HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4350
  • 4351
  • 4352
  • 4353
  • 4354
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87021 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 27. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 27. 09:35

Saját cégként megértem,de nem sajátként, kevésbé. Tegyük fel nincs más autó a családban, ha gázzal jár akkor a cégnek spórol, abból ő nem fog pénzt látni, csak esetleg kivételesen jó esetekben.

Írtam már: dízelnél max 1 litert tudtunk spórolni az újabb normák alapján, a benzines totoja pedig 8,6 helyett 6,8-ból is kijött messze nem ideális körülmények között. Jobb esetben megvolt a 3 liter spórolás+ üzemanyag térítés. Most hogy javítják az über allest kb. 300-zal kevesebb a fizu, és 100-zal kevesebbet tankolunk, tehát kis matekkal 200 bukta amit a kersekedőnek ki kellene még fizetni a 100-as javítás mellett.
Gázzal nem lehet csalni, mert kirúgnak. A gázt is bőven kifizetnék, de a benzin a legjobb, főleg amíg volt olcsó e85. Lenne ezen felül még kopás pénz is. Saját autó volt egyébként, csak sok lett utána az adó, ezért lesznek céges ótók.

#87022 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 27. 09:57

De az autó az a cégé, a cég meg csak tudja, hogy gázzal jár. Ő tankol, viszi a számlát, vagy céges kártyáról tankol és kész. Ő nem tud vinni benzinről számlát ha gázt tankol bele. Az,hogy a cég az apeh felé nyer, az egy dolog, de azt nem tudom, hogy ő mint alkalmazott ezen jól jár-e. Érted mit nem értek? :)

Nem kell számla, maszek ótó. Más a rendszer. A kulcsos autók persze gold kártyával járnak, most is van néhány, azzal nem lehet ügyeskedni. Ráadásul terepjáró, 4x4 nem spórol.

#87023 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 27. 12:02

Pont azt néztem vmelyik nap, hogy ami kb 10éve bejött divatba kályhaezüst szín, az mostanra már felhigult és egyre több szinesebb autó van.

Pedig mennyivel jobban tud elbújni ellenfényben, kezdődő szürkületben, párás/esős időben egy ezüst kivilágítatlan autó, mint bármi más. Tökéletes diszkréció, és ezt tudják és alkalmazzák is a tulajdonosok nagyon nagy arányban! :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#87024 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 27. 11:27

Pedig mennyivel jobban tud elbújni ellenfényben, kezdődő szürkületben, párás/esős időben egy ezüst kivilágítatlan autó, mint bármi más. Tökéletes diszkréció, és ezt tudják és alkalmazzák is a tulajdonosok nagyon nagy arányban! :)

1,5 hete a Mátrában a 40 centi hóban, full havas úton egy hófehér Peugeot 307 jött szembe egy kanyarban (még a sofőrön is fehér sapka-kabát volt), kb. 10 méterre tőlem vettem észre... mondjuk a Focus A oszlopai marha vastagok.

#87025 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 27. 11:20

Írtam már: dízelnél max 1 litert tudtunk spórolni az újabb normák alapján, a benzines totoja pedig 8,6 helyett 6,8-ból is kijött messze nem ideális körülmények között. Jobb esetben megvolt a 3 liter spórolás+ üzemanyag térítés. Most hogy javítják az über allest kb. 300-zal kevesebb a fizu, és 100-zal kevesebbet tankolunk, tehát kis matekkal 200 bukta amit a kersekedőnek ki kellene még fizetni a 100-as javítás mellett.
Gázzal nem lehet csalni, mert kirúgnak. A gázt is bőven kifizetnék, de a benzin a legjobb, főleg amíg volt olcsó e85. Lenne ezen felül még kopás pénz is. Saját autó volt egyébként, csak sok lett utána az adó, ezért lesznek céges ótók.

Mitol lett 3 kiloval kevesebb a fizu? Azert mert nem mesz vele?
Ilyen esetben siman lehet egy berelttel is jarni - azzal is jobban jossz ki.

Szerkesztette: FőDudu 2012. 02. 27. 11:38 -kor

#87026 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 11:39

Nem megy valaki március első két napján Budapestről Debrecenbe? Utiköltségbe beszálnék. Még nincs kész az autó, a motoromat hoznám el. :excl:

#87027 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 27. 11:38

Okoska megveszem azt a bérletet ami levisz a fúrotoronyba, vagy a tárgyalásra az ország végébe percre pontosan!!! Taxival kicsit sokba lenne.

#87028 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 27. 11:40

Okoska megveszem azt a bérletet ami levisz a fúrotoronyba, vagy a tárgyalásra az ország végébe percre pontosan!!! Taxival kicsit sokba lenne.

nem berlet, berelt auto :)

#87029 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 27. 11:38

Nem jön ki jobban, mert ha havi 300-at kapott üzemanyag térítésre, akkor baromi sokat megy. Az pedig bérelttel nem buli.
Akár még azzal is jobban jár - ha több hónapra dőlt ki az igásló - ha vesz egy jobb állapotú 2-300 ezer körüli autót és mikor az igásló készen van, akkor az olcsót betolja az árokba...

#87030 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 27. 11:59

Nem jön ki jobban, mert ha havi 300-at kapott üzemanyag térítésre, akkor baromi sokat megy. Az pedig bérelttel nem buli.
Akár még azzal is jobban jár - ha több hónapra dőlt ki az igásló - ha vesz egy jobb állapotú 2-300 ezer körüli autót és mikor az igásló készen van, akkor az olcsót betolja az árokba...

A mai vilagban kar azt feltetelezni, hogy egy autot hetekig (neadj isten honapokig javitanak).
Max 1 het - es kb mindenhez lehet alkatreszt kapni (penz kerdes).

Ezert mondtam, hogy ha ennyire nagy kieses ha nem dolgozik, akkor jarjon berelttel. Fentebb irta, hogy kb 100k a benzin - meg amugy is 5-6000 Km-t mentek. Ha 100k a benzin es meg 200k a kieses, akkor a 200k-bol egy idore lehet autot berelni. Persze ezt neki kell kikalkulalnia - en kb rogton vennek egy jo allapotu swiftet es mehet a buli. Alkatresz szarehugye, minden sarki szerelo ismeri.

#87031 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 12:46

A "veszek 2-300ért valamit" dologgal csak egy a probléma: én nem mernék elindulni vele az ország másik végébe, főleg úgy, hogy időpontra oda is kell érni.

#87032 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 02. 27. 12:46

A "veszek 2-300ért valamit" dologgal csak egy a probléma: én nem mernék elindulni vele az ország másik végébe, főleg úgy, hogy időpontra oda is kell érni.

Meg amikor valakit vinni kell, akkor lehet, hogy a cégnek vannak követelményei arra vonatkozóan, hogy milyen autó legyen. Hallottam én már itt a környéken olyat, hogy a cég kikötötte, hogy akkor köt szerződést rendszeres fuvarozásra a taxis céggel, ha 10 évnél fiatalabb autót használnak, meg képes legyen folyamatosan tartani a sebességhatárt az autópályán (mondjuk erre kb. minden autó alkalmas az elmúlt 20 évből) és hasonlók.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#87033 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 12:53

nem tudom volt-e már itt, és ismeritek-e, de ha itt http://www.forensis.hu/regisztracio regisztráltok akkor a kapott kártyával agip kútnál -10ft/liter az üzemanyagból...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#87034 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 02. 27. 12:53

nem tudom volt-e már itt, és ismeritek-e, de ha itt http://www.forensis.hu/regisztracio regisztráltok akkor a kapott kártyával agip kútnál -10ft/liter az üzemanyagból...

tuti az a -10 ? mert nekem van agip kártyám, és szerintem -7, bár még sosem használtam :) egyszer kipróbálom már , csak sosem jön szembe ilyen kút
ellenben mol kártyám még mindig nem jött meg, nem csalódtam a cégben :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87035 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 02. 27. 12:46

Ha valahova idore kell menni, akkor vagy adjon kocsit a munkaltato (ha jol remlik mar emlitette hogy lesz iden ceges auto), vagy fizessen annyit, hogy normalis autot lehessen fenntartani. A fentiekbol nekem az jon le, hogy kifizettek a benzint (norma alapjan), esetleg meg neha egy kis kompenzacio az amortizaciora. A fizetes meg ugye sosem eleg, ezert tunt nekem ugy, hogy a forumtears az uzemanyagon sporolva egesziti ki a fizeteset.

Mindannyian tudjuk, hogy a benzinpenz es a tenylegesen fizetendo kilometerdij (amiben mar az amortizaciora is van eleg szep osszeg) az mar kb 3 eve mikor eljottem is volt kb 100Ft/km ha emlekezetem nem csal (ezt majd a konyvelesben jartas forumtarsak pontositjak). Nos melyik ceg fizet 10000Ft/100Km-t? Ugy tunik ott is belattak, hogy a ceges auto az jobban kontrolalhato es ha jol tudom meg a lizing is valahogy elkoltsegelheto...

Nagyobb ceg elobb-utobb a sajat/lizingelt megoldasok fele kacsingat.

#87036 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 27. 12:58

tuti az a -10 ? mert nekem van agip kártyám, és szerintem -7, bár még sosem használtam :) egyszer kipróbálom már , csak sosem jön szembe ilyen kút
ellenben mol kártyám még mindig nem jött meg, nem csalódtam a cégben :D

tuti :)
http://www.forensis....oltoallomasokon

Szerkesztette: WiZARD 2012. 02. 27. 13:03 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#87037 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 02. 27. 13:03

bocsi, félrenéztem, nekem másfajta agip kártyám van :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87038 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2012. 02. 27. 11:05

Valami hasonlóval szerintem jobban járnál:

dension

Meg veszel használtan valami fosch ipod-ot hozzá, aztán hello.
Én is egy hasonlót tipust használok, sokkla jobb minőségű, mint az fm transmitteres cuccok.
Ja és nem kell többet cd-vel szórakoznod az autóban...

Üdv,
J

Tudnál abban segíteni, hogy mi ez pontosan? Emellett maradna a gyári is? Nekem olyan megoldás kéne, hogy megmaradjon a gyári cucc és mellé bedobni valamit.. A gyári helyére, hogy méretben passzoljon is vajmi kevés esélyem van, ráadásul nem szeretnék kókányolni. Vettem egy transzmittert vagy mi a szart, de akkora kula...
Ebben a témában nagyon nulla vagyok.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#87039 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 27. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2012. 02. 27. 09:53

Versoban elromlott a gyári(nem Toyota hanem Panasonic, de ezzel adták át újonnan :Đ) cd lejátszó, ez szerencsétlenségemre egybe van építve a kijelzővel. Na ma megkérdeztem mennyi az új....

130ezer?
Make love not Wor.

#87040 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 27. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 27. 13:02

Mindannyian tudjuk, hogy a benzinpenz es a tenylegesen fizetendo kilometerdij (amiben mar az amortizaciora is van eleg szep osszeg) az mar kb 3 eve mikor eljottem is volt kb 100Ft/km

Dehogy. Norma volt +9 forint/kilométer amortizáció. Aztán vitatkoztunk, hogy van-e még, vagy nincs. Ráadásul úgy változik a benya ára, meg kocsi is néha fogyaszt, hogy van amikor a normából nem jön ki az ember.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4350
  • 4351
  • 4352
  • 4353
  • 4354
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.