Érdekes és számomra elgondolkodtató téma...
Több nagy fórumozóval ellentétben én egy évvel később regisztráltam, mint lehetett volna.
Alapvetően valami netes keresővel (talán a guglival, talán valami mással) keveredtem erre a fórumra. A keresgélés célja a vízhűtéssel foglalkozó témák felkutatása volt (akkor még gyári sehol sem volt, de akkor is az építés fogott meg). Aztán - mivel más dolgot is csináltam a számítógéppel - más topikokat is el kezdtem látogatni.
Miért ragadtam meg itt?
Alapvetően azért, amiért anno máshol sem ragadtam meg: színvonal. Egyszerűen nem találtam egy olyan magyar nyelvű fórumot, amelyen ennyire komoly és hozzáértő fórumtársak értekeztek normális stílusban. Többi - majd'hogy szó szerint óvoda (tisztelet a nagyon kevés kivétel).
Azért maradtam itt, mert ez nem nagyon változott. Sok itt történt dologgal nem értettem egyet, amikor azok történtek. Én is emlékszem még T2K-ra, lameXre, és még sorolhatnám az innen kidobott (okot szolgáltattak rá, minden bizonnyal), szakmailag nem nagyon vitatható fórumépítőket. Aztán persze menet közben is az ember megismer jópár nicket - akár személyesen is, akiknek a fórumról való eltűnése után mindig is egy-egy űr marad utánuk.
Ez az egyik ok, ami miatt még ha itt is vagyok, annyira már korántsem, mint évekkel ezelőtt.
Bár kezdetek óta tudom és élek is a szerint, hogy ez azért egy mégiscsak egy fórum és bizony van ezen kívül is élet, már tényleg csak így látom

Változnak az idők, változom én, az érdeklődési köröm, más dolgok mozgatnak, mint hét éve. Több a felelősségem is más és mások irányába. Volt idő, amikor baromi jól megvoltunk páran egy-egy csettopikban (főként Topichalál ), amikor szinte a nap minden órájában aktívan ott voltunk páran. Aztán az a csapat is szétszéledt, a vele nagyjából párhuzamosan futó Dumaparty-ba már nem nagyon éreztem, hogy át kellene mennem. Ott volt valami változás, amit megéreztem...
Ez után már egyre kevésbé, de itt voltam, főleg read-only-ban, szakmai témákban. Van, ahova most is irogatok - illetve irogattam, mert egyelőre nem nagyon találom meg ezeket a topikokat.
Na, nem untatlak tovább titeket. Lényege, hogy én is, a fórum is, a környezetem is folyamatosan változik. Ez gondolom a fórumot elhagyó, régi tagoknál is játszik a háttérben.
Még nagyon nem gondolkodtam el azon, hogy másik fórumra kellene mennem. Vannak nyilván olyanok, ahol egy-egy téma jobban pörög, mint itt, de itt eddig legalább egy helyen megvolt minden - számomra.
Bár ezzel a skinváltással nem tudom, mennyire változik ez meg. Ha volt ráérős időm, olvasgattam itt néha olyan topikokat is, amelyeket addig soha, vagy nagyon ritkán. Ezekkel a színekkel viszont ilyet biztosan nem teszek, a szemem ennél többet ér.