HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3071
  • 3072
  • 3073
  • 3074
  • 3075
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#61441 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 15. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 15. 22:27

Én mindenhol azt láttam, hogy tilos leengedni a nyomást azzal az indokkal, hogy úgyis melegszik a gumi és nő benne a nyomás. Meg mondjuk nemtudom, pályán melegszik jobban a gumi, vagy városi forgalomban? Azért a gyorsítás-fékezés-kanyarodás is melegíti szerintem.

Pályán sokkal jobban melegszik, legalábbis a hajtott.

#61442 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 05. 15. 22:19

Mennyire volt bonyolult berakni? Kábelezést mennyire gázos megoldani egy olyan kocsinál, ami tekerős volt előtte?

Elsőre csináltam, se leírás se semmi alapján, csak nekiestem és így megvolt kb 3 óra alatt. A kapcsolókat úgy csináltam hogy egy hozzájuk való csatiba mennek bele, ezt már korábban előkészítettem, de kábelt behúzni most kellett. A bimmer elég jól szerelhető, volt kis agyalás az ablakkal meg a szerkezettel, hogy hogy álljon össze,de a második ablak már kb 15-20p alatt a helyén volt. Azért az is segített, hogy az ajtókárpitot is csukott szemmel leveszem már, meg az egyik kp-záron is állítani kellett, ez is elvett 20percet. PLáne, hogy miután bekerült az ablak akkor jöttem rá, hogy máshogy áll a motoros szerkezet és nem fér be a kezem sehogy se, úgyhogy vehettem ki :omg:

Ja és nekem az a szerencsém, hogy gyárilag a középkonzolon van az összes(2 vagy 4) kapcsoló, igy nem kell pl a vezető oldali karfáig húzni még másik 1-3 ablaknak való tyúkbelet. Bejön a power középre, onnan ki az ajtókba két-két vezeték és ennyi.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#61443 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 05. 15. 22:37

Elsőre csináltam, se leírás se semmi alapján, csak nekiestem és így megvolt kb 3 óra alatt. A kapcsolókat úgy csináltam hogy egy hozzájuk való csatiba mennek bele, ezt már korábban előkészítettem, de kábelt behúzni most kellett. A bimmer elég jól szerelhető, volt kis agyalás az ablakkal meg a szerkezettel, hogy hogy álljon össze,de a második ablak már kb 15-20p alatt a helyén volt. Azért az is segített, hogy az ajtókárpitot is csukott szemmel leveszem már, meg az egyik kp-záron is állítani kellett, ez is elvett 20percet. PLáne, hogy miután bekerült az ablak akkor jöttem rá, hogy máshogy áll a motoros szerkezet és nem fér be a kezem sehogy se, úgyhogy vehettem ki :omg:

Ja és nekem az a szerencsém, hogy gyárilag a középkonzolon van az összes(2 vagy 4) kapcsoló, igy nem kell pl a vezető oldali karfáig húzni még másik 1-3 ablaknak való tyúkbelet. Bejön a power középre, onnan ki az ajtókba két-két vezeték és ennyi.

Lámpád van-e már? :-)

#61444 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 05. 15. 22:23

Az nem sok. De miért van így, mi a magyarázata?

Mert nagyobb erő hat rá a légellenállás és a súrlódás miatt.
Mint ahogy egy kerékpárt is nehezebb hajtanod amikor gyorsabban haladsz (nagyobb erővel kell nyomnod a pedált, ezzel a kerék és az úttest nagyobb erőt fejt ki egymásra), ugyanúgy a kocsi kerekére is nagyobb erő hat, amikor gyorsabban haladsz vele.

#61445 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 05. 15. 22:35

Pályán sokkal jobban melegszik, legalábbis a hajtott.

Igen ezt aláírom. Pályázás után érezhetően melegebb a gumim, mint városi poroszkáláskor. Kivéve ha útbesik 1-2 körforgalom :Đ
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#61446 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 05. 15. 22:38

Lámpád van-e már? :-)

Távolsági még mindig nincs :)
BMWパワー
Kép

#61447 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 05. 15. 22:41

Mert nagyobb erő hat rá a légellenállás és a súrlódás miatt.
Mint ahogy egy kerékpárt is nehezebb hajtanod amikor gyorsabban haladsz (nagyobb erővel kell nyomnod a pedált, ezzel a kerék és az úttest nagyobb erőt fejt ki egymásra), ugyanúgy a kocsi kerekére is nagyobb erő hat, amikor gyorsabban haladsz vele.

Jaja, pályás haladáshoz kell kb. konstans 50LE, városhoz meg nagyjából 10. Folyamatos pályás haladáshoz annyi kraft kell, mintha egy 115 lovas motort 2700-3000 (ott tudhat 50-60 lovat) körül padlóznál --> a gumikopás is annyi lesz a hajtott keréken. Ez a 2700 körüli padlózás meg elég ritka városban.

#61448 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 05. 15. 22:42

Igen ezt aláírom. Pályázás után érezhetően melegebb a gumim, mint városi poroszkáláskor. Kivéve ha útbesik 1-2 körforgalom :Đ

Naja, de akkor miért nem pumpálod fel rendesen? :-)

#61449 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 05. 15. 22:17

http://zsu.hu
De rendeld meg előre (emailben kérj ajánlatot), akkor kerül annyiba.

:up:

#61450 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 23:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 05. 15. 21:31

Régi Swiftnek 10, aztán kb. '98 tájékán felemelték 15-re.

ejejj, 15ezerrel számoltam eddig. a júzergájd pdf-em 15k-t ír, de most így megnézve valóban újabb verzióhoz van, enyim viszont 93as. de a motor meg nem változott azóta :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#61451 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 05:47

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 15. 22:23

Kábelezés csak akarat kérdése. Én jobban tartanék a kezelőszervek esztétikus elhelyezésétől.

belső kárpitokat is kell cserélni, oszt jólesz
92-esben meg nagyeséllyel kábel is van, csak az újabbakban nincs (pl az enyémben nem volt)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#61452 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 07:23

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 05. 13. 10:09

Csak bizonyos rpm felett nem fogyaszt ekkor benzint, altalaban ~1500rpm korul mar visszaadja a motornak az ECU.

:-s

Hát ez nekem sajna kínai...
~1500-as fordulatszám felett?!
Nálam akkor nem is nagyon játszik a dolog, mert ritkán járok felette :)
Tehát akkor nálam semmi értelme úgy lelassítani, mert semmit sem spórolok vele, de legalább a sebváltó kopik?

#61453 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 07:40

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 05. 16. 08:23

Tehát akkor nálam semmi értelme úgy lelassítani, mert semmit sem spórolok vele, de legalább a sebváltó kopik?

Igen, ha gázpedált nem nyomod és a motor 1500 felett van, akkor nem kap benzint. Amint 1500 alá csökken a fordulat, ismét kap.

Kopik. De hogy nem ez határozza meg a váltó élettartamát, az biztos...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#61454 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 07:57

Ha lenne pillanatnyi fogyasztásmérőd, akkor láthatnád, nekem azért 1000-1200-nál is nullán fekszik néha.

De azért jellemzően az ember nem ilyen fordulatszámon motorfékez. Ha lassítani kell, egyet vissza, pici fék, ha meg ilyen 80-ról kell hosszan begurulni piroshoz, akkor berakod vissza 4esbe fék nélkül, majd harmadikba, esetleg másodikba... igy tuti nullán fog állni. Az, hogy ilyen 1000-1200 körül semmi értelme, mert motorfék is alig van.
BMWパワー
Kép

#61455 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 07:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 05. 16. 06:47

92-esben meg nagyeséllyel kábel is van, csak az újabbakban nincs (pl az enyémben nem volt)

Hmm... Elgondolkoztató így már a dolog. Igazából a kábelezés tart vissza (meg egy kis időhiány :)), mert nem tudom hogyan, merre lehetne elvezetni a kábelt, meg hogyan fűzöm át az átvezető csövön.

#61456 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 07:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 05. 16. 06:47

Sztem én nem cserélek emiatt kárpitot, szokott lenni fekte kupakféleség amivel a likat el lehet takarni, olyat rakok rá oszt gyóccer. Úgyis fekete bőr, azon nem olyan feltűnő mint egy világos plüssön.
BMWパワー
Kép

#61457 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 05. 16. 08:59

Hmm... Elgondolkoztató így már a dolog. Igazából a kábelezés tart vissza (meg egy kis időhiány :)), mert nem tudom hogyan, merre lehetne elvezetni a kábelt, meg hogyan fűzöm át az átvezető csövön.

Igen, egy napot rá kell szánni az biztos. Én is kicsit paráztam, de a jobb oldalival kezdtem, ha kifutok az időből, mégse a vezetőoldalit ne tudjam használni. (szerk: kb 2kor álltam neki)
Kébeleket a gumicsövön át lehet fűzni könnyen, inkább a csatlakozónál lehet para. Mert az a cső az egyben csatlakozó is elöl, hogy ha le kell venni az ajtót, akkor ne kelljen kábeleket gyalulni. Nekem a csatlakozón volt egy kb fél centis lyuk, azon mennek át a kpzár és mostmár az ablak kábelei is, de sokkal több már nem fér oda. Viszont én megkaptam a gyári kábeleket is, csatlakozóval mindenestül, csak az a baj, hogy a csati ellendarabja nincs meg és elég elbaszott hosszútüskés rendszer, franc fog ezzel szopni. Áthúztam a kébült direktbe, azt csá... Inkább az ajtóig való eljutás az érdekesebb illetve át a másik ajtóig. De egyébként ezt meg lehet csinálni előre is, aztán köv körben magát a mechanikát.

Szerkesztette: blueboi69 2011. 05. 16. 08:11 -kor

BMWパワー
Kép

#61458 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 05. 15. 22:44

Jaja, pályás haladáshoz kell kb. konstans 50LE, városhoz meg nagyjából 10. Folyamatos pályás haladáshoz annyi kraft kell, mintha egy 115 lovas motort 2700-3000 (ott tudhat 50-60 lovat) körül padlóznál --> a gumikopás is annyi lesz a hajtott keréken. Ez a 2700 körüli padlózás meg elég ritka városban.

Hát én nem tudom, én pályán nem padlózom még az Astrám sem, pedig abban csak 60 paci van. Szerintem a legális sebességhatárokat betartva kellhet 30-40 paci maximum (haladáshoz).
Az nevet utoljára, aki először üt.

#61459 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 08:43

Asszony is izélt, h nem motorfékezik, mert drága a kuplung, meg ilyenek. 135e után széthullott a szerkezetben valami, amitől kompletten lett cserélve. A tárcsa bírt volna még1x annyit a szerelő span szerint.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#61460 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 05. 16. 09:43

Asszony is izélt, h nem motorfékezik, mert drága a kuplung, meg ilyenek. 135e után széthullott a szerkezetben valami, amitől kompletten lett cserélve. A tárcsa bírt volna még1x annyit a szerelő span szerint.

Azért én visszakapcsolgatni nem szoktam. Amelyik fokozatban volt, azzal lassulás kicsivel alapjárat feletti fordulatig, onnan meg vagy fék, ha kell, vagy üresbe rakom.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3071
  • 3072
  • 3073
  • 3074
  • 3075
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.