HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3020
  • 3021
  • 3022
  • 3023
  • 3024
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#60421 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 26. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2011. 04. 26. 15:05

Ez meg a másik, amit nem vágok. Mit nem lehet pl. egy tempomaton "szeretni"? Százszor kényelmesebb azzal autópályázni, mint állandóan a mutatót guvadni, ahogy Bujdy is írja. Én pl. gondolkodom, hogy utólag beszerelek egyet, mert sokat országutazok/autópályázok.

Vannak ilyen érdekesek, másik meg a GPS-t "nem szereti", sőt, ilyen több is van a környezetemben, "ciki", hogy beszél, meg mutatja az utat, aztán amikor egy kereszteződés 10 m-el arrébb van és újratervez (egyébként jó felé vezet), akkor meg jön a háháhááá, húúú. Ő meg félreállva böngészi a rongyos papírtérképet, meg "tud egy rövidebb utat", meg nem érti, miért az M7-re visz a GPS Tárnok felé, amikor az M1-en kellene menni. Mire odaértünk, rájött, hogy Tárkánnyal keverte. :think:

Idézet

Helyettem ne vezessen!

#60422 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 26. 11:49

Más: 46,3 litert fogyasztottam el a következő úton:
-50km országút 90-nel
-30km Bp.
-10km Bécs
-610km autópálya 110-zel
A sebességek nem óra szerintiek, hanem valósak.

Ez 6,6-os fogyasztás.

Most, az ünnep alatt mentem 2300 km-t. Ebből 1840-et gázzal, 460-at benzinnel. Gázból tankoltam 53, 44, 53, 21, benzinből meg egyszer 50 litert. Gázból ~10, benzinből meg ~14 liter van még az autóban. Így gázból 8,75, benzinből 7,8 az átlag.
Majdnem végig autópálya (Hajdúböszörmény-Budapest-Kirchdorf am Inn-Kirchdorf (Skyline Park)-Kirchdorf am Inn-Budapest-Hajdúböszörmény). Németben tudtunk ugyan gázt tankolni, de kellett hozzá átalakító, ami szerencsére volt a kúton. Münchennél egy kicsi ökörködés 190-el, de a sebességkorlátokat "betartottuk" (pályán 130-140, Bécsnél 80-90, stb.). 4 személy (kb. 350 kg.) + csomagok.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#60423 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2011. 04. 26. 15:25

Most, az ünnep alatt mentem 2300 km-t. Ebből 1840-et gázzal, 460-at benzinnel. Gázból tankoltam 53, 44, 53, 21, benzinből meg egyszer 50 litert. Gázból ~10, benzinből meg ~14 liter van még az autóban. Így gázból 8,75, benzinből 7,8 az átlag.
Majdnem végig autópálya (Hajdúböszörmény-Budapest-Kirchdorf am Inn-Kirchdorf (Skyline Park)-Kirchdorf am Inn-Budapest-Hajdúböszörmény). Németben tudtunk ugyan gázt tankolni, de kellett hozzá átalakító, ami szerencsére volt a kúton. Münchennél egy kicsi ökörködés 190-el, de a sebességkorlátokat "betartottuk" (pályán 130-140, Bécsnél 80-90, stb.). 4 személy (kb. 350 kg.) + csomagok.

Ez most melyik autó?

#60424 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 26. 15:31

Ez most melyik autó?

F Astra. 3 ajtós, 1.6 16V.
Jah, azt elfelejtettem, hogy kért 1 liter olajat is... :-)
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#60425 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 14:59

Ez meg a másik, amit nem vágok. Mit nem lehet pl. egy tempomaton "szeretni"? Százszor kényelmesebb azzal autópályázni, mint állandóan a mutatót guvadni, ahogy Bujdy is írja. Én pl. gondolkodom, hogy utólag beszerelek egyet, mert sokat országutazok/autópályázok.

Vannak ilyen érdekesek, másik meg a GPS-t "nem szereti", sőt, ilyen több is van a környezetemben, "ciki", hogy beszél, meg mutatja az utat, aztán amikor egy kereszteződés 10 m-el arrébb van és újratervez (egyébként jó felé vezet), akkor meg jön a háháhááá, húúú. Ő meg félreállva böngészi a rongyos papírtérképet, meg "tud egy rövidebb utat", meg nem érti, miért az M7-re visz a GPS Tárnok felé, amikor az M1-en kellene menni. Mire odaértünk, rájött, hogy Tárkánnyal keverte. :think:

Miért kell kiguvadt szemmel a mutatót figyelni? :laugh:
Basszus nekem sosem kellett, érzésből tartom a kocsit 110-120 km/h körül. :laugh:

Pedig van tempomat, de nem használom. Jó dolog nyomni a gázt. :) :) :)
Ha előzni kell - ilyen tempónál csak teherautókat szoktam - akkor 150-el kielőzöm.

Mondjuk ha ingerszegény a feeling a kocsiban, akkor nem oszt nem szoroz ha bekapcsolt tempomattal tolja valaki. :laugh:
RDaneel_hu

#60426 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2011. 04. 26. 15:59

Basszus nekem sosem kellett, érzésből tartom a kocsit 110-120 km/h körül. :laugh:

Pedig van tempomat, de nem használom. Jó dolog nyomni a gázt. :) :) :)
Ha előzni kell - ilyen tempónál csak teherautókat szoktam - akkor 150-el kielőzöm.

Mondjuk ha ingerszegény a feeling a kocsiban, akkor nem oszt nem szoroz ha bekapcsolt tempomattal tolja valaki. :laugh:

Te sem szoktál messzire utazni. :-)

#60427 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2011. 04. 26. 15:59

Mert úgy könnyebb egyensúlyozni az objektív felelősség pengeélén! ;)

Ha 120-szal akarnék menni autópályán, akkor én sem nézném a mutatót, de ha 147-149 között akarom nyomni, akkor azért kell. Mert én is hihetem azt, hogy érzem a tempót, de ha orvul jön egy kanyar és önkéntelenül elveszem kicsit a gázt, vagy emelkedő/lejtő jön, akkor máris más a leányzó fekvése... ;)

#60428 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 26. 16:14

Mért, nem mindegy, hogy 110, vagy 140-es tempóval mész Münchenig? ;) :D

#60429 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 26. 16:14

Nem hát.
Ezzel a kocsival nem vezettem többet egyszerre (1 nap) 550-600 km-nél.

A régivel mentem 1300-at is egyszerre, kisebb pihenőkkel.
De ott se vót' tempomat. :)
RDaneel_hu

#60430 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 26. 16:16

Mert úgy könnyebb egyensúlyozni az objektív felelősség pengeélén! ;)

Ha 120-szal akarnék menni autópályán, akkor én sem nézném a mutatót, de ha 147-149 között akarom nyomni, akkor azért kell. Mert én is hihetem azt, hogy érzem a tempót, de ha orvul jön egy kanyar és önkéntelenül elveszem kicsit a gázt, vagy emelkedő/lejtő jön, akkor máris más a leányzó fekvése... ;)

Nekem pl. van a tempomatban -a klasszikus sebességtartás mellett- egy limiter nevű stuff, ahol beállíthatom a max sebességet, és akármeddig nyomom a pedált, nem megy többet a beállított értéknél. Országúton belövöm a tempomatot mondjuk 100ra, lakott területen a limitert pedig 60ra. Csak ide-oda kapcsolgatom és mindenhol van normális haladás de mégsincs gyorshajtás. :-)

#60431 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 26. 14:41

Ja, hétvégi tréfa: ismerős mondja, hogy ha 140-nél 4000 a fordulatszám, akkor nem nagyon hangos a motor 160-180 körül már? Á, dehogy. A szélzajtól nem hallani! :D

Csak ha nem számolta ki, hogy ha 140-nél 4000, akkor 180-nál már 6000 :-D
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#60432 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 17:49

Tempomatról én ilyet még nem hallottam, hogy valaki nem szereti. Azt viszont hallottam már előnyként felhozni, hogy fárasztó a pedált nyomni. Na ezt viszont nem értem. A seggén ülni nem fárasztó? Vagy az utat figyelni? Vagy a kormányt tartani? Én értem, hogy mire jó a tempomat, csak ez az indoklás sántít nekem a pedállal.

GPS érdekes, én is jobban szeretem előre eltervezni az utat, mint hogy beülünk és majdcsak lesz valami. De nem gondolom rossz cuccnak és ha az ember valamit elcsesz a tervezésnél/kivitelezésnél, akkor azért jóval előbb szól, mint ahogy az ember észrevenné a hibát. Meg ugye ki is lehet azon kapcsolni, hogy mit beszéljen meg mit ne, nem muszáj beszólnia minden útszéli kocsmánál...

#60433 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 04. 26. 17:14

Nekem pl. van a tempomatban -a klasszikus sebességtartás mellett- egy limiter nevű stuff, ahol beállíthatom a max sebességet, és akármeddig nyomom a pedált, nem megy többet a beállított értéknél. Országúton belövöm a tempomatot mondjuk 100ra, lakott területen a limitert pedig 60ra. Csak ide-oda kapcsolgatom és mindenhol van normális haladás de mégsincs gyorshajtás. :-)

Erről hallottam már, jó dolog. Az enyém butább, nincs ilyen limiter, csak egy figyelmeztetés határértéket lehet beállítani a fedcomp-ban, hogy mondjuk ha átlépem a 140-et, akkor bimbammoljon, de ettől még enged tovább gyorsítani.
-ZsOlTi-

#60434 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 04. 26. 18:41

Csak ha nem számolta ki, hogy ha 140-nél 4000, akkor 180-nál már 6000 :-D

210-nél. ;-)

#60435 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 26. 18:51

Erről hallottam már, jó dolog. Az enyém butább, nincs ilyen limiter, csak egy figyelmeztetés határértéket lehet beállítani a fedcomp-ban, hogy mondjuk ha átlépem a 140-et, akkor bimbammoljon, de ettől még enged tovább gyorsítani.

Gondolom a tied manuálváltós, mert autamatánál a kickdown kikapcsolja ezt a limitert. Vészhelyzetben valszeg a padlózás az ösztönösebb reakció, mint egy bajuszkapcsoló pöckölgetése.

#60436 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 26. 19:12

210-nél. ;-)

Az a valós, de én ismerek olyat, aki megsaccolná, 180-nál 6000

#60437 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 04. 25. 10:02

Akkor nem mértem rá. Az akksi visszajelzője fekete volt (-> tölteni kellene), mielött rátettem volna töltőre és 4-5 amperrel kezdte el tölteni, ami pár óra után lassan visszaesett és zöldre váltott a visszajelző. Ebből gondolom, hogy szépen felvette a kraftot. Ha akksi halt volna be, akkor szerintem nem tenné ki a töltés hibajelet.

Épp most akartam kivenni az akksit, hogy rátöltsek, de zöld volt a visszajelző, indítással sem volt gond. Holnap meg úgyis viszem szerelőhöz, addig talán kibírja az akksi töltés nélkül is.

No, folytatódik a történet. Tegnap mikor Zalából jöttem Zamárdiig, akkor alig pittyeget be, csak párszor dobta ki a hibajelet. Aztán ma reggel elvittem volna szerelőhöz, de nem tudták vidéken a mai nap fogadni, így megint felment töltőre az akksi és megint jött egy 110km-es szakasz pályán. Elindultunk, folyamatosan ciripelt, dobálta a hibát, aztán kb. 15 km után elnémult. Teljesen, nuku hibaüzenet alapjáraton vagy alacsony fordulaton sem. Felértem, multiméterrel leszaladtam, hogy akkor most mi is van és járó motornál szép 14V-ot mértem az akksin. Tehát most töltött a generátor.

Tünetek alapján szénkefére gyanakszom. Vagy mi miatt lehet még az, hogy néha tölt a generátor, néha nem? Holnap reggel megyek generátoroshoz, meglátjuk mit mond (ha tud mondani bontás nélkül).

#60438 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 04. 26. 19:23

No, folytatódik a történet. Tegnap mikor Zalából jöttem Zamárdiig, akkor alig pittyeget be, csak párszor dobta ki a hibajelet. Aztán ma reggel elvittem volna szerelőhöz, de nem tudták vidéken a mai nap fogadni, így megint felment töltőre az akksi és megint jött egy 110km-es szakasz pályán. Elindultunk, folyamatosan ciripelt, dobálta a hibát, aztán kb. 15 km után elnémult. Teljesen, nuku hibaüzenet alapjáraton vagy alacsony fordulaton sem. Felértem, multiméterrel leszaladtam, hogy akkor most mi is van és járó motornál szép 14V-ot mértem az akksin. Tehát most töltött a generátor.

Tünetek alapján szénkefére gyanakszom. Vagy mi miatt lehet még az, hogy néha tölt a generátor, néha nem? Holnap reggel megyek generátoroshoz, meglátjuk mit mond (ha tud mondani bontás nélkül).

Érintkezési hiba valahol vagy kefeszorulás. Én utóbbit tartom nagyon valószínűnek.

Bontás nélkül egyékbént szerintem ő sem tud többet mondani.

#60439 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 18:43

Nekem van tempomat, de meg tudom erteni, aki szerint felesleges. Ritkan palyazom, de akkor probaltam hasznalni, sajnos megallapitottam, hogy magyarorszagon teljesen hasznalhatatlan. 2 percet nem tudtam menni, se 120-al. se 130-al, se 170-el, se akarmennyire allitva, valaki mindig kijott elem, vagy nekem kellett lehuzodni, stb. Hasznalhatatlan. El tudom kepzelni, hogy normalis kozlekedesi kulturaju orszagokban (ahol pl az m3 kivezeton sem a belso ket savot hasznaljak kizarolag, mikor a harmadik ures) hasznalhato, nalunk sajna nem. Max este/ejszaka a hungaria koruton jo, a zoldhullamra raalva. A limiter jo dolog, en is szoktam hasznalni, nem kell figyelni, hogy meddig nyomod, nem enged a beallitott fole, aztan kesz. Hosszu egyenes uton, ahol mondjuk 60-as tabla van es tudod, hogy gyakran mernek eleg hasznos, nem kell figyelni. Aminek ertelmet latom, az a tavolsagtarto tempomat, na az kurva jo lehet

szerk: gps-t viszont gyakran hasznalom es nem csak navigacional van ertelme. Ismeretlen orszaguton kodben/rossz latasi viszonyok kozt/ejszaka nagyon hasznos tud lenni, hogy latod az ut vonalvezeteset, hol lesz egy nagy kanyar, hol jon egy hosszu egyenes, ahol elozhetsz biztonsaggal (persze nem kodben), stb. Persze nem arra kell hagyatkozni, de erdemes rapillantani, nekem sokszor segitett mar

Szerkesztette: netcobra 2011. 04. 26. 18:47 -kor

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#60440 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 26. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: netcobra - Dátum: 2011. 04. 26. 19:43

Nekem van tempomat, de meg tudom erteni, aki szerint felesleges. Ritkan palyazom, de akkor probaltam hasznalni, sajnos megallapitottam, hogy magyarorszagon teljesen hasznalhatatlan. 2 percet nem tudtam menni, se 120-al. se 130-al, se 170-el, se akarmennyire allitva, valaki mindig kijott elem, vagy nekem kellett lehuzodni, stb. Hasznalhatatlan. El tudom kepzelni, hogy normalis kozlekedesi kulturaju orszagokban (ahol pl az m3 kivezeton sem a belso ket savot hasznaljak kizarolag, mikor a harmadik ures) hasznalhato, nalunk sajna nem. Max este/ejszaka a hungaria koruton jo, a zoldhullamra raalva. A limiter jo dolog, en is szoktam hasznalni, nem kell figyelni, hogy meddig nyomod, nem enged a beallitott fole, aztan kesz. Hosszu egyenes uton, ahol mondjuk 60-as tabla van es tudod, hogy gyakran mernek eleg hasznos, nem kell figyelni. Aminek ertelmet latom, az a tavolsagtarto tempomat, na az kurva jo lehet

szerk: gps-t viszont gyakran hasznalom es nem csak navigacional van ertelme. Ismeretlen orszaguton kodben/rossz latasi viszonyok kozt/ejszaka nagyon hasznos tud lenni, hogy latod az ut vonalvezeteset, hol lesz egy nagy kanyar, hol jon egy hosszu egyenes, ahol elozhetsz biztonsaggal (persze nem kodben), stb. Persze nem arra kell hagyatkozni, de erdemes rapillantani, nekem sokszor segitett mar

Néha ki kell kapcsolni vagy rágyorsítani, de a köztes 5-15 percekben lehet használni. 170-nel nyilván nem, de 130-cal elég sokáig...

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3020
  • 3021
  • 3022
  • 3023
  • 3024
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.