HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért vagy még itt? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért vagy még itt? Értékeld a témát: *---- 1 szavazás

#41 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 13. 21:06

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 17:15

Csak kíváncsiságból kérdem az illetékes elvtársoktól:

Mennyi most és mennyi volt 1-2-5 évvel ezelőtt az átlag havi hozzászólások száma?

Úgyis hamisítanak statot, ami jól mutat. Én váltás után 1.5 napig ide sem néztem, vagy a valami. De most tudom mérni, majd megfigyelek.
Make love not Wor.

#42 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 13. 21:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 22:06

Úgyis hamisítanak statot, ami jól mutat. Én váltás után 1.5 napig ide sem néztem, vagy a valami. De most tudom mérni, majd megfigyelek.

Az előző fórumváltáskor nem kaptunk hamis adatokat, akkor egyszerűen közölték, hogy az aktiv felhasználók száma üzleti titok.
Még pár reform a hwsw-n és nem lesz titok, hogy ez a szám a nullához tart, de már balról.

#43 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 21:13

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 21:24

A HWSW a napi 5-6 hírrel...

Khm, a HWSW-n napi átlagban legalább 10-12 hír fut. Maradjunk a tényeknél, ha egy mód van rá. :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#44 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 22:34

Évente félszer nézek a főoldalra, de azért a fórumlinknél lévő popupkép öl... "Indíts egy topicot!" - Majd olvasd a használd a keresőt, duplikált téma, igénytelen topicnyitás és társai postokat :D
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#45 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 23:05

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 23:34

Évente félszer nézek a főoldalra, de azért a fórumlinknél lévő popupkép öl... "Indíts egy topicot!"

Mikor még nem ment a fórum, akkor én is meglestem, de nyomtam pár cikket is. Ez a topiknyitós buzdítás azért mindent vitt.
Make love not Wor.

#46 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 00:25

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 22:13

Khm, a HWSW-n napi átlagban legalább 10-12 hír fut. Maradjunk a tényeknél, ha egy mód van rá. :)

üdv

R.

Valóban nem voltam teljesen pontos, az elmúlt 30 napban 7.7 hír jelent meg - legalábbis ennyi került RSS-re a Google trends szerint.

De ezek csak a számok. A gond az, hogy mind a hírportál, mind a fórum elvesztette kezdeti varázsát, bár más-más okok miatt.

Szerkesztette: MisterY 2009. 06. 14. 00:26 -kor

#47 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 02:16

nekem még mindig az ff gyorslinkjében a legelső a sorban, skin ide skin oda.
igaz sokat vesztett a varázsából a fórum... van hogy régi topicok archívumát olvasom vissza, évekre visszamenőleg.

nem hiszem, hogy temetni kellene a fórumot. de tény, hogy valami elveszett belőle ...

miért vagyok itt még ? hálózatok topic, bmf-nik topic. többit nem találom, mert nagyon szétbrmolták, amik egy helyen volt. de most már kedvem sincs őket megkeresni.

-C0pp3rM!n3-

#48 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 02:46

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 23:55

Nálam Wizard hibája az egész. Ő rángatott ide, hogy itt kérdezzek valamit, oszt itt ragadtam. Pedig pár hetet az életemből, meg pár kilowattot a számláról megspórolhattam volna, ha nem kerülök ide soha :D

na szép, fogd csak rám....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#49 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 08:14

Valószínűleg első körben a Google hibája, de nem emlékszem. :D Aztán meg a Kanizsa topic-é, de már félig kihalt sajnos. :(

#50 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 09:26

Szintén guglival keveredtem ide anno, IC7-es lap Win9x-s SATA driverével kapcsolatban, egy kánikulától vibráló nyári napon. Az idő tájt milyen jókat flémeltem Win9x vs. WinNT - sebesség vs. stabilitás témában (charlie-val és Kecsöppel, tényleg ő is eltűnt) és mekkora fikaharcot folytattam SiS ellenesként. Az ellenlábas ebben szabiii volt akkor (őt se látni)  :D  Ó, a régi szép idők  :wub:  Talán igaz se volt.

Ez nemsokkal az IPB motorra váltás után volt. Ami elsőre nagyon tetszett, az a társaság, az avatarok és a smiley-k voltak, és eleinte nagyon sokáig a default skint használtam. Azt szoktam meg az előző törzshelyemen, a HardwareOC fórumon, ahonnan utóbb véglegesen átszoktam ide.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 06. 14. 09:53 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#51 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 09:26

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 9:20

Én a php programozásba lesek be néha, meg a vicctopicba. Meg a közoktatási rendszergazdákba, de az eltűnt valahová.....

A szervereknél megtalálod.

#52 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 10:28

Érdekes kérdés. Nos, 2002-2003 környékén eléggé pörgött a fórum, sok-sok érdekes dolgot olvastam. Aztán nálam a hwsw szerepét szépen átvette a Ph, sokkal komolyabb, szerteágazóbb, sokkal több hírrel. Ide már csak megszokásból járok, de most már vagy 1-2 éve jóval kevesebbet szólok hozzá, max olvasok pár topikot lap/cpu/vga/Gameware +Sziget témában. Régen elég sok időt töltöttem itt, ma már csak benézek az említett témákba és ennyi. Olyan, nem is tudom, sótlan, színtelen-szagtalan lett a fórum. Részben vszeg azért, amit már írtak mások, h kivesztek néhányan/kitiltottak néhány karakteres embert. De hát ez van.
Egyébként tényleg, engem is érdekelne néhány statisztika, pl. mennyi a napi hsz-ok száma, hány user jelentkezik be, hogyan változik az oldallekérdezések száma. Hogy csak én érzem úgy, h lassan de biztosan haldoklik a fórum, vagy adatok is alátámasztják...

Szerkesztette: joshua7 2009. 06. 14. 10:30 -kor

Semper Fi

#53 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 10:52

azt amúgy meg lehetne tudni, hogy miért lett szétcincálva a menü ennyire ?

-C0pp3rM!n3-

#54 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 13:22

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 12:26

Aki még maradt a régiek közül, az a társaság miatt maradt, nem a szakmai tartalomért.

Ez jól illik rám.  :)

2001-ben jöttem át Inquisitor javaslatára a dühöngőből:D
Akkor pusztán egy problémára kerestem a megoldást.
Eleinte inkább read-only voltam, viszont megfogott a közösség.
Aztán itt maradtam.
Annyira ez lett a kedvenc helyem, hogy más fórumokon nem is igazán vagyok aktív.
Akkori fórumozok egy része (nem egytől közülük sokat tanultam) már nincs itt.
Sosem felejtem Laa-Yosh és T2k mit alkotott a vga topicban.  :Đ
A fórum igen aktív és színes időszaka volt ez, szakmai tartalommal de adott valami pluszt is ami itt tartott.
Mára ez megváltozott.
Igaz nem kis nosztalgiával tekintek erre az időszakra.
Viszont látom ez már nem az a fórum.
Nem pörög már annyira és nem is olyan szakmai.
A társaság még itt tart. Nah meg a megszokás.  :cool:
Szóval még maradok.  ;)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#55 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 13:41

Érdekes és számomra elgondolkodtató téma...
Több nagy fórumozóval ellentétben én egy évvel később regisztráltam, mint lehetett volna.
Alapvetően valami netes keresővel (talán a guglival, talán valami mással) keveredtem erre a fórumra. A keresgélés célja a vízhűtéssel foglalkozó témák felkutatása volt (akkor még gyári sehol sem volt, de akkor is az építés fogott meg). Aztán - mivel más dolgot is csináltam a számítógéppel - más topikokat is el kezdtem látogatni.

Miért ragadtam meg itt?
Alapvetően azért, amiért anno máshol sem ragadtam meg: színvonal. Egyszerűen nem találtam egy olyan magyar nyelvű fórumot, amelyen ennyire komoly és hozzáértő fórumtársak értekeztek normális stílusban. Többi - majd'hogy szó szerint óvoda (tisztelet a nagyon kevés kivétel).
Azért maradtam itt, mert ez nem nagyon változott. Sok itt történt dologgal nem értettem egyet, amikor azok történtek. Én is emlékszem még T2K-ra, lameXre, és még sorolhatnám az innen kidobott (okot szolgáltattak rá, minden bizonnyal), szakmailag nem nagyon vitatható fórumépítőket. Aztán persze menet közben is az ember megismer jópár nicket - akár személyesen is, akiknek a fórumról való eltűnése után mindig is egy-egy űr marad utánuk.
Ez az egyik ok, ami miatt még ha itt is vagyok, annyira már korántsem, mint évekkel ezelőtt.
Bár kezdetek óta tudom és élek is a szerint, hogy ez azért egy mégiscsak egy fórum és bizony van ezen kívül is élet, már tényleg csak így látom :)
Változnak az idők, változom én, az érdeklődési köröm, más dolgok mozgatnak, mint hét éve. Több a felelősségem is más és mások irányába. Volt idő, amikor baromi jól megvoltunk páran egy-egy csettopikban (főként Topichalál ™), amikor szinte a nap minden órájában aktívan ott voltunk páran. Aztán az a csapat is szétszéledt, a vele nagyjából párhuzamosan futó Dumaparty-ba már nem nagyon éreztem, hogy át kellene mennem. Ott volt valami változás, amit megéreztem...
Ez után már egyre kevésbé, de itt voltam, főleg read-only-ban, szakmai témákban. Van, ahova most is irogatok - illetve irogattam, mert egyelőre nem nagyon találom meg ezeket a topikokat.

Na, nem untatlak tovább titeket. Lényege, hogy én is, a fórum is, a környezetem is folyamatosan változik. Ez gondolom a fórumot elhagyó, régi tagoknál is játszik a háttérben.
Még nagyon nem gondolkodtam el azon, hogy másik fórumra kellene mennem. Vannak nyilván olyanok, ahol egy-egy téma jobban pörög, mint itt, de itt eddig legalább egy helyen megvolt minden - számomra.
Bár ezzel a skinváltással nem tudom, mennyire változik ez meg. Ha volt ráérős időm, olvasgattam itt néha olyan topikokat is, amelyeket addig soha, vagy nagyon ritkán. Ezekkel a színekkel viszont ilyet biztosan nem teszek, a szemem ennél többet ér.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#56 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:54

Idézet: Mono - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 14:41

Ezekkel a színekkel viszont ilyet biztosan nem teszek, a szemem ennél többet ér.

Mivel külső progival megoldható hogy ne a temetői fórumskinet bámuljam igy engem már nem érdekel.Beállitottam azóta olyan mint régen szerencsére.Köszönet a fórumtársaknak akik ezt kitalálták,én hardveres vagyok sose értettem ilyenhez  ;)

Szerkesztette: djculture 2009. 06. 15. 14:54 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#57 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 15:30

Idézet: djculture - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 14:54

Mivel külső progival megoldható hogy ne a temetői fórumskinet bámuljam igy engem már nem érdekel.Beállitottam azóta olyan mint régen szerencsére.Köszönet a fórumtársaknak akik ezt kitalálták,én hardveres vagyok sose értettem ilyenhez  ;)

So-so. Nekem is be van állítva (elsők között kerestem a megoldást itt a fórumon, szintén nagyon hálás vagyok nekik :up: :cool: )
A gond csak az, hogy viszonylag sok gépről, több helyről látogattam eddig a fórumot, ezek közül pedig kevesebb, mint a felén van IE-től eltérő böngésző,  melyekre - úgy láttam - nem nagyon készült megoldás, emellett ennyi helyre nincs módom telepíteni sem ezeket a bővítményeket...
Otthon persze telepítve vagyon :up:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#58 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 15:50

Idézet: Mono - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 16:30

So-so. Nekem is be van állítva (elsők között kerestem a megoldást itt a fórumon, szintén nagyon hálás vagyok nekik :up: :cool: )
A gond csak az, hogy viszonylag sok gépről, több helyről látogattam eddig a fórumot, ezek közül pedig kevesebb, mint a felén van IE-től eltérő böngésző,  melyekre - úgy láttam - nem nagyon készült megoldás, emellett ennyi helyre nincs módom telepíteni sem ezeket a bővítményeket...
Otthon persze telepítve vagyon :up:

Mondjuk az biztos hogy elgondolkodtató az a hozzáállás hogy ennyire nullába veszik a fórumtagokat.Egy alapvető kérés volt hogy legyen más fajta skin is ne csak ez a temetői.Szerintem kompromisszumot lehetett volna kötni és nem is kellett volna feltétlen a barnát visszaállitani.Többet megalkotni berakni hogy kilehessen választani és nyugodalom lett volna mert mindenki kapott valamit.De nem lehet mert ez igy találta ki valaki.Egész országunkra ez jellemző pár ember miatt szív mindenki,mert ők majd kitalálják mi a jó nekünk :p 
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#59 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 20:22

Kép -ért! :cool:
„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#60 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 20:22

Annak idején a Bolhán jól tudtam vásárolni (eladni kevésbé, de kinek mi megy jobban), találtam egy-két jobb topicot (szakmait, szigetet egyaránt), és megragadtam a Más világban, segíteni, kisebb mértékben tanulni (mindig van honnan). Most, hogy összekavarták az egészet, összekerült a Windowszal, valószínűleg nem fogok mazsolázgatni a topicok közt, feltehetőleg hagyom a francba az egészet.

Részemről sajnálom, de ez van.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5