HWSW Informatikai Kerekasztal: Mátrix - társadalmi háttér - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mátrix - társadalmi háttér Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 30. 07:54

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 9:24

... Watson Warhammer 40k könyvei, abból is főleg az Űrgárdista, a többi az olyan futottak még, de az az egy az nagyon odabasz.

Űrgárdistából mekkora filmet lehetne már csinálni!  :smoker: (vagy gamét)

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#122 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 08:02

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 8:43

Nem tudom, nekem az nem zseniális alapfelvetés hogy átmész a fél galaxison és koppra ugyanolyan emberek élnek ott, mint itt, csak x-100 évvel lemaradva. Ettől Hal Clement elképzelése a nem is geoidforma, a sarkoktól az egyenlitő felé változó gravitációjú bolygóval sokkal komolyabb.

OK, akkor nem zsenialis felvetes, de mindenkeppen erdekesebb alaphelyzet mint ez az agycserelos, vilagmegvalto ize... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#123 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 08:46

Idézet: Samott - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 8:02

OK, akkor nem zsenialis felvetes, de mindenkeppen erdekesebb alaphelyzet mint ez az agycserelos, vilagmegvalto ize... ;)

Samott

Nekem se az agycserélés jött be, hanem az a poszt-apokaliptikus világ, amiben erősen Fallout-os dolgok visszaköszöntek, szerintem simán volt a blekk ájzölnél magyar aki meritett onnan.
Nem minden jön be persze abból se, ez az Út (The Road) pl geci nyomasztó, ahogy Besson első filmje, a Végső harc is.

#124 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 08:47

Idézet: td - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 7:54

Űrgárdistából mekkora filmet lehetne már csinálni!  :smoker: (vagy gamét)

Beteg egy állat az a fószer, az biztos, a többi nekem lapos volt, de állitom a gárdista van olyan beteg mint Barkertől a Korbács, vagy Lovecraft néhány sikerültebbje.

#125 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 22:16

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 14:36

De mindez akár az álom része is lehet.

Ilyen elven az egész film lehet álom :)

Nekem világosan lejött, hogy amikor ott félrecsúsztak a dolgok a memóriás cégnél, onnantól nem álom, de már jó régen néztem, és majd megnézem újra.

#126 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 23:26

Pont ez az, hogy addig nem álom, hogy elmegy a céghez, onnantól nem tudja ő sem, hogy maga a cég oldotta meg ilyen profin a kémsztoriba átvezetést, vagy a valóságot éli meg.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#127 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 09:49

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 0:26

Pont ez az, hogy addig nem álom, hogy elmegy a céghez, onnantól nem tudja ő sem, hogy maga a cég oldotta meg ilyen profin a kémsztoriba átvezetést, vagy a valóságot éli meg.

Én is erre tippelek. Szerintem a "balul sikerült" beültetés a program része, ami tkp. hihetővé teszi az "ügyfél" számára az egészet.

#128 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 10:53

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 9:49

Én is erre tippelek. Szerintem a "balul sikerült" beültetés a program része, ami tkp. hihetővé teszi az "ügyfél" számára az egészet.

Jaja. Én is így gondolom.
Philip K. Dick: Palmer Eldritch három stigmája 5 fejezeténél tartok, most már kezd benne valami történni, nem könnyű olvasmány. Melóban szoktam olvasgatni, de egyhuzamban nem is bírnám az tuti.
Daedalus is the Internet

#129 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 11:55

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 11:53

Jaja. Én is így gondolom.
Philip K. Dick: Palmer Eldritch három stigmája 5 fejezeténél tartok, most már kezd benne valami történni, nem könnyű olvasmány. Melóban szoktam olvasgatni, de egyhuzamban nem is bírnám az tuti.

Igen, a közepétől indul be, az elején csak látszólag érdektelen információkkal meg egy banális üzleti háromszöggel terhel.

#130 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 14:19

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 23:26

Ma megnéztem ...
Valóban, átmegy a kamera az ő nézőpontjába, elhomályosul a pár sor szöveg a képernyőn, és utána kezdődik.
Bár a cselekmény tök másik szobában van, ahol ő nincs ott. Elég fura lehet azt álmodni, hogy ott se vagyok, de valami történik.

Viszont a technikus előtte mondja, amikor megnézi az emlékeket, amit adni akarnak, hogy nahát, kék égbolt a Marson ... és a végén valóban az lesz. Persze ez lehet csak véletlen is, hogy álmában is kék égbolt lett volna, de nem sikerült az álom.

Végülis ha úgy vesszük, hogy ott nem ébred fel valójában, akkor viszont álom az egész.
Sőt, akkor beleragadt az álomba, mert lelőtte a dokit, aki ki tudta volna vezetni.

Mondjuk én már ott elbuktam volna a dolgot, amikor az elején az asszony figyelem elterelésből mondta, hogy akár meg is kötözheti :D

#131 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 16:31

Wiki>

The film explores the question of reality versus delusion, a recurrent topic in Philip K. Dick’s works. The plot calls for the lead character and the audience to question whether the character’s experience is real or being fed directly to his mind. There are several visual and informational clues which point in both directions. Verhoeven plays up the intentional ambiguity to the very end and no definitive answer is ever given. Thus,
the viewer is left wondering whether or not the events actually happened, if the entire story is simply the memory purchased at Rekall gone terribly awry, or if in fact Rekall had simply delivered on its original promise of “action” and “adventure.”

Egyértelműen arra hajtottak, hogy ne derüljön ki, álom vagy valóság az egész, és ilyen jó kis viták alakuljanak ki :D

Szerkesztette: Rocketjump 2009. 08. 01. 16:31 -kor

#132 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 07:15

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 16:31

Egyértelműen arra hajtottak, hogy ne derüljön ki, álom vagy valóság az egész, és ilyen jó kis viták alakuljanak ki :D

Aham. Végülis másodszori megnézésre rájöttem.
Ha a memória cégnél nem ébred fel valójában, akkor álom az egész onnantól.

Csak mikor először néztem (jó 10-15 éve már, vagy talán több is), akkor nekem az úgy jött le, hogy ott valóban felébredt, nem is gondoltam arra, hogy az csak álom.

#133 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 02. 12:41

Egyébként Swarczi nagyon sokat tett a Totall Recallért, nélküle sose csinálják meg filmen, sokan belevágtak és belebuktak(Dino De Laurentis, David Cronengberg). Pl a főszereplőknél is egész nagy volt a szórás: Richard Dreyfuss, Patrick Swayze, William Hurt, vmikor a nyolcvanas évek elején indult a projekt aztán miután mindenkinek beletört a bicskája került vhogy Swarczi kezébe a forgatókönyv és nagyon megtetszett neki(ugyanaz a szerző páros írta mint az Alien-t) és megvette a jogokat. Ö vette be a buliba Verhoeven-t a Robotzsaruban láttott teljesítménye után és vágtak bele együtt a projektbe és mint láthatttuk nagyon jól tették. Nekem egyik kedvenc filmem, ofc ott van polcon eredeti DVD-n  :cool:

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#134 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 12:43

Hogy buktak bele?
Nem fejezték be a forgatást?
Vagy befejezték, de nem lett siker belőle?

#135 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 12:48

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 12:43

Hogy buktak bele?
Nem fejezték be a forgatást?
Vagy befejezték, de nem lett siker belőle?

Wikipedián keress rá, elég jól leírják a sztorit (magyarul), multkor már belinkeltem. :)
Daedalus is the Internet

#136 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 08:17

Idézet: td - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 12:41

Egyébként Swarczi nagyon sokat tett a Totall Recallért, nélküle sose csinálják meg filmen, sokan belevágtak és belebuktak(Dino De Laurentis, David Cronengberg). Pl a főszereplőknél is egész nagy volt a szórás: Richard Dreyfuss, Patrick Swayze, William Hurt, vmikor a nyolcvanas évek elején indult a projekt aztán miután mindenkinek beletört a bicskája került vhogy Swarczi kezébe a forgatókönyv és nagyon megtetszett neki(ugyanaz a szerző páros írta mint az Alien-t) és megvette a jogokat. Ö vette be a buliba Verhoeven-t a Robotzsaruban láttott teljesítménye után és vágtak bele együtt a projektbe és mint láthatttuk nagyon jól tették. Nekem egyik kedvenc filmem, ofc ott van polcon eredeti DVD-n  :cool:

Kb mint a Watcmen, azt is akartam már Gilliamtól az isten faxáig mindenki forgatni az utóbbi 10 évben. De igy kurva nagy lett, ahogy lett :D

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó