HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3026
  • 3027
  • 3028
  • 3029
  • 3030
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#60541 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 04. 27. 14:21

Mi ebben a bázzeg? Nagy kocsi lesz, megrakva majd két tonna, ahhoz azért szerintem kell ekkora teljesítmény? Hogy miért kell dízel? Mert eleinte tuti csak egy autónk lesz és számít, hogy 7 vagy 10 liter...

Amúgy a gáz nekem sem pálya, a lakásunk alatt is mélygarázsban parkolok...

Az a baj, hogy benzinesben a Te autód most elég szarul fogyaszt, feltételezve egy 120-150 lovat a dízelben és legyen 7 liter az átlag, az pedig túl jót. :)
Igencsak a két szélére került a két érték.

20-25% különbség reális a benzin-dízel között elismerem (feltételezve a megegyező dinamikát/erőt/súlyt)...
"bázzeg" lesz az, meglásd. :) Majd ha beleülsz, rájösz. :) :p
RDaneel_hu

#60542 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 27. 14:19

Ez hagyján, de én ha nyaralok, akkor nem feltétlenül szeretnék ott még elhágni 2 órát bevásárlással, potenciálisan ismeretlen termékek között, ismeretlen nyelven. Főleg, ha már autóval megyek, a megelőző nagybevásárláskor meg tudom venni fele idő alatt, nem a szabadságból elvéve azt, amit jól ismerek.

Legalalabb ismerkedsz mas kulturakkal is. Repcsin utazva is veszel magaddal mindent? Kismotort, utazoagyat, 200 pelust...?

Nemtom en vhogy nemtudok ugy nyaralni, hogy az itthoni izeket eszem ott is, mert viszem magammal a kedvenc sertesmajkremkonzervemet :laugh: itthonrol talcaszamra, kifexek a biicsre reggel nyomatom a lefolpackozott teliszalamis szenyokat otthonrol, delben a ujhazi tyukhusleves rantotthussal, este meg a pacalporkoltet.
Ahova egyek oda azert is megyek, hogy megismerjem azt a kulturat MINDEN tekintetben, bejarjam a varost is meg a kornyeket meg egyem-igyam az o kajaikat is.

Fel nemtudom fogni 3 eves koromban en, hogy voltam kepes vegigulni Bp-Zagrab utat a seggemen vonaton a vackaim nelkul is, meg birtam ki ott 2 hetet nelkuluk meg azonok a balkani kajakon. Volt egy naagy koffer anyamnal meg egy sporttaska, ami abba belefert az volt nalunk. Fater vart az allomason minket, aztan ami kellett azt megvettuk ott dinárért (hol volt meg akkor magneskartya meg terminal...)
Nyilvan volt kaja is, es nem kellett innen vinni a rud teliszalamikat.

:lol:
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#60543 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 04. 27. 14:17

Persze, akkor, ha ezt a penzt kozben mindig felreraktad es nem koltotted el masra.
Ha igen, akkor egy hirtelen -500k az eleg mellbevagos tud lenni.
Az LPG amugy meg ekkor is olcsobb, es ott nincs -500k beszopodas lehetosege sem.

6 meg 10 eleg karcos diffi, valszeg nem is ugyanugy mennek mar ekkor, akkor meg mirol beszelunk?

Két szélsőséges érték.
Nincs miről beszélni... valszeg nem is mennek ugyanúgy. :)
RDaneel_hu

#60544 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:33

Persze, akkor, ha ezt a penzt kozben mindig felreraktad es nem koltotted el masra.
Az LPG amugy meg ekkor is olcsobb, es ott nincs -500k beszopodas lehetosege sem.

6 meg 10 eleg karcos diffi, valszeg nem is ugyanugy mennek mar ekkor, akkor meg mirol beszelunk?

Persze és az egyik zöld a másik piros..Keress egy menettulajdonságot, 1mp a különbség gyorsulásban.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#60545 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2011. 04. 27. 14:26

Az a baj, hogy benzinesben a Te autód most elég szarul fogyaszt, feltételezve egy 120-150 lovat a dízelben és legyen 7 liter az átlag, az pedig túl jót. :)
Igencsak a két szélére került a két érték.

20-25% különbség reális a benzin-dízel között elismerem (feltételezve a megegyező dinamikát/erőt/súlyt)...
"bázzeg" lesz az, meglásd. :) Majd ha beleülsz, rájösz. :) :p

Focus fórumon 5,5-6 között járnak 130-140-nel a 110 lovas 1,6 TDCi-vel, nekem meg ez nem megy 8 alá 115 lovas 1,6 benzinessel. Ez erős 30%, kéremkaccsojjaki, ráadásul bontás nélkül elég sok autó van már 200k km fölött.

#60546 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2011. 04. 27. 13:43

Nyilván neked nem éri meg, de van aki nem egy évben négyszer indítja be az autóját, hanem napi használatban van. Annak szerintem megéri a dízel. Abban igazad van, hogy használtan elég nehéz jót venni, ne adj isten az előéletét is ismered..
Én is fostam a dízeltől, de ha valaki normálisan karbantartja és használja, nem sok baja lehet.

A hozzászólásának a gázra vonatkozó részét el se olvastad?

hobizoli: az alap Putto I 875kg. A tiéd a klímaszervoabsturbo és egyéb cubehőrök miatt csúszik 1000 fölé.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#60547 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:36

Én is számoltam neked egy kicsit. :D Friss élmények. 2 autóval mentünk németbe: a cimbi fókájával (1.6 TDCI) és én az asztmámmal (1.6 16V). Ő a 2300 km-re tankolt ~140 liter gázolajat, én (ha végig gázzal megyek) ~200 litert.
Neki az út belekerült ~53000 Ft-ba, nekem ~40000 hufba. Végig egy tempót autóztunk.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#60548 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2011. 04. 27. 14:32

Két szélsőséges érték.
Nincs miről beszélni... valszeg nem is mennek ugyanúgy. :)

Mitől szélsőséges? Keress rá mennyit fogyasztanak.
Leírtam, hogy mennek. Igen nem ugyanúgy, 1mp a benzines javára. Hűha...
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#60549 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 04. 27. 14:31

Legalalabb ismerkedsz mas kulturakkal is. Repcsin utazva is veszel magaddal mindent? Kismotort, utazoagyat, 200 pelust...?

Nemtom en vhogy nemtudok ugy nyaralni, hogy az itthoni izeket eszem ott is, mert viszem magammal a kedvenc sertesmajkremkonzervemet :laugh: itthonrol talcaszamra, kifexek a biicsre reggel nyomatom a lefolpackozott teliszalamis szenyokat otthonrol, delben a ujhazi tyukhusleves rantotthussal, este meg a pacalporkoltet.
Ahova egyek oda azert is megyek, hogy megismerjem azt a kulturat MINDEN tekintetben, bejarjam a varost is meg a kornyeket meg egyem-igyam az o kajaikat is.

Fel nemtudom fogni 3 eves koromban en, hogy voltam kepes vegigulni Bp-Zagrab utat a seggemen vonaton a vackaim nelkul is, meg birtam ki ott 2 hetet nelkuluk meg azonok a balkani kajakon. Volt egy naagy koffer anyamnal meg egy sporttaska, ami abba belefert az volt nalunk. Fater vart az allomason minket, aztan ami kellett azt megvettuk ott dinárért (hol volt meg akkor magneskartya meg terminal...)

B@szod, lassíts már. :Đ Asszem', ha a nyaralásos helyi kajaszámláimat látnád, eldobnád az agyad, hogy abból turbokat lehetne venni. :-) Érdemi kaját (szalámit :Đ meg főleg) sose viszek, strandra meg nem fekszek ki.

De arra, hogy ha elmegyek túrázni és viszem magammal az ásványvizet (mert kell, most nyáron csak kettőnkre kell majd 15-20 liter) meg a jól bevált kötszertípusokat, egyébként is otthon lévő csokit/kekszet ahelyett, hogy még a nyaralásból csesszem el ezeknek a vadászatával az időt - köszönöm, nem. :-)

Egyébként eddig mindig befértünk minden autóba.

#60550 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2011. 04. 27. 14:34

A hozzászólásának a gázra vonatkozó részét el se olvastad?

hobizoli: az alap Putto I 875kg. A tiéd a klímaszervoabsturbo és egyéb cubehőrök miatt csúszik 1000 fölé.

Tökmindegy, ha nem tud vele lemenni a mélygarázsba. :-)

#60551 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 27. 14:33

Focus fórumon 5,5-6 között járnak 130-140-nel a 110 lovas 1,6 TDCi-vel, nekem meg ez nem megy 8 alá 115 lovas 1,6 benzinessel. Ez erős 30%, kéremkaccsojjaki, ráadásul bontás nélkül elég sok autó van már 200k km fölött.

Jo azert a forumot tenykent ne kezeld. amugy meg a fogyasztas full hasznalat fuggo. En is irhatnam, hogy a saab a 2.2-es 125 pacis dizellel es a masfel tonnas onsulyaval eljar 5.5-6 kozott, mert igaz is, csak nem nalam. Apamnal a 270k km atlaga kerek 6 volt. Attol fuggetlenul ahogy en hasznaltam rovidebb tavokon, utcarol indulva, stb volt, hogy 8.5-et evett. Pedig ugyanaz az auto. O pl az enyemmel is eljarna szerintem 8 bol, en ha megfeszulok, akkor tudok 9 kore menni, ha dinamikusan kozlekedek, akkor meg 10-11..

Vagy hozhatom peldanak az 1.4-es xsarat, ami anyam alatt evett 7.5-et, noverem alatt eszik most 10 korul:)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#60552 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 27. 14:42

B@szod, lassíts már. :Đ Asszem', ha a nyaralásos helyi kajaszámláimat látnád, eldobnád az agyad, hogy abból turbokat lehetne venni. :-) Érdemi kaját (szalámit :Đ meg főleg) sose viszek, strandra meg nem fekszek ki.

De arra, hogy ha elmegyek túrázni és viszem magammal az ásványvizet (mert kell, most nyáron csak kettőnkre kell majd 15-20 liter) meg a jól bevált kötszertípusokat, egyébként is otthon lévő csokit/kekszet ahelyett, hogy még a nyaralásból csesszem el ezeknek a vadászatával az időt - köszönöm, nem. :-)

Egyébként eddig mindig befértünk minden autóba.

csokit pont jo nyaralasra vinni, legalabb szepen elolvad az uton es jo esellyel osszeken valamit:) En egyetertek hobizolival, bar ha befer, en is szoktam vinni egy karton asvanyvizet, meg egy uveg whiskeyt, de kb ennyiben meg is all a tortenet. Najo, meg par uveg jofajta bor el szokott ferni, ezeket nem kapom meg barhol:D
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#60553 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: netcobra - Dátum: 2011. 04. 27. 14:50

Jo azert a forumot tenykent ne kezeld. amugy meg a fogyasztas full hasznalat fuggo. En is irhatnam, hogy a saab a 2.2-es 125 pacis dizellel es a masfel tonnas onsulyaval eljar 5.5-6 kozott, mert igaz is, csak nem nalam. Apamnal a 270k km atlaga kerek 6 volt. Attol fuggetlenul ahogy en hasznaltam rovidebb tavokon, utcarol indulva, stb volt, hogy 8.5-et evett. Pedig ugyanaz az auto. O pl az enyemmel is eljarna szerintem 8 bol, en ha megfeszulok, akkor tudok 9 kore menni, ha dinamikusan kozlekedek, akkor meg 10-11..

Vagy hozhatom peldanak az 1.4-es xsarat, ami anyam alatt evett 7.5-et, noverem alatt eszik most 10 korul:)

Ezért írtam, hogy pálya, 130-140.

#60554 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: netcobra - Dátum: 2011. 04. 27. 14:54

csokit pont jo nyaralasra vinni, legalabb szepen elolvad az uton es jo esellyel osszeken valamit:) En egyetertek hobizolival, bar ha befer, en is szoktam vinni egy karton asvanyvizet, meg egy uveg whiskeyt, de kb ennyiben meg is all a tortenet. Najo, meg par uveg jofajta bor el szokott ferni, ezeket nem kapom meg barhol:D

Saját zacskóban van. :-) De ha a helyi boltban veszed meg, nyilván nem olvad ugyanúgy meg a 30+ fokban.

#60555 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: netcobra - Dátum: 2011. 04. 27. 14:54

Már a klíma sem jó a Citromba??:D

#60556 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 04. 27. 14:31

Minek vitettek koffert? Miért nem ott vettetek meg mindent? Nagyanyám is ilyen példákat hoz fel, bezzeg a háborúban 1 hónapig a gyerekek is csak babot meg krumpilt ettek.
EGyébként meg én is a Trabiban utaztam hátul, gyerek ülés nélkül. Az akkor volt, most meg most van.
Ha meg már itt tartunk, akkor mi a szarnak neked 180 lóerős autó, hiszen egy 60 lovassal is el lehet járkálni..

#60557 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2011. 04. 27. 15:06

Minek vitettek koffert? Miért nem ott vettetek meg mindent? Nagyanyám is ilyen példákat hoz fel, bezzeg a háborúban 1 hónapig a gyerekek is csak babot meg krumpilt ettek.
EGyébként meg én is a Trabiban utaztam hátul, gyerek ülés nélkül. Az akkor volt, most meg most van.
Ha meg már itt tartunk, akkor mi a szarnak neked 180 lóerős autó, hiszen egy 60 lovassal is el lehet járkálni..

Emlékszem, anno, mikor jöttünk haza nagyanyámtól, még a nyakunkban is paprika, meg paradicsom, meg tökömtudja mi volt (skoda 100as). Most meg lemegyünk anyóshoz, visszafelé bevágok mindent hátra, benn meg kényelmesen utazunk. Jó az a nagy csomagtartó.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#60558 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 27. 14:44

Tökmindegy, ha nem tud vele lemenni a mélygarázsba. :-)

Nekem volt gázos verdám. Simán lementem vele a bármelyik mélygarázsba. Pont ugyanúgy fogott a fék és ugyanúgy kanyarodott a canga mint máshol. :-)

#60559 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2011. 04. 27. 14:59

Már a klíma sem jó a Citromba??:D

Hat ebben a szar franciaban a csomagtartoban nem nagyon hut..:) Vagy ti az utasteret is telepakoljatok? (az kifejezetten kellemes egy esetleges koccnal)

#60560 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 27. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2011. 04. 27. 15:13

Emlékszem, anno, mikor jöttünk haza nagyanyámtól, még a nyakunkban is paprika, meg paradicsom, meg tökömtudja mi volt (skoda 100as). Most meg lemegyünk anyóshoz, visszafelé bevágok mindent hátra, benn meg kényelmesen utazunk. Jó az a nagy csomagtartó.

Azt nem is mondom, hogy van egy 450 literes tetőboxunk is.:D
Igaz, a sátrunk 30 kg és nem kicsi még csomagolva sem, mellé öt kempingszék+asztal, hálózsák és matracok. Nem kevés csomag.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3026
  • 3027
  • 3028
  • 3029
  • 3030
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.