HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3044
  • 3045
  • 3046
  • 3047
  • 3048
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#60901 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 02. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2011. 05. 02. 22:10

Peugeot szakértők: [főleg Bujdy :)]

Apám 406-osával történt egy kis pittyputty pár hónapja, egy maszek szervíz megcsinálta, motorházat kellett egyengetni, fényezni, hűtőmaszk csere, lámpa csere. A lámpák utángyártottak. Egész szépen megcsinálták, csakhogy...
Közben elkezdett lötyögni a világitás bajuszkapcsoló, és a mostani nagyszervíz kapcsán ezt is kicseréltette immáron márkaszervízben. Viszont kiderült, nem működik a reflektor. Azt mondja a szervíz, hogy azért, mert utángyártott a lámpatest. [Szerintem amúgy szervíz előtt se működött csak apám nem foglalkozott vele.]

Most túl azon, hogy a maszekhoz kellene visszavinni, létezik ilyen, hogy utángyártott lámpával nem megy a reflektor?
Mindjárt feltúrom a netet, de ez így elég érdekes....

meg kell nézni hány vezeték megy a lámpában :)

#60902 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 06:53

Apám 406-osával történt egy kis pittyputty pár hónapja, egy maszek szervíz megcsinálta, motorházat kellett egyengetni, fényezni, hűtőmaszk csere, lámpa csere. A lámpák utángyártottak. Egész szépen megcsinálták, csakhogy...
Közben elkezdett lötyögni a világitás bajuszkapcsoló, és a mostani nagyszervíz kapcsán ezt is kicseréltette immáron márkaszervízben. Viszont kiderült, nem működik a reflektor. Azt mondja a szervíz, hogy azért, mert utángyártott a lámpatest. [Szerintem amúgy szervíz előtt se működött csak apám nem foglalkozott vele.]

Most túl azon, hogy a maszekhoz kellene visszavinni, létezik ilyen, hogy utángyártott lámpával nem megy a reflektor?

Ne hülyéskedjenek! Valószínű a reléje lesz rossz. Kérjél parasztkönyvet, és meg fogják csinálni ingyen.

#60903 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 07:10

Én nagy szakértője vagyok a 406 coupé-nak mindaddig, amíg olyan kérdéseket teszel fel, amire a következő szavakkal lehet válaszolni: "szép, kényelmes, jól megy, 390 liter, 462 centi, 10-11, milla körül" Ha komolyabb kérdésed van akár a coupé, akár a szedán/kombi vonalon, akkor javaslom ezt a fórumot felkeresni, mert ott vannak arcok, akik TÉNYLEG értenek a típushoz! ;) :D

#60904 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 07:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 02. 10:24

Amúgy poén, hogy 9 mm-rel RÖVIDEBB, mint az én kis kupém... :D

Öööö, matek egyes. :D

4615 mm vs . 4881 mm = 9 mm-el rövidebb? :)

Saját számolásom: a Grand Espace 26 centivel hosszabb, mint a 406 kupé.

Szerkesztette: Kory 2011. 05. 03. 07:17 -kor

#60905 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 05. 02. 20:46

Sikerült már párszor neves kúton 95ös benzint darabos kiszerelésben vennem... gyorsan kihajtottam és pakoltam bele másik kútról valami prémium bengát és láss csodát, nem csörgött a verda és szép hangja volt.

Hát fene tudja, akármilyen 95-östől sem szabadna csörögnie, ha az oktánszám megvan és a motor 95-ösre van belőve. Én a prémium bengákban már nem nagyon hiszek, mióta a sokak által leszólt lukoil 95-össel csináltam idáig az egyik legjobb fogyasztásomat. Tavaly nyár óta gyakorlatilag csak lukoilnál tankolok, máshol csak elvétve, ha úgy jön ki a lépés. Nagyritkán pancsolok bele egy kis etanolt :) Ha lehet majd kapni E10-et, akkor szerintem arra fogok átállni.
-ZsOlTi-

#60906 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 03. 08:16

Hát fene tudja, akármilyen 95-östől sem szabadna csörögnie, ha az oktánszám megvan és a motor 95-ösre van belőve. Én a prémium bengákban már nem nagyon hiszek, mióta a sokak által leszólt lukoil 95-össel csináltam idáig az egyik legjobb fogyasztásomat. Tavaly nyár óta gyakorlatilag csak lukoilnál tankolok, máshol csak elvétve, ha úgy jön ki a lépés. Nagyritkán pancsolok bele egy kis etanolt :) Ha lehet majd kapni E10-et, akkor szerintem arra fogok átállni.

Én is tankoltam már olyan benzint, h nem ment tőle a kocsi, meg fulladt. Ha könnyen megoldható lett volna, ott borítottam volna ki belőle.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#60907 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 07:55

Zsolti, ha jól tudom akkor sok autó 95-re van lőve, de nem megy utána a 98-100nak. Accord ecu-ja utánamegy. A másik meg, hogy igaza van leslie-nek... semmi baja nem volt a kocsinak, tankoltam a váci uti OMV-nél és onnantól garázsbehajtón meg gyak bármilyen terhelésre csörgöttzörgött a motor. Gyorsan kihajtottam, tankoltam rá shell-es 95os vpowert es 30 kilóméteren belül megszűnt a csörgés. És sajnos ez nem volt egyedi eset... ugyan azon a kúton kb 2 vagy 3 hónappal később (elfelejtettem, hogy beszoptam már egyszer) megint tankoltam 95os carrerat es ugyan úgy becsörgött a verda. Kizárt, hogy véletlen legyen... sztem ugyan abból az adag szar eresztésből tankoltam kétszer és az történt.

Szóval ez szopacs... így akarjon prémium bengát tankolni az ember meg több pénzt hagyni a kútnál, ha közben szarabbul jár. :@
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#60908 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 08:01

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 03. 09:16

Érdekes, hogy a hétvégén nálam is luk-al jött ki az eddigi legjobb: Pécs - Sopron, klímával: 6.4, igaz tojással a lábam alatt.
Pécsett ellepték a trafik, tegnap az út mellett álló taxis autóban (szigorúan domb alján, 40-es tábla után) is láttam mérni..

#60909 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 05. 03. 08:55

Szóval ez szopacs... így akarjon prémium bengát tankolni az ember meg több pénzt hagyni a kútnál, ha közben szarabbul jár. :@

Tankolhatnál nekem is, sima 95-el is beérem :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60910 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 05. 03. 08:55

Zsolti, ha jól tudom akkor sok autó 95-re van lőve, de nem megy utána a 98-100nak. Accord ecu-ja utánamegy.

Lehet utánamegy, lehet az enyém is, más kérdés, hogy ebből mit érezni vagy miért jó :) Te 200 ló mellett nem hiszem, hogy megérzed, hogy a prémium benga miatt van még +2 lóerőd :)

Idézet

A másik meg, hogy igaza van leslie-nek... semmi baja nem volt a kocsinak, tankoltam a váci uti OMV-nél és onnantól garázsbehajtón meg gyak bármilyen terhelésre csörgöttzörgött a motor.

Elhiszem, az biztos nagyon szar benzin volt, de ez szvsz nem "prémium" vs "nem prémium" kérdés, ha a sima mezei akármilyen kúton tankolt 95-ös teljesíti azt a minimumot, amit kell neki (oktánszám, kötelező adalékok), akkor azzal nem szabadna csörögnie a verdának, sőt, úgy tudom a kopogásérzékelős motor még a rossz benyához is tud alkalmazkodni, tehát ha egy szar 95-öst tankolsz, aminek valójában mondjuk csak 93 az oktánszáma, akkor azzal sem fog csörögni a motor. Azt meg nem hinném, hogy a tiédben nincs kopogásérzékelő.
-ZsOlTi-

#60911 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 08:36

Bocs, közöm nincs hogy mi micsoda a motortérben :)
Ennek mi a pontos neve?
Ford Fiesta 1991-es 1,8 dizel
Négy csavarral van a blokkhoz csavarozva.
Egyik cső a kiegyenlítőtartályba megy, a másik a fűtőradiátorhoz.
Kép
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#60912 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 08:59

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 03. 09:34

Lehet utánamegy, lehet az enyém is, más kérdés, hogy ebből mit érezni vagy miért jó :) Te 200 ló mellett nem hiszem, hogy megérzed, hogy a prémium benga miatt van még +2 lóerőd :)

Elhiszem, az biztos nagyon szar benzin volt, de ez szvsz nem "prémium" vs "nem prémium" kérdés, ha a sima mezei akármilyen kúton tankolt 95-ös teljesíti azt a minimumot, amit kell neki (oktánszám, kötelező adalékok), akkor azzal nem szabadna csörögnie a verdának, sőt, úgy tudom a kopogásérzékelős motor még a rossz benyához is tud alkalmazkodni, tehát ha egy szar 95-öst tankolsz, aminek valójában mondjuk csak 93 az oktánszáma, akkor azzal sem fog csörögni a motor. Azt meg nem hinném, hogy a tiédben nincs kopogásérzékelő.

1: nem 2 hanem 5-10 lo ami lehet csak placeboLo. 2: finomabb alapjarat, szebb jaras, szebb hang. 3: 95+ van megadva a kocsimnak, es 98 a defaultja. A 95nek tud utanamenni es downgradelni magat, nem pedig a 95-rol 93ra. Mas 2.4-es accord tulaj is mondta, hogy becsorgesre hajlamos a verda ha szar benyat kap. Marpedig azt kapott. A premium nem premiumot ugy ertettem, hogy mondjuk nem super95 hanem carrera 95, vpower.

szerk. Modositom a kerdesemet es leszukitem arra, hogy ha ilyen benyat akarok venni, akkor azt hol erdemes a 3-13 keruletben.:)

Szerkesztette: Boba 2011. 05. 03. 09:04 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#60913 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 08:59

Üzenet megtekintéseIdézet: DzsiAr - Dátum: 2011. 05. 03. 09:36

Bocs, közöm nincs hogy mi micsoda a motortérben :)
Ennek mi a pontos neve?
Ford Fiesta 1991-es 1,8 dizel
Négy csavarral van a blokkhoz csavarozva.
Egyik cső a kiegyenlítőtartályba megy, a másik a fűtőradiátorhoz.
Kép

Vízpunepa :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60914 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 09:41

Szerintem nem :) Nem úgy néz ki mint egy vízpumpa. :)
Bordázott, téglatest alakú aluminium ház.

#60915 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 11:24

Firefox 4-gyel nektek is baxakszik hahu? Laptop is, desktop is nagyon sűrűn elcrash-sel, ha nyitogatom az autókat.

Szerkesztette: Rudi 2011. 05. 03. 11:25 -kor

#60916 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: DzsiAr - Dátum: 2011. 05. 03. 10:41

Én hűtött EGR szelepre tippelek. Motorkódot tudsz mondani? Mert 1991-ben még annyira nem volt az EGR általános, aztán ezen a motoron lehet, hogy eleve nincs is... ;-)

Vagy a másik tippem valami gyorsított fűtés, kipufogó hőjével rásegít a fűtésre, de ennek ellentmond a bordázottság, illetve hogy még nemis hallottam ilyen fűtésről :-D

Szerkesztette: potyo 2011. 05. 03. 11:38 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#60917 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 11:54

Ijj elb..tam. 2001-es nem 91-es. 1,8-as turbodizel.

Ja és egyébként a tetején lyukas, spriccel a víz, azért kellene mi ez. :)

Szerkesztette: DzsiAr 2011. 05. 03. 11:58 -kor

#60918 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 05. 03. 12:24

Firefox 4-gyel nektek is baxakszik hahu? Laptop is, desktop is nagyon sűrűn elcrash-sel, ha nyitogatom az autókat.

Nekem máshol, ráadásul random.

#60919 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 11:56

Jól látni, hogy a leömlőre van applikálva? Melegítené a hűtővizet? :D Ha a termosztát nyit, akkor ez az ág zár? Miez? :D
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#60920 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 11:56

Nekem is van ilyenem a benzines Focusban.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3044
  • 3045
  • 3046
  • 3047
  • 3048
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.