Idézet: Sipi- - Dátum: 2015. 08. 04. 23:52
Reggel óta bent? Nem vagy magadnál...
Összejött, nem tudom mi legyen a politika, most mondjam, hogy értek hozzá és felét már előte kiteszteltem, ismerem a saját rendszert, amit most akarnak megmutatni, vagy csináljam csendben a dolgom és szopjunk? Cserébe vitatkozni kell, sokat pofázni, mítingelni, de hátha leesik, hogy nem vagyok hülye és jobban értek az itteni virtuális környezethez, mint azt sejtik? TEgnapi szopást előre megírtam, főnöknél rávilágítottam mi nem lesz jó, nem is lett jó. Kérdés ha ezt a vonalat ütöm tovább, akkor félretolnak, mert folyton csak akadékoskodom, vagy rájön, hogy akár konyítok is hozzá és valamit léphetek tanácsadós szakmailag. Cserébe megkaptam, hogy húzzam ki a cég össze gépét és dugjam vissza, mert azért nem látszik a menedzsment felületen, mert mert csak, és utána látszik és akkor reggelig ráhúzzák a valamit.
Erről persze sem minket sem a júzert nem értesítették, de végigmentem, kihúzbedug... Valami lesz. Aztán összefoglaltam, hogy azért nem látszik, mert a dobozokat az asztalomnál konfigolom fel, csinálok 20 darabot, bárki elviheti, bedug, műsik, ha elfogy, akkor jön a következő 10-20. Azóta viszont VLAN van, menedzselős cucc megjegyzi a régi IPjét, dobozt átviszik másik subnetbe, központ a régi IPjén keresi és jó, hogy nem válaszol, MAC alapon meg a broadcast nem megy át a subnetbe, miért is menne. Csak nem vagyok elég hangos itt alsóbb szinten, ráadásul a VLAN/subnet sok szakszöveg a felettem lévőket is csak összezavarta

Ok, de megoldás, hogy IP alapon lehet szkennelni, menedzsmentnek megadunk egy tartományt, megtalálja az összes dobozt, alcsoportba lehet rakni, csatlakozik, kész, újra züld és tolhatjuk tovább... Ezen varázsolnak ezer éve, csak rossz helyről közelítik meg és az óceán túlvégéről nem látja át a helyi dolgokat. Én amint logint kaptam kitaláltam, most szembesülnek vele, hogy jó 1.5 éve nem érik el és nincs központi menedzsment. Nekem meg természetes, de itt a megoldás, csak eddig nem volt jogom belenyúlni és különben is nem ez a dolgom. Fél perc alatt visszarántanám az egészet, cserébe most megy a szakértés, hogy X júzernek írjam fel a MAC addressét, nem megy, akkor az IPjét, az majdnem okés, akkor izé, akkor FW frissítés, kiakad, cseréljünk.
Eleve ha csoportba rakja, akkor egyszerre menne le a konfig letöltés és az FW frissítés, csak konfigletöltés van előbb, ami lekapcsolja az eth0-t, berántja a konfigot, visszakapcsolja, bejelentkezik. Igen, csak akkor menne az FW frissítés is, ami ilyenkor lukra fut, mert kliens nem elérhető. Akkor lesz legközelebb elérhető, ha júzer bejelentlezik, és már ki is vágja, tölti le az FW-t, majd újraindul
Ennyi ütemezést kellene beletenni, csak nem hallgatnak az emberre, egyszerre szopnak mindennel és egy konzol előtt nem értik mi történik, holott ezer hónapja ledemóztam, ha kell 5 sorban doksit írok és semmi szívás. Viszont sem manager, sem architekt, semi semmi nem vagyok, csak egy bérniggerdroid. Szívesen el hegeszteném, rendet is lehetne tenni, csak akkor most foglalkozzak a szakmai előmenetellel, vagy sem?
Ez is a jéghegy laza csúcsa, már itteni főnökndek mondtam, úgyis összedől a cég, mi lecsúszott drogos alkesz gecik leszünk, mert ebben a formában nem lehet világot megváltani. Holnap tuti hazajövök időben, vagy ne igyak 2 napig sört
Make love not Wor.