HWSW Informatikai Kerekasztal: Kheki Skin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kheki Skin Akinek kell Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 09. 02:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Wyco - Dátum: 2010. 03. 09. 01:43

Ha valami nem sikerul elsore, nevezd el 1.0-snak. Mibajodvele? https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/tongue_2.gif :)

Uhh, hol is kezdjem?

A főlapon az alfórumok felsorolásánál a kheki több árnyalatával vannak elkülönítve az egyes cellák, az jó. Ehhez hasonlóan kellene elkülöníteni a témák felsorolásánál az oldalak számozását is, illetve a hsz.-okban a láblécet, illetve az idézeteket is. Ahogy látom a régi, átmentett idézetek ugyanazt a hátteret kapták, mint maga a hsz., míg az újonnan létrejötteké meg halványzöld. Ez így erősen diszharmonikus.
A fórumok és a témák felsorolásánál is kisebbre kellene venni a cellák méretét, túl sok hely van pazarlóan a szöveg körül. Tehát ahol sok szöveget/információt kell áttekinteni, ott nem szerencsés az ennyire széttagoltság, feleslegesen sokat kell görgetni. Mondom ezt WUXGA felbontáson szemlélve.
Összességében egy leheletnyivel talán élénkebbek a színek, mint amin hosszútávon jó olvasni. Ez elsősorban a barnás/bordós színekre vonatkozik, de talán a khekin is lehetne picit árnyalni. Ha a háttér színek élénkek, nem érvényesülnek kellően a színes gombok, ikonok, egyebek.
A fejlécben a keresés gomb zöldje is újabb felesleges árnyalat a vízszintes csíkon, az lehetne a Fórum 'fül' hátterével egybeolvadó zöld is.
Az egyes témákon belüli oldalak számának felsorolása sem illik bele az összképbe.

Így hirtelen első körben legyen elég ennyi, ha ezek megvannak meglátjuk min kellene még reszelni.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#182 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: HookR - Dátum: 2010. 03. 09. 01:29

Uhh, hol is kezdjem?

A főlapon az alfórumok felsorolásánál a kheki több árnyalatával vannak elkülönítve az egyes cellák, az jó. Ehhez hasonlóan kellene elkülöníteni a témák felsorolásánál az oldalak számozását is, illetve a hsz.-okban a láblécet, illetve az idézeteket is. Ahogy látom a régi, átmentett idézetek ugyanazt a hátteret kapták, mint maga a hsz., míg az újonnan létrejötteké meg halványzöld. Ez így erősen diszharmonikus.
A fórumok és a témák felsorolásánál is kisebbre kellene venni a cellák méretét, túl sok hely van pazarlóan a szöveg körül. Tehát ahol sok szöveget/információt kell áttekinteni, ott nem szerencsés az ennyire széttagoltság, feleslegesen sokat kell görgetni. Mondom ezt WUXGA felbontáson szemlélve.
Összességében egy leheletnyivel talán élénkebbek a színek, mint amin hosszútávon jó olvasni. Ez elsősorban a barnás/bordós színekre vonatkozik, de talán a khekin is lehetne picit árnyalni. Ha a háttér színek élénkek, nem érvényesülnek kellően a színes gombok, ikonok, egyebek.
A fejlécben a keresés gomb zöldje is újabb felesleges árnyalat a vízszintes csíkon, az lehetne a Fórum 'fül' hátterével egybeolvadó zöld is.
Az egyes témákon belüli oldalak számának felsorolása sem illik bele az összképbe.

Így hirtelen első körben legyen elég ennyi, ha ezek megvannak meglátjuk min kellene még reszelni.

Huha, jo sok komment :)
Igy elsore nem nagyon igerek semmit, de meglatjuk. A felsorolt dolgok egy resze az alapskinbol jon at (pl cellameret, tudom lehet valtoztatni).
A hatterszinekre mas is mondott mar valamit, azt hiszem ez monitorbeallitas kerdese, de azt termeszetesen nem tudom h az en monitorom van rosszul beallitva v mindenki mase. Egyebkent nem akartam teljesen atvenni az eredeti skint, tehat nem erdemes ahhoz merni hogy ha ott valami BABA95 volt akkor most nemjo ha BABA90 lett :)

A kereses gomb lehetne vilagoszold, de az sztm baromi rikitoan nezne ott ki es elvonna a figyelmet. Most a skin talan 6 szint ha hasznal. (joreszt mint az eredeti mert search&replace volt a legtobb szin hexkodja, nehany kivetellel)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#183 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 19:07

Dear Wyco!

Amellett, hogy hálás vagyok az önszorgalomból végzett kitartó munkádért, véleményem szerint is kicsit élénkebb, kicsit "másabb" az általad készített khaki színű skin, mint amit a régi fórumon megszoktunk. Van arra mód, hogy teljes mértékben a régivel azonos színvilág köszönjön vissza ezen a fórumon?

Illetve van-e lehetőség arra, hogy az idézetek ablaka is alkalmazkodjon színben mindehhez? (Szintén csak úgy, mint régen.)

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#184 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 09. 18:07

Dear Wyco!

Amellett, hogy hálás vagyok az önszorgalomból végzett kitartó munkádért, véleményem szerint is kicsit élénkebb, kicsit "másabb" az általad készített khaki színű skin, mint amit a régi fórumon megszoktunk. Van arra mód, hogy teljes mértékben a régivel azonos színvilág köszönjön vissza ezen a fórumon?

Illetve van-e lehetőség arra, hogy az idézetek ablaka is alkalmazkodjon színben mindehhez? (Szintén csak úgy, mint régen.)

Üdv: Piftuka

Hátizé :) Az idezetek az egyszerubbek, azt konnyu atszabni, mindamellett nem tudom pontosan hogy az eredeti eredeti mennyire milyen volt, de majd utanakeresek.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#185 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 20:25

Félreértések elkerülése végett. A hsz.-om óta, azaz a mai napon már fakult a kheki háttérszín, nem? Legalábbis úgy tűnik. :think:

A keresés gombbal kapcsolatban félreértettél, csak azt mondom, hogy a vízszintes csík színe ne a keresés gomb mélyebb pasztel zöldje legyen, hanem a Fórum fül hátterének alsó, azzal érintkező zöldje.

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#186 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: HookR - Dátum: 2010. 03. 09. 19:25

Félreértések elkerülése végett. A hsz.-om óta, azaz a mai napon már fakult a kheki háttérszín, nem? Legalábbis úgy tűnik. :think:

A keresés gombbal kapcsolatban félreértettél, csak azt mondom, hogy a vízszintes csík színe ne a keresés gomb mélyebb pasztel zöldje legyen, hanem a Fórum fül hátterének alsó, azzal érintkező zöldje.

En egy centit nem valtoztattam rajta :)

#187 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Wyco - Dátum: 2010. 03. 09. 19:31

Hátizé :) Az idezetek az egyszerubbek, azt konnyu atszabni, mindamellett nem tudom pontosan hogy az eredeti eredeti mennyire milyen volt, de majd utanakeresek.

"Eredeti, eredeti" alatt természetesen az ezt megelőző fórum frissítés (inviteles téma, szürke-zöld skin, stb.) előtti állapotra gondolok. :)

#188 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 09. 19:28

"Eredeti, eredeti" alatt természetesen az ezt megelőző fórum frissítés (inviteles téma, szürke-zöld skin, stb.) előtti állapotra gondolok. :)

Ertem en :)

#189 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Wyco - Dátum: 2010. 03. 09. 20:28

En egy centit nem valtoztattam rajta :)

Akkor már - kizárásos alapon - bizonyára tegnap kiégette a retinámat. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/d3.gif

Na de komolyan. Ami nekem nagyon hiányzik, hogy a fórum főoldalán látható különböző kheki árnyalatok (mert ott nagyon jól mutatnak egymás mellett, főleg a világos, 1 pixeles elválasztással) így egymás mellett máshol is visszaköszönjenek:
- A hsz. láblécének (Ahol a 'Jelent', 'Szerkeszt', 'Válasz', 'Multiidézés' gombok vannak) háttere legyen olyan, mint a hsz. értékelésének világosabb kheki színe, tehát olvadjon össze azzal (vagy akár lehet más, a hsz. hátterétől eltérő kheki árnyalat, mindegy, csak legyen ott is árnyalatbeli változatosság).
- A hsz.-ban az idézetek és a szerkesztés tényét közlő sor háttere is legyen a világoszöld helyett különböző árnyalatú kheki, mint a főoldalon.

Illetve 2-3 pixellel kevesebb helyet kellene hagyni a cellákban a szöveg körül, hogy kompaktabb legyen a megjelenés.

Ezek azok, amik számomra nagyon hiányoznak.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#190 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: HookR - Dátum: 2010. 03. 09. 20:35

Akkor már - kizárásos alapon - bizonyára tegnap kiégette a retinámat. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/d3.gif

Na de komolyan. Ami nekem nagyon hiányzik, hogy a fórum főoldalán látható különböző kheki árnyalatok (mert ott nagyon jól mutatnak egymás mellett, főleg a világos, 1 pixeles elválasztással) így egymás mellett máshol is visszaköszönjenek:
- A hsz. láblécének (Ahol a 'Jelent', 'Szerkeszt', 'Válasz', 'Multiidézés' gombok vannak) háttere legyen olyan, mint a hsz. értékelésének világosabb kheki színe, tehát olvadjon össze azzal (vagy akár lehet más, a hsz. hátterétől eltérő kheki árnyalat, mindegy, csak legyen ott is árnyalatbeli változatosság).
- A hsz.-ban az idézetek és a szerkesztés tényét közlő sor háttere is legyen a világoszöld helyett különböző árnyalatú kheki, mint a főoldalon.

Illetve 2-3 pixellel kevesebb helyet kellene hagyni a cellákban a szöveg körül, hogy kompaktabb legyen a megjelenés.

Ezek azok, amik számomra nagyon hiányoznak.

Na sorban akkor :)
A szineket valahogy ugy ahogy a csatolt kepen?
A lablec nem tudom hogy megoldhato-e, nem emlekszem h lattam footer div blokkot a cssben de ez nem zarja ki h nincs, meg kene nezzem.
A kompakt megjelenest csak akkor hogyha a masik skint is atszabjak, mert nem akarom hogy az egyik ilyen legyen a masik meg olyan.

Csatolt fájl:

#191 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Wyco - Dátum: 2010. 03. 09. 21:47

Na sorban akkor :)
A szineket valahogy ugy ahogy a csatolt kepen?

A lábléc pont fordítva csináltad. :) Úgy értem az értékelésnél látható, világosabb kheki szín kellene a láblécnek.

Idézet

A lablec nem tudom hogy megoldhato-e, nem emlekszem h lattam footer div blokkot a cssben de ez nem zarja ki h nincs, meg kene nezzem.

Jó lenne, mert így, hogy az aláírás hátterét is érinti, nem az igazi.

Idézet

A kompakt megjelenest csak akkor hogyha a masik skint is atszabjak, mert nem akarom hogy az egyik ilyen legyen a masik meg olyan.

Ezen ne múljon! :kibicnek semmi se drága smiley:
A kompaktság bármelyik meglévő és elkövetkezendő skin hasznára válna. :)

Az idézetek hátterére vonatkozóan. Az árnyalatok ezen kombinációja valahogy nem az igazi. Az eredeti táblázatnak volt egy kerete is, esetleg próbáld meg a keretet meghagyni, és legyen olyan világos színű, mint, ami a fóoldalon is elválasztja a cellákat.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#192 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 22:39

Oksi, alkalmasint megnezem :) Nem igerem h ma, holnap biztos nem mert nem leszek itthon, de betervezem :)

#193 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 10:12

Wyco, az skinezési probléma, hogy a korábban látható "keretek", elválasztóvonalak az új fórummotorban nem jelennek meg. Kicsit minden a "levegőben" lóg, bár ezt már jópáran leírták előttem, amikor az új, "szellősebb" fórumszerkezetet kritizálták.

Szóval megoldható, hogy egy-egy hozzászólásnál az Avatart és a fórumozó adatait tartalmazó rész egy szép függőleges kerettel el legyen választva a "hozzászólásdoboztól", valamint utóbbi az aláírástól, stb.?

#194 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 10. 09:12

Wyco, az skinezési probléma, hogy a korábban látható "keretek", elválasztóvonalak az új fórummotorban nem jelennek meg. Kicsit minden a "levegőben" lóg, bár ezt már jópáran leírták előttem, amikor az új, "szellősebb" fórumszerkezetet kritizálták.

Szóval megoldható, hogy egy-egy hozzászólásnál az Avatart és a fórumozó adatait tartalmazó rész egy szép függőleges kerettel el legyen választva a "hozzászólásdoboztól", valamint utóbbi az aláírástól, stb.?

Megnezem, de lehet ezzel hetvegeig varnotok kell majd, mert elegge rohanos napjaim vannak.

#195 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 23:14

Masik topikbol bemasolom.

Nahh, ilyet tudok. Az osztalyzast es a gombokat nem tudom egy sorba hozni de kivettem 10px paddinget.
A felso resz barnajat nem csinalom meg, megmondom oszinten nem tetszik es most egoista leszek ezzel kapcsolatban.

Kép

Az idezetek hatterszinevel nem foglalkoztam, majd ranezek arra is.

#196 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 00:48

Ezzel valaki kisegithetne. A bal oldali blokkot nem tudom megnagyobbitani. Pixeles magassagot nem akarok, mert az ugye fix.
Most ez a kod:

Kép

.author_info {
	text-align: left;	
	font-size: 0.9em;
	border-right: 1px solid #e7e4c3;
	margin: 0 px;
	width: 225px;
	float: left;
	background: #dbd8ba;

}

Mint latjatok az also reszt atszabtam egy cseppet. Lejjebb vettem a sorkozt is.

Szerkesztette: Wyco 2010. 03. 11. 00:49 -kor

#197 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 10:57

Ez elég jól sikerült Wyco, de valóban jó lenne, ha a bal oldali blokk alja leérne az aláírás blokk aljáig.

Kérdések:
- A "jelzés", "értékelés", "hozzászólás", "múltidézés", "szerkesztés" gombok nem kerülhetnek átt a hozzászólás feletti barna sávba, amely a hozzászóló nevét tartalmazza? A "jelzés" és "értékelés" nagyjából az avatarblokk jobb oldali vonalához, a többi gomb pedig a barna sáv jobb oldalához lenne csoportosítva

Ezzel lehetne nyerni oldalanként jó pár hozzászólásnyi helyet a fórum számára, mert az alsó, gomboknak fenntartott sávot meg lehetne szüntetni, s egyúttal így a sokak által kívánt "tömörség" még jobban érvényesülne.

- Meg tudod valósítani a régi "pepita" dizájnt, amely úgy nézett ki, hogy minden második hozzászólás a HWSW "military" színárnyalat világosabb, és minden második hozzászólás a sötétebb változatát kapta háttérnek.

Azért volt jobb, mert "optikailag" még kevésbé tűnt "egybefolyónak" az egy-egy fórumoldalon fellelhető hozzászólástömeg, sokkal kényelmesebb olvashatóságot és áttekinthetőséget biztosított.
(Jelenleg az egy színű hozzászólásháttér miatt az egyes hozzászólásokban látható sokkal nagyobb, "szellősebb" helyek ellenére is fárasztóbb, kevésbé áttekinthetőbb a fórum.)

#198 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:05

Sorban :)

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 11. 09:57

Ez elég jól sikerült Wyco, de valóban jó lenne, ha a bal oldali blokk alja leérne az aláírás blokk aljáig.

Igen, jo lenne, de nem tudom a modjat. Azert kerdeztem a koddal :)

Idézet

Kérdések:
- A "jelzés", "értékelés", "hozzászólás", "múltidézés", "szerkesztés" gombok nem kerülhetnek átt a hozzászólás feletti barna sávba, amely a hozzászóló nevét tartalmazza? A "jelzés" és "értékelés" nagyjából az avatarblokk jobb oldali vonalához, a többi gomb pedig a barna sáv jobb oldalához lenne csoportosítva

Ezzel lehetne nyerni oldalanként jó pár hozzászólásnyi helyet a fórum számára, mert az alsó, gomboknak fenntartott sávot meg lehetne szüntetni, s egyúttal így a sokak által kívánt "tömörség" még jobban érvényesülne.

Szerintem ez a PHP elrendezeben van benne, nem CSS-ben. Szoval nem rajtam all (de ha valaki jobban ert hozza, kosson bele)

Idézet

- Meg tudod valósítani a régi "pepita" dizájnt, amely úgy nézett ki, hogy minden második hozzászólás a HWSW "military" színárnyalat világosabb, és minden második hozzászólás a sötétebb változatát kapta háttérnek.

Azt hiszem nem, a CSS-ben nem latok utalast arra hogy a hsz-eknek ket class-a lenne mint a forumokban az alforumoknak. Tehat azt hiszem ez is PHP (reszint), de mondom megint aki ert hozza szoljon bele, nem vagyok egy nagy CSS magus.

#199 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 11:59

Urak, igy valahogy?

Csatolt fájl  hwsw_fejlecbe.JPG (40,8K)
Letöltések:: 31

Szerk: igen, szandekosan van keretben az egesz, a vonal szine legyen sotet de nem kell feltetlenul #000000-nak lennie, a fejlecben levo ertekelo meg PU, Barat gombok szinet nem tudtam modositani, de erdemes lenne ott a vilagosabb khekit alkalmazni, akkor nem kellene a keret hogy elkulonuljon.

Samott

Szerkesztette: Samott 2010. 03. 11. 12:03 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#200 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 11. 10:59

Urak, igy valahogy?

Csatolmány hwsw_fejlecbe.JPG

Szerk: igen, szandekosan van keretben az egesz, a vonal szine legyen sotet de nem kell feltetlenul #000000-nak lennie, a fejlecben levo ertekelo meg PU, Barat gombok szinet nem tudtam modositani, de erdemes lenne ott a vilagosabb khekit alkalmazni, akkor nem kellene a keret hogy elkulonuljon.

Samott

De ez most CSS vagy csak egy mockup?

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó