HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1244
  • 1245
  • 1246
  • 1247
  • 1248
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#24901 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:18

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:13

50-100 méterrel arrébb általában tök üres a parkoló.

Pontosan, en is mindig egy kicsit tavolabb allok, mert eleg benan parkolok, szeretem precizen lerakni a kocsit, de ahhoz - nekem - hely kell... a felfestessel nem foglalkozom, ugy allok meg a masik auto melle, hogy az egyik oldalon van szabad hely boven, a masikon meg egy kenyelmes ajtonyitasnyi van.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#24902 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:19

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:13

50-100 méterrel arrébb általában tök üres a parkoló.

Jaja, minden bevásárló egységnél így van. Mindenki a bejáratnál akar parkolni, szerintem ha lehetne be is mennének kocsival... Én általában a lehető legmesszebb -najó, kis túlzással- állok meg a bejárattól, kisebb az esélye, hogy szűken rámparkolnak és rámnyitnak egy ajtót, vagy egyéb módon basszák össze a kocsit.
-ZsOlTi-

#24903 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:21

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:17

Viszont, ha Magyarország összes mozgáskorlátozottja egyszerre menne oda autóval, még akkor is maradna szabadon nekik fenntartott parkoló, ui minden sor elején van vagy 5.  :)

Attol hogy egy szabaly ertelmetlen (ugye megvan, h adott ferohelybol hany roki kell) meg be kell tartani.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#24904 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:24

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:18

Remek érv.

Ja. De nem is azért írta. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24905 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:27

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:18

Remek érv.

Sokkal komolyabb gondjaik vannak a mozgáskorlátozottaknak, (kormányzati szinten) mint az, hogy egy két prosztó elfoglalja a nekik fenntartott parkolót. Azokat mégsem kifogásolja senki tized annyira vehemensen mint ezt a -azokhoz képest- semmiséget.  :down:

#24906 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:30

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:27

Sokkal komolyabb gondjaik vannak a mozgáskorlátozottaknak, (kormányzati szinten) mint az, hogy egy két prosztó elfoglalja a nekik fenntartott parkolót. Azokat mégsem kifogásolja senki tized annyira vehemensen mint ezt a -azokhoz képest- semmiséget.  :down:

Biztos sok gondjuk van, de azokkal a hétköznapi ember nem tud mit kezdeni. Én viszont nem tetézem a gondjaikat azzal, hogy elfoglalom a parkolójukat, ennyi amit meg tudok tenni, vagyis ehhez nem is kell semmit tenni, csak figyelembe venni a felfestést. Még soha nem álltam mozgáskorlátozott helyen, nem is fogok. Nem a szabály érdekel, egyszerűen számomra teljesen természetes, hogy ami mozgássérültnek van fenntartva, oda nem állok és pont, meg se fordult még soha a fejemben. Inkább megyek egy kört és állok messzebb.

Szerkesztette: zZsOlTi 2009. 12. 18. 10:32 -kor

-ZsOlTi-

#24907 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:35

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:30

Biztos sok gondjuk van, de azokkal a hétköznapi ember nem tud mit kezdeni....

Meg nem is akar. :(

A lelkiismeretét pedig megnyugtatja avval, hogy ő soha nem áll a nekik fenntartott parkolóba, esetleg "nagyon" felháborodik, akkor amikor azt lája, hogy más ezt teszi.  :down:

#24908 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:36

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:27

És a további, súlyosabb gondok automatikusan azt jelentik, hogy ugyan mit számít, ha valaki beáll egy roki helyre. Értelek. :)

#24909 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:36

És a további, súlyosabb gondok automatikusan azt jelentik, hogy ugyan mit számít, ha valaki beáll egy roki helyre. Értelek. :)

Olvasol is, vagy csak írsz?  :confused:

Hol írtam én ilyet?  :confused:

#24910 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:41

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:35

A lelkiismeretét pedig megnyugtatja avval, hogy ő soha nem áll a nekik fenntartott parkolóba, esetleg "nagyon" felháborodik, akkor amikor azt lája, hogy más ezt teszi.  :down:

Miért, mit tudsz tenni pl az intézmények akadálymentesítése érdekében? De egyébként a "nem is akar" is igaz, az emberek nem foglalkoznak egymással, mindenki teszi a saját dolgát. Én sem érzem úgy, ohgy a mozgáskorlátozottak ügyivel kellene foglalkoznom, ettől függetlenül sosem gondoltam úgy a mozgáskorlátozott helyre, hogy azért nem állok oda, hogy a lelkiismeretem nyugtassam. Sok paraszttal ellentétben pl forgalom által elzárt csíkos felfestésre sem állok, zebra elé/zebrára sem, kanyarba sem, meg más olyan helyre sem, ahol ezzel valakit zavarok, akadályozok, vagy szabálytalan. Más meg odaáll, aztán ideológiákat gyárt hozzá, hogy neki ezt miért szabadott :down:

Szerk: elég durva, ha azt hiszed, hogy aki nem áll oda, annak csak a lelkiismerete nyugtatása az egyetlen ok.

Szerkesztette: zZsOlTi 2009. 12. 18. 10:43 -kor

-ZsOlTi-

#24911 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:01

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:39

Ennyi. Innen suttyó vagy.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24912 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:02

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:39

- ha Magyarország összes mozgáskorlátozottja egyszerre menne oda autóval, még akkor is maradna szabadon nekik fenntartott parkoló
- Sokkal komolyabb gondjaik vannak a mozgáskorlátozottaknak, (kormányzati szinten) mint az, hogy egy két prosztó elfoglalja a nekik fenntartott parkolót
- A lelkiismeretét pedig megnyugtatja avval, hogy ő soha nem áll a nekik fenntartott parkolóba, esetleg "nagyon" felháborodik, akkor amikor azt lája, hogy más ezt teszi

Magyarul a rokkant helyeket tulajdonképp el is lehet foglalni, ha jön egy mozgáskorlátozott, úgyis talál másik parkolót magának. Ne foglalkozzunk a rokkant parkolókat elfoglalókkal, amikor úgyis vannak súlyosabb problémák. Aki nem áll be egy rokkant helyre, az a lelkiismeretét nyugtatgatja önámításból.

Rossz helyre teszed a hangsúlyt a hozzászólásaidban. Neked valószínűleg az a bajod, hogy a súlyosabb problémák helyett ilyen piszlicsáré szarságokkal foglalkozunk - de ember, ez nem azt jelenti, hogy a piszlicsáré szarságot el kell bagatellizálni, és azt sem, hogy aki a piszlicsáré szarsággal foglalkozik, az ehelyett megoldhatna súlyosabb problémákat.

#24913 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:17

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:02

- ha Magyarország összes mozgáskorlátozottja egyszerre menne oda autóval, még akkor is maradna szabadon nekik fenntartott parkoló
- Sokkal komolyabb gondjaik vannak a mozgáskorlátozottaknak, (kormányzati szinten) mint az, hogy egy két prosztó elfoglalja a nekik fenntartott parkolót
- A lelkiismeretét pedig megnyugtatja avval, hogy ő soha nem áll a nekik fenntartott parkolóba, esetleg "nagyon" felháborodik, akkor amikor azt lája, hogy más ezt teszi

Magyarul a rokkant helyeket tulajdonképp el is lehet foglalni, ha jön egy mozgáskorlátozott, úgyis talál másik parkolót magának. Ne foglalkozzunk a rokkant parkolókat elfoglalókkal, amikor úgyis vannak súlyosabb problémák. Aki nem áll be egy rokkant helyre, az a lelkiismeretét nyugtatgatja önámításból.

Rossz helyre teszed a hangsúlyt a hozzászólásaidban. Neked valószínűleg az a bajod, hogy a súlyosabb problémák helyett ilyen piszlicsáré szarságokkal foglalkozunk - de ember, ez nem azt jelenti, hogy a piszlicsáré szarságot el kell bagatellizálni, és azt sem, hogy aki a piszlicsáré szarsággal foglalkozik, az ehelyett megoldhatna súlyosabb problémákat.

:(

Magyarul egy rossz törvény (kvázi, hogy száz parkolóhelyből kötelező huszat mozgáskorlátozottak részére fenntartani) fetisizálása nem jelenti azt, hogy egycsapásra meg van oldva a mozgáskorlátozottak összes -a hétköznapi emberek által nem látott/ismert- gondja.

Nem az én hangsúlyozásommal van baj, hanem az -állam által tudatosan- kényszeresre szocializált gondolkodásmóddal. És igazad van! Ennek pont az a végeredménye, hogy a társadalom 110%a, nem látja a fától az erdőt. (és igazából nem is akarja).

#24914 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:22

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:47

Vaci uti teszkoban szoparbajba keveredtem egy szoke libaval... egy Q7bol szallt ki, de az fekete volt... az csak ketto helyet foglalt el, de a jobb hatso kereke a padkan volt, kb 45 fokban allt be a parkoloba... termeszetesen a bejarathoz legkozelebbi rokkant parkolora allt, mellette meg a csalados parkolo volt amire meg rapoffeszkedett... nekem nem tunt rokkantnak es csak 1 fo szallt ki a kocsibol. Latja, hogy csovalom a fejem aztan beszolt, hogy mit nezek bazmeg, mondom csak sajnalkozom, hogy ilyen ertelmi fogyatekosnak tetszik lenni... sem olvasni sem a kormanyt forgatni nem tudja, biztos nagyon rossz erzes lehet... aztan elkezdett kurva anyamozni meg menjek a f*szba... jott a wtf pofa erre megkerdeztem, hogy csokolom, legalabb a keresztnevet mondja meg.Hirtelen, gondolkodas nelkul kibokte, hogy Anna... mondom akkor kedves Anna, ajanlom, hogy On elobb erjen ki a teszkobol mint en kulonben az autora lesz irva a dragalatos nevecskeje... tudom, hogy agyilag fogyatekosnak tetszik lenni es csak segiteni akarok, hogy tudja hol is parkolt ilyen benan es megtalalja az autot.

Beszallt az autoba es elhajtott. Termeszetesen nem tettem volna meg(!) de szajkaratezasnak pont jo volt. :Đ Aztan hatha legkozelebb kepes lesz normalisan is megallni.

:up:

Még 5év Bp-i közlekedés aztán elmész te is gyúrni, 10év múlva pedig te is kiszállsz vascsővel meg pajszerrel a kezdeben mint ahogy itt mi néhányan  :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#24915 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:02

...de ember, ez nem azt jelenti, hogy a piszlicsáré szarságot el kell bagatellizálni, és azt sem, hogy aki a piszlicsáré szarsággal foglalkozik, az ehelyett megoldhatna súlyosabb problémákat.

Meg szerintem nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez a fajta "szarokénaszabályba" hozzáállás az -többek között-, ami megkülönbözteti a Balkánt Európától. Itt mindenki szarik mindenbe, aki nem, az meg kussban tűri a többi köcsögöt. A roki helyre parkolás az semmiség, nincs tétje, akkor miért ne? Az ilyen apróságoknál kezdődik a "kivagyiság", mert a "JANI" úgy gondolja, hogy ő a szabály felett áll, mert annak szerinte nincs értelme, aztán folytatódik az olyan dolgokkal, hogy a pirosnál kiugorva szamurájkarddal utasítjuk rendre a köcsögöt, aki nem takarodott le jobbra mikor rávillogtunk. Mindenki behelyettesítheti a saját szintjén, hogy meddig megy el, van aki csak a parkolásba szarik bele, van aki a gyorshajtásba, van aki egyéb szabályokba is, aztán van ennek az evolúciónak a csúcsa, aki már tényleg azt hiszi, hogy neki mindent szabad. De miért is ne hinné, ha a többi kis pondró úgyis meghunyászkodnak és nem mernek érte szólni, meg mert soha semmiért nem büntették meg igazán. Csepp a tengerben, de Boba nagyon jól tette, hogy beszól a picsának, rendre kell utasítani az ilyen parasztokat. Ugyanakkor szerencséje, hogy nem volt a közelben a szöszi szamurájkardos kopasz faszija, mert lehet megszikráztatta volna a kardot a civicen :Đ
-ZsOlTi-

#24916 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:23

:omg:  :Đ

szerk. blubi poszjara ment

Szerkesztette: Boba 2009. 12. 18. 11:23 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#24917 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:25

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:23

Ugyanakkor szerencséje, hogy nem volt a közelben a szöszi szamurájkardos kopasz faszija, mert lehet megszikráztatta volna a kardot a civicen :Đ

Szerencsere en messze parkoltam... en a surujetol kifele szoktam parkolni ahol mindket oldal nyitott az auto mellett, csajszi nem latta mibol szalltam ki... amugymeg inkabb a fel karom, mint egy BOBA felirat a civicen. :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#24918 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:31

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:17

Magyarul egy rossz törvény (kvázi, hogy száz parkolóhelyből kötelező huszat mozgáskorlátozottak részére fenntartani) fetisizálása nem jelenti azt, hogy egycsapásra meg van oldva a mozgáskorlátozottak összes -a hétköznapi emberek által nem látott/ismert- gondja.

Ezzel tökéletesen egyetértek - de eddig nem ezt írtad... Megjegyzem, azt sem írta senki, hogy a rokkant helyek védelme a rokkant helyek védelmén kívül bármi mást megold.

#24919 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:36

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:17

Ezt nem is mondta senki. Ettől még ne okozzunk nekik mégtöbb gondot, nem?

De miért rossz a törvény? Egyáltalán ez pontos infó vagy csak lőttél egyet a levegőbe? Budapesti parkolásról találtam infót:

"Az új, június 1-jén hatályba lépett parkolási rendelet mozgáskorlátozottakat érintő szabályozásai közül a legfontosabb, hogy a Főváros 2010. január 1-től 50 férőhelyenként 1 mozgáskorlátozott parkolóhely kialakítására kötelezi az önkormányzatokat."

Lehet, hogy a bevásárló központoknál máshogy van, de meglepődnék a kötelező 100-ból 20 arányon. Itt Pécsett biztos nincs annyi, ha jól rémlik az egész hatlamas tesco parkoló területén csak a bejárattól számított legközelebbi helyeken vannak mozgássérült parkolók. Ennyit kell "elviselni" a többi autósnak.
-ZsOlTi-

#24920 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 11:31

Ezzel tökéletesen egyetértek - de eddig nem ezt írtad... Megjegyzem, azt sem írta senki, hogy a rokkant helyek védelme a rokkant helyek védelmén kívül bármi mást megold.

Egy morálisan teljesen lezüllött/lezüllesztett országban, a mozgáskorlátozottak részére _feleslegesen_ fenntartott parkolók védelme, -a személyes önigazoláson kívül- pusztán szócséplés.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1244
  • 1245
  • 1246
  • 1247
  • 1248
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.