HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4528
  • 4529
  • 4530
  • 4531
  • 4532
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#90581 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 12. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 04. 12. 09:47

Van amikor tenyleg lehuzasra mennek. Van-e nalad kukas melleny meg utasterben van-e meg ilyenek.
Regebben hallottam olyat, hogy EU dobozban kell lennie ollonak - aztan regebbiekben nem volt. Ilyenert is megbasztak valakit. Persze ettol meg lehet hogy nem kotelezo az ollo.

Igen, van kukásmellény az utastérben, 5db, mert 5 személyes. A régi egészségügyi doboz amúgy sem jó, mert lejár a szavatossága, arra is mennek. Az is jó, van izzókészlet a kocsiban, több is, nem tudom, én ezeket egyszer beraktam, nem mondom az elsősegély doboz szavatosságát megszoktam oldani, de évek óta nincs vele probléma. És tudod miért, mert EZ A SZABÁLY.
Ez lehúzás lenne?

Idézet

Manapsag a trafi a legegyszerubb. Elbujnak egy jo kis eldugott harmincas tablanal vagy lako/piheno ovezetben.Ki a tokom megy husszal (vagy mennyi ott a hatar)? Szinte senki.

Nézd, ha átlépem és lemérnek.. a p*csába, fasz voltam, szomorúan de elkönyvelem. Lakó övezetben meg 40-45-el mész meg még szerintem nem lesz gond, annyival meg ki lehet bírni, amúgyis lehetnek gyerekek, bármi.
Fejekkel van a baj, buta magyarnak csak az lenne elfogadható, hogy a rendőrség kitáblázná, jelzőfényekkel, hogy 2km múlva mérnek, lassíts te paraszt. És akkor lelassítana, 1 km múlva meg újból nyomná neki. Minden más köcsögség és lehúzás.

Idézet

Mondjuk az igaz, hogy a fixen telepitett sebesseg merok aranya nem eleg magas mondjuk ha az osztrakkal vetjuk ossze.
Nem hatrany az ha a kozlekedesi kultura kicsit javul. Minden hatso szandek nelkul mondom - csak ugye a sok kulfoldi utazasom soran latom mennyire lehet mas a kozlekedes.

Gyakran járok digóknál és azt mondják rájuk úgy közlekednek mint az állatok, én csak azt nem értem, hogy ott egy nyílegyenes ipari területen este 10kor miért nem üvegelik végig a sportmotort az állatul közlekedő digók, miért mennek 50-el. És a mi lakóüvezetünkben az utca 300 méterén miért üvegeli végig baromira értelmetlenül a tökéletesen közlekedő és mindent jobban tudó magyar a motort a magyar.
az megint más kérdés, hogy ha én vagy utcában bárki motoros karburál, gyújtást állít és tesztelés céljából teljes terhelésen használja egy rövid próbakör erejéig.. de nyilván nem erről van szó itt..

#90582 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 04. 12. 10:56

Nekem sosem okozott még gondot ott betartani a táblát. Örülök, h jó fogyival lehet csorogni nyugiban, nem kell lassítani-gyorsítani.

Persze, nekem is jó a 70, be lehet állni arra a tempora. Bár azt nem értem sose, hogy egyes teherautóknak miért kell 50-55el menni ahol a 70 a megengedett. Külön matrica nincs egyiken sem.

Napközben nem is olyan gáz, de mikor este/éjjel ott jövök haza és az egész kivezetőn nem találkozom egyetlenegy autóval sem akkor kicsit azért szarul érzem magam. És nem azért mert számít az, hogy 2perccel előbb érek haza, csak tudod minenkinek van egy saját tempója amit szeret, nekem meg üres, zárt úton ez nem fér be.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#90583 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 09:52

Olyan, hogy indokolatlan helyen mérnek. Pl nyílegyenes belátható szakaszon. Ráadásul ezzel a lézeres videofelvételes gecivel esélyed nincs. Mert teszem azt kiállnak az út szélére, a radarral, a hagyományos módszerrel. Akkor észreveszed, lassítasz időben. Ennyi erővel az úton felmerülő akadályt is észreveszed úgy mint a rendőrt. És most nem arra gondolok, hogy lakó-pihenő övezetben kiszalad eléd a gyerek, hanem mondjuk egy gyorsforgalmi úton, ahol nincs is kersztforgalom. Vagy itt az M5 kivezetőn-bevezetőn... Mindkét oldalt van zajvédő fal, nincs keresztforgalom, azt menjél 70-el.. befelé meg 50-el :bolond:

Miért indokolatlan egy nyílegyenes belátható útszakasz mérése?
Vagy az M5-ös bevezetője? Miért nem kéne mérniük ott?
Gondolom nekik viszont lenne indokuk arra, hogy miért ott mérnek. És biztos vagyok benne, hogy nem anyagilag, hanem azért, mert a sok hülyegyerek a belátható egyenes útszakaszon tiporja neki a hulladék ültetett futóművel a szar kihegesztett felnivel, amin mélyebbre vágott szálszakadt, lényegesen keskenyebb lebillenős gumi van.
Zajvédő fal pedig csökkenti a zajterhelést, nem semlegesíti. :)

#90584 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 09:53

Ha meg téged is egy otthagyott 30-as tábla miatt büntetnének meg, úgy hogy sunyin elbújva fényképeznek le és csak a csekkből tudod meg,hogy ott voltak, akkor annak mi értelme? Nem éreznéd, úgy hogy lehúzás?

Nem, úgy érzem, hogy f@sz voltam, mert be kellett volna tartanom.

#90585 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 04. 12. 09:54

Azzal biztosan rizikózik, ha nem vesz olyan kocsit, amivel tud dolgozni.

Dehogynem. Megveszi, aztán keres tisztán mondjuk havi 150-et, amit mondjuk az ő részéről lehet hgoy a család, törlesztők, stb felél totál.
Aztán bejön a fél misis javítás a cr rendszerre, aztán jön a nézegetés, hogy miből. Semmire meg hitelt felvenni?
Ez szerintem rizikó.

#90586 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 04. 12. 11:03

Miért indokolatlan egy nyílegyenes belátható útszakasz mérése?
Vagy az M5-ös bevezetője? Miért nem kéne mérniük ott?
Gondolom nekik viszont lenne indokuk arra, hogy miért ott mérnek. És biztos vagyok benne, hogy nem anyagilag, hanem azért, mert a sok hülyegyerek a belátható egyenes útszakaszon tiporja neki a hulladék ültetett futóművel a szar kihegesztett felnivel, amin mélyebbre vágott szálszakadt, lényegesen keskenyebb lebillenős gumi van.
Zajvédő fal pedig csökkenti a zajterhelést, nem semlegesíti. :)

Kit érdekel a zajterhelés? A falon nem mászik át a gyalogos úgy mint régen párszor. Kb 10éve láttam ott utoljára balesetet, pedig ez a 70es tábla nemrég óta van kinn és nyáron meg tavaly tavasszal kb minden nap volt ott mérés.

Ha egy egyenes belátható szakaszon indokolt a sebességmérés akkor kb mindenhol máshol duplán az.

Azt értsd meg, hogy ahol lehet szép kis fényképekkel kaszálni, ott mérnek. Ennyi. Most kb fél éve a kivezetőn 100ból 1 autó megy gyorsabban oszt nem is láttam méricskélni, nem éri meg nekik, fenntartani a rendet.
Ha meg valaki szakadt vassal megy, szálszakadt gumikkal akkor azt nem trafipaxfotóval kéne keresni, hanem mondjuk közúti ellenőrzéssel szűrni.
Csakhát ahhoz mondjuk járkálni is kéne, ami pénzbe kerül, ha meg áll a trafi a bokor mögött akkor az meg nem kerül pénzbe.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#90587 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 09:56

Nem én voltam a fasz, lásd legutóbbi eset. Nem először jártam már ott, sose mentem 30-al, mégsem ütöttem el senkit bőröndöstül. Szóval indokolatlan volt. :p

Szerintem nyújts be egy általad módosított kreszt :D

#90588 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 11:01

Persze, nekem is jó a 70, be lehet állni arra a tempora. Bár azt nem értem sose, hogy egyes teherautóknak miért kell 50-55el menni ahol a 70 a megengedett. Külön matrica nincs egyiken sem.

Azért, mert 3,5t nagyobb teherautóval, városban a megengedett legnagyobb sebesség 50km/h, (még ott is, ahol tábla többet engedélyez) országúton 70, autópályán 90. És ez vonatkozik az összes "fehérfurgon"ra is.

#90589 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 04. 12. 11:04

Nem, úgy érzem, hogy f@sz voltam, mert be kellett volna tartanom.

:omg:
Hát én ilyen esetben nem. Van olyan eset amire azt mondom, hogy fasz lennék, de ahhoz már nagyon gyorsan kéne mennem.
BMWパワー
Kép

#90590 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 10:07

Kit érdekel a zajterhelés? A falon nem mászik át a gyalogos úgy mint régen párszor. Kb 10éve láttam ott utoljára balesetet, pedig ez a 70es tábla nemrég óta van kinn és nyáron meg tavaly tavasszal kb minden nap volt ott mérés.

Hidd el van akit érdekel :)

Idézet

Ha egy egyenes belátható szakaszon indokolt a sebességmérés akkor kb mindenhol máshol duplán az. Azt értsd meg, hogy ahol lehet szép kis fényképekkel kaszálni, ott mérnek. Ennyi. Most kb fél éve a kivezetőn 100ból 1 autó megy gyorsabban oszt nem is láttam méricskélni, nem éri meg nekik, fenntartani a rendet.

Itt a balkánon a teljes útszakasz olyan, amin lehet kaszálni.
Nekem még sosem volt problémám a mérések helyével. Eszembe sem jutott ilyenen gondolkozni.
Beállnak az út mellé, hogy mérik a faluba beérkezőket, aki 100-al megy be az beszopta, aki lassít az nem. Nem értem hol a probléma.

Van közúti ellenőrzés. De általában az ilyen kocsi tulajok szerint köcsögök az ellenőrök, mert szerintük az a gumi még jó, elég hasonló téma. Sőt azt sem értik meg, hogy az 1.4 benzin helyett berakott 1.9TDI az miért baj és köcsög volt az ellenőr.

#90591 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 04. 12. 11:08

Azért, mert 3,5t nagyobb teherautóval, városban a megengedett legnagyobb sebesség 50km/h, (még ott is, ahol tábla többet engedélyez) országúton 70, autópályán 90. És ez vonatkozik az összes "fehérfurgon"ra is.

Hát ez remek. Majd megfigyelem, hogy milyenekkel mennek lassabban. Fehérfurgonok meg kb sehol nem tartanak be semmilyen sebességhatárt.
BMWパワー
Kép

#90592 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 04. 12. 10:47

Van amikor tenyleg lehuzasra mennek. Van-e nalad kukas melleny meg utasterben van-e meg ilyenek.
Regebben hallottam olyat, hogy EU dobozban kell lennie ollonak - aztan regebbiekben nem volt. Ilyenert is megbasztak valakit. Persze ettol meg lehet hogy nem kotelezo az ollo.

Manapsag a trafi a legegyszerubb. Elbujnak egy jo kis eldugott harmincas tablanal vagy lako/piheno ovezetben.
Ki a tokom megy husszal (vagy mennyi ott a hatar)? Szinte senki.

Mondjuk az igaz, hogy a fixen telepitett sebesseg merok aranya nem eleg magas mondjuk ha az osztrakkal vetjuk ossze.
Nem hatrany az ha a kozlekedesi kultura kicsit javul. Minden hatso szandek nelkul mondom - csak ugye a sok kulfoldi utazasom soran latom mennyire lehet mas a kozlekedes.

Milyen a lehúzós traffizás?
Mert jellemzően nem ott mérnek, ahol valóban a balesetmegelőzés lenne a fő cél. Oké, lakott területen belül mindenhol 50 a megengedett. Csak ha Veszprémet és környékét nézem, érdekes módon soha nem a lakótelepen mérnek, ahol aztán tényleg sok ember, gyerek bóklászik. Elhagyatott iparterületen, ahol a madár sem jár, jól belátható útszakasz, elhagyatott. És ilyen helyen hajlamos az ember gyorshajtásra, ha nem is szántszándékkal. Sorolhatnám az ilyen helyeket.
Amit nem értek az az, hogy miért nem helyeznek ki fix kamerákat a veszélyes helyekre. Az sem kell, hogy mindig működjön, de ha tudod, hogy ott van, eleve nem mész gyorsan. Az ára is visszajönne hamar nekik.
A büntetési tételek irreálisan magasak. Én nem azért próbálom betartani a szabályokat mert büntetnek, hanem mert csak. ennek ellenére lehet, hogy megvágnak 100 ezerre. Persze, hibát követtem el. Mondhatjuk jogosnak is. De. 3 hete mértek be Bécsben este, kézben tartott kamerával. Leintett a rendőr, mondta, hogy 80 fölött mentem, 21 euró lesz. (????). Visszakérdeztem, azt hittem rosszul értettem amit mond. Egy cent sem volt nálam, csak bankkártya. Semmi gond, zsebrevágta a forgalmit és a jogsit, mondta, hogy nem messze van egy automata, tudok kivenni geldet. Ennyi. És a kis büntetés ellenére is jobban figyelek. :) Ha meg fix kamera mér akkor a kiküldött bünti 60 ojró.Telefonálásért fizettem 50-et.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#90593 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 04. 12. 10:10

:omg:
Hát én ilyen esetben nem. Van olyan eset amire azt mondom, hogy fasz lennék, de ahhoz már nagyon gyorsan kéne mennem.

Mert az kéne mondanom, hogy köcsög volt a rendőr, mert a dolgát végezte?
Én is jobban szeretném, hogy inkább a rászolgált feketéket üldözzék, de ez is dolguk, mert tragikus a közlekedés....
pontosabban mégtragikusabb

Szerkesztette: Ivan Drago 2012. 04. 12. 10:16 -kor

#90594 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 04. 12. 10:13

És ilyen helyen hajlamos az ember gyorshajtásra, ha nem is szántszándékkal.

Értem, szóval kényszerítenek rá! :D

#90595 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Ivan Drago - Dátum: 2012. 04. 12. 11:12

Beállnak az út mellé, hogy mérik a faluba beérkezőket, aki 100-al megy be az beszopta, aki lassít az nem. Nem értem hol a probléma.

Van közúti ellenőrzés. De általában az ilyen kocsi tulajok szerint köcsögök az ellenőrök, mert szerintük az a gumi még jó, elég hasonló téma. Sőt azt sem értik meg, hogy az 1.4 benzin helyett berakott 1.9TDI az miért baj és köcsög volt az ellenőr.

Faluba beérkezős téma az pont azt mondom, hogy jogos, azzal nincs baj, nem erről beszélek.

Közúti ellenőrzéskor meg akinek ilyen motorcseréje volt az ne ugráljon. Van amikor lehúzásra mennek,de sztem csak akkor akrnak az út szélén zsanettozni, ha vmi nagyon tajparaszt embert fognak ki. Ha normálisan állsz hozzájuk akkor rendesek. Én még egy bmw-stől sem hallottam azt, hogy fúúú a köcsög megbaszott a 2x akkora motor miatt. Legtöbbször az van, hogy normális volt és vállalható összegért cserébe elengedte. Mondjuk tudni kell, hogy ránézésre mindegyik gép normális állapotnak örvend, nem egy szétrohadó szar.

De pl a fólia az már más kérdés. Akinek van, az azt mondja, hogy hülyeség ez az egész szabályzás, rendőr meg némi delláért elenged vele. Nekem spec csak egyszer kellett érte elintézni másképp és nem köpködtem őket.
Nagyon sokat számít a köpködésben az,hogy az igazoltató rendőrnek milyen a hozzáállása. Van amelyiknek olyan bicskanyitogató stílusa van, hogy jaj. Ha nem lenne egyenruhában akkor pedig meg sem merne szólalni.
BMWパワー
Kép

#90596 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 04. 12. 10:44

Meg az is tökmindegy, h ki ül abban a milyen autóban. Teli kéne backódni a lámpás kereszteződéseket is kamerákkal. Ügyes rendszerrel pár perccel az esemény után kapná is az sms-t a delikvens, h 30-45 ezret le is vontak. Vagy 300-at a pirosért. Ja, és inkasszót nyugodtan használhatnának, ne kelljen az okostojásnak az utalással bajlódni. Asszem lenne rend. :Đ

Ezt tovabbfejlesztenem retina leovasoval zebrakhoz.
Aztan kiderulne, hogy a gyalogok egy fore vetitve 2n+1x tobbet szabalytalankodnak, mint az autosok, legalbbis a buntetesei bevetelek szerint.

Mondjuk az elso 1-2 hetben a IX-XIX Hatar uton a buszemegallobol/ba a 3 savon csorda alakzatban atdzsesszelok 10 percentkent 3-4M-s bevetelt okoznanak csak ott.