HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3083
  • 3084
  • 3085
  • 3086
  • 3087
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#61681 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 19. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 05. 19. 09:09

LPG-s infókat köszi, de ennyit nem ér meg :)

Ez attól függ, hogy mennyit mész vele. :) Ha nekem vissza kéne ülnöm bele, akkor klíma után a 2. cucc lenne, amit belerakatnék, saját kocsival sem mennék évi 15e alatt.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#61682 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 05. 19. 09:09

LPG-s infókat köszi, de ennyit nem ér meg :)

Azért számolj utána, hátha mégis. Pl. ha már az jön ki a tervezett időszakra, hogy épp visszahozná az árát, akkor már arra billen a mérleg, hogy megéri berakni, mert picivel többet lehet eladásnál kapni érte. Vagy lehet, hogy másik autóba át lehet rakni, bár ezt nem tudom, hogy a magyarországi szabályzás mennyire engedi. Az Astraba számolhatsz +10% fogyasztással LPG-ből, benzines fogyasztást tudod, ebből számolhatsz, hány km után éri meg. Ja és van egy jó tulajdonsága a gáznak, hidegindításnál nem kell ám annyira dúsítani, mint a benzint, így a városi fogyasztásnál lehet, hogy az a +10% el is tűnik, de legalábbis csökken.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#61683 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2011. 05. 18. 22:07

Megszületett fiam, László baba, 4100 grammal, 58 centivel. :) :) :)
A benzinesnek mennie kell, veszek egy dízel SUV-ot. :p :s

Gratulálok! Szép nagy gyerek! Normál vagy császáros szülés volt?
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#61684 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 09:29

gratula!

mi az hogy benzinesnek menni kell, és jöhet a dízel?
meg kell alapozni a jövőjét egy kis extra korom/károsanyag kibocsátással? :)

update: na jóvan, látom csak vicc vót :)

Szerkesztette: WiZARD 2011. 05. 19. 09:30 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#61685 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 19. 09:22

Gratulálok! Mondjuk az a SUV még nem kell, most azon agyalok, hogy ha kikapcsolom a jobb első légzsákot, akkor befér két gyerek is a kocsiba! :D

Dehogy kell... csak vicceltem. :)
Dízel: no way.

Benzin örökké! :laugh: :sleep:

Bravo nem kicsi autó, két gyerekkel (is) bőven jó - pakolni pedig ha nem tudnánk akkor SUV-ba se férnénk el. :p
RDaneel_hu

#61686 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 09:37

köszönjük mégegyszer, aranyosak vagytok!
RDaneel_hu

#61687 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2011. 05. 19. 10:03

Gratulálok! Szép nagy gyerek! Normál vagy császáros szülés volt?

Császáros - nem tágult ki eléggé az asszony, és így is 1 héttel tovább volt benn a baba, esze ágában sem volt kijönni.
Aztán hétfőn megindították a szülést, voltak fájdalmak, de magzatvíz és tágulás nem... ezért este jött a műtét.
Persze ezt már 10 napja is mondták, hogy 50% esélye van a császárnak, mert kevés a méhszáj tágulás.

Valószínűleg azért alakult így, mert a köldökzsinór a gyerek nyakára fel volt tekeredve és így nem tudott a feje belehuppanni a szülőcsatornába.
Annyi hátrány azért sajnos van, hogy a tej még nem indult meg igazán...
RDaneel_hu

#61688 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 09:44

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 05. 19. 09:33

A trafó sem müködik "csak úgy", ahogy gondolja jel meg betáp nélkül, ezeket a funkciókat az ECU kikapcsolja amúgy is, szivattyu is megall, vagy rpm jel hianyara -regebbi Bosch ECU-k eleve csak a forgo motornak adnak benzint, azaz kapcsoljak be a tapszivattyut, igaz Bluboy?-, vagy siman lufinyitasra, mert "kiejti" a AC reléjét az ECU annak is.

:up:
biza, mennyit vakartam annó a fejem, hogy miért nem megy az AC mikor rajta van a 12V...
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#61689 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 05. 19. 00:14

Grat én is. Nézd meg a Zafira OPC-t, lehet az az egész családnak örömet okozna :)

Múltkor láttam egyet OPC felszereltséggel.
Bugyikék fényezésű volt. :laugh:
RDaneel_hu

#61690 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2011. 05. 19. 10:42

Császáros - nem tágult ki eléggé az asszony, és így is 1 héttel tovább volt benn a baba, esze ágában sem volt kijönni.
Aztán hétfőn megindították a szülést, voltak fájdalmak, de magzatvíz és tágulás nem... ezért este jött a műtét.
Persze ezt már 10 napja is mondták, hogy 50% esélye van a császárnak, mert kevés a méhszáj tágulás.

Valószínűleg azért alakult így, mert a köldökzsinór a gyerek nyakára fel volt tekeredve és így nem tudott a feje belehuppanni a szülőcsatornába.

Sebaj, majd a 2-3.-ik gyerek jön mint a mozdony kifelé :)
Nálunk is első császár volt, majd 2 évre rá azt mondták tuti császár, mert legalább 3 évnek kellett volna eltelnie. A fiam viszont nem így gondolta, úgyhogy ugrott a műtét (hála az égnek).
Tej nálunk is 2-3 napra rá indult be igazán..
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#61691 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:01

Grat! Sok boldogságot és jó egészséget!
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#61692 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2011. 05. 19. 11:01

mert legalább 3 évnek kellett volna eltelnie.

Hát ilyet se hallottam még. Mégis mivel magyarázták?

#61693 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 19. 11:03

Hát ilyet se hallottam még. Mégis mivel magyarázták?

Két császáros szülés között! Nehogy a seb szakadjon az erőlködésnél..Nekünk ezt mondta a dokinő

#61694 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2011. 05. 19. 11:14

Két császáros szülés között! Nehogy a seb szakadjon az erőlködésnél..Nekünk ezt mondta a dokinő

Aha, így már értem.

#61695 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2011. 05. 19. 10:42

Nem kell parázni, ki van ez találva, a gyerök elvan 2-3 napog a bőre alatti tartalékkal. Ráadásul még olyan kis pici a gyomra (az első pár napban az is össze van esve), hogy jelentéktelennek tűnő tejtől is jóllakik. Szóval ha van valamennyi, akkor az kb. elég is! :)

Gondolom, már fogtad a kezedben, szemeztél vele. Azt az érzést azért semmilyen kocsi nem adja vissza! ;) (hogy ne csak off legyek)

#61696 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2011. 05. 19. 11:14

Nem-nem! Két császár között elég akár 12 hónap is! Nekünk a 6 hetes kontrollon azt mondta a nődoki, hogy ha akkor produkálunk egy pozitív tesztet, már akkor sincs baj, ha a másodikat is császárral szeretnénk. Akkor kell eltelni 18-24 hónapnak, ha a császár után hagyományosan akar szülni. Hiszen a második császárnál nincs is erőlködés... ;)

#61697 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 19. 11:31

Nem-nem! Két császár között elég akár 12 hónap is! Nekünk a 6 hetes kontrollon azt mondta a nődoki, hogy ha akkor produkálunk egy pozitív tesztet, már akkor sincs baj, ha a másodikat is császárral szeretnénk. Akkor kell eltelni 18-24 hónapnak, ha a császár után hagyományosan akar szülni. Hiszen a második császárnál nincs is erőlködés... ;)

Egyik ezt mondja, a másik pont az ellentétét. Aki ért hozzá, az már külföldön van.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#61698 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 05. 18. 17:37

A szerkesztős mindenedet. :Đ

Én akkor dízeleznék, ha egyhuzamban pár száz kilométernél többet nem mennék városban, a kettő között pedig lenne egy ugyanolyan hosszú országúti vagy inkább autópályás használat. (Az ide-oda lerakódó kormot csak nagy tartós, komolyabb terhelés mellett lehet kiégetni.)

Kösz a válaszokat.
Megpróbálom összefoglalni az összes kérdéskört:
1. Főleg a városi távoktól függ ezek szerint, hogy érdemes-e dízelben gondolkodni.
Kb. úgy nézne ki a használat, ahogy Rudi írta:
- Reggel munkába, este haza. Ez most kb. 2x9-10km, később valszeg több is lesz. Munka miatt talán heti 1-2 napon nap közben is lennének hasonló távok, de mondjuk azt inkább kihagynám a leírtak miatt. Meg amúgy is macera, belváros, parkolás, stb...
- Heti 3-4x ezen kívül még hasonló táv városban. Talán itt összefüggőbb, nagyobb táv is lesz. Bevásárlás, ügyintézés, ide-oda, stb...
- Nagyobb útból havi szinten egy darab 2x130km tuti lenne (családlátogatás oda-vissza :) ), plussz szerintem még egyszer egy rövidebb táv. 2x50-60km. Tehát megjáratva is meglenne rendszeresen.

2. A kocsi megvétele gázos. 2M 4-6 éves dízelek között ha jól értem sanszos a szopófaktor és ezt látjátok még nagy kockázatnak.
Ha - tegyük fel csak elméletben - ettől eltekintünk és sikerülni bizonyítottan kis futású, nem széthajtott gépet szerezni, akkor az 1. pontban leírtakat (írtam: a napi többször 10km hideg utat most ne vegyük bele, csak a munkába járást) tekintve már vállalható lenne? Vagy úgy sem járnék jobban? Gyk: azt szeretném tudni melyik a kardinálisabb probléma, mert úgy érzem a 2. pont, de azt meg elkerülhetőnek érzem (Én kis naív! :D).

Mondjuk ez a dolog kicsit lehangolt, mert pont a városi fogyasztás miatt lenne jó hanyagolni a benzinest. Kicsit meglepett, hogy a dízel ennyire nem bírja...
A válaszig szétnézek kicsit a benyások között is... :)
szerk: Amit fent leírtam az kb. éves 15e km. Ez alsó hang, aztán lehet, hogy több is lenne, mind városban (ami ilyen szempontból rossz), mind 100-150km-es távra.

Rudi: Octavia már túl nagy. Feleslegesen enne sokat vagy lenne gyenge motortól függően. Plussz tényleg tipikus cégautó.

Szerkesztette: vipi 2011. 05. 19. 10:50 -kor

#61699 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 19. 11:46

Kösz a válaszokat.
Megpróbálom összefoglalni az összes kérdéskört:
1. Főleg a városi távoktól függ ezek szerint, hogy érdemes-e dízelben gondolkodni.
Kb. úgy nézne ki a használat, ahogy Rudi írta:
- Reggel munkába, este haza. Ez most kb. 2x9-10km, később valszeg több is lesz. Munka miatt talán heti 1-2 napon nap közben is lennének hasonló távok, de mondjuk azt inkább kihagynám a leírtak miatt. Meg amúgy is macera, belváros, parkolás, stb...
- Heti 3-4x ezen kívül még hasonló táv városban. Talán itt összefüggőbb nagyobb táv is lesz. Bevásárlás, ügyintézés, ide-oda, stb...
- Havi szinten egy 2x130km tuti lenne (családlátogatás oda-vissza :) ), plussz szerintem még egyszer egy rövidebb táv. 2x50-60km. Tehát megjáratva is meglenne.

2. A kocsi megvétele gázos. 2M 4-6 éves dízelek között ha jól értem sanszos a szopófaktor és ezt látjátok még nagy kockázatnak.
Ha - tegyük fel csak elméletben - ettől eltekintünk és sikerülni bizonyítottan kis futású, nem széthajtott gépet szerezni, akkor az 1. pontban leírtakat (írtam: a napi többször 10km hideg utat most ne vegyük bele, csak a munkába járást) tekintve már vállalható lenne? Vagy úgy sem járnék jobban? Gyk: azt szeretném tudni melyik a kardinálisabb probléma. Én úgy érzem ez a 2. pont, de majd felvilágosítotok.

Mondjuk ez a dolog kicsit lehangolt, mert pont a városi fogyasztás miatt lenne jó hanyagolni a benzinest. Kicsit meglepett, hogy a dízel ennyire nem bírja...
A válaszig szétnézek kicsit a benyások között is... :)

Rudi: Octavia már túl nagy. Feleslegesen enne sokat vagy lenne gyenge motortól függően. Plussz tényleg tipikus cégautó.

Igen, a második a nagyobb probléma, mert könnyen lehet szopni. Ekkora távokra már simán lehetne a dízel. Ha jól számolom, ez meg sem közelíti a havi 1000km-t, ilyen használattal sok évig problémamentes lesz a cucc, ha sikerül nem széthajtottat beszerezni.

Szerk.: hogy jött ki neked évi 15000 a havi 2*130+2*60+5*2*10+2*4*10-re? Nekem ez csak 560, az évente alig 7000

Szerkesztette: potyo 2011. 05. 19. 10:59 -kor

#61700 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 19. 11:46

Ha megnézed egy octavia súlyát, akkro nem nehezebb, mint egy tetszőleges Golf V, Focus vagy H Astra. Az octavia is golf v alapokra épül, a cégautó imidzs engem cseppet sem zavarna, egy II-es octavia szerintem szép is, jó is, kényelmes akár 4 embernek sok csomaggal, és praktikus is.

Igazából ha már kompakt ktegóriában gondolkozol és a dízel para miatt benzines lesz a vége, akkor mindegy mit veszel: 1.2-1.3 tonnás súllyal az 1.4-1.6-os motorok városban kajálni fognak 8(-9) litert (városon kívül meg 5.5-7 liter között), persze függ a vezetési stílustól is, de csodák nincsenek. Ennél lényegesen kevesebbet csak a lényegesen kisebb és könnyebb autók esznek akár mégkisebb motorral, lásd pl toyota yaris, itt a topicban leslie-nek van, ő eljár vele pesten 5 liter körül, dehát ez kisautó.
-ZsOlTi-

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3083
  • 3084
  • 3085
  • 3086
  • 3087
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.