HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért vagy még itt? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért vagy még itt? Értékeld a témát: *---- 1 szavazás

#201 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 13. 21:24

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. febr. 13., szombat - 20:49

Aztán nem fogja kockás pléden megmutatni a legújabb gerincprotézisét 

Jaj, dehogynem.
A novemberi 30 naposa után is egyből rohant, és oldalnyi képpel bombázta meg a topikot.

(Majdnem lázadtam is, hogy tán harmadoltak, de nem: utánaszámoltam, és napra pontosan jött.)
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#202 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 01:44

Megnézném hogy hasonló IP-ről nincs e egy friss reg az oldalon :)

Szerkesztette: Virus9AX 2010. 02. 18. 01:44 -kor

#203 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 17:44

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 1:44

Megnézném hogy hasonló IP-ről nincs e egy friss reg az oldalon :)

Kockásodik a pléd?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#204 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 12:35

a pléye®... :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#205 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 18:42

Nem is az én plém.

#206 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 24. 17:59

Idézet

Dr. Szöszi (teszt fórum): Én úgy látom, az elmúlt években a hávéesvé nagyívben tett a fórumozók véleményére. A tavaly májusi( ? fixme ) nagy átalakítás óta a fórum szakmai része eltűnt, már csak a csettopikok futnak.
Meg néhány agyament fórumozó kirohanásainál jön össze egy kis röhögésre a siserahad.

Ilyen szoktatással csoda lenne, ha érdekelne egyáltalán bárkit is, milyen lesz a fórum.
Ha lesz fórum, belenézünk, ha nem lesz, másba nézünk bele.

Teljesen egyetértek ezzel. Kiegészíteném még azzal, hogy úgy érzem az első nagyobb "tisztogatások" és "megreformálások" után kialakult egyfajta belterjesség. Főként a csetelők és sok számjegyű hozzászólással rendelkezők között kiegészítve néhány "téma specifikus" emberkével. A régi de csak kevés (pár ezres) hozzászólással rendelkező vagy a kevésbé aktív tagok és főleg az újoncok kérdéseit vagy akár válaszait teljesen ignorálják, holott közben egymás kérdéseire/offolásaira rendre válaszolnak.
Tavalyi nagy változásról meg csak annyit mondanék, hogy elszaporodtak az újoncok által lehetetlennél lehetetlenebb helyeken megnyitott témák. Talán ők sem értik ezt a fene nagy logikát?

#207 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 18:12

Idézet: KaLeun - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 17:59

Teljesen egyetértek ezzel. Kiegészíteném még azzal, hogy úgy érzem az első nagyobb "tisztogatások" és "megreformálások" után kialakult egyfajta belterjesség. Főként a csetelők és sok számjegyű hozzászólással rendelkezők között kiegészítve néhány "téma specifikus" emberkével. A régi de csak kevés (pár ezres) hozzászólással rendelkező vagy a kevésbé aktív tagok és főleg az újoncok kérdéseit vagy akár válaszait teljesen ignorálják, holott közben egymás kérdéseire/offolásaira rendre válaszolnak.
Tavalyi nagy változásról meg csak annyit mondanék, hogy elszaporodtak az újoncok által lehetetlennél lehetetlenebb helyeken megnyitott témák. Talán ők sem értik ezt a fene nagy logikát?

Szerintem ez nem így van, kit érdekel, hogy kinek hány hozzászólása van, engem biztos nem. Adott esetben persze érdmes figyelembe lehet venni, ha valami bizalmasról van szó, például bolha, de máshol elégnek kéne annak lennie, ha valaki normálisan viselkedik. Ha nem így van, akkor az sajnálatos. :)

#208 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 19:21

Én mindig meglepődök, amikor egy 2001-2003-ban regisztrált, 20-30 hozzászólást írt delikvens hirtelen megszólal.

Két dolgot szoktam először megnézni: először a kérdés dátumát, hogy ne válaszoljak 4 hónapos kérdésre. Utána a kérdező érkezési dátumát, hogy el tudjam helyezni a kibertérben.

Persze sokat dob a latba a hozzászólás külleme is.

#209 Felhasználó inaktív   skeeter2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 07. 00:51

Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 19:21

Én mindig meglepődök, amikor egy 2001-2003-ban regisztrált, 20-30 hozzászólást írt delikvens hirtelen megszólal.

Két dolgot szoktam először megnézni: először a kérdés dátumát, hogy ne válaszoljak 4 hónapos kérdésre. Utána a kérdező érkezési dátumát, hogy el tudjam helyezni a kibertérben.

Persze sokat dob a latba a hozzászólás külleme is.

Na én például az első nevemmel elég sokat és aktívan fórumozgattam évekig. Aztán hirtelen úgy tűnt, hogy az "alsó-középkategóriás site moderátora vagyok, ezért itt fogok rendezkedni" szemléletet sok illetékes átvette, valamint kiderült, hogy jó lenne végre pénzt is csinálni - így mind a fórumon napról-napra jöttek elő a teljesen értelmetlen korlátozások, a topicpakolgatási hisztéria, illetve a bukórepülésben csökkenő színvonalú tartalom, így jó ideig nem éreztem különösebb ingert, hogy ide járjak.

Pár hónapja kíváncsiságból benéztem. Örömmel láttam, hogy 1-2 régi ismerős arc még mindig itt van, akinek szívesen olvastam a hozzászólását, bár még többen hiányoztak. Kevésbé örömmel láttam, hogy sok témában a 4-5. topic felülről több hónapos az utolsó hozzászólást tekintve. Elborzadva láttam, hogy a tartalmat sajtóközlemények, jobb esetben azok átiratai, illetve nagyon erősen alányalós, PR szagú cikkek alkotják zömében.

Az látszik, hogy a bannollak, kiraklak, átmozgatlak, letöröllek, átszerkesztelek mozgalom elérte célját, a fórum gyakorlatilag tetszhalott. A híreket tekintve pedig máshonnan kell tájékozódni. :-) Pontosan úgy látom én is, mint ahogy sokan korábban: valami eltört, és már nem a régi a HWSW.

(Üzleti szempontból persze teljesen érthető az erős irányváltás, pénz kell, fikára senki nem fizet, aligha tudna megjelenni manapság egy olyan cikk, mint amit MZ írt anno a UPC kábeltévéről...:))))

#210 Felhasználó inaktív   skeeter2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 01:15

Plusz még egy dolog: az a generáció, ahova én is tartozom, akik késő gyerekkorukban úttörőként ismerkedtek meg az IT alapjaival, 18-20 évesen lelkesen fórumozott, BBS-ezett, gépet reparált, driver után kutatott (kb a 75-80 között születettek) közben felnőtt. Családja lett, mással telik az ideje, vagy nem volt már kedve lépést tartani a fejlődéssel, és lemorzsolódott.

Sok ismerősöm van, aki anno gimi végén, egyetem elején fejből fújta az összes friss árlistát, álmából felkelve el tudta sorolni az éppen keresett alaplapok 10-es listáját - ma már azt sem tudná megmondani, hogy kell egy image file-t elkészíteni. Változnak az idők.

#211 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 07. 06:59

Idézet: skeeter2 - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 1:15

...

Érdekes megfigyelés, de ha nem fórumozol rendszeresen, nem tudom, honnan jött az, hogy bannollak-kiraklak-átmozgatlak-lakatollak. Egyedül a bolhán van kiemelt tevékenység ilyen oldalról (talán nem szükséges magyarázni az okát), a fórum többi részén minimális az ilyen jellegű aktivitás, ha a bejelentéseket megnézed, egy-két renitens van rendszeresen, és néha egy-egy tag beesik pihenőre, ez mindenütt előfordul. Persze, hogy ebből sértődés van, de ha szép szóval nem ér célt az ember, akkor nem várjuk meg, amíg elfajul-arra tényleg senki sem kíváncsi, nem hiszem, hogy a barátok közt jeleneteinek vérbőségét akarjátok itt is látni. Az áthelyezés miért probléma? Egy, a témát tekintve relevánsabb területre rakva sokkal jobb esély van a válaszokra is, az áthelyezett témára mutató link helyben is megmarad: Mi ezzel a gond? Egyébként hamarosan okafogyott lesz érvelésünk, az új motorban a vázolt problémáid meg fognak oldódni.

A generációt tekintve igazad van, de azért tegyük hozzá, hogy legtöbb ilyen ismerősöd vélhetően nem informatikával foglalkozik, így nem meglepő, hogy nem fúj fejből árlistákat, vagy nem tud egy képfájlt elkészíteni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#212 Felhasználó inaktív   skeeter2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 14:29

Nekem igazából ez nem probléma, időről-időre benéztem (olvasni), és láttam, hogy még mindig az áthelyeztem, bezártam téma megy. Szerintem messze nincs itt akkora forgalom, ami ilyen következetes rendrakást követel meg - de nekem tényleg mindegy, nem az én látogatószámomat érinti a probléma :)) Mindig a Fidonet jut az ilyesmiről eszembe, azok is addig szabályoztak meg rendezkedtek (volt az egésznek vagy 300 felhasználója), hogy a végén ott maradtak magukra 5-en.

A generációval kapcsolatban igaz, a legtöbben nem IT-vel foglalkoznak, viszont az újonnan felnőtteket valahogy már nem sikerült megszólítani. Elmúlt az akkori "újdonság" kor varázsa, emlékszem, mennyi mindent meg lehetett csinálni a neten is, amit ma már nem.

#213 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 09:10

Vazzeeee.. Új fórummotor, új skin, új fícsörök... Mingyán sikítok. :oops:

Azt hiszem régóta már csak rémüldözni járok ide. :fear:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#214 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 03. 09. 12:19

én csak voltam innentől. max, csak ha problémám van, oszt kérdezek. bookmarkolva a topikot. ez így részemről átláthatatlan, nehezen használható. bye-bye.

Szerkesztette: avman 2010. 03. 09. 12:21 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#215 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 15:57

Sziasztok!

Búcsúzni jöttem. Még tavaly év végén elpattant bennem valami a HWSW fórummal kapcsolatban, kicsit besokkaltam. Tartottam 3 hónap szünetet, most április elején újra kiértékeltem hogy van-e még értelme a fórumozásnak. A 3 hónap alatt semmi igényem nem merült fel ilyen irányban, tehát csak megszokásból csináltam már egy ideje ezek szerint.

Nem akarom okolni a fórumot, biztos én is megváltoztam hiszen 2001-ben kezdtem a HWSW regisztrációt. Azóta eltelt 9 év majdnem, ez sok idő. A kezdeti keménymag kikopott, kibannolódott, esetleg családos lett és fórum helyett játszik a gyerekével mondjuk. Mindegy is.

Nem zárom ki a lehetőségét hogy ha valami érdekes vagy örömteli történik, akkor esetleg berakjam a képét a Dlágaszágos topikba, de ahogy nézem már megint át lett variálva minden, talán meg sem találom a vonatkozó témát.

Szóval minden jót kívánok Nektek, további jó fórumozást és élményeket. Úgy éreztem hogy bunkóság lett volna csak úgy eltűnni, pár évet azért boldogan fórumoztam én is, talán jól esik annak a pár megmaradtnak ha elbúcsúzom. Mivel személyesen nagyon keveset ismerek közületek így ez kicsit olyan netesen személytelen.

Üdv!
.
.
.

#216 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 02. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: donphobos - Dátum: 2010. 04. 02. 15:57

Sziasztok!

Búcsúzni jöttem. Még tavaly év végén elpattant bennem valami a HWSW fórummal kapcsolatban, kicsit besokkaltam. Tartottam 3 hónap szünetet, most április elején újra kiértékeltem hogy van-e még értelme a fórumozásnak. A 3 hónap alatt semmi igényem nem merült fel ilyen irányban, tehát csak megszokásból csináltam már egy ideje ezek szerint.

Nem akarom okolni a fórumot, biztos én is megváltoztam hiszen 2001-ben kezdtem a HWSW regisztrációt. Azóta eltelt 9 év majdnem, ez sok idő. A kezdeti keménymag kikopott, kibannolódott, esetleg családos lett és fórum helyett játszik a gyerekével mondjuk. Mindegy is.

Nem zárom ki a lehetőségét hogy ha valami érdekes vagy örömteli történik, akkor esetleg berakjam a képét a Dlágaszágos topikba, de ahogy nézem már megint át lett variálva minden, talán meg sem találom a vonatkozó témát.

Szóval minden jót kívánok Nektek, további jó fórumozást és élményeket. Úgy éreztem hogy bunkóság lett volna csak úgy eltűnni, pár évet azért boldogan fórumoztam én is, talán jól esik annak a pár megmaradtnak ha elbúcsúzom. Mivel személyesen nagyon keveset ismerek közületek így ez kicsit olyan netesen személytelen.

Üdv!

:hello: :(
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#217 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 21:15

Üzenet megtekintéseIdézet: donphobos - Dátum: 2010. 04. 02. 16:57

Sziasztok!

Búcsúzni jöttem. ...

Azért, ha majd mentél egy kört az új motoroddal, egy képet beszúrhatsz a topikba. :cool:

#218 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 13:44

Nem tudom miért vagyok még itt, szar az egész. Legjobban a kedvencek elbaszása fáj.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#219 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 19:44

Még annyit, hogy az új fórummotor(főleg a fórum kinézete) eléggé elszottyant, de egyébként is keveset járok ide mostanában, unalmas lett(nekem) a fórumozás, nincs is rá annyi időm, mint régen, van is jobb dolgom meg eleget nézek melóban két monitort egyszerre...ez van.

Szerkesztette: spidey 2010. 05. 13. 19:56 -kor

#220 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 12:01

Baratom!
Mit varsz ezektol az emberektol?
Ezek mar nem emberek...hanem bitek...
Megbuktunk!
Neha meg egy-ket dobbenetes ego elokerul...
Es akkor elgondolkodunk,hogy...mit is csinaltunk!

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.