HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1571
  • 1572
  • 1573
  • 1574
  • 1575
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#31441 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 05. 10:41

Na ja, ez így van, nem ez a normális. Ez szerintem azt a szintet mutatja, hogyha ennél is többet eszik, akkor már generál. Nem mintha, az 5 deci még beleférne.
Nekem 13e km-re kellett 10 liter úgy, hogy abból 3,5-et cserekor leengedtem. Ergo kb. fél literes olajfogyival számolhatok. Ha benzinnel járnék, talán kevesebb lenne.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#31442 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 10:42

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 10:25

Szerintem is a 8 szelepes 1.6-ossal jársz legjobban.

Ne foglalkozz az évjárattal, teljesen mindegy, hogy egy autó 8 vagy 10 éves... Ami számít ebben a korban, az a műszaki állapot. Adott keretből a legjobb műszaki állapotú kocsit kell választani, a többi (szín, felszereltség, kuryafasza) másodlagos.

Pontosan. Motor, váltó nem katasztrófa ha vérestorkú, mert ilyesmit relative olcsón lehet venni, és komolyan tudja lefele nyomni az árat. Ha meg full szar, veszel egy külföldről berángatottból egy motort kompletten, és átrakod 1:1ben. Csak eladni ne akard többet, vagy eleve motorkódos törzskönyv, és szevasz. Ami a legjobban számit, az a kaszni. Mert habár az elemek, tökhéjak, küszöbök, kurvaanyja nem drága, de a lakatosmunka és a fényezés igen, sőt. Kurva drága. Egy normális alváz-üregnek 40k csak az anyagára. Ha pudvásodik valahol szemmel láthatóan, akkor máshol ahol nem látod, ugyanez négyzetesen van. Kurvára észnél kell lenni, vinné tipusismerettel rendelkező embert, akinek van szeme az ilyen szarságokra, aláfeküdni, stb, különben irdatlanul be lehet szopni ha relative hosszú távra tervezel. Ha nem, akkor kutyát, menjen amig megy, azt' irány az árok.

A gond az, hogy nem nagyon tudsz már mit venni normális, régebbi, megbizható használtban. Mostanság hogy a suzukipark is túl van a 12-15 átlagévén, és a legtöbbjét ütötték-verték, már azokat se nagyon merem ajánlani, hiába a világ végéieg elmenő, hugyérszarér fenntartható motor, ha a kaszni elrohad körülötted, márpedig, ha barom módra használják, és szinte mindet úgy használták, akkor a küszöbök elfáradnak 10 éves korára rendesen. És ha valaki 400k körül vesz autót, meg átirás, kurvaanyja, nem biztos hogy rögtön egy havari alapú kilós lakatolással akar kezdeni.

#31443 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 10:43

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 11:37

Pedig egy oldalról nem hülyeség: a gyártó ezt fogja mondani, ha tetszik, ha nem.

Én azt gondolom, hogy ha egy autó 10.000 km alatt megeszi max.-tól min.-ig az olajat, az még belefér. Természetesen itt szívó benzinesről beszélek, nem tudom, hogy a többinél mi a "normális"...

Mivel a min. és a max. között általában egy liter sincs, így ha ennél többet eszik, akkor töltögetni kell utána, az már nem jó. Mégane-nal is az volt a bajom, hogy 7500 km után fel kellett tölteni min.-ről max.-ra, már az sem jó.

És azért (tetszik-nem tetszik) ez használat függő is. 170k km-ig millimétert sem mozdult az olajszint. Akkor vettem át én a vasat és 80k km-rel később már ette rendesen... Szóval tőlem ne vegyetek használt autót! ;)

#31444 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 10:49

Olajtól is függ ám, a szám ami rá van irva, az egy dolog, a minősége meg egy másik. Használt kocsinál meg baszott mindegy, ismerősömék nemrég vettek úgy suzukit, igazi vidéki tiptop, kisöregé volt, 90k volt benne, hogy a srác esküdni merne, hogy még nem volt benne olaj cserélve. Csapágyas is volt a motorja mint a picsa. Tetszik, nem tetszik, lehet beléjül lögybölni a fisfos GM olajat is, csak akkor félciklusnál le kell cserélni, meg melegités-hűtés, satöbbi az alap jó olajjal is. Én a Mobil1 5W50et is ledobtam 6k után, 10k lenne a ciklus normálban, a másik meg, hogy az ilyen 15 meg 30k longrunokat meg el kell felejteni. Lehet hogy óssóbb, de nem éri meg hosszútávon.

#31445 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 10:51

Nekem is a mobilból ette az 5 decit. Most castrol van, meglátjuk, az hogy bírja.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#31446 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:28

Idézet: Bujdy - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 10:43

Én azt gondolom, hogy ha egy autó 10.000 km alatt megeszi max.-tól min.-ig az olajat, az még belefér.

Jó, de ez már egyéni álláspont. Nekem sem tetszene, ha két olajcsere között rá kéne tölteni. (Még eddig nem kellett, van 172 a kocsiban, látható fogyás 10W40-ből nem volt, most 5W40-et kapott, eddig ebből sincs.)

De a gyártó ebbe tojik magasról.

#31447 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:34

Idézet: 2-More - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 11:49

Én a Mobil1 5W50et is ledobtam 6k után, 10k lenne a ciklus normálban, a másik meg, hogy az ilyen 15 meg 30k longrunokat meg el kell felejteni. Lehet hogy óssóbb, de nem éri meg hosszútávon.

Nudli vagy, én kb 1800km után cseréltem októberben.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#31448 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:41

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 12:28

Jó, de ez már egyéni álláspont. Nekem sem tetszene, ha két olajcsere között rá kéne tölteni. (Még eddig nem kellett, van 172 a kocsiban, látható fogyás 10W40-ből nem volt, most 5W40-et kapott, eddig ebből sincs.)

De a gyártó ebbe tojik magasról.

Egyrészt igazad van, hogy ez egyéni álláspont, másrészt viszont már eleve kompromisszum...

#31449 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:45

Idézet: Bujdy - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 11:41

...már eleve kompromisszum...

Ezt hogy érted? Mármint az a kompromisszum, hogy a belső égésű motoroknak van olajfogyasztása? Na ja, mennyivel jobb lenne, ha tankolni se kéne... :Đ

#31450 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:47

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 11:45

Ezt hogy érted? Mármint az a kompromisszum, hogy a belső égésű motoroknak van olajfogyasztása? Na ja, mennyivel jobb lenne, ha tankolni se kéne... :Đ

Vennetek hondat es meg le is lehetne csapolni a benyat. :p
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#31451 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:49

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 12:34

Nudli vagy, én kb 1800km után cseréltem októberben.  :Đ

Mondjuk olyan kemény igénybevétel mellett... ;)  :Đ

#31452 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:53

Idézet: Bujdy - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 12:49

Mondjuk olyan kemény igénybevétel mellett... ;)  :Đ

Lejárt róla az 1 év. Igazából meg is toldottam önhatalmúlag 3 hónappal, remélem nem lett baja.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#31453 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:59

Szeretsz veszelyesen elni! :nevet2:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#31454 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 12:03

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 11:53

Lejárt róla az 1 év. Igazából meg is toldottam önhatalmúlag 3 hónappal, remélem nem lett baja.  :Đ

Garit buktad, azt sejted  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31455 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 12:34

E85 témában aki jártas tud esetleg valamit mondani arról, hogy mennyire fontos a benyaszűrőcserebere? Esetleg valakinek volt gondja abból, hogy nem cserélte ki és eldugult?
Azért kérdezem, mert a Pandában egyáltalán nincs benzinszűrő, így kicserélni sem tudom.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#31456 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 12:35

Idézet: Syner - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 12:34

E85 témában aki jártas tud esetleg valamit mondani arról, hogy mennyire fontos a benyaszűrőcserebere? Esetleg valakinek volt gondja abból, hogy nem cserélte ki és eldugult?
Azért kérdezem, mert a Pandában egyáltalán nincs benzinszűrő, így kicserélni sem tudom.

Viszont akkor eldugulni se fog. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31457 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 12:38

Idézet: Syner - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 13:34

Biztos nincs? A tartályban sincs?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#31458 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 12:53

Idézet: potyo - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 12:38

Ott lehet. AC-vel egybeépítve, 60k.  :Đ
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#31459 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 12:59

Idézet: Syner - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 12:34

én felesbe használok astrámba ethanolt, nekem sincs külön cserélhető benyaszűrő.
nem lett semmi baja. (eddig)

mondták páran hogy motor előtt vágjam félbe benyacsövet, és nyomjak bele szűrőt, nem volt kedvem gányolni, úgyhogy nem tettem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#31460 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 13:00

Idézet: potyo - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 12:38

nincs, se manualban, se tervszerű karbantártási leírásban nem találtam róla semmit, sőt kapni se lehet sehol
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1571
  • 1572
  • 1573
  • 1574
  • 1575
  • Utolsó »