Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 19:21
Én mindig meglepődök, amikor egy 2001-2003-ban regisztrált, 20-30 hozzászólást írt delikvens hirtelen megszólal.
Két dolgot szoktam először megnézni: először a kérdés dátumát, hogy ne válaszoljak 4 hónapos kérdésre. Utána a kérdező érkezési dátumát, hogy el tudjam helyezni a kibertérben.
Persze sokat dob a latba a hozzászólás külleme is.
Na én például az első nevemmel elég sokat és aktívan fórumozgattam évekig. Aztán hirtelen úgy tűnt, hogy az "alsó-középkategóriás site moderátora vagyok, ezért itt fogok rendezkedni" szemléletet sok illetékes átvette, valamint kiderült, hogy jó lenne végre pénzt is csinálni - így mind a fórumon napról-napra jöttek elő a teljesen értelmetlen korlátozások, a topicpakolgatási hisztéria, illetve a bukórepülésben csökkenő színvonalú tartalom, így jó ideig nem éreztem különösebb ingert, hogy ide járjak.
Pár hónapja kíváncsiságból benéztem. Örömmel láttam, hogy 1-2 régi ismerős arc még mindig itt van, akinek szívesen olvastam a hozzászólását, bár még többen hiányoztak. Kevésbé örömmel láttam, hogy sok témában a 4-5. topic felülről több hónapos az utolsó hozzászólást tekintve. Elborzadva láttam, hogy a tartalmat sajtóközlemények, jobb esetben azok átiratai, illetve nagyon erősen alányalós, PR szagú cikkek alkotják zömében.
Az látszik, hogy a bannollak, kiraklak, átmozgatlak, letöröllek, átszerkesztelek mozgalom elérte célját, a fórum gyakorlatilag tetszhalott. A híreket tekintve pedig máshonnan kell tájékozódni.

Pontosan úgy látom én is, mint ahogy sokan korábban: valami eltört, és már nem a régi a HWSW.
(Üzleti szempontból persze teljesen érthető az erős irányváltás, pénz kell, fikára senki nem fizet, aligha tudna megjelenni manapság egy olyan cikk, mint amit MZ írt anno a UPC kábeltévéről...

)))