HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12268
  • 12269
  • 12270
  • 12271
  • 12272
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#245381 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2015. 08. 07. 09:56

potyo: 27 fok? na ne szórakozz már, otthon, autóban 24-25nél kapcsolom be a légkondit :)

Nálunk 26, azzal van normál magasságban 24 fok körül. 3.6 méteres belmagasságnál már nem ugyanaz az éghajlat van a plafon környékén, ahol mér a cucc.

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2015. 08. 07. 09:47

Igazából nekünk is csak annyi, hogy hosszúnadrág, nagy logo/felirat nélküli póló vagy ing.
Na de ebből nagyjából adódik a zárt cipő, az ing meg hosszú ujjú...

Mezítlábas terepfutócipő, jobbféle szellőző technikai túranadrág most épp rövid, majd 22 fok alatt hosszú lesz, pólón meg épp hüllőcsontváz. Azt legalább hamar felfogják, hogy értelmes mérnöki munkánál ne feszengjen az ember, csak hátráltatja.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#245382 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2015. 08. 07. 10:30

Milyen max 5 fok? honnan szedik ezt?

Mer vmi rádióban volt, h több egészségtelen. Szokásos, hülye picsák, kontextusából kivett adatokkal takaróznak. Nyilván, ha vki 5 percenként ki-be rohangál, akkor 19->37 fok eléggé kemény, de ha vki reggel beül az irodába, utána az irodából beül a klímás kocsiba, majd hazamegy a klímás lakásba, akkor nem 32 fok az ideális. :)

Amúgy szeretek szabin lenni. Asszony kocsiját leadtam műszakiztatni, bicajoztam 1 órát, lenyírtam a füvet, babratoltam a kertben, centíroztam a bicajom hátsó kerekén, letakarítottam a hajtást, kitakartam a medencét, bekapcsoltam a szűrőt, oszt bejöttem, mert már majd 30 fok van. :)

Anya szerencsére feladta, h szombaton menjünk bicajozni a balcsihoz. Úgy látszik más is mondta neki, h 37 fokban nem az igazi. Majd megyünk szombat este 8-tól a dunakanyarba. Csak most beteszem az átlátszú műanyagot a bicajos szemüvegbe, mert a sötétítős nem jó az éjjeli lámpás tekeréshez. :)

Szerkesztette: leslie 2015. 08. 07. 09:39 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#245383 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:36

jah céges póló: ha veszek magamnak :) - shop
annyira nem vágyok rá...
na meg annyira nem is nyomatják, sima pólóban is elvagyok, ha nem inget veszek fel.

Szerkesztette: WiZARD 2015. 08. 07. 09:38 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#245384 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2015. 08. 07. 10:36

Mer vmi rádióban volt, h több egészségtelen. Szokásos, hülye picsák, kontextusából kivett adatokkal takaróznak. Nyilván, ha vki 5 percenként ki-be rohangál, akkor 19->37 fok eléggé kemény, de ha vki reggel beül az irodába, utána az irodából beül a klímás kocsiba, majd hazamegy a klímás lakásba, akkor nem 32 fok az ideális. :)

Akkor én vitatkozhatok, hogy reggel gyalog a HÉVig, ott nem klímás HÉVvel nyomom bentig, esetleg cuccot is cipelek, bent is rahnagálok, időnként kimegyek vagy ki KELL menni és irodából is tömegközzel megyek haza, mint ahogy a többi kevésbé sikeres kisember a nem klímás lakásába.
Make love not Wor.

#245385 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2015. 08. 07. 10:06

US standard.

Asszem mar ez is melegebb mint az eloiras.

Milyen parton?
Mert pl Miami kornyeken kb 18 fok van mindenutt.

Mar emlitettem, hogy aprilisban volt amerikai vendegunk aki panaszkodott a szobajaban levo 20 fokra.
Hogy az tul meleg, o nem tud annyiban aludni.

#245386 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 08. 07. 10:34

Nálunk 26, azzal van normál magasságban 24 fok körül. 3.6 méteres belmagasságnál már nem ugyanaz az éghajlat van a plafon környékén, ahol mér a cucc.

Szokásos módon felettem van a befúvó így ha az iroda másik sarkában minél hidegebbre állítják, akkor annál hidegebb levegő jön. Ab lakot nyitni én szoktam, meg villanyt kapcsolni. Barlanglakók után meg lekapcsolni :-) Igaz a termosztátot sem kellene júzerek elé dobni, mert összevissza tekergetik, tárgyalóba lenyomja minimálra, kimennek, 1 napig hűti a basz a jégvermet. Itt tegnap délutánra már fűtés lett. Levegő alapban túl párás, bár oxigénből több jut, mint az előző helyeteken, de nekem még mindig kevés.
Make love not Wor.

#245387 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 07. 10:45

Mar emlitettem, hogy aprilisban volt amerikai vendegunk aki panaszkodott a szobajaban levo 20 fokra.

Utána kiírtad a kijelzőre, hogy 18 és megnyugodott?
Make love not Wor.

#245388 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 07. 10:45

Milyen parton?

Viccesen hangzik, de mindig is imádtam usaban, hogy használják rendesen a légkondit.
(Ilyen apróságok miatt is vágyok oda mindig)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#245389 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:51

Vacogtam amcsikkal közös irodában, igazából ők még mindig sehol nincsenek a szingapúriakhoz képest. Ott próbálnak szupravezetővé válni, emiatt -200 fok környékére állítják a plafonból ömlő gleccsert, aztán ehhez hozzáhűtötték az aluljárókat, plazákat, tömegközlekedési vonalakat, a túlnyomó részét föld alatt. Zsilipes kijáratú utcák alatt kígyózó aluljárórendszerekben lehet jókat fázni.
...

#245390 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 07. 10:39

Akkor én vitatkozhatok, hogy reggel gyalog a HÉVig, ott nem klímás HÉVvel nyomom bentig, esetleg cuccot is cipelek, bent is rahnagálok, időnként kimegyek vagy ki KELL menni és irodából is tömegközzel megyek haza, mint ahogy a többi kevésbé sikeres kisember a nem klímás lakásába.

Nálunk sincs itthon klíma. Egyelőre nem is kellett, mert most van 24.8fok. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#245391 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 08. 07. 10:51

Vacogtam amcsikkal közös irodában, igazából ők még mindig sehol nincsenek a szingapúriakhoz képest. Ott próbálnak szupravezetővé válni, emiatt -200 fok környékére állítják a plafonból ömlő gleccsert, aztán ehhez hozzáhűtötték az aluljárókat, plazákat, tömegközlekedési vonalakat, a túlnyomó részét föld alatt. Zsilipes kijáratú utcák alatt kígyózó aluljárórendszerekben lehet jókat fázni.

Cserébe szinte korlátlanul fel tudsz öltözni, és tudsz védekezni a hideg ellen.
Meleg esetén nem ilyen egyértelmű a személyes megoldás.

#245392 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2015. 08. 07. 10:30

Milyen max 5 fok? honnan szedik ezt?
mutassa meg a kapcsolódó rendeletet :)
szellemi munkához 21-24 fok az ajánlott.

otthon jó idő van, kocsiban jó idő van, bejövök ide és leizzadok :(
hétfőre hozok vmi hőmérőt, az tuti. (3 napja variálták át az ülésrendet, eddig nyugis, hűs, általam szabályozható sarokban ültem)

Nalunk tegnap este a garazsban (10 meterrel a fold alatt) 28.5 fok volt.
Sok auto hardja be a meleget.
Meg ki kellett jarkalnom a medence melle az elektromos szekrenyben bedugdosni a halozati eszkozoket. Az utott.

Ma 36 fokot josolnak kint - szerencsere az irodamban olyan hideget csinalhatok, hogy asszony pl utal bejonni mert megfagy.
2 klimam van, egy plafonba epitett Aermec - es mivel egyszer megmihalylott (meg telen is kell a hutes mivel a szaunak alatt vagyunk es valahogy a meteres betonon is atjon a meleg) berakattunk egy split klimat is. Az Aermec nem fokban van - fali tekeros tavszabalyzoja van. Most le tud menni 17-ig, mivel a klima kompresszorokba visszatero meleg vizbul kivesszuk (a zokxigent meg) a meleget egy hocserelovel es az futi a medenceket. Igy a kompi is effektivebb (hidegebb viz jon ki belole).

Amugy egy hete a vihar utan volt 26 fok es 85-90% paratartalom. Az nekem rosszabb, mint a 36 fok 30% paratartalom.
Az olyan volt, hogy tulajdonkeppen meg nincs melegem, de ver a hideg veritek es nem parolog el. Mocskos egy helyzet.

Egy honapja 36 fokban nyirtam fuvet, mostam kocsit. Siman birtam.
Igaz, 2 liter jeges lime limonade lecsuszott kozben es izzadtam mint a lo.
De kifejezetten jol esett.

A tegnapi nap a napimado anyosom 2 ora tengerpart utan hivta a nejem, hogy menjen erte.
Maskor egesz nap kepes napozni. Nem tudom hogy birja....

#245393 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2015. 08. 07. 10:56

Cserébe szinte korlátlanul fel tudsz öltözni, és tudsz védekezni a hideg ellen.
Meleg esetén nem ilyen egyértelmű a személyes megoldás.

Kivéve hogy amikor amcsi irodaházat látsz, ami erre a hőtartományra van építve, ott arra is van tervezve a szellőztetés. Itt meg inkább 25 fokra, aztán ha idejön az amcsi, és letekeri 22-re, vagy alá, akkor lesznek kabátban kesztyűben dolgozó szigetek és izzadtan szenvedő szigetek egymástól pár méterre, annyira nem lesz egyenletes a hőterjedés. 7 fokos szélben dolgozni szívás. Nem nagyon láttam még olyan irodaházat BP-en, ahol tényleg jól volt megoldva ez, főleg mert vegyesen rakják a kevés emberes kevés gépes pénzügyi cégeket, meg a sok gépes szardíniásdoboz sűrűségű support cégeket egy kupacba, aztán ezt hajtsd meg egy központi cuccról úgy, hogy mindkettőnek jó legyen.
...

#245394 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 07. 10:49

Utána kiírtad a kijelzőre, hogy 18 és megnyugodott?

Allitsa be amire akarja. +/-3 fok a range amit a vendeg buzeralhat.
(20 fokos szobahomersekletnel 17-23 kozott szabadon valtoztathat)
A tobbit a recepcios vagy az uzemeltetes tudja.

#245395 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2015. 08. 07. 10:50

Viccesen hangzik, de mindig is imádtam usaban, hogy használják rendesen a légkondit.
(Ilyen apróságok miatt is vágyok oda mindig)

Ja, csak ha Te imádod, akkor nekem miért legyen szar?
Make love not Wor.

#245396 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 10:05

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 08. 07. 10:51

Nekem valo hely :wub:
Banja a fene a hideget - foleg oltonyben lehet jol birni.

Az mar neccesebb, mikor 35 fokban atcsattogunk a szemben levo legendasan jo fagyizoba....
Szepen oltonyben, ahogy illik. Turisztok neznek, hogy :wtf:

Szerkesztette: FőDudu 2015. 08. 07. 10:10 -kor

#245397 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 10:05

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 07. 09:45

Milyen parton?

Sanfransisco/losangeles.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#245398 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2015. 08. 07. 11:05

Sanfransisco/losangeles.

Az masik part - vagy 3000 merfold. Total mas vilag lehet, bar pont nincsenek rola infoim.

#245399 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 08. 07. 11:02

Kivéve hogy amikor amcsi irodaházat látsz, ami erre a hőtartományra van építve, ott arra is van tervezve a szellőztetés. Itt meg inkább 25 fokra, aztán ha idejön az amcsi, és letekeri 22-re, vagy alá, akkor lesznek kabátban kesztyűben dolgozó szigetek és izzadtan szenvedő szigetek egymástól pár méterre, annyira nem lesz egyenletes a hőterjedés. 7 fokos szélben dolgozni szívás. Nem nagyon láttam még olyan irodaházat BP-en, ahol tényleg jól volt megoldva ez, főleg mert vegyesen rakják a kevés emberes kevés gépes pénzügyi cégeket, meg a sok gépes szardíniásdoboz sűrűségű support cégeket egy kupacba, aztán ezt hajtsd meg egy központi cuccról úgy, hogy mindkettőnek jó legyen.

Egyenletes 22-vel talán nem lenne baj.
Nálunk a ~45 emberre jut 6 db különálló termosztát, ami a terem szélén lévő befújókat szabályozza.
Akire fúj közvetlen, annak nyilván hidegebb van, legalábbis a hőérzete tuti alacsonyabb.
Középen meg lehet izzadni, mert a szélsők meg se várják, hogy beálljon normális hőmérséklet, hanem egyből lekapcsolják.

Picit játékelméletes ez is. Inkább mindenkinek szar, néhányak önzősége miatt, mint hogy kicsit engedjen, és elfogadható legyen mindenkinek...

#245400 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 07. 11:04

Ja, csak ha Te imádod, akkor nekem miért legyen szar?

Te fel tudsz venni egy pulcsit és máris nem szar neked.
Én nem lehetek fürdőgatyában, nekem marad a szar, választási lehetőség nélkül.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12268
  • 12269
  • 12270
  • 12271
  • 12272
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.