HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1260
  • 1261
  • 1262
  • 1263
  • 1264
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#25221 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 21. 09:41

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 9:41

Muszáj lesz, ha menni is akar a géppel.

Á, csak ha be akarja indítani!  :Đ  :omg:

#25222 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:09

Tegnap eccaka arra ebredtem, hogy valaki nagyon nyekteti a kerekeket a haz elott... egy regebbi suzu vitara volt 4kerek meghajtassal... valoszinuleg nyari gumival. Egy ipszilon forduloba beletorott a bicskaja es hatratolatni mar nemtudott. Persze konnyebben ment volna, ha nem padlogazzal probalja meg sikito kerekekkel... kb 15 perc volt (asszonnyal keszitettunk forro kakaot es azt toltuk az ablakban ulve... az agyunk felett van az ablak, betakarozva, es rohogve az idiotan... :Đ )

Vagy 10szer szallt ki, hogy 20-30 centi hosszan ellapatolja a havat a kocsi kereke alol... de semmi haszna. Iszonyat mit ossze nem szenvedett... en meg azt is megkockaztatom, hogy picit tintas volt a vezetoje... igy epeszu ember nem probal megfordulni. Amikor sikerult vegre megfordulnia es beparkolnia majdnem tapsoltunk neki.

Meg este 6-7 korul volt egy bmw-s... a padkaval parhuzamosan kis fokban probalt meg felallni a padkara... hat a kocsi kb ugy mukodott mint a korzo, es a leszurt hegy a kocsi eleje volt. Orom volt nezni mit szenved vele... mentsegere legyen mondva, hogy szerintem oda egy elsokerekes jo teligumis verda sem all fel... de bakter, honnan jott az 5let, hogy egyaltalan megprobalja? Ha meg nem megy, miert probalja meg vagy 10szer egymas utan? Utoljara mar megprobalta nekifutasbol is, de nemment... elment mashova. :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#25223 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:19

na most már kezd érdekelni, milyen akksi van a swiftben, az biztos hogy a gyári tálcán csak kis helyet foglal el. 10-11 óra kint állás után már nem pöccre indult, kellett neki négy-öt másodperc is :)

és az ablakmosó sem fagyott be, a most betöltött -20-asnak mondott metros kék lötyi sem. de legközelebb citromillatút veszek :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#25224 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:24

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 10:19

na most már kezd érdekelni, milyen akksi van a swiftben, az biztos hogy a gyári tálcán csak kis helyet foglal el. 10-11 óra kint állás után már nem pöccre indult, kellett neki négy-öt másodperc is :)

és az ablakmosó sem fagyott be, a most betöltött -20-asnak mondott metros kék lötyi sem. de legközelebb citromillatút veszek :Đ

Az 35 amperes akkor, gyári, vagy annak megfelelő. Ha veszel újat, akkor érdemes nagyobbat venni majd. Az nem az akksi miatt van, hogy lassabban pöccen be a motr. Legalábbis, ha az önindító nem teker lassabban. Ha lassabban teker, mint szokott, akkor merül az akksi. Ablakmosó meg jah. Jó neked  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#25225 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:45

na fasza, kiolvadt aztán visszafagyott  :Đ

pedig nyomattam kiféle rengeteget, ezek szerint maradt az alján nyári még  :omg:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#25226 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 21. 10:50

Lementem, letakarítottam a havat az autóról, meg kivettem a csomagtartóból asszony hatos bubimentes szentirályi ásványvizét, ami vagy 3-4 napja volt benn. A 6-ból három teljesen folyékony, 1 olyan határeset, és 2 volt megfagyva. Az autóban lévő 2 csapvizes palack kővé van fagyva...

Be nem indítottam, minek szenvedjen :)

Szerkesztette: Grillo 2009. 12. 21. 10:51 -kor

KomposztWC

#25227 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:06

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 10:24

Az 35 amperes akkor, gyári, vagy annak megfelelő. Ha veszel újat, akkor érdemes nagyobbat venni majd. Az nem az akksi miatt van, hogy lassabban pöccen be a motr. Legalábbis, ha az önindító nem teker lassabban. Ha lassabban teker, mint szokott, akkor merül az akksi. Ablakmosó meg jah. Jó neked  :cool:

lassabban teker, de még bőven elindult, és tekerés közben sem éreztem hogy lassulna :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#25228 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:24

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 9:41

Muszáj lesz, ha menni is akar a géppel.

Tavaly eccer kellett felhozni, aztán kibirt egy évet :) Most egy próbát megér, ha utána ismét röffen ahogy kell, akkor felesleges most venni egy akksit.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#25229 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:26

Szerintetek erdemes holancot venni Mo-ra? M7es pl mennyire van tisztitva? Szerdan eccaka (este 11 utan) indulnek utnak Kaposvar fele... gondolkodom, hogy holanc kellhet-e... ha igen, akkor meg milyet erdemes venni, meg mennyibe kerul egy ilyen? 205/55/r16 gummara kellene.

Nomeg roviden... holanc mellett, hogy kell vezetni? Van max tempo? (gondolom ahol mar holanc kell ott ugyse szaguldozok, csak kerdezem... 40-60 kmh... ) illetve amint eltunik a ho es takaritott utra erek azonnal le kell venni?

#25230 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:34

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 11:26

Szerintetek erdemes holancot venni Mo-ra? M7es pl mennyire van tisztitva? Szerdan eccaka (este 11 utan) indulnek utnak Kaposvar fele... gondolkodom, hogy holanc kellhet-e... ha igen, akkor meg milyet erdemes venni, meg mennyibe kerul egy ilyen? 205/55/r16 gummara kellene.

Nomeg roviden... holanc mellett, hogy kell vezetni? Van max tempo? (gondolom ahol mar holanc kell ott ugyse szaguldozok, csak kerdezem... 40-60 kmh... ) illetve amint eltunik a ho es takaritott utra erek azonnal le kell venni?

Ha nem laksz a Mátrában vagy hasonló kedves helyen, akkor fölösleges a hólánc, inkább 4 jó téligumi. M7 tuti tiszta lesz, főleg, mert holnaptól szakadni fog az eső, 5-6 fok is lesz.

Egyébként rombusz- vagy Y-mintásat érdemes venni, ezek tartanak valamit kanyarban is; ellenben a létra életveszély ilyen szempontból: elindulni el tudsz vele, de kanyarban semmit nem fog. A legizgalmasabb egyébként is a kanyar, kb. olyan lesz az autó, mintha elöl szuper téli lenne, hátul meg slick. Ugye elöl sokkal jobban tapad, user veszi bátran a kanyart, az autó meg baromi túlkormányzott. Volt hozzá szerencsém, elsőkerekessel szinte minden kanyarban driftelni, nem vicces. Hólánccal sokat járók ezért szoktak legalább az egyik hátsóra is tenni (fékezéskor ilyenkor észen kell lenni).

Egyébként a max. korlát 40 vagy 50kmh (rá van írva), afölött szakadni tud, azt meg nem kell részletezni, mit csinál. Ugyanígy, szemeket ellenőrizni, ha az eredeti felére lekopik (adnak pótszemet), akkor kuka. Elindulás trükkös: a gumihoz hasonlóan itt is akkor gyorsulsz a legjobban, ha van némi slip (na nem állóhelyzetben 70-re pörgetve, de kicsit elpörögve jobban húz, mint óvatosan). Gumit koptatja + olyan helyen, ahol nincs mély hó / elég vastag jég, ott azonnal vedd le, mert megeszi mind a gumit, mind saját magát extrém gyorsan. Alufelnit meg kell nézni, hogy rátehető-e, nagyon össze tudja barmolni. Dísztárcsát is érdemes levenni, ha felteszed.

Összességében azt mondanám, hogy hóláncot addig a pillanatig ne tegyél fel, amíg nélküle tovább tudsz menni, mert egyébként csak a baj van vele.

#25231 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:41

Hmm, igencsak megfontolando, koszi szepen! Semmikepp sem csak elore gondoltam, mindenkeppen 4et vennek (eszembe se jutott, hogy valaki hatulra nem vesz :eek: ), ha veszek... az alufelnis dolog is megijesztett, nem akarom, hogy azt osszekarcolja. Mondjuk valoszinuleg ahol mar nelkulozhetetlen a holanc, ott autoval nem is indulok neki. Na, a mondottakon elgondolkodok aztan meglassuk mi lesz... vesz esetere lehet, hogy azert veszek 4et, a csomagtartoban elfer. Arban kb mennyi lehet? Ha megvan mondjuk 10 ruppobol a 4 akkor tuti veszek.

#25232 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:43

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 11:41

Hmm, igencsak megfontolando, koszi szepen! Semmikepp sem csak elore gondoltam, mindenkeppen 4et vennek (eszembe se jutott, hogy valaki hatulra nem vesz :eek: ), ha veszek... az alufelnis dolog is megijesztett, nem akarom, hogy azt osszekarcolja. Mondjuk valoszinuleg ahol mar nelkulozhetetlen a holanc, ott autoval nem is indulok neki. Na, a mondottakon elgondolkodok aztan meglassuk mi lesz... vesz esetere lehet, hogy azert veszek 4et, a csomagtartoban elfer. Arban kb mennyi lehet? Ha megvan mondjuk 10 ruppobol a 4 akkor tuti veszek.

Egy jó hólánc párja néhány éve 10-15 között volt.

Én meg véletlen se tennék fel négy kerékre pár kilométerért láncot. :) Valszeg' érdemi forgalom nem lesz (mert mindenki elakadt :D), viszont a -10 fokokban önnönmagad mestermívű szívatása kettő helyett négy kerékre felfeszíteni.

#25233 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:52

Valoszinuleg otthon nyugiban megprobalnam legalabb 2szer felrakni, hogy ne akkor kelljen a felrakassal szopjak amikor mar tenyleg szukseg van.

#25234 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:03

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 11:52

Valoszinuleg otthon nyugiban megprobalnam legalabb 2szer felrakni, hogy ne akkor kelljen a felrakassal szopjak amikor mar tenyleg szukseg van.

Azért mielőtt eszeveszett hólánc felrakás gyakorlásba kezdesz ;), pillants rá azért egy időjárás előrejelzésre is :) Tegnap meg ma van/volt a leghidegebb, holnaptól durván melegszik az idő, vagy 10-15 fokot ugrik az átlaghőmérséklet. Szerdán-csütörtökön nappalra már 8-10 fokot mondanak (nesze neked fehér karácsony), a legalacsonyabb meg 0 - 1 fok lesz. Igaz mára meg holnapra jósolnak még ónosesőt is :fear:

(szerk: persze ettől még jó, ha ott figyel a hólánc a csomagtartóban, de most valszeg nem lesz rá szükséged)

Szerkesztette: zZsOlTi 2009. 12. 21. 12:04 -kor

-ZsOlTi-

#25235 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:12

Boba, ennél jobban már én se tudlak lebeszélni a hóláncról. Ha nem mész ausztriába, szlovákiába, romániába a hegyekbe, akkor teljesen felesleges.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#25236 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:15

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 12:26

Szerintem a hóláncból nem kell Magyarország csúcs minőséget venni, mert kb. 0-50 km között fogsz vele menni egész életében összesen (addigra jön egy új autó, aminek más a kerékmérete, nem megy fel rá). A sok okosságot leírták előttem, csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem is négyet éri meg venni, ha olcsó láncot veszel, akkor nem olyan sok cash és azért a lánccal közlekedést nem sokan gyakorolták már, azt tipikusan éles helyzetben tanulod meg...

Én anno csak két dolog miatt vettem: egy időben még lehetett Ausztriába menni négy évszakos gumi + hólánc kombóval, illetve anyám addig pampogott a fülembe, hogy azt mondtam, veszek... Be van téve a csomagtartóba a pótkerék köré szépen zacsiban, nem zavar, elfér. Ha meg éles helyzet lesz, akkor legalább van. Ja és persze vettem egy párat, aztán következő télen sehol sem találtam a garázsban, ezért vettem  még egy párat. Mikor tettem be a pótkerék köré, akkor vettem észre, hogy ott a másik pár, szóval így lett 4 db!  :omg:  :Đ

#25237 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:21

Estétől délnyugat felől már ónos esőt mond....  :reklamacio:  Nem tudtam mi hiányzik még.... :o

#25238 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:24

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 11:52

Minek ide hólánc? :) Nagyapámnak a Ladában sem volt, csak akkor vettek elő egyet a céges garázsból, ha Ausztria felé mentek a főnökékkel. ;) Itthonra esetleg hegyiembereknek szükséges.

#25239 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:38

Apropó hólánc.Q7-re kell?
Holnap megyek haza. Téligumi van a kocsin.
Quattro, 3.0TDI, S-line, Quattro

#25240 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 18:05

Ki gyártja?

Majd megnézem, üveges mondta, hogy franszoá. Az ABS is beszart 2 nap (500km) havas kocsikázástól. Szerencsére így hamarabb meg lehet vele állni, így nem rohanok szerelőhöz.
Természetesen nem megy a kipörgésgátló se, az már mondjuk rosszabb.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1260
  • 1261
  • 1262
  • 1263
  • 1264
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.