Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 17. 10:31
Lehet, hogy kinyitottam volna a száját és beleürítem a hamutartót, ha ilyet csinál!
Amúgy eléggé kevés a jó szaki mostanában... Mikor a gátló+rugó csere volt, akkor is mondta a muki, hogy 40k a munkadíj. Viszont kiderült, hogy a hátsó gátlón rossz a gumi, kellene új, de neki nincsen. Vegyek Bárdiban és akkor 4k-ért beteszi. Vettem Bárdiban és betette 6k-ért. Közben mondta, hogy a szervó már eléggé zörög, ha teljesen ki van tekerve a kormány. Meg lassan szervo olajat is lehetne cserélni, plusz van egy szervó csövem, ami "izzad" (folyamatosan olajos a cső, de a szervo szint kb. semmit nem csökkent). Mondom, kössük össze a dolgokat, mennyi? Aszongya: felhív a kalkulációval. Nem hívott, én sem. Ha nem kell neki a meló, ami meg beesik, azon cigánykodik, akkor megyek máshova...
(télleg, most a Kerepesi-Keresztúri sarok környékén melózok, tudtok a környéken szakit? Sajnos 7:30-17:00 között bent vagyok, szóval az ilyen "hozd el 9-re és 4-kor vidd el" szakik nem játszanak, max. a környéken...
Tényleg, az mikor ment ki a divatból, hogy a szerelő 7kor, max. 8kor nyit? A legtöbb 9 előtt nem akar fogadni, de 4kor bezárnak... Szombaton persze nem dolgozik egyik sem...
Rengeteg a kókány szaki... Mikor levették a generátorom felújítás végett egyrészt átbaxtak árügyileg, azt mondták lebontották az egész elejét, hogy hozzáférjenek, így 15k volt a munkadíj. Otthon nézem az első lökös felső élét, ahol fényszóróval, géptetővel találkozik, kicsit eláll. Mondom mi a fax. Nyomkodom, rugózik, meg a fényszóró is. Felnyitom, nézegetem, mondom hátha nem húztak meg valamit, vagy egy patentot nem tettek vissza. De minden a helyén. Levettem a takaróműanyagokat, akko látom, hogy ezek a faxok letörték a bal fényszóró felső rögzítőfülét, és ehhez rögzül ügye a lökös felső része is, ezért mozgott a lámpa is meg a lökös felső része is.
Ez már gyanús volt. Ahhoz, hogy a lököst levegyék nem kell a fényszóróval mojolni semmit sem. Akkor meg hogy törték le a fülét? Viszem vissza az autót, hogy ez így mégis hogy történt. Ööö hát ők nem voltak, de műanyagossal megcsináltatják. És közben elszólták magukat, hogy a lököst, homolokfalat le sem vették, hanem felülről oldották meg a generátorkérdést és eközben törhették le a fület. Szóval átbaxtak a munkával, plusz kárt csináltak. Most viszem majd vissza az autót (mert eddig kellett a gép), főnökkel kicsit elbeszélgetek majd (mikor visszavittem csak szerelők voltak ott)... Kiváncsi leszek, mikor kiszedik a fényszórót (ehhez 100%, hogy le kell venniük a lököst most már), hogy mit törnek megint le, hány patentot nulláznak le és úgy rakják-e össze az elejét, ahogy kell.
Szabályosan félek, ha ismeretlen szerelőkhöz kell vinnem a gépet, tuti valami gixer lesz. Vagy odaállok melléjük mikor csinálják... Csak az meg sok idő.