HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4359
  • 4360
  • 4361
  • 4362
  • 4363
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87201 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 29. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 29. 07:52

Na, megint felhozom kicsit a téli-nyári vs. 4 évszakos témát. Másik aspektus.
Citrom, 185/65R15, nem csúcs, de tűrhető gumik
Nyári: Kumho 15.700
Téli: Hankook 16.800
4 évszakos: Vredestein 22.700

Az az a két szett gumi 40 ezerrel drágább, mint egy szett négy évszakos. Igaz, akkor kell még venni hozzá felni szettet is...
Vagy veszek egy ilyet és akkor már a felni is megvan...

Csak ha el akarom adni a kocsit 2-3 éven belül, akkor minek költsek most 140 ezret kerékre, mikor 100-ból is megvan (4 évszakos)... :think:
A maradék 40 rugóból meg vehetek egy tálca olajat bele, úgyis kell! :omg: :D

Szerk.: linkhiba

Ilyen éves futás mellett, mint amit Ti mentek a Citrommal én biztosabb lennék külön téli-nyári gumikkal. Főleg mivel a gyerekeket is azzal viszitek mindig.
Nekem az Almeránhoz is volt téli-nyári gumim, a Citromhoz (nyári az gyári Michelin, a téli az árba belealkudott Michelin Alpin) is van. Az Astrán meg azt sem tudom milyen gumik vannak :D Az Astrát viszont csak én használom, csak városban. Ha lekopna a mostani gumi és még nálam lesz, akkor majd kap valami 4évszakosat.

#87202 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 02. 28. 15:31

Koppintott bmw ala kia...
Vicces... a segge meg jobban is nez ki mint a bomos amirol koppintottak. Az elejevel vannak bajaim, de az uj bombik se tetszenek... ez maskepp ronda.

Nézd meg az új E-type-ot és te is szerelmes leszel. Az ára fél milla, persze euróban.
http://www.autonavig...utosvilag_hirei

#87203 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 28. 20:10

Na epp ezert nem szabad ilyesmit beobni a koztudatba...
Mert sokaknak a vereben van a geciseg...

Garancia? Lofaszt! Elviszed ahova akarod megnezetni a vasarlas elott, de penztartol tavozas utan coki...
A fuggetlen harmadik feltol szarmazo allapot felmero lap vedi az eladot es a vevot is.
En biztosan nem vallalnek felelosseget a masik balfaszsagaert.
At nem verem, elmondom mi a helyzet de el is viheti atnezetni.

Kivancsi vagyok a nagyarcu DAS mit tud kezdeni ilyen ugyekben.
Kb lehetetlen bizonyitani, hogy nem a vevo tette tonkre - max olyasmit lehet, hogy oreg volt a vezermuszij vagy regi az olaj.
De en peldaul kapasbol rakerdeznek, hogy ezeket a dolgokat miert nem csereltette azonnal a vasarlas utan? Jah hogy szarragoskodott? Beszopta.

Olvass vissza! Azonnal szóltam, még vásárlás előtt, hogy miért önt bele vizet? Tagadták hogy szar. Azonnal vissza lett vive.

#87204 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 09:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 29. 07:52

Na, megint felhozom kicsit a téli-nyári vs. 4 évszakos témát. Másik aspektus.
Citrom, 185/65R15, nem csúcs, de tűrhető gumik
Nyári: Kumho 15.700
Téli: Hankook 16.800
4 évszakos: Vredestein 22.700

Az az a két szett gumi 40 ezerrel drágább, mint egy szett négy évszakos. Igaz, akkor kell még venni hozzá felni szettet is...
Vagy veszek egy ilyet és akkor már a felni is megvan...

Csak ha el akarom adni a kocsit 2-3 éven belül, akkor minek költsek most 140 ezret kerékre, mikor 100-ból is megvan (4 évszakos)... :think:
A maradék 40 rugóból meg vehetek egy tálca olajat bele, úgyis kell! :omg: :D

Szerk.: linkhiba

4 évszakos Kumho 17990.- -ért?

Te már úgyis tudod, mennyire használható a 4 évszakos, én biztos nem vennék külön szetteket.

potyo
Ha nem vettél még injektort a törött helyett: nyugodtan vehetsz bontóban, ezek az alacsony nyomású benzines injektorok kb. örök élet +1 nap, amikor ultrahangozás közben leejtettem és eltörtem az egyiket én is onnan vettem 2000 Ft-ért, azóta is azzal megy, semmi baja.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#87205 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 02. 29. 09:51

Ha nem vettél még injektort a törött helyett: nyugodtan vehetsz bontóban, ezek az alacsony nyomású benzines injektorok kb. örök élet +1 nap, amikor ultrahangozás közben leejtettem és eltörtem az egyiket én is onnan vettem 2000 Ft-ért, azóta is azzal megy, semmi baja.

Kösz a választ. Ez ki lett próbálva, működik, úgyhogy egyelőre vissza lesz (lett) rakva. Majd ha teljesen megdöglik, akkor lesz cserélve, úgyis gázzal használom az autót.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#87206 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 29. 09:21

Olvass vissza! Azonnal szóltam, még vásárlás előtt, hogy miért önt bele vizet? Tagadták hogy szar. Azonnal vissza lett vive.

Ezt szerintem itt nem írtad meg, én nem emlékszek rá legalábbis.

#87207 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 02. 29. 10:34

Ezt szerintem itt nem írtad meg, én nem emlékszek rá legalábbis.

Akkor mar ketten vagyunk.

#87208 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 02. 29. 09:51

4 évszakos Kumho 17990.- -ért?

Te már úgyis tudod, mennyire használható a 4 évszakos, én biztos nem vennék külön szetteket.

potyo

Köszi, asszem ez lesz a nyerő...

#87209 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 13:58

Lattam egy tok jo jatszos autot (weben).
Audi A8 2.8 V6 quattro. 194 paci, kezi valto. Aluminium kasztni. (1997-es).
Az elado szerint nincs hibaja (haha).

Megnezem - aztan ha tenyleg jo akkor annit meger. Van rajta egy ev muszaki, a kezi valtos eleg megbizhato (legalabb nem tiptronic), az alu kasztni nem fog rohadni, a 2.8 V6 ugyanaz a motor mint a nagy A6-ban. Hatha megtetszik.

Ugyis szabin vagyok, belefer a megnezes. A terv ugyis az, hogy venni egy nagyobb autot, rakolteni megegyszer az arat es total rendbe rakni.
Ezeknek kb az aluminium lengokar a betegseguk, de van egy ficko aki a lengokart atalakitja es igy csak a gombfej cseres - kb 1000Ft egy szett.
(ezt a neten olvastam, nem tudom mennyire igaz) (lehet, hogy elotte azert utana olvasok a motornak - erdekel, hogy szijas/lancos-e, tipikus hibak, stb)(talan erdemes elotte Bardinal vagy mashol utana nezni az alkatreszek arainak). Velemenyem szerint eleg kellemes utazo autot lehetne belole csinalni....

Velemeny? Ellenvelemeny?

#87210 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 13:58

Megnezem - aztan ha tenyleg jo akkor annit meger. Van rajta egy ev muszaki, a kezi valtos eleg megbizhato (legalabb nem tiptronic), az alu kasztni nem fog rohadni, a 2.8 V6 ugyanaz a motor mint a nagy A6-ban. Hatha megtetszik.

Ugyis szabin vagyok, belefer a megnezes. A terv ugyis az, hogy venni egy nagyobb autot, rakolteni megegyszer az arat es total rendbe rakni.
Ezeknek kb az aluminium lengokar a betegseguk, de van egy ficko aki a lengokart atalakitja es igy csak a gombfej cseres - kb 1000Ft egy szett.
(ezt a neten olvastam, nem tudom mennyire igaz) (lehet, hogy elotte azert utana olvasok a motornak - erdekel, hogy szijas/lancos-e, tipikus hibak, stb)(talan erdemes elotte Bardinal vagy mashol utana nezni az alkatreszek arainak). Velemenyem szerint eleg kellemes utazo autot lehetne belole csinalni....

Velemeny? Ellenvelemeny?

Mennyi az annyi?

Mitől játszós autó ez? 1900kg, 190LE, kb. mint egy Focus I 1,6, úgy fog menni.

Szerkesztette: Carmaged 2012. 02. 29. 14:02 -kor

#87211 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 13:58

Velemeny? Ellenvelemeny?

Csak egy kérdés: minek? Ekkora kasztni és ekkora motor is totál felesleges.

#87212 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 13:58

Velemeny? Ellenvelemeny?

97-es
az összes elektronika szarakodni fog, vagyon lesz a javítása :D
2.8 v6, téged ismerve felesleges, nem vagy te blueboj :D
ennyi
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87213 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 29. 14:02

Nekem is ez jutott eszembe: minek? Asszony nem fogja szeretni (túl nagy, túl erős, túl régi, nem barátságos), neked napi 10-20km-re jó a swift (ha nem lenne esetleg céges), családi kocsi kellene inkább. Szerintem.
Ettől függetlenül tudom milyen az, amikor egy férfiember "beindul" egy kocsira és mindenféle jobb és rosszabb érveket kitalál, hogy neki miért is kell pont egy olyan autó.

#87214 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 29. 14:00

Mennyi az annyi?

Mitől játszós autó ez? 1900kg, 190LE, kb. mint egy Focus I 1,6, úgy fog menni.

Az ara kb nevetseges, kevesebb mint 2e Euro. Ez meg nem az agyon elektronikazott szeria, ez az elso A8 szeria.
A fotokon jol nez ki, az elado szerint raadasul hibatlan. Ez mondjuk kevesse hiheto - de ha laban hazajon az mar eleg.

A ceges auto meg nem biztos hogy marad, igy nekem maradna a Suzuki. Ha netan tavolabbra kell utazni akkor az a motor nem egy gyorsasagi bajnok.
Valahogy az emelkedon nemhogy az otos, de meg negyesben is csak szenved. Harmasban meg eleg gaz autopalyan emelkedozni.

Szoval jozan esz ervei szerint (mert ugye a nagyobb auto marad az asszonynal) nekem kell egy viszonylag kenyelmes es hasznalhato auto.
Jelenleg csak nezegetem a lehetosegeket - 2 uj autot nem akarunk venni jelenleg. Asszonynak eselyes a Zafira, nekem meg meglatjuk.

Szoval keresgelek.
A szuron fennakadt par A8 is - gondoltam miert ne. Kb itt tartok most.
Irtam mar olyan embernek aki ilyet hasznal es javit is - meglatjuk mit mond rola...
Valoban azt tervezem, hogy megveszem, betolom egy megbizhato szerelohoz (tudom, hogy hulyen hangzik), csereljen ki kb mindent amit kell, es utana kezdem hasznalni. Jelenleg nem gond, ha 1-2 honapot molyol rajta...

#87215 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 29. 14:02

Az adatok szerint kb 10 literrel eljar. Az meg kb egy 2 literes motor fogyasztasa.
Nem tunik durvanak.

Kis kobcentis porgos helyett egy nagyobb kobcentis (erosebb) motor alacsonyabb fordulaton...
Nem tudom. Logikusnak tunik.

Ha valoban olyan jol birja a kasztni - ugye az egesz alu ha jol tudom - akkor akar veteran is lehet egyszer belole.
En nem takolgatom, ha van gyari alkatresz, akkor jo az. Ebben nincsenek olyan szopatos dolgok mint tiptronic meg hasonlok.
Szoval egy megbizhato autot csinaltatnek belole. Lehet, hogy hulyeseg.

#87216 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:30

Na, neked vagy nem jatszos auto kell, vagy nem 2.8 V6 A8as. Valemelyiket szedd ki az egyenletbol.:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#87217 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 14:29

Az adatok szerint kb 10 literrel eljar. Az meg kb egy 2 literes motor fogyasztasa.
Nem tunik durvanak.

Kis kobcentis porgos helyett egy nagyobb kobcentis (erosebb) motor alacsonyabb fordulaton...
Nem tudom. Logikusnak tunik.

Ez kozel 2 tonna, nem? 10 literrel alattam jarna el, ha ultrabobazo faktorban lennek. A 2.4-es accord 1.5 tonnaval nem eszik 9 litert ha normal hasznalat mellett van a verda, inkabb 10, varosban 11-12 de ugye vagy plusz 400 kilo, plusz 400 ccm es az idosebb gyartastechnologia miatt is lehet, hogy rosszabbul fogyaszt. Worst of both worlds...:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#87218 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 29. 14:09

97-es
az összes elektronika szarakodni fog, vagyon lesz a javítása :D
2.8 v6, téged ismerve felesleges, nem vagy te blueboj :D
ennyi

Játszós autó.
Hobbi, szenvedély. Horgászni is lehet csak úgy, engedély ára és minimális ráköltés. Vagy lehet vagyont beleölni. Bélbojra felnézek, mert egy hobbi, egy álom neki az amire költ. Plusz a saját keze munkája van benne. Ezt ne hasonlítsuk egy szalonból kihozott autóval össze. Bogár fanok, trabi, mini, stb? És akkor nem is említettem a veterán autósokat, többszörösét költik a gépre mintha vennének egy újat.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#87219 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 14:25

Szoval jozan esz ervei szerint (mert ugye a nagyobb auto marad az asszonynal) nekem kell egy viszonylag kenyelmes es hasznalhato auto.
Jelenleg csak nezegetem a lehetosegeket - 2 uj autot nem akarunk venni jelenleg. Asszonynak eselyes a Zafira, nekem meg meglatjuk.

Mármint arra a 10 kilóméter munkábajárásra? Mert a Zafira szerintem simán jó utazóautónak, főleg ha dízel lesz.

Nemtudom, te pénzed, meg persze én is tudom, hogy milyen az, amikor kell valami, de nincs észérv rá, hogy miért :-) De én előbb vennék valami sportosabb járgányt, mint egy ilyen bálnát.

#87220 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 14:36

10 literrel nem jár el
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4359