Idézet: nke - Dátum: 2011. 05. 08. 10:34
Amikor F asztmánk volt (tanuló kocsinak kapta az asszony 150,000Ft körül), akkor olvastam, hogy mennyi baja van az F-nek. Elég hamar ki is jött mind nálunk, kivéve a rozsdát. Aztán átolvastam a G-s kopel fórumba, ott még több hiba volt, és az autószerelő haveroknak is ez a véleménye. A sok twintrotty motort mind viszik hozzá orvoslásra. Nyomkodd meg a G lemezeit és csodálkozzál! Első lámpa semmit nem ér, a barátomék újonnan vették a G-t az index kapcsoló már kétszer volt cserélve kb. 3 év alatt. Páréves autónak folyik a fűtőradiátora, és sok egyébb bosszantó dolgo is van, mint pl. a nyikorgó ülés. Annyi lóvéból, lehet venni autót is.
1.8 GT-t szerintem itthon nem csináltak, azok mind németek voltak általában. Lemezből nem nagyon szoktam ítélni, ennyi erővel nyomkodj meg egy Zaporozsecet, ha egyáltalán tudod.
G Astránál a kormány-duda gombok szétszakadnak akár 50-60 ezer km után, a hátsó kipufogó rozsdásodásán kívül rozsda az első példányokon sincs mutatóba se (széttört, kókányt hagyjuk persze), gen2-es Ecotecek teljesen jók, 300 ezer feletti futás is előfordul, a Twinport se rossz önmagában, csak az átlagnál rosszabb a gázreakciója. A kettő közötti gen3-asnak vannak bajai tényleg, de máshol is kijöhet: katalizátor, trafóhíd és a lambda is el szokott köszönni. Ezen kívül van 1-2 rejtett hiba mindegyikbe kódolva, ez tény, de hol nincs. A maiakba is ugyanúgy be van kódolva (pl. bizonyos fém alkatrészek műanyagra cserélése, fém találkozása műannyaggal, ezek most is így vannak, és kicsit szenvednek is vele).
Ehhez jön még az Opel erős check engine policy-ja, más márkák meg se vonják a vállukat, az Opel már egy szar benzintől vagy misfire-től képes Service-Stop vagy Check Engine-t dobni, hogy menj szervizbe. Ez növeli a látogatást, persze idegesítő is.
De Opelnél sok a céges autó, ismerősi körömben is, és az 1.4 kombikat autópályáztatják 2-3 órákat 160-akkal bepakolva, 30 ezres gyári olajcsere periódussal, naná hogy 80-90 ezer után az összes, ilyen műveletek után elkezdi jobban csipegetni az olajat, utána meg már nem bírja ki az 1 évet az olaj min.-ig, vagy hagyják, vagy beletöltik 20W-40 Botondot saját zsebből, mert a cég nem fizet év közbeni szervizért (saját szememmel láttam a 2 éves Classic II-be tölteni ilyet alkalmazottól). Könnyű kilőni őket, a rossz lambdával együtt: koromfekete kipufogó.
Így nagy a mintavételi kör, sok is lehet a gond.
Aztán mikor lecserélték a G Astra Classic II-őket Skoda Praktikra (Roomster) 1.4-esre (rögtön első szériák), az első 5000 km-en többet voltak
garanciális szervizben a kocsik, mint az Opelek a lecseréléskori 120 ezer km alatt összesen. (check engine, 3 henger, katalizátor, trafó, vízpumpa).
Szerkesztette: Kory 2011. 05. 08. 16:36 -kor