HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13229
  • 13230
  • 13231
  • 13232
  • 13233
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#264601 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 11. 23. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 23. 09:00

Aszondja, hogy ott a csákó a kis havi 700nettójával keresi a legkevesebbet.
Végülis most kaptak 2.5 millió dollárnyi befektetést. Friss cég, kb 1-1.5 éves, önjáró autók programozásával foglalkoznak.

http://startupcafe.h...tt-az-adasworks

Ígéretes, viszont kitudja mi lesz ebből. Egyelőre dől a lóvé, sok a meló, passz. Srác aki ott eddig betöltötte ezt a melót, igazából csak a pénz miatt volt ott :/
Viszont az nagyon jó zseton, én meg ha egyszer elmegyek a mostani helyemről az csak a pénz miatt lesz, mert amúgy szeretek itt dolgozni, viszont a szeretetből nagyon nehéz félretenni havonta egy kecóra. Havi 7kilóval nem kéne évekig kuporgatni.

De, úgy is sok év spórolás és sok hitel kell.

#264602 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 23. 10:48

Szerinted a héten hányat nyomtam be még ez mellé? Csak érdekes lesz interjúkra járni. Ellenben hwsw-t letiltották a proxyn :-)

Milyen szakember, vagy ha egy proxy megakadalyoz barmiben? ;-) (irsz, szoval megoldottad) :-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#264603 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 11:15

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 09:38

Senki nem mondta, hogy szar az Azure Ad. Csak meg nem annyira elterjedt. Kell egy lokalis cache szerver - kulonben 'markolos Jozsiba' kabelszaggatasa miatt lehetne nagy szivas az ugyfeleknek.

Meknel meg a business support hianya a gond. Azaz szep es jo, de ha valami nem megy akkor ne varj supportot - tapasztaltad is.
Grafikusoknak meg kiadvany szerkesztoknek azonban kb alap a Mac - azt az iparagat pont nem ismerem.
Arra azonban erosen kivancsi lennek, hogy olyan kornyezetben mit muvelnek.
Van-e AD, ha nincs akkor valami linuxos/mekes (ugye a szerver platformjukat is szamoljak fel) SMB/NFS megoldassal operalnak?
Vagy egyebbel?

akármilyen fájlszerver afs megosztással?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#264604 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2015. 11. 23. 11:56

De, úgy is sok év spórolás és sok hitel kell.

Hát biztos kevesebb mintha tizedannyit tudnál félretenni. ;)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#264605 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 11:24

A Google meg az IBM azért jól megoldotta a Macek domainen belüli nagyarányú használatát. Nálunk is erőltetnek valami központi management megoldást, de egyelőre elkerültem, meg nem értékelném, ha a most még stabilan jól működő macemet egy nálam kevésbé hozzáértő barmolná központilag. Tudom, hisztis localadmin fejlesztő, a legrosszabb fajta :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#264606 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 11. 23. 11:24

A Google meg az IBM azért jól megoldotta a Macek domainen belüli nagyarányú használatát. Nálunk is erőltetnek valami központi management megoldást, de egyelőre elkerültem, meg nem értékelném, ha a most még stabilan jól működő macemet egy nálam kevésbé hozzáértő barmolná központilag. Tudom, hisztis localadmin fejlesztő, a legrosszabb fajta :)

Johetnek az infok, mert azert kivancsi vagyok a reszletekre...
Soha ne mondd, hogy soha :)

#264607 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 12:30

Johetnek az infok, mert azert kivancsi vagyok a reszletekre...
Soha ne mondd, hogy soha :)

JAMF Casper Suite az itt használt cucc neve (Facebooknál is ezt használják), aztán a Google MacOps cuccokkal kiegészítve jó.
...

#264608 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 11:48

Napi DHL: másfél hete rendeltem okosságot EU-n kívülről egy ismerősöm címére. Múlt hét szerdán be is esett a futár, de kért plusz 44€-t, valószínűleg adó. Ismerősnél nem volt ennyi kp, kártyával nem lehetett fizetni, így megegyeztek, hogy másnap újra kihozza a futár a csomagot. Azóta nem jelentkezett. Ma felhívtam a DHL-t, hogy möfaszan a csomaggal. Holnap de. 11 és du. 5 között valamikor megjelenik a futár.
Nagyjából az anyja picsáját.
A vicc az, hogy a eladó 2 hét körülre saccolta a kézbesítést, a DHL meg megoldotta, hogy tényleg annyi legyen...

Szerkesztette: Iguana 2015. 11. 23. 11:54 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#264609 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 11. 23. 11:48

Napi DHL: másfél hete rendeltem okosságot EU-n kívülről egy ismerősöm címére. Múlt hét szerdán be is esett a futár, de kért plusz 44€-t, valószínűleg adó. Ismerősnél nem volt ennyi kp, kártyával nem lehetett fizetni, így megegyeztek, hogy másnap újra kihozza a futár a csomagot. Azóta nem jelentkezett. Ma felhívtam a DHL-t, hogy möfaszan a csomaggal. Holnap de. 11 és du. 5 között valamikor megjelenik a futár.
A vicc az, hogy a eladó 2 hét körülre saccolta a kézbesítést, a DHL meg megoldotta, hogy tényleg annyi legyen...

Nekem még csak 1x volt gondom DHL-el, mikor egy futár egyszerűen csöngetés nélkül bedobta az értesítőt... Csak ott baszta el, hogy nekem az app azonnal pityeg, ha jön valami. Leszaladtam, utána és kérdeztem, hogy akkor most ezt így hogy... Mekegett, majd kijavította és odaadta csomagot. Többet nem láttam azt a faszit.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#264610 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 11. 23. 12:48

Ez lófasz, rákontrázok, dulva lesz-

Napi DHL. Egyik ügyfelünk Török irodájában a usernek megmakkant a notija, beszopta a Kripto vírust. Notit itt adtuk neki, úgy vitte ki magával. Mondtuk neki, hogy küldesse el a diszket hozzánk, megpróbáljuk a lehetetlent, ha nem tudjuk helyreállítani, akkor ledaráljuk és kap egy új rendszert. Elküldte DHL-el a vinyót, értéknek pedig megadott valami 135 euro-t :omg: De, hogy ezt honnan vette ezt nemtudom, mert sose került ennyibe újonnan sem.
Nembaj, ideér a diszk .hu-ra, jön a dhl-től levél, hogy hohóóó ezt vámolni kell, igazoljam számlával, hogy ez mennyibe kerül. Mondom az embernek, hogy nincs számlám, mivel ezt a terméket nem vettük. Oké, de akkor miért írták rá, hogy 134euro? Hát mondom honnan tudjam, valszeg betippelték. Oké, igazoljam akkor az árát. Belinkeltem neki aktuális aqua.hu meg 1-2 random bolt aktuális árlistáját, hogy ember, ez annyibe került újkorában, már használt nem éri a felét se, az meg kb 3-5ezer ft. De neki akkoris kell számla. :omg: mondom ember, fogja már fel, hogy nincs számla mivel nem került eladásra a termék, ez nem egy tranzakció, a vinyó azért jön ide, hogy visszaküldjük. Oké, van olyan opció, hogy garanciális javítás miatt kerül be az országba, ebben az esetben igazolni kell, hogy a cuccot 2héten belül visszaküldtük, akkor visszafizetik a pénzt. Nade nem bírtak leszakadni arról, hogy kell a számla. Kinti céggel irattunk egy kamuszámlát, rajta szerepelt 15euro a diszkért, mintha megvettük volna. Erre megint beakadt a lemez, hogy most miért 15euro, mikor 134 volt megadva értéknek. :omg: Kell nyilatkozat arról, hogy adminisztrációs hiba miatt változott az értéke. Megírom a papírt, aláírom, bescannelem, elküldöm. Erre jönnek, hogy jaaaa ez a kinti embertől kell a nyilatkozat :omg:
Mondom ember, a usernek nincs gépe, hogyafaszba várjuk el, hogy nyomtasson, scanneljen, emailezzen. Már a számlát sem tudtam hogy csinálta,de mindegy is.
Oké ezen túllendültünk, aztán elkezdtek kérni vámokmányokat meg ilyen papírokat, amikről azt sem tudom, hogy micsodák :omg:
Visszaírtam neki, hogy ember, nem ezzel foglalkozom,nemtudom mit akarnak, amit eddig kért azt megadtam. Nemtudok többet tenni, vigyék vissza a lemezt a feladóhoz az ő költségére.

És a legszebb az egészben, hogy ez volt 1 hónap. Eközben kapott a user egy ssd-n egy új rendszertelepítést. Az ssd-t már itteniértelmes futárszolgálattal küldtük ki. Múlthéten csütörtökön vette fel a futár, ma már a user arról bootolt be :eek: A régi diszkje még mindig a dhl-nél van, nem került vissza hozzá :Đ :lol: ez mekkora lol már szerinted? :Đ
mondjuk beleraktam egy genius egér dobozába az ssd-t, sztem kurvára nem akarták megvámolni.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#264611 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2015. 11. 23. 12:00

Nekem még csak 1x volt gondom DHL-el, mikor egy futár egyszerűen csöngetés nélkül bedobta az értesítőt... Csak ott baszta el, hogy nekem az app azonnal pityeg, ha jön valami. Leszaladtam, utána és kérdeztem, hogy akkor most ezt így hogy... Mekegett, majd kijavította és odaadta csomagot. Többet nem láttam azt a faszit.

En ma kaptam egy e-mail az egyik nemet csomagrol, hogy majd a DHL hozza.
Ha nem vennenk at, akkor 4 Euro a visszakuldesi dij amit nem kalkulaltak bele, blablabla... :blink:

'Mit Wirkung vom 01.07.2013, werden wir bei Unzustellbarkeit eines Paketes, ein Rücksendeentgelt in Höhe von 4,- EUR berechnen, sofern die Unzustellbarkeit nicht von uns oder DHL zu vertreten ist. Unzustellbar ist eine Sendung, wenn keine empfangsberechtigte Person angetroffen wird, oder die Abholfrist fruchtlos verstrichen ist, oder die Annahme verweigert wird, oder der Empfänger nicht ermittelt werden kann.'

Kivancsi leszek a hetvegen rendelt Gearbest es Tinydeal csomagok erkezesi idejere.
Mind EU-n kivulrol jon.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 11. 23. 12:18 -kor

#264612 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 11. 23. 09:44

Védett madarak legyilkolása bűncselekmény. Legalábbis ekkora tételben már biztosan.

BTK 242.§ Természetkárosítás

#264613 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 11. 23. 12:18

Igy van, termeszetkarositas miatt indult eljaras a ficko ellen.
Igazabol fura, mert ugye becsempeszni akarta a halott allatokat - azaz a termeszetkarositas (valoszinuleg) nem nalunk valosult meg.
De ez legyen a jogaszok dolga. Ettol meg szimplan a kurva anyjat... :)

#264614 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 11. 23. 11:40

JAMF Casper Suite az itt használt cucc neve (Facebooknál is ezt használják), aztán a Google MacOps cuccokkal kiegészítve jó.

Koszi!
Elmentettem oket, mint jovobeli olvasnivalot.

#264615 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 11. 23. 12:18

Ez alapján jó néhány pontot érint.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#264616 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 13:15

Kivancsi leszek a hetvegen rendelt Gearbest es Tinydeal csomagok erkezesi idejere.

Order status: Processing

Nem sietik el, na :)
...

#264617 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 11. 23. 12:20

Igy van, termeszetkarositas miatt indult eljaras a ficko ellen.
Igazabol fura, mert ugye becsempeszni akarta a halott allatokat - azaz a termeszetkarositas (valoszinuleg) nem nalunk valosult meg.
De ez legyen a jogaszok dolga. Ettol meg szimplan a kurva anyjat... :)

"b) ...az Európai Unióban természetvédelmi szempontból jelentős növény- vagy állatfaj egyedeit,..."

#264618 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 13:06

Royal-Sprint futárszolgálatról van tapasztalat? 4 éves homáros hisztit találok róluk hamar, de melyikről nem, meg újabbat sem nagyon, akár még rendben is lehetnek.
...

#264619 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 11. 23. 12:58

"b) ...az Európai Unióban természetvédelmi szempontból jelentős növény- vagy állatfaj egyedeit,..."

Kapcsolodva: "Egy kis énekesmadárból kb. egy dekányi mennyiség ehető. A kis madarak elkészítését taglaló szakácskönyvekben - vannak ilyenek is - így kezdődnek a receptek: végy húsz seregélyt. Az ábrák pedig azt mutatják, amint szép sorban heverésznek a madarak a barna szószban, csőrrel kifelé."

Madármészárlások: Vérző szárnyak

Szoval a digok megzabaljak oket ezert lovik es csempeszik a madarakat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#264620 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 11. 23. 12:58

Order status: Processing

Nem sietik el, na :)

A masodik meg csak paid...

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +