HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1221
  • 1222
  • 1223
  • 1224
  • 1225
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#24441 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:43

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:31

Konnyu ugy pofazni, hogy nem kell szamolgatni a ho vegen a monetat... es plane konnyu ugy pofazni, hogy nem szamit az, hogy havi plusz 50 rugot kell kiadni... csakmert valahol valaki valamit elbaszott valamikor. De nem a hitelfelvevo.

Nekünk azért nem kell számolni hó végén a monétát, mert előre számolunk :)
Ennyire egyszerű.

EXCEL-ben 1 évre előre megvan a családi költségvetés.
Ha valami előre nem látható gond van, akkor természetesen azonnal módosulnak a táblázatok.
Meg persze tartalék is van.

A példáidban a hitelfelvevő baszta el. Meg a bank aki hitelt adott nekik.  :mad:
RDaneel_hu

#24442 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:47

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:40

Egy 80 ezres hitelnél 20 ezres bukótér a ló***sz.
Túlvállalás.

A hid alatt elni megszarabb. Vergodhetsz akarhogy... tulvallas vagy sem, rokonok utcara kerultek. Felvettek 9 millio forint hitelt. Tulvallaltak magukat? Igen... volt ket gyerekuk akinek teto kellett? Igen... gyomorban van minden nap a gyomruk? Igen...

Igazad van, en sem ertek a penzhez... de az tuti fiksz, hogy engem olyan szinten tarkonbasznak ha azt mondom, hogy 150 rugoert csinalok meg valamit majd kozben kiszamlazok 200-at, hogy leesik a fejem es Kaposvarig gurul... hat ez dobja le nalam az ekszijat. Ki engedheti meg ezt maganak a bankokon kivul? Hogy ilyen durvan (tobb mint 50%ban) elterjen a megallapodott artol, csakmert uri kedve ugy tartja?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#24443 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 14. 08:50

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:43

A példáidban a hitelfelvevő baszta el. Meg a bank aki hitelt adott nekik.  :mad:

Ezert figyelmeztetest kaphatok de bazzmeg nem vagy normalis... hol gurult el a gyogyszer es hol vesztetted el az eszed?! 2 darab gyerekkel utcara kerultek... akkor se, es most se lattak mas eselyt arra, hogy lakashoz jussanak... 50 negyzetmeteres panel Xedik emeleten nyomorog 4 fo... megis mi a kibaszott szart kellett volna csinaljanak ember?! Hogy gondolkodsz Te ember... kibasznak az utcara gyerekekkel es ugy vagy vele, hogy nem... akkor se veszunk fel hitelt ha ott doglunk meg... nembaj, hogy nemtudunk hova menni, leszarjuk... hitel marpedig nemlesz... Komolyan nem vagom... hogy lehet racionalisnak maradni, ha megdoglik a gyereked?! Baszhatod a penzugyi tudasodat de kurvara...

#24444 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:52

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:47

A hid alatt elni megszarabb. Vergodhetsz akarhogy... tulvallas vagy sem, rokonok utcara kerultek. Felvettek 9 millio forint hitelt. Tulvallaltak magukat? Igen... volt ket gyerekuk akinek teto kellett? Igen... gyomorban van minden nap a gyomruk? Igen...

Igazad van, en sem ertek a penzhez... de az tuti fiksz, hogy engem olyan szinten tarkonbasznak ha azt mondom, hogy 150 rugoert csinalok meg valamit majd kozben kiszamlazok 200-at, hogy leesik a fejem es Kaposvarig gurul... hat ez dobja le nalam az ekszijat. Ki engedheti meg ezt maganak a bankokon kivul? Hogy ilyen durvan (tobb mint 50%ban) elterjen a megallapodott artol, csakmert uri kedve ugy tartja?

Erre mit lehet mondani? 80 rongyos hitel helyett van 50 rongyos albérlet is... az nem emelkedik, inkább csökken.

#24445 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:52

Miért én vergődnék? :)
Én nyugodtan alszom a pénzügyeim miatt, mert rendesen karban vannak tartva.

Ha valakinek 9 gurigát kell felvennie lakáshitelre, ott vagy egy 8-10 millás önerőre lenne szükség vagy egy biztos alapokon nyugvó munkahely(ek)re.
Ha ezek közül valamelyik nincs meg, a bank helyében SEM adnék ennyi hitelt senkinek.

Olyan pedig nincs, hogy az utca vagy a 9 millás devizahitel.
Akkor tessék kisebb lakásba menni vagy bérlakásba. Annyit kell vállalni amennyit elbír VÉSZ ESETÉN is a családi kassza.
RDaneel_hu

#24446 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:53

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 9:47

Ez kb. olyan, mintha te 100 eurot szamlaznal le a magyar kollegadnak, aki forintban kalkulalna az arral, aztan amikor felmegy az euro ara, akkor tobb forintba kerulne kifizetni teged. Ez naponta megtortenik a gazdasagi eletben, nem csak bankok kornyeken. :)
while (!sleep) sheep++;

#24447 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:54

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:50

Ezert figyelmeztetest kaphatok de bazzmeg nem vagy normalis... hol gurult el a gyogyszer es hol vesztetted el az eszed?! 2 darab gyerekkel utcara kerultek... akkor se, es most se lattak mas eselyt arra, hogy lakashoz jussanak... 50 negyzetmeteres panel Xedik emeleten nyomorog 4 fo... megis mi a kibaszott szart kellett volna csinaljanak ember?! Hogy gondolkodsz Te ember... kibasznak az utcara gyerekekkel es ugy vagy vele, hogy nem... akkor se veszunk fel hitelt ha ott doglunk meg... nembaj, hogy nemtudunk hova menni, leszarjuk... hitel marpedig nemlesz... Komolyan nem vagom... hogy lehet racionalisnak maradni, ha megdoglik a gyereked?! Baszhatod a penzugyi tudasodat de kurvara...

"Erre mit lehet mondani? 80 rongyos hitel helyett van 50 rongyos albérlet is... az nem emelkedik, inkább csökken."

by Carmaged.
Nekem is ez jutott eszembe.

Egyébként tényleg visszafoghatnád magad, én nem beszéltem így veled.  :o
RDaneel_hu

#24448 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:55

Idézet: Rudi - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 0:52

Copy-Paste?  :confused:

Miért nem OT?

Szép autó, de napi használatban 1 év alatt szétrohadna. Kellene neki egy bemutatóterem.  :respect:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#24449 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:56

Gyárekek, nemszeressük a bankokat, állapodjunk meg ebben, azt' térjünk visszaja verdákhoz.

hobizoli már gyártya a verdájáról a  logokat, repesve várja, h végre ne banki statisztikák közé tudja benyomni  :D
Ciciman is on borda

#24450 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 14. 08:56

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:36

Carmaged monnyá le, hogy ennyi offolást eltűrsz és támogatsz. :reklamacio:

Jogos, terelődjünk át a bankos topicba.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...iew=getlastpost

#24451 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:56

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:50

Komolyan nem vagom... hogy lehet racionalisnak maradni, ha megdoglik a gyereked?! Baszhatod a penzugyi tudasodat de kurvara...

Nekem nincs pénzügyi tudásom, csak józan paraszti eszem.
RDaneel_hu

#24452 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:58

Mind1, ejtsuk a dolgot... RDaneel, sorry. Azthiszem nalam gurult el a gyogyszer. Tovabbra sem ertek egyet a bankos dologgal es veletek sem... de mind1. Autos topic.

#24453 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:59

de ha azt mondod 145 forintos dollárnál hogy 1000$-ért csinálod a melót, és a user forintban akar fizetni, akkor kiszámolja hogy 145ezret kell fizetnie.
majd amikor készvagy, és 210 a dollár, akkor 210ezer forintban lesz neki 1000$  :eek:

az simán user error, és túlvállalás. tőkeáttétes devizaspekuláció. ennyi.
az meg nem csak a bank hibája, hogy a user nem tudja a pontos kockázatokat.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#24454 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:00

Idézet: Indy - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:55

Copy-Paste?  :confused:

-----------------------

Szép autó, de napi használatban 1 év alatt szétrohadna. Kellene neki egy bemutatóterem.  :respect:

eléggé úgy néz ki

----------------------

homokozó, cinkfürdő, és mehet a napi használat :drive:
Ciciman is on borda

#24455 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 14. 09:01

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:58

Mind1, ejtsuk a dolgot... RDaneel, sorry. Azthiszem nalam gurult el a gyogyszer. Tovabbra sem ertek egyet a bankos dologgal es veletek sem... de mind1. Autos topic.

Beszéljünk az Accordról?  :up:  ;)  :D
RDaneel_hu

#24456 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:04

Ma azon a környéken, ahol dolgozom, iszonyatos jégpáncél volt, van az utakon. Elfelejtették lesózni. Reggel amikor jöttem, -3 C volt, ha nem lett volna ABS-em, bizony megtoltam volna egy német rendszámos Ivecót, aki hirtelen lefékezett egy információs tábla előtt. Pedig tartottam úgy 30 m követési távolságot. De megálltam, úgy 1 m-re a seggétől, folyamatos pedállüktetés közepette.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#24457 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:08

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 9:31

Kerdem en... letezik olyan kibaszottul elszart konstrukcio, amit egy ember nem vallal be, csakhogy teto legyen ket kiskoru gyereke folott?

Tudom én, h most paraszt leszek, de a pucér seggemre nem csinálok két gyereket...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24458 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:14

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 10:01

Beszéljünk az Accordról?  :up:  ;)  :D

oké, milyen hitelt érdemes rá felvenni?  :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#24459 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:14

Idézet: Indy - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 9:04

Ma azon a környéken, ahol dolgozom, iszonyatos jégpáncél volt, van az utakon. Elfelejtették lesózni. Reggel amikor jöttem, -3 C volt, ha nem lett volna ABS-em, bizony megtoltam volna egy német rendszámos Ivecót, aki hirtelen lefékezett egy információs tábla előtt. Pedig tartottam úgy 30 m követési távolságot. De megálltam, úgy 1 m-re a seggétől, folyamatos pedállüktetés közepette.

Pont ilyen helyzetek kivédését gyakoroltam tegnapelőtt a tréningen. :)

#24460 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:15

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 10:08

Tudom én, h most paraszt leszek, de a pucér seggemre nem csinálok két gyereket...

Akkora suttyó vagy, béjemvésnek kellene lenned.  :Đ Amúgy egyetértek, csak lehet közbejött vmi gebasz és 4-5évvel korábban még minden happy volt, mikor bevállalták a gyereket.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1221
  • 1222
  • 1223
  • 1224
  • 1225
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.