Idézet: Zsömbi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 11:44
A fogyasztás tekintetében én azt mondom, hogy szerintem 10 liter körül fog enni. Nagy hidegben az 1.6 dízel 7-7,5 között fogyasztott városi használat mellett, igaz még bejáratós (volt). Most már 3 ezer km van benne és enyhébb az idő, így városban 6,5-7 körül alakul a fogyasztás, bár sikerült a hétvégén 6,1-et kihoznom belőle. Országúton viszont egész baráti, 5-5,5 liter/100km, autópályán 6-6,5 a fogyasztás.
Viszont a hétvégén történt egy sajnálatos dolog: hátulról "megcsókolták" a Golfot.

Körforgalom előtt megálltam (gyalogos átkelő előtt, mert épp át akart haladni vki + a körforgalomban is voltak), a hülye barom meg elbambulhatott mögöttem és belém jött.

Az esetet nem ismerte el, csak tudnám miért, mikor nem tartott kellő követési távolságot. Bár szerinte én túl gyorsan mentem és beleálltam a fékbe. Így rendőrt hívtunk, vallomásokat felvette, szabálysértési eljárás indult.
Lökhárító kuka, látszólag a mögötte lévő merevítő is sérült picit. Aztán majd a lökhárító levételénél kiderül, hogy lett-e még valami komolyabb baj, de remélem nem.
Kár az új autóért. Azért ahhoz képest hogy dízel autótok van elég sokat kajál. A legutóbbi tankolás átlaga 5,6 liter/100km 1,3-as benzin.

Ennek fele város volt, garázsból indulva 1-2 személlyel, óvatosban.
Az Almera 1,5DCI ilyen körülmények között 4,2-4,5 között evett.