Idézet: potyo - Dátum: 2012. 03. 07. 23:38
Mondjuk 4000-n pörgetni is totál felesleges volt. Nemtudom, honnan van ez a népekben, hogy ha jobban nyomják, akkor több áramot kapnak, pedig valójában ilyen 2000 felett már csak nagyon kis mértékben emelkedik a generátor árama. Nembeszélve arról, ha a terhelés nem éri el a generátor teljesítőképességét, mert akkor meg tökmindegy, mennyit forog, akkor is a szabályzó 14V-on tartja. És egy totál lemerült akku is pár percen belül magához tér annyira, hogy beáll a feszültség 14V-ra, aztán onnan meg hiába pörgeted a motort, akkor se tolsz bele több energiát.
Az attól függ, hogy 2000-en már bír-e annyit termelni, mint amennyire szívja, mert simán leesik a kapocsfeszültség, ha atom terhelés van rajta.
Mondjuk én meg úgy vagyok vele, hogy a tököm sem töltögeti percekig. Rendes bikakábel, olyan amivel teherkocsit is meglehet. Aztán go be a kocsiba, 3000-en tartom, aztán "az elsőre indul -15-ben is" dízelek akár fél-1 percig is tekerhetnek, ahogy "szépen" sorban indulnak el a hengerek. Fél perc után már szoktam az akksimnak kis pihenőt beiktatni. Mert némelyik ilyen tulaj szerint mindig indul elsőre -15-ben is dízel sajnos max 1 hengerét indítja el.
Egyik spannak is vagy 1 percet kellett tekerni, mire elkapta 3 henger és járt folyamatosan. Természetesen neki is mindig indul elsőre, olyan sosem volt hogy nem indul. Csak az akksi rossz (nagy dízeles szöveg), nem is tudom melyik akkutól lenne elvárás percekig tekertetni reggel. Végülis sikerült megbikázni a mindig induló autóját.
Este meg volt képe spannak kiírni facebookra, hogy -15-ben is elindult elsőre a dízel power

. Természetesen nem hagyhattam ki az oltást

Aki meg kannázik, meg szűrőnél fehér az meg b@ssza meg.
De -10-nél is durván más már a sűrűságe, folyékonysága a gázolajnak, mint 20 fokon.