Idézet: Iguana - Dátum: 2015. 11. 23. 12:48
Napi DHL: másfél hete rendeltem okosságot EU-n kívülről egy ismerősöm címére. Múlt hét szerdán be is esett a futár, de kért plusz 44€-t, valószínűleg adó. Ismerősnél nem volt ennyi kp, kártyával nem lehetett fizetni, így megegyeztek, hogy másnap újra kihozza a futár a csomagot. Azóta nem jelentkezett. Ma felhívtam a DHL-t, hogy möfaszan a csomaggal. Holnap de. 11 és du. 5 között valamikor megjelenik a futár.
Nagyjából az anyja picsáját.
A vicc az, hogy a eladó 2 hét körülre saccolta a kézbesítést, a DHL meg megoldotta, hogy tényleg annyi legyen...
Ez lófasz, rákontrázok, dulva lesz-
Napi DHL. Egyik ügyfelünk Török irodájában a usernek megmakkant a notija, beszopta a Kripto vírust. Notit itt adtuk neki, úgy vitte ki magával. Mondtuk neki, hogy küldesse el a diszket hozzánk, megpróbáljuk a lehetetlent, ha nem tudjuk helyreállítani, akkor ledaráljuk és kap egy új rendszert. Elküldte DHL-el a vinyót, értéknek pedig megadott valami 135 euro-t

De, hogy ezt honnan vette ezt nemtudom, mert sose került ennyibe újonnan sem.
Nembaj, ideér a diszk .hu-ra, jön a dhl-től levél, hogy hohóóó ezt vámolni kell, igazoljam számlával, hogy ez mennyibe kerül. Mondom az embernek, hogy nincs számlám, mivel ezt a terméket nem vettük. Oké, de akkor miért írták rá, hogy 134euro? Hát mondom honnan tudjam, valszeg betippelték. Oké, igazoljam akkor az árát. Belinkeltem neki aktuális aqua.hu meg 1-2 random bolt aktuális árlistáját, hogy ember, ez annyibe került újkorában, már használt nem éri a felét se, az meg kb 3-5ezer ft. De neki akkoris kell számla.

mondom ember, fogja már fel, hogy nincs számla mivel nem került eladásra a termék, ez nem egy tranzakció, a vinyó azért jön ide, hogy visszaküldjük. Oké, van olyan opció, hogy garanciális javítás miatt kerül be az országba, ebben az esetben igazolni kell, hogy a cuccot 2héten belül visszaküldtük, akkor visszafizetik a pénzt. Nade nem bírtak leszakadni arról, hogy kell a számla. Kinti céggel irattunk egy kamuszámlát, rajta szerepelt 15euro a diszkért, mintha megvettük volna. Erre megint beakadt a lemez, hogy most miért 15euro, mikor 134 volt megadva értéknek.

Kell nyilatkozat arról, hogy adminisztrációs hiba miatt változott az értéke. Megírom a papírt, aláírom, bescannelem, elküldöm. Erre jönnek, hogy jaaaa ez a kinti embertől kell a nyilatkozat

Mondom ember, a usernek nincs gépe, hogyafaszba várjuk el, hogy nyomtasson, scanneljen, emailezzen. Már a számlát sem tudtam hogy csinálta,de mindegy is.
Oké ezen túllendültünk, aztán elkezdtek kérni vámokmányokat meg ilyen papírokat, amikről azt sem tudom, hogy micsodák

Visszaírtam neki, hogy ember, nem ezzel foglalkozom,nemtudom mit akarnak, amit eddig kért azt megadtam. Nemtudok többet tenni, vigyék vissza a lemezt a feladóhoz az ő költségére.
És a legszebb az egészben, hogy ez volt 1 hónap. Eközben kapott a user egy ssd-n egy új rendszertelepítést. Az ssd-t már itteniértelmes futárszolgálattal küldtük ki. Múlthéten csütörtökön vette fel a futár, ma már a user arról bootolt be

A régi diszkje még mindig a dhl-nél van, nem került vissza hozzá

ez mekkora lol már szerinted?

mondjuk beleraktam egy genius egér dobozába az ssd-t, sztem kurvára nem akarták megvámolni.