Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 11:05
Értem, ez az amikor nem alternatíva a tömegközlekedés. Itt sem mézeskalács ám a kerítés. A városon kívül levő gettókból (mert mondjuk ki nyíltan hogy gettó, oda tömörítik be a bevándorlókat lehetőleg, ott svéd nem nagyon lakik) 50 perc beérni a város közepébe. Onnan pedig lehet menni tovább. Mivel a "telepen" belül is el kell jutni valahogy a végállomásra, ezért azért hozzáadódik egy pici még. Mondjuk 20 perc. Tehát simán egy óra felett vagy, mire beérsz a központi pályaudvarhoz. Onnan meg még el kell jutni a munkahelyre.
Azért vannak olyan járatok is szerencsére, amik nem a városközponton át jutnak el a célig, vannak direktben az ipartelepre tartó járatok. De ezek is kábé 55 perc alatt érnek el a telepen levő végállomásról az iparterületre.
Ezért aztán sokan autóznak. Ők beállnak a dugóba például itt (Tingstadstunneln) vagy itt (Götatunneln). Az utóbbi bejáratánál délután olyan dugó van, hogy az odafelé vezető hídon is araszol a sor. Ha meg jön egy teherhajó, akkor felnyitják a hidat. Akkor megáll a busz, a villamos és az autó is. Szerintem ott te befonnád a hajadat. Pedig tudom hogy rövid séróval nyomod...
A várost behálózza az autópálya, de 70-el lehet menni a legtöbb helyen, itt-ott 90 km/h a határ. 5 és fél perc előtt nem sokkal egy gyorshajtó is látszik, az legalább 120-al ment el mellettünk. Ez a felvétel a város déli-keleti részéről indul és az észak-nyugati oldalán fejeződik be. A legenda szerint a felvétel végén látható szikláról dobták le az idős embereket. Ebből is látszik, hogy gondoskodtak a nyugdíjasokról régen is...

Ez meg a nagy híd, amit nyaranta le szoktak szűkíteni 3-ról 1 sávra. Idén nyáron kimarad, mert az egyik alagutat építik át. Totális káosz lesz az utakon. A felvételen éppen le van zárva az egyik oldal.
Üdv!