HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4393
  • 4394
  • 4395
  • 4396
  • 4397
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87881 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 09. 10:50

nkh vizsgaállomás mennyire lehet durva?
golfot kéne vizsgáztatni, gondolkozom hogy ide vigyük, ez a legolcsóbb (16K), autó meg 4 éves, 40k km van benne, hibátlan...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#87882 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 03. 09. 10:46

Hajjajj, ez így kicsit necces. Tegnap mentem a régi 1-esen óra szerint kb. 80-al (Citrom órája fixen 4 km/h-t csal felfelé). Volt egy 60-as tábla és az után mértek 100-150 méterrel. A táblánál már kb. óra szerint 65-el mentem, de nem tudom, hogy korábban volt-e 60-as tábla.
Jah, és bal oldalról mértek, nem tudom, hogy a szembejövőt (2x2 sávos úton, pici forgalommal), vagy hátulról mérték a mellettük elhaladókat.

1-est elég jó ismerem, ha megmondod, merre jártál, mondom, hol van tábla.

Szerk.: legalábbis Bp-Tatabánya közt.

Szerkesztette: EV6 2012. 03. 09. 10:57 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#87883 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 03. 09. 10:57

1-est elég jó ismerem, ha megmondod, merre jártál, mondom, hol van tábla.

Szerk.: legalábbis Bp-Tatabánya közt.

Most jártam először arra, úgyhogy csak nagyjából tudom. Biatorbágy után egy hosszú, picit emelkedős rész, utána körforgalom. 2x2 sáv volt és volt kb. a semmi közepén egy 60-as tábla. Azt nem tudom, hogy volt-e korábban is, az előtte lévő körforgalom után.
Majd kiderül pár nap múlva :)

#87884 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 03. 09. 10:50

nkh vizsgaállomás mennyire lehet durva?
golfot kéne vizsgáztatni, gondolkozom hogy ide vigyük, ez a legolcsóbb (16K), autó meg 4 éves, 40k km van benne, hibátlan...

Semennyire. Persze hülye vizsgabiztos mindig jöhet, de bárhol, ez benne van a pakliban.
Sok a vizsgahely, kevés a darabszám. Vizsgasorok töredéke kapacitással üzemelnek. Had ne mondjam, hogy ennek következtében mindenkinek az az érdeke, hogy átmenjen a kocsi. A vizsgaállomásnak is. Így hát nem fog megbukni. :)
Dízel környezetvédelmi mérésnél meg csak egyszer fogják leforgatni, után csak pár gázfröccsöt adnak, van egy apró kerülő a rendszerben.. tehát nem a hivatalos úton járnak el, tehát dízellel sem kell izgulni, hogy megbukik.
Egyszóval maradt minden a régiben, minden átmegy. :)

De egyébként egy átnézés kéne rajta, akármennyire is "hibátlan", mert simán lóghat egy összekötő, olajfolyás, tökömtudja. Azért egy mozgatópados rángatás ráfér. Meg lehet nem érzed, hogy a kézifék eltérése nagyobb a megengedettnél. Ilyen apróságokon simán elcsúszhat a kocsi.. Lengéscsillapító ne legyen totál tropa, akkor már átfogják engedi, max addig engedik le a gumit.
De pl ilyen csoda 5-ös újabb bömmösökbe is van mikor 4-en, meg csomagtartónál ráülve kell imádkozni lapos kerekekkel hogy átmenjen olyan könnyen elpattog, meg swiftek, platósok, azoknak a hátulja mind ilyen szar.
Emisszió meg benzinesnél ha nem világít a mil lámpa valszeg jó, de ott nincs trükközés, bár ez jó szokott lenni. Dízel meg átmegy, akkor is ha szar. :)

Szerkesztette: Ivan Drago 2012. 03. 09. 12:05 -kor

#87885 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 03. 09. 11:29

Most jártam először arra, úgyhogy csak nagyjából tudom. Biatorbágy után egy hosszú, picit emelkedős rész, utána körforgalom. 2x2 sáv volt és volt kb. a semmi közepén egy 60-as tábla. Azt nem tudom, hogy volt-e korábban is, az előtte lévő körforgalom után.
Majd kiderül pár nap múlva :)

Nem jövök rá, hol lehetett ez, mert Biatorbágy után az első körforgalom Bicskénél van, ott viszont úgy jön, hogy körforgó - emelkedő - 2×2 sáv. Bp.-től elfelé mentél? Kb. milyen messze Bp.-től?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#87886 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 03. 09. 11:57

Nem jövök rá, hol lehetett ez, mert Biatorbágy után az első körforgalom Bicskénél van, ott viszont úgy jön, hogy körforgó - emelkedő - 2×2 sáv. Bp.-től elfelé mentél? Kb. milyen messze Bp.-től?

Budapestől elfele, mert a M1-en baleset volt és ki akartam kerülni. Budakeszinél lejöttem az M1-ről, Bicskénél vissza.
Biztos nem Bicskénél volt, úgyhogy akkor Biatorbágy előtt. Azon a környéken (azthiszem), ahol az Aldi raktár van.

#87887 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 03. 09. 12:22

Budapestől elfele, mert a M1-en baleset volt és ki akartam kerülni. Budakeszinél lejöttem az M1-ről, Bicskénél vissza.
Biztos nem Bicskénél volt, úgyhogy akkor Biatorbágy előtt. Azon a környéken (azthiszem), ahol az Aldi raktár van.

Aham, akkor sejtem. Pirossal bejelöltem, hogy emlékeim szerint hol van 60-as szakasz.

Csatolt fájl  aldi.jpg (172,46K)
Letöltések:: 16

#87888 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 03. 09. 12:56

Aham, akkor sejtem. Pirossal bejelöltem, hogy emlékeim szerint hol van 60-as szakasz.

Csatolmány aldi.jpg

Ajj, az egy köcsög szakasz.
Az első résznél [a képen a jobb oldali piros] még az se kizásrt, hogy 50-es van, mert zebrák vannak.
És ott előszeretettel mérnek, apám is kapott már csekket.
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#87889 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 03. 09. 10:46

Hajjajj, ez így kicsit necces. Tegnap mentem a régi 1-esen óra szerint kb. 80-al (Citrom órája fixen 4 km/h-t csal felfelé). Volt egy 60-as tábla és az után mértek 100-150 méterrel. A táblánál már kb. óra szerint 65-el mentem, de nem tudom, hogy korábban volt-e 60-as tábla.
Jah, és bal oldalról mértek, nem tudom, hogy a szembejövőt (2x2 sávos úton, pici forgalommal), vagy hátulról mérték a mellettük elhaladókat.

Ne parázz!
Minél nagyobb volt a szög az utazásod irányvektora és a lézersugár között, annál jobban téved lefelé a műszer!
60-as táblánál 78-ra lövik be a készüléket, tehát 82-t mutat a Citrom órája. Ha 80-nal mentél, akkor nincs para...

#87890 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 13:20

Köszi. Majd kiderül, hogy megnyertem-e életem első gyorshajtási csekkét :)

#87891 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 03. 09. 01:07

Inkább ráfele beszélnélek :)

Asszony nem akar elmenni Miskolciába, mert ott már egyszer néztünk egy nagyon leharcolt gépet. Nem pont ez a kereskedő volt.

Ma néztünk egy civcet reggel. Tényleg női orvosé, de nagyon lestrapált volt, viszont nem volt pörgetve az órája 200+k km. Aztán a következő fele annyi idős civic 6x,000-rel hirdetve a pedálon lyukas volt a gumi, összev vissza volt töröve, csúnyán javítva 2006-os autóhoz képest. Volt már egy kis rozsda is.
Ugyanott volt egy dízel BMW, az meg kormolt, és a csere ár nem volt jó. Ráadásul minden eleme újrafestett volt a tetőt és a 2 tornyot leszámítva.
Ugyanitt volt a régebben linkelt alfa romló GT is, szép autó, de abban is 2x annyi km volt, mint amennyivel hirdették, pedig benzines.

A bantu négerek is kinlódnak a vásárlással. Lehet meghagyom a buszt és nézek valami 4 üléses cabriót az asszonynak.

#87892 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 03. 09. 11:55

Semennyire. Persze hülye vizsgabiztos mindig jöhet, de bárhol, ez benne van a pakliban.
Sok a vizsgahely, kevés a darabszám. Vizsgasorok töredéke kapacitással üzemelnek. Had ne mondjam, hogy ennek következtében mindenkinek az az érdeke, hogy átmenjen a kocsi. A vizsgaállomásnak is. Így hát nem fog megbukni. :)
Dízel környezetvédelmi mérésnél meg csak egyszer fogják leforgatni, után csak pár gázfröccsöt adnak, van egy apró kerülő a rendszerben.. tehát nem a hivatalos úton járnak el, tehát dízellel sem kell izgulni, hogy megbukik.
Egyszóval maradt minden a régiben, minden átmegy. :)

De egyébként egy átnézés kéne rajta, akármennyire is "hibátlan", mert simán lóghat egy összekötő, olajfolyás, tökömtudja. Azért egy mozgatópados rángatás ráfér. Meg lehet nem érzed, hogy a kézifék eltérése nagyobb a megengedettnél. Ilyen apróságokon simán elcsúszhat a kocsi.. Lengéscsillapító ne legyen totál tropa, akkor már átfogják engedi, max addig engedik le a gumit.
De pl ilyen csoda 5-ös újabb bömmösökbe is van mikor 4-en, meg csomagtartónál ráülve kell imádkozni lapos kerekekkel hogy átmenjen olyan könnyen elpattog, meg swiftek, platósok, azoknak a hátulja mind ilyen szar.
Emisszió meg benzinesnél ha nem világít a mil lámpa valszeg jó, de ott nincs trükközés, bár ez jó szokott lenni. Dízel meg átmegy, akkor is ha szar. :)

Sima vizsgahelyen talán igaz. KPM-nél előre fizetsz, ha nem megy át a gép bukod a lóvét. Ismerős kell mindenhová.

#87893 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 14:44

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 03. 09. 14:30

Asszony nem akar elmenni Miskolciába, mert ott már egyszer néztünk egy nagyon leharcolt gépet. Nem pont ez a kereskedő volt.

Ma néztünk egy civcet reggel. Tényleg női orvosé, de nagyon lestrapált volt, viszont nem volt pörgetve az órája 200+k km. Aztán a következő fele annyi idős civic 6x,000-rel hirdetve a pedálon lyukas volt a gumi, összev vissza volt töröve, csúnyán javítva 2006-os autóhoz képest. Volt már egy kis rozsda is.
Ugyanott volt egy dízel BMW, az meg kormolt, és a csere ár nem volt jó. Ráadásul minden eleme újrafestett volt a tetőt és a 2 tornyot leszámítva.
Ugyanitt volt a régebben linkelt alfa romló GT is, szép autó, de abban is 2x annyi km volt, mint amennyivel hirdették, pedig benzines.

A bantu négerek is kinlódnak a vásárlással. Lehet meghagyom a buszt és nézek valami 4 üléses cabriót az asszonynak.

Nem azt írtad, hogy egy hét múlva lesz céges kocsi?

#87894 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 03. 09. 14:36

Sima vizsgahelyen talán igaz. KPM-nél előre fizetsz, ha nem megy át a gép bukod a lóvét. Ismerős kell mindenhová.

Egyrészt ebben a témakörben dolgozom, talán van rálátásom, másrészt mindenhol előre fizetsz, ugyanis a kökirben elöbb kell elutalni a pénzt, majd kezdődik a mérés, ha bukta van az gáz és elbukod a lóvét. Mert akármikor megszakíthatják kiadáskor a vizsgát.
Ismerős csak NAGYON cinkes kocsihoz kell.
Sok szerelő hordja kocsikat felkészítés után a felügyeletre, ha megbuktatja a kocsiját, többet nem visz oda a szerelő, még annyi meló sincs.. innen indul az egész történet. Dízelre meg ők vették észre ezt a csak 1x kell leforgatni technikát. Bár másféle gázelemzőknél/füstölésmérőnél alapból megoldható. A rendelet szerint azonban nem úgy kell mérni. :)

De felügyeleteken néhol.. de inkább nem is írok semmit. Mindenki azt hisz amit akar, hogy hogy működik a vizsgáztatás.
Alig van darabszám, néhol már sorokat is állítottak le.

#87895 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 03. 09. 14:45

[...]

Ez tapasztaltam én is. Pár éve még előre kellett a vizsgára jelentkezni. Reggel odavittük Apukámmal a kocsit, beállt a sorba (6-8 autó legalább), délután lehetett menni érte. Idén januárban meg csak odagurult a kocsival bejelentkezés nélkül és egyből meg is csinálták a műszakit, mert senki sem volt.

Bár nem értem, hogy mitől csökkent le ennyire számuk. A forgalomban lévő kocsik száma nemhiszem, hogy ennyit csökkent volna, meg nem is ennyivel több hirtelen az új autó (ahol 4 év után van műszaki először).

#87896 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 03. 09. 14:44

Nem azt írtad, hogy egy hét múlva lesz céges kocsi?

Azzal nem lehet hazajárni. Jelen állás szerint 2 ember fog osztozni 1 kulcsos autón. Kell valami amivel debrecenbe is le tudunk menni, illetve nekem a motor üzlethez valami vonóhorgos gépezet.
Olyan kocsit nem találtam ami egyben mindent tudna: olcsó, kis fogyasztású, belül nagy, kívül kicsi, biztonságos, stb. Valószínű lesz kettő olyan ami később nem gond ha utcán áll.
A mitsu jól működik, nincs benne elektronika hogy elromoljon. Ha kap egy kis karbantartást sokáig el fog még menni.

#87897 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 03. 09. 14:45

Egyrészt ebben a témakörben dolgozom, talán van rálátásom, másrészt mindenhol előre fizetsz, ugyanis a kökirben elöbb kell elutalni a pénzt, majd kezdődik a mérés, ha bukta van az gáz és elbukod a lóvét. Mert akármikor megszakíthatják kiadáskor a vizsgát.
Ismerős csak NAGYON cinkes kocsihoz kell.
Sok szerelő hordja kocsikat felkészítés után a felügyeletre, ha megbuktatja a kocsiját, többet nem visz oda a szerelő, még annyi meló sincs.. innen indul az egész történet. Dízelre meg ők vették észre ezt a csak 1x kell leforgatni technikát. Bár másféle gázelemzőknél/füstölésmérőnél alapból megoldható. A rendelet szerint azonban nem úgy kell mérni. :)

De felügyeleteken néhol.. de inkább nem is írok semmit. Mindenki azt hisz amit akar, hogy hogy működik a vizsgáztatás.

Én csak azt tudom, hogy 1 éve amikor az ódi vizsgázott 1 hét alatt lett meg, kétszer is elbukott, elméletileg egy vizsga előzetest kellett volna fizetni.
Motorknál a kpm. első forgalomba helyezésre közel egy hónappal későbbre ad időpontot Debrecenben. Az összes többi várost nem ismerem. Nem hiszem hogy sokkal kevesebb autó lenne forgalomban.

#87898 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 03. 09. 14:56

Ez tapasztaltam én is. Pár éve még előre kellett a vizsgára jelentkezni. Reggel odavittük Apukámmal a kocsit, beállt a sorba (6-8 autó legalább), délután lehetett menni érte. Idén januárban meg csak odagurult a kocsival bejelentkezés nélkül és egyből meg is csinálták a műszakit, mert senki sem volt.

Fura, nekem tavaly októberben elég sokat kellett várnom, pedig időpontom is volt.

#87899 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 03. 09. 15:02

Én csak azt tudom, hogy 1 éve amikor az ódi vizsgázott 1 hét alatt lett meg, kétszer is elbukott, elméletileg egy vizsga előzetest kellett volna fizetni.

Nem lehet, hogy nem kérted az előzetes átvizsgálást tízezeré?

#87900 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 15:07

Nekem sosem bukott el, és előre sem kellett fizetnem. És ismerősöm sem volt. Sőt, még volt zöldkártya, én vittem oda is, magam.
Szóval urban legendek ezek, vagy szar a kocsi.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4393
  • 4394
  • 4395
  • 4396
  • 4397
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.