyorsulsz 65-re (mondjuk) mire befejezed az előzést. Annyival még nem büntetnek meg, pedig elég lendületesen előztél... ;) Nem kell magyarázat, én is (objektív felelősség) határon autózom, tudomásul kell venni, hogy néha becsúszik egy ilyen eset...
Amúgy pedig a kint felejtett 30-assal sincs gond, mert ott ha 47-tel mész (óra szerint 50-51, ugye elvileg ennyi a szabályos), akkor még nem büntetnek meg... Persze, ha Te is úgy mész, hogy 50 helyett óra szerint 70 (valós 66-67), akkor a kint felejtett 30-as az szopó, de akkor már nem megengedettel mentél...

2) Mi ebben a szánalmas? Most nem lett baj, de ne egy napból indulj ki, hanem mondjuk 365-ből. Azt senki sem vitathatja, hogy a gyorshajtás növeli a balesetek esélyét, még ha Schumacher is ül a volánnal (még akkor is ha ÉN ;) :D), ezt már 100x kibeszéltük. Ha pedig valaki száguldozik, akkor fizessen. Sokkal szánalmasabb az, hogy Panamerára futja, de regisztrációs adóra nem...

#60251 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 15:22

Ma egy új kollégámmal mentünk kb. 20 km-t egy első Ford Mondeoval, itthoni első tulaj ('94-es, 1.6 16V), 354.800 km. :)

Egészen egyben volt, csak a műszerfal teteje pöndörödik fel, de nem nyiszog-nyöszög túlságosan, a kuplung- váltó az koppan kicsit (valami gumibakok el lehetnek fáradva). A karosszéria erősen rohadásnak indult állapotban volt (főleg ívek, ajtó alja). Az ülések egyben vannak, de mintha kicsit ki lennének puhulva.

A kormányszervó süvített, és lassú sebességnél valami ropog is kormányzás közben, ezt biztos meg kell majd néznie. A motor könnyen indult, és alapvetően semmi nem nem volt vele, nem füstöl, húz, de a motorhang erősen jelen van mindig. Kissé hülye, hogy jó 1500-on tartja a fordulatot, ha a mutató nincs a "N O R M A L" kb. elején még. A klíma nem működött.
Mondjuk az érdekes felszereltség, hogy klíma, központi zár, de tekerős ablak elöl is.

Úgy összességében szerintem egy nagyobb átnézés után el lehetne vele indulni hosszabb útra is.

Szerkesztette: Kory 2011. 04. 22. 15:26 -kor

#60252 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 22. 16:15

1) Nem értem, hogyan tudsz a megengedettel közlekedni úgy, hogy egy előzés esetén már fosnod kell... :think: Megy előtted 45-tel a másik kocsit (hiszen ha 49-cel megy, nem előzöd meg), kivágod az indexet, felgyorsulsz 65-re (mondjuk) mire befejezed az előzést. Annyival még nem büntetnek meg, pedig elég lendületesen előztél... ;) Nem kell magyarázat, én is (objektív felelősség) határon autózom, tudomásul kell venni, hogy néha becsúszik egy ilyen eset...
Amúgy pedig a kint felejtett 30-assal sincs gond, mert ott ha 47-tel mész (óra szerint 50-51, ugye elvileg ennyi a szabályos), akkor még nem büntetnek meg... Persze, ha Te is úgy mész, hogy 50 helyett óra szerint 70 (valós 66-67), akkor a kint felejtett 30-as az szopó, de akkor már nem megengedettel mentél...

2) Mi ebben a szánalmas? Most nem lett baj, de ne egy napból indulj ki, hanem mondjuk 365-ből. Azt senki sem vitathatja, hogy a gyorshajtás növeli a balesetek esélyét, még ha Schumacher is ül a volánnal (még akkor is ha ÉN ;) :D), ezt már 100x kibeszéltük. Ha pedig valaki száguldozik, akkor fizessen. Sokkal szánalmasabb az, hogy Panamerára futja, de regisztrációs adóra nem...

1) Alapvetően megengedettel megyek, de ha van egy üres szakasz megküldöm, mert miért ne. De pl mész városon kívül, megengedett az 90, valaki meg megy 80-al, azt nem előzöd meg 90-el, inkább ilyen 120 körül az esélyes, hogy minél rövidebb legyen az előzés, utána meg nyilván nem satuzol le 90-re, lassabban állsz vissza a tempódra, mondjuk 100-ra. Megteszel kb 1 km-t (csak saccoltam) úgy hogy gyorsabban mentél, aztán van mondjuk 5 ilyen előzés akkor az út felét már gyorshajtva tetted meg kb. Érted? Oké, hogy van tűréshatár, de akkoris. Mérjenek ott ahol tényleg indokolt, mert sok a baleset. Pl m3 bevezető a szerencs utcánál ilyen tipikus baleseti pont volt régen. Ott teljesen jogos, és biztos van még néhány ilyen indokolt hely az országban, de egy kb üres autópálya pont nem ilyen. Ez csak a lehúzásról szól.
Ráadásul a gyorshajtónak ha ilyen pénzes akkor az a büntetés, hogy megállítáják, fél órát szopatják az út mellett, kap egy csekket és csá. Most ahogy te is írod, hogy sietés esetén bevállalod az nem mentség az nem balesetmegelőzés. Attól, hogy te gyorshajtasz simán balesetezhetsz 5x is mire megkapod a csekket. Ha meg tudnád, hogy minden alkalommal megállítanak és szopatnak fél órát az út szélén, akkor biztos, hogy nem sietnél sehova.

Ez mondjuk olyan mint a sebességtúllépésre bekapcsoló piros közlekedési lámpa. Még talán tavaly volt róla szó, sztem a legeslegjobb ötlet a világon, mert ténylegesen megállítja a gyorshajtót. Mégse látok ilyen lámpát sehol sem.
Mondjuk egy sima zöldhullámot is kihívás összelőni...

2)
Akkor 365*800 gyorshajtás az mégtöbb, az ezzel kapcsolatos balesetkhez képest. Én nem mondom, hogy ez nem veszélyes,de bakker akkor se üres autópályán kéne csekkeket osztogatni, ez a gerinctelenség sztem.
Ez a regadós dolgon nekem eszembe nem jutott rugózni :)
BMWパワー
Kép

#60253 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 04. 22. 16:22

Ma egy új kollégámmal mentünk kb. 20 km-t egy első Ford Mondeoval, itthoni első tulaj ('94-es, 1.6 16V), 354.800 km. :)

Egészen egyben volt, csak a műszerfal teteje pöndörödik fel, de nem nyiszog-nyöszög túlságosan, a kuplung- váltó az koppan kicsit (valami gumibakok el lehetnek fáradva). A karosszéria erősen rohadásnak indult állapotban volt (főleg ívek, ajtó alja). Az ülések egyben vannak, de mintha kicsit ki lennének puhulva.

A kormányszervó süvített, és lassú sebességnél valami ropog is kormányzás közben, ezt biztos meg kell majd néznie. A motor könnyen indult, és alapvetően semmi nem nem volt vele, nem füstöl, húz, de a motorhang erősen jelen van mindig. Kissé hülye, hogy jó 1500-on tartja a fordulatot, ha a mutató nincs a "N O R M A L" kb. elején még. A klíma nem működött.
Mondjuk az érdekes felszereltség, hogy klíma, központi zár, de tekerős ablak elöl is.

Úgy összességében szerintem egy nagyobb átnézés után el lehetne vele indulni hosszabb útra is.

Kíváncsi vagyok azért a motorra, mert az 200e környékén durván elkezdi per definition zabálni az olajat...

#60254 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 22. 16:30

Kíváncsi vagyok azért a motorra, mert az 200e környékén durván elkezdi per definition zabálni az olajat...

Azt nem tudom, füstölni nem láttam, persze ettől lehet hogy már volt generálozva, ilyesmire nem tértünk ki. Annyit mondott, hogy a termosztát problémái voltak többször is (nem fűtött, stb.).

#60255 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 22. 16:30

Apósnak szintén első szériás Mondeo van, 1.6, 300k felett van az is, semmi olajat nem zabál. Blokkhoz még nem volt hozzányúlva. Mondjuk, ő eldobja olajat/szűrőket minden 10k km után. Kaszni pár helyen már rozsdásodik, kicsit törve is van, belül mocskos, de a blokk az pöpec... :D
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#60256 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 04. 22. 16:35

Azt nem tudom, füstölni nem láttam, persze ettől lehet hogy már volt generálozva, ilyesmire nem tértünk ki. Annyit mondott, hogy a termosztát problémái voltak többször is (nem fűtött, stb.).

A termosztát szeret nyitva maradni. :-)

#60257 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 16:36

Ma fantasztikusan jó volt az M5 Szeged felé.
Kecskemét előtt egy 4es Golf darálta be a hangfogó falat a leálló sáv mentén, élmény volt gyök2-vel menni 5-6km-en keresztül.
Szeged előtt meg egy darus kocsi emelt vissza az árokból egy nyerges vontatót.

A nap idiótája a mögöttem araszoló vectrás volt. A belsőben mentünk és a sáv közepén, a faszi fejét mégis a jobb oldali tükörben láttam, annyira lazán átment mindig a külső sávba, lába közé véve a vonalat. Nem egyszer mm-eken múllott, hogy egy kamion nem darálta le a jobb oldalát. Bátor. Vagy inkább hülye.

#60258 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 04. 22. 16:29

1) Alapvetően megengedettel megyek, de ha van egy üres szakasz megküldöm, mert miért ne.

OK, ez néha belefér. De akkor bele kell kalkulálni a szopást. Te néha megküldöd, mert miért ne, a sünök meg mérnek, mert miért ne?

Idézet

De pl mész városon kívül, megengedett az 90, valaki meg megy 80-al, azt nem előzöd meg 90-el, inkább ilyen 120 körül az esélyes, hogy minél rövidebb legyen az előzés, utána meg nyilván nem satuzol le 90-re, lassabban állsz vissza a tempódra, mondjuk 100-ra. Megteszel kb 1 km-t (csak saccoltam) úgy hogy gyorsabban mentél, aztán van mondjuk 5 ilyen előzés akkor az út felét már gyorshajtva tetted meg kb.

Ez mind vezetési stílus meg forgalom függő. Egyáltalán nem muszáj 120-ig felgyorsítani előzésnél, egyáltalán nem muszáj olyan előzést felvállalni 90-es korlátnál, amit csak 120-ra felgyorsulva lehet megoldani. Lehet várni "lazább" alkalomra, lehet menni pár percet 90 alatt is. Ez az egyik. De legyen, még ez is belefér néha (még nekem is). De azt nézzük már meg mekkora az esélye, hogy pont egy ilyen előzés közben mérnek be, mert pont a trafinál előzöl? Zéró. Szerintem ez kicsit megint mellébeszélés. Azt könnyű bemérni és büntetni, aki _tartósan_ gyorsan megy. Amikor az ember sokat előz, ott már baj van, az azt jelenti, hogy gyorsabban megy, mint a többség. Ez szvsz a legrosszabb, ha az ember épp egy picit gyorsabb a többségnél, mert akkor minduntalan utolér valakit aztán frusztrálja és előz. Ha eleve úgy megyek, ahogy a többség, akkor csak a tényleg lassúakat kell megelőzni, abból meg kevés van és gyorsan letudható úgy is, hogy nem kell hozzá visszahárompadló120.
-ZsOlTi-

#60259 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 19:57

Sokkal szánalmasabb az, hogy Panamerára futja, de regisztrációs adóra nem...

Inkább az a szánalmas, hogy akik az ilyen -mindenféle életszerúséget nélkülöző- törvényeket meghozzák, a mai napig ott ülnek és semmiféle korrekcióra nem képesek. Megy a szájtépés, ijesztgetés, meg az irgumburgumozás. Azon kívül nem történik semmi. :down:

3-4-5 megspórolható milliónál megremeg a legmagyarabb magyar magyarsága is. Pláne, ha csak azt látja, hogy minden befizetett adóforintját lenyúlják, elherdálják.

Pont mint a rokikártyás sztori...

meg az online szerencsejáték...

meg az összes többi...

"Senkiháziak kezében van a popszakma."

Sajnos.

#60260 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 08:29

Sokkal szánalmasabb az, hogy Panamerára futja, de regisztrációs adóra nem...

szerintem meg az a szánalmas, hogy emberek irigység miatt fikáznak mást.

szerintem ha vmire van kiskapu azt ki kell használni. inkább mint fizetni a kormánynak, hogy lenyúlják...

de persze itt mindenki tökéletes és szent, és önszántából mindent befizet, bevall, leadózik, full szabályos, nem száguldozik stb. legyenek büszkék magukra.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3011
  • 3012
  • 3013
  • 3014
  • 3015
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.