HWSW Informatikai Kerekasztal: Környezettudatosság a hétköznapi életben - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Környezettudatosság a hétköznapi életben Sokszor csak nem tudjuk mit kéne tenni Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 23:16

Idézet: Netmaster - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 7:46

Megkésve bár... de sebaj, jövőre is lesz karácsony. Le a csomagolással!

Stop Wrapping@Facebook
Csomagolási tippek

Ez hülyeség.
Amiből csomagolópapírt gyártanak, azokat a fákat direkt azért ültették.
Ha nem kellene a csomagolópapír, a fát se ültették volna. Ugyanúgy nem létezne, mintha a papír miatt vágták volna ki.

Másrészt meg hogy nézne ki, ha egy 25 éves térképbe bugyolálva adnám át az ajándékot?
Noormális??? :)

#182 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 23:18

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 17:17

Ehez mit szoltok! Mennyire kornyezettudatos?1

2030-ig atomeromu epulhet Erdelyben, a Roman kormanyozas szerint. Az e terminalt kb. 700 megawattos teljesitmennyel szeretnek letrehozni 2.015-ig.   A kovetkezo helyek kerultek szoba epites celjabol. Mint:-Brasso, Nagyszeben, Arad, temesvar vagy esetleg Kolozsvar, Velemenyem szerint  a legjobb a kolozsvari lenne vagy netan a brassoi, hogy legyen a mostani kozelebe.
A mostani mukodo atomeromu Romaniaban jelenleg Cernavodan mukodik, 700-700 megawattos teljesitmenyu es Romania teljesitmenyenek mintegy 18 %-kat egesziti ki.  A Cernovodai atomeromuvet meg Ceausescu elvtars idejen kezdtek epiteni.
Elso reaktorat 1.996-ban inditottak be, a masodikat pedig 2.007 oszen. Forras: Minden ami fontos

U.i Ezenkivul meg elelejtettem meg emliteni a Dobrudjai szeleromuveket amelyeket a becsi Siemens gyar inditott be, amely 1000 kw-at teljesitmenyel mukodik. 

A turbinából távozó gőzre gondolsz, hogy környezettudatos-e?
Az teljesen tiszta víz.

#183 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 04:30

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 23:16

Ez hülyeség.
Ha nem kellene a csomagolópapír, a fát se ültették volna. Ugyanúgy nem létezne, mintha a papír miatt vágták volna ki.

Másrészt meg hogy nézne ki, ha egy 25 éves térképbe bugyolálva adnám át az ajándékot?

Akárhogy is van, becsomagolod az ajándékot, odaadod valakinek, aztán öt perc múlva megy a kukába/hulladékgyűjtőbe a csomagolás. Bravó! Mennyivel több értelme akár ajándékzacskóban is adni, amit ki tudja hányszor fel lehet használni?
És lehet, hogy a térkép nem túl értelmes, azért van ott vagy féltucat másik ötlet. A dobozra is azt mondod, hogy hülyeség?

#184 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 31. 08:57

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 23:16

Ez hülyeség.

És a fából a csomagolóanyag az csak úgy lesz? A festése is fából van?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#185 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 08:59

Idézet: des - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 13:10

ehh. Én 4 boltban kerestem pár hete 100wattos izzót, de sehol nem volt. Ez már gyanus is lehetett volna, de betudtam, hogy nincs készlet, vagy kereslet rá, vagy valami. :omg: Aztán neten utána néztem és láttam, hogy az EU-ban szeptembertől már nem lehet "kapni" hagyományos 100w izzókat (csak a készleteket lehet már csak eladni) és 3 éven belül eltünik az összes ilyen izzós dolog és csak ilyen energiatakarékosok lesznek.

Na most ezt nem értem, hogy most tényleg mind eltünik? a 25wattos is? Meg ez vonatkozik-e pl a halogén spotokra is?

Csak mert egy wc-ben pl elég egy 25 wattos izzó, meg oda eleve nem jó dolog ilyen fénycsövest venni, mert a sok kapcsolgatás nem tesz neki jót. Főleg ha az ember csak 2 percre megy be, és kb 2-3 perc mire jól bemelegszik a cső. Szóval érdekes lesz. Bár akkor lehet oda venni valami olcsó ledest.  :think:

A másik, hogy nézegettem LEDes megfelelőt a halogén 50W-os spot izzók kiváltására, de azok kb 9-10.000 ft-ba kerülnek még. Az meg baromi drága. Igaz, csak 4-5 wattot fogyasztana.

Százas körte, 8000 óra élettartammal.
http://bolthely.hu/tungsram/id/00083_Norma...0W_E27_vilagos_
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#186 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 09:38

Idézet: Netmaster - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 4:30

Akárhogy is van, becsomagolod az ajándékot, odaadod valakinek, aztán öt perc múlva megy a kukába/hulladékgyűjtőbe a csomagolás. Bravó! Mennyivel több értelme akár ajándékzacskóban is adni, amit ki tudja hányszor fel lehet használni?
És lehet, hogy a térkép nem túl értelmes, azért van ott vagy féltucat másik ötlet. A dobozra is azt mondod, hogy hülyeség?

Nem néztem végig mindet, de ezt már régebben is reklámozták, és olyanok voltak, hogy cipősdoboz, meg hansolók.
Persze, biztos nem néz hülyének, aki megkapja, és egy cipősdobozban van az ajándék :D

#187 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 09:44

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 8:57

És a fából a csomagolóanyag az csak úgy lesz? A festése is fából van?

Persze, biztos nem 100%-ig környezetbarát, meg szennyezi a környezetet az előállítása.
De ha belegondolsz, termelünk személyenként évi X tonna vagy Y mázsa hulladékot (amiből némi ésszerűséggel bizonyára le lehetne lefaragni elég nagy hányadot).
Most akkor nehogy azon a 200 gramm csomagolópapíron spóroljunk már, az nem oszt nem szoroz, csak egy hülyeség.

Ez megint az az eset, hogy elfolyatok tűzoltótömlővel 5 köbméter vizet, és közben próbálom befogni a kis lyukat, amin elcsöpög fél deciliter. És aztán úgy állítom be, hogy ezzel lehet megváltani a világot, közben egy nagy marhaság, nem számít semmit.

#188 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 13:13

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 9:59

És mennyi egyéb anyag és tehnológiaigénnyel... amit másra akarnak használni.

Anúgy bivalyszarral is lehet fűteni, nemcsak brikettel...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#189 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 13:28

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 9:44

Most akkor nehogy azon a 200 gramm csomagolópapíron spóroljunk már, az nem oszt nem szoroz, csak egy hülyeség.

Én meg azt mondom, hogy nézd meg ilyenkor mennyi külön csomagolópapíros van, meg mennyire fogy. Én meg letépem, de csajok folyton ésszel bontanak, majd újrahasznosítják, meg tök szépeket kapunk, amit "nem is lehet venni".

Én egyszerű parasztgyerek vagyok, de nagyipari PC összerakásnál is idegesít a csomagolás, teljesen felesleges egy ilyen fél-OEM gyártónak színes dobozban megvenni a VGA-t, összes tartozékkal, mikor egy dobozban, vagy zacsiban ideadhatták volna az 50 darabokat. Akkor legalább a kocsiba is befér.

Bár én vidéki gyerek vagyok, nekem csomagolás sem kellene, úgyis hamar kiderül mi van benne, egy akárminek sokszor az eredeti doboza is csilivilibb, a kocka sört meg bármi mögül kiszagolom, kár eldugni :-D
Make love not Wor.

#190 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 13:35

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 9:38

Nem néztem végig mindet, de ezt már régebben is reklámozták, és olyanok voltak, hogy cipősdoboz, meg hansolók.
Persze, biztos nem néz hülyének, aki megkapja, és egy cipősdobozban van az ajándék :D

Azokat a listákat én is nézegettem, némelyik jó ötlet (pl. napilap) de némelyik ötlet tényleg nagyon gáz (pl. más termékek kartondoboz csomagolása).

Mi mondjuk évek óta újrahasznosítjuk a karácsonyi ajándékzacskókat, nincs extra kiadás, csomagolási hulladék, szóval nem szemetelünk feleslegesen.

#191 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 13:37

didyman, van még ilyen "refurb" tartós kompakt csöved? :)

Bár igazából most az érdekel világítás témájában, hogy a halogén spot vajon mivel helyettesíthető? Mármint megfizethető kategóriában. Merthogy ilyenek vannak fölszerelve a házban, ahova jövő héten költözünk, és jó sok van belőlük. A foglalatját megnézem, ha ott leszek, mert egyelőre azt se tudom, hogy 230V-os-e, vagy el van dugva valami extra táp valahol (bár szerintem az előbbi). Nagyon szeretem a halogén fényét, kellemes hőmérsékletű, nem vibrál, meg minden, de spotok hármasával világítják be a teret, és 150W-ot egy kicsit neccesnek érzek egy helység megvilágítására. Nem a fényerejük túl sok, fővilágításnak kell is, de valami hatékonyabb jobb lenne legalább oda, ahol huzamosabban sokáig van használva. Az eddigi helyeken a normál csavaros izzók helyett be tudtuk tekerni a kompakt csöveket, a 20-23 wattosak már világítanak is valahogy (legalábbis jobban, mint a 60-as izzó, aminek a helyére most is tettem egyet), kínai akcióst igyekeztem is kerülni. A spottal szemben viszont most kissé megütközve állok, így hirtelen ami kompaktot találtam ilyen kivitelben, az csak 7W (szerintem gyengébb lehet, mint az 50-es halogén) és majdnem olyan drága, mintha LED lenne... bár az is igaz, hogy elvileg 15000 órás...

http://bolthely.hu/tungsram/id/00440_Megam...o_230V__7W_GU10

Lehet, inkább nagyon megválogatom majd, mit cserélek, mert kínai vackot továbbra se akarok... ami keveset megy, az meg úgyis eltörpül a többi dolog mellett.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#192 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 13:39

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 13:13

És mennyi egyéb anyag és tehnológiaigénnyel... amit másra akarnak használni.

Anúgy bivalyszarral is lehet fűteni, nemcsak brikettel...

400Ft-ért ebben tudod, milyen extra technológiaiigény van... Megmondom, mi lehet benne. Egyenes, nem duplaspirál wolfram, a bevezetéseken olyan lakkozás, mely nem válik el az őt körbeölelő üvegtől idővel (ez ugyanis az egyik kulcsa az izzók tervezett élettartamának), vagyis nem levegősödik meg tőle az izzó, a gáztöltet nem szennyezett annyira és pár egyéb apróság.

#193 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 14:30

Idézet: alvaro - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 14:37

didyman, van még ilyen "refurb" tartós kompakt csöved? :)

Bár igazából most az érdekel világítás témájában, hogy a halogén spot vajon mivel helyettesíthető? Mármint megfizethető kategóriában. Merthogy ilyenek vannak fölszerelve a házban, ahova jövő héten költözünk, és jó sok van belőlük. A foglalatját megnézem, ha ott leszek, mert egyelőre azt se tudom, hogy 230V-os-e, vagy el van dugva valami extra táp valahol (bár szerintem az előbbi). Nagyon szeretem a halogén fényét, kellemes hőmérsékletű, nem vibrál, meg minden, de spotok hármasával világítják be a teret, és 150W-ot egy kicsit neccesnek érzek egy helység megvilágítására. Nem a fényerejük túl sok, fővilágításnak kell is, de valami hatékonyabb jobb lenne legalább oda, ahol huzamosabban sokáig van használva. Az eddigi helyeken a normál csavaros izzók helyett be tudtuk tekerni a kompakt csöveket, a 20-23 wattosak már világítanak is valahogy (legalábbis jobban, mint a 60-as izzó, aminek a helyére most is tettem egyet), kínai akcióst igyekeztem is kerülni. A spottal szemben viszont most kissé megütközve állok, így hirtelen ami kompaktot találtam ilyen kivitelben, az csak 7W (szerintem gyengébb lehet, mint az 50-es halogén) és majdnem olyan drága, mintha LED lenne... bár az is igaz, hogy elvileg 15000 órás...

http://bolthely.hu/tungsram/id/00440_Megam...o_230V__7W_GU10

Lehet, inkább nagyon megválogatom majd, mit cserélek, mert kínai vackot továbbra se akarok... ami keveset megy, az meg úgyis eltörpül a többi dolog mellett.

Van egy kollégám, akinek webshopja van. Mindenféle izzóból van neki ledes is (halogén spot is).
Január elején el tudom küldeni a linket.

#194 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 14:49

Idézet: FőDudu - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 14:30

Van egy kollégám, akinek webshopja van. Mindenféle izzóból van neki ledes is (halogén spot is).
Január elején el tudom küldeni a linket.

Az jó, érdekel a dolog!

Közben (kissé ontopic) enyhén bosszankodom, hogy tél van, romlik az átlagom, és így kiestem a top10-ből a gassavers.org-on... 3.3l/100km, jelentős a romlás. Mondjuk ilyenkor keveset járok motorral, főleg buszozom. Környezettudatos, biztos, de olyan pocsék a menetrend, hogy szívesen elkerülném őket. Pl. direkt úgy van összeállítva, hogy késsek munkából, épp csak 10-15 percet. Ha pedig nem akarok késni, jöhetek be:
- fél órával kezdés előttre (hétköznap reggel) - ez még elmegy, bár groteszk csak ezért fél 5kor kelni;
- másfél órával előbb (hétköznap délután);
- 3 és negyed órával előbb (hétvégén délután);
- előző nap este (hétvégén reggelre).
Nálunk pontosnak kell lenni, remélhetem csak, hogy csúszóért megválthatom, amit a Volán elintéz nekem...

A táv amúgy nyamvadt 25km, avagy 2 faluval arrébb. Szeretném, ha kicsit jobban ösztönöznének a tömegközlekedés használatára... (az is segítene, ha betiltanák a dohányzást a megállókban, főleg ha esik az eső...)

#195 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 14:57

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 14:39

400Ft-ért ebben tudod, milyen extra technológiaiigény van...

Didy bácsi... nem extra, egyéb....  ;)  És másra akarják használni, tudod, recycling.  :cool:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#196 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 15:12

Idézet: alvaro - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 13:37

Az ilyenekkel két problémám szokott lenni:
- garancia: általában a "nemszokottvelegondlenni" kategóriába sorolják és a 15000 órás "garantált" élettartammal szemben a garancia az ajtóig szól, max. 1-2 hétig.
- fényerő: nincs feltüntetve vagy pedig köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Éppen ezért én is szívesen veszek megfizethető alternatívákat az 50W-os halogén és 40-60W-os reflektoros izzók helyére, mert eddig nem sok mindent találtam.

#197 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 16:15

Idézet: alvaro - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 13:37

hasonlót vettünk mi is. realm 7wattos / 8000h (de elvileg van 9wattos is belőle) és igazából a dobozára rá volt írva, hogy 200 lumen, meg 30 wattnak felel meg. (ha jól rémlik egy 75 wattos normál izzó kb 900 lumen, de az minden irányba szór)

de mivel az ilyet nem nagyon lehet fókuszálni, ezért hát elég béna. olyan helyekre jó ez, ahol közel van a fényforrás a megvilágítandó tárgyhoz (pl kirakat, stb), de fel a plafonra nem igazán jó. meglehet szokni, de a 3x50wattos halogén spothoz képest sehol sincs. (nyilván)

Szerkesztette: des 2009. 12. 31. 16:16 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#198 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 16:18

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 8:59

http://bolthely.hu/tungsram/id/00083_Norma...0W_E27_vilagos_

thx, de már megoldottam a problémát. 2x75wattal. :D és külön is lehet használni, így amikor nem kell nagy fény, akkor csak 1db 75-ös ég.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#199 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 16:19

Idézet: des - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 16:15

olyan helyekre jó ez, ahol közel van a fényforrás a megvilágítandó tárgyhoz (pl kirakat, stb), de fel a plafonra nem igazán jó. meglehet szokni, de a 3x50wattos halogén spothoz képest sehol sincs. (nyilván)

Hát, úgy nézem, ez elég jól kiesett.

Idézet

thx, de már megoldottam a problémát. 2x75wattal. biggrin_2.gif és külön is lehet használni, így amikor nem kell nagy fény, akkor csak 1db 75-ös ég.

Mi is ilyesmit csinálunk, sok helyen van "kis" és "nagy" lámpa. Most a fürdőszobában van a 2.4 wattos LED pilács, és fürdéshez tökéletes hangulatfény :) de egyébként is szinte mindig elég ott.

Szerkesztette: alvaro 2009. 12. 31. 16:21 -kor

#200 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 16:47

Idézet: alvaro - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 16:19

Hát, úgy nézem, ez elég jól kiesett.

Mondjuk ez, amit linkeltél jóval drágább, lehet "jobb" valamivel. Ez a realm ez 900Ftról volt leértékelve 400ft-ra. Ezért vettünk belőle 3at is. :) Szerintem a konyhába az elszívó alá fogom felaplikálni, mert oda jó, kb 1 méterre van a tűzhely felett, szóval oda elegendő lesz a fénye.

Szerkesztette: des 2009. 12. 31. 16:47 -kor

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.