HWSW Informatikai Kerekasztal: Környezettudatosság a hétköznapi életben - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Környezettudatosság a hétköznapi életben Sokszor csak nem tudjuk mit kéne tenni Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 08:16

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 11:07

Nehéz ügy, a gázkisüléses csövek örök rákfenéje a sávos színvisszaadás.

Akkor nem is reménykedek. Vagy igénytelenednem kell. :)
Indirektben végülis elmegy.

Állandó téma itt, de tényleg érdekes, hogy úgy szűnik meg valami, hogy nincs igazán a pótlására minőségromlás nélkül alkalmas alternatíva.
My photos

#222 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 09:58

Idézet: obersmith - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 10:04

kukáskocsi szépen egymásután beleemeli az egyterű darálójába az amúgy szétválogatott hulladékot.

Amennyire én tudom, a kocsi is rekeszes, tehát nem önti össze, csak úgy látszik.

#223 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 12:40

Idézet: toupe - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 9:58

Amennyire én tudom, a kocsi is rekeszes, tehát nem önti össze, csak úgy látszik.

Ja, inkább az a baj, ahogy a nép, az istenadta nép összeönti. Néha egészen elképesztő dolgokat látok "szelektálva", de a múltkor is pl. állt a mosószer pár, műanyagos rekeszbe dobott flakonban - pedig nyilvánvalóan, nagy betűkkel oda volt írva, hogy ilyet NE. És ez tényleg igazán egy enyhébb eset.
Érdekelne viszont, hogy hova tudnám vinni az elektronikai cuccot, és a döglött kompakt csövet (tudom, didymanhez :D amúgy fizikailag esett szét a szerencsétlen, valamelyik költözés tehetett be neki, átélt már vagy négyet, csak épp használva nem volt...). Egy helyen láttam gyűjteni ilyet, Kelenföldnél a Sasadi úti buszmegállónál álló Profiban, de az most kb. 50km-re van innen, és talán nem lenne igazán környezettudatos csak azért elégetni cca. 3l benzint, hogy megforduljak egy csővel :rolleyes: Fehérváron viszont járok gyakran, itt kéne inkább...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#224 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 12:53

Idézet

A szemetelő feltehetően pénz fejében szállítja a veszélyes hulladéknak számító darabokat idős emberektől, és miután kiszedi belőlük a használható alkatrészeket, az utcán szabadul meg tőlük. Az önkormányzat a lakosok segítségét kéri. Legutóbb egy hete a Palotai úton találtak régi tévéket. Egyszerre hármat-hármat szór szét valaki, főként a Palotavárosnak nevezett részen. Három hónap alatt 40-50 használhatatlan tévét kellett az utcákról elszállítani.

Egy környezettudatos ember fedezte fel az itt-ott előforduló esetek között az összefüggést. Véleménye szerint egy tévészerelő iparos szabadul meg így a használhatatlan termékektől. Két hónapja próbálja az önkormányzat a szemetelőt elkapni, eddig sikertelenül, ezért most már a lakosokat kérik arra, ha látják, hogy valaki autóból rakja ki a tévéket, írják fel a rendszámát, és juttassák el azt a környezetvédelmi irodára - mondta a Független Hírügynökségnek Damsits László, a Kommunális és Környezetvédelmi Iroda munkatársa.

A városban két telephelyen is fogadják az ilyen hulladékokat. A Független Hírügynökség megtudta: a Csalai hulladéklerakóban kilogrammonként 60 forintba kerülne az elhelyezésük, azaz egy tévét kb. 3600 forintért vesznek be.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#225 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 14:13

Ezt Csala miatt írtad? Imádtam, mikor egy tömött hátizsák felgyűlt fölös alkatrésszel elbicikliztem a "másik" átvevőhelyre a város tök másik oldalán (ennek jó pár éve), és ott közölték velem, hogy azt tőlem aztán át nem veszik, vigyem Csalára. Na így kötöttek ki a kukában :rolleyes: Most már el tudok nézni a telep fele, motorral fölfegyverkezve, meg hogy a jövőben Vértesacsáról járok be. Így majdnem útba esik, fölcuccolhatok a hátsó dobozba, és elvihetem. Már ha nyitva vannak reggel 6 vagy délután 6 körül, mert hogy akkor járok dolgozni/haza vagy fordítva.
Szóval jó a tipp, bepróbálkozok, ha nincs "emberközelibb" gyűjtőhely.

#226 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 15:40

Idézet: alvaro - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 15:13

Ezt Csala miatt írtad? Imádtam, mikor egy tömött hátizsák felgyűlt fölös alkatrésszel elbicikliztem a "másik" átvevőhelyre a város tök másik oldalán (ennek jó pár éve), és ott közölték velem, hogy azt tőlem aztán át nem veszik, vigyem Csalára. Na így kötöttek ki a kukában :rolleyes: Most már el tudok nézni a telep fele, motorral fölfegyverkezve, meg hogy a jövőben Vértesacsáról járok be. Így majdnem útba esik, fölcuccolhatok a hátsó dobozba, és elvihetem. Már ha nyitva vannak reggel 6 vagy délután 6 körül, mert hogy akkor járok dolgozni/haza vagy fordítva.
Szóval jó a tipp, bepróbálkozok, ha nincs "emberközelibb" gyűjtőhely.

Akár. Információ.

Elvileg a Tesóban meg az Interspárban van ilyen hulladékgyüjtő - elemekre biztosan - lehet fénycsővel is próbálkozni.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#227 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 15:24

GE/Tungsram Elegant (nem tudom mitől elegáns a spirál kivitel) elég jó fény bocsájt ki, fényerőre színképre is.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#228 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 15:33

Idézet: alvaro - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 12:40

Érdekelne viszont, hogy hova tudnám vinni az elektronikai cuccot, és a döglött kompakt csövet

http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkf/s...ulladekgy_udvar

III., Testvérhegyi út 10/a

IV., Ugró Gyula sor 1-3.

IV., Zichy Mihály u. - Istvántelki út sarok

VIII., Sárkány u. 5.

IX., Ecseri út 9.

X., Fehér köz 2.

XI., Bánk bán u. 8-10.

XIII., Tatai út 96.

XIV., Füredi út 74.

XV., Károlyi S. u. 119.

XV., Zsókavár u. végénél (a 65. szám után)

XVI., Csömöri út 2-4.

XVII., Gyökér köz 4.

XVIII., Jegenye fasor 15. mellett

XXI., Bajáki Ferenc u. 86.

#229 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 21:39

Ledes spot árak:

DMR16-1WNW Warm White 8.50
DE27-1WNW Warm White 8.50
DGU10-1WNW Warm White 8.50
DMR16-3WNW Warm White 9.70
DE27-3WNW Warm White 10.70
DGU10-3WNW Warm White 10.70
DMR16-5WNW Warm White 12.30
DE27-5WNW Warm White 12.30
DGU10-5WNW Warm White 12.30

Ez Euroban van.

#230 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 21:42

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 15:33

Álguga, ugye vágod, hogy ezek bármelyike legalább 50km-re van tőlem? :D

Fődudu, kösz a listát, agyalok, mennyit kérjek, az a baj, hogy egyben kaptunk nagyon sok spot, és nem vagyok hajlandó ennyit egyben elverni pilácsokra. Először kitaláljuk, hova lenne értelme, hol ég annyit, hogy emberi idő alatt megtérüljön.

Szerkesztette: alvaro 2010. 01. 13. 21:50 -kor

#231 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 07:39

Tudtommal a Média M-ben is van gyűjtő.
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#232 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 17. 19:40

Azért ez a tegnapi ökizés sztriptíz szeritem túl viccesre sikeredett. Legalábbis sok értelme nem volt a performancenak, de biztos sok támogatást ki lehetett nyúlni valahonnan.
Make love not Wor.

#233 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 11:50

Idézet: des - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 17:14

Ha találnék egy kamionról leesett LEDes szállítmányt, csinálnék valami hasonlót.

Egyébként az a vicces, hogy tetszőleges kiskerben ugyanannyiért kapsz egy darab erős fényű fehér ledet, mint amennyiért vehetsz egy kínai zseblámpát 6-8 leddel, amit simán szét lehet bontani. :)

#234 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 12:05

Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 11:50

Egyébként az a vicces, hogy tetszőleges kiskerben ugyanannyiért kapsz egy darab erős fényű fehér ledet, mint amennyiért vehetsz egy kínai zseblámpát 6-8 leddel, amit simán szét lehet bontani. :)

Csak a 6-8 LEDesnek kurvára nincs fénye, meg színe, meg semmi.
Make love not Wor.

#235 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 12:26

Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 11:50

Aztán meg is döglenek a LED-ek hamar benne, van ilyen nekem is, :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#236 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 12:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 12:05

Csak a 6-8 LEDesnek kurvára nincs fénye, meg színe, meg semmi.

Mi pont olyat találtunk benne, amilyenből kellett volna (ilyen kis fiókban talált USB-s baszon akartuk kicserélni a gyárilag pukkant ledet), nyilván nem csúcstechnológiát raknak bele 990-ért, de azért jóság van, ha ugyanazt megvehetnéd 1200 forint/darabért is :)

A lakást nyilván nem ezzel világítanám ki, darabra szerintem olyat nem is igen kapni.

#237 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 14:13

Na, ma jönnek meg a spotok helyére a LED-es égők, 62db LED van egy foglalatban 2k/db volt a 'foglalat' ára és a fogyasztás... :smoker: fénye is jobb, sokkal fehérebb.

Szerkesztette: Tiga 2010. 01. 20. 14:14 -kor

#238 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 15:04

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 14:13

Na, ma jönnek meg a spotok helyére a LED-es égők, 62db LED van egy foglalatban 2k/db volt a 'foglalat' ára és a fogyasztás... :smoker: fénye is jobb, sokkal fehérebb.

Milyen spotokat cseréltél velük, milyen erősek ahhoz viszonyítva, milyen a színhőmérékletük? (és ha jók, hol lehet 2K-ért jó ledes pilácsot venni?)

szerk. ha érdekel valakit, találtam itt Fehérváron pilácsgyűjtőt, kettőt is, csak a világítástechnikai boltokat kellett felkeresni, van a színház mellett, meg a Praktikernél a négyemeletes sor aljában is ilyen bolt, gyűjtővel :idea:

Szerkesztette: alvaro 2010. 01. 20. 15:06 -kor

#239 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 09:19

30W-os IKEA-ban vásárolt spotlámpa izzóit cseréltük le. Ezek 30W helyett 3W-ot fogyasztanak/db és sokkal, de sokkal fehérebb fényt adnak. A spot sárga és irányított fénye után, nagyon durván jól világítanak. Ez az a fajta LED amelyik kicsit kinyúlik a foglaltból, így nem irányított fény, hanem a lehetőségekhez képest szórt. Mikor bepattintottam őket és felkapcsoltam, azt hittem másik lakásban vagyok olyannyira megváltozott a fényhelyzet. Nagyon baba :cool:

Nemhogy belenézni, de még felénézni sem tudsz annyira durva fénye van.

2k csak nekünk volt, kb 3500Ft ennek az ára, de nekünk van lámpanagykeres ismerősünk, ő hozta ezeket.

Szerkesztette: Tiga 2010. 01. 21. 09:22 -kor

#240 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 12:02

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 9:19

30W-os IKEA-ban vásárolt spotlámpa izzóit cseréltük le. Ezek 30W helyett 3W-ot fogyasztanak/db és sokkal, de sokkal fehérebb fényt adnak.

Na épp ez érdekel, hogy mennyire, mert ahol én néztem, ott csak 6000 kelvines volt (és az is vmi 6k-ért, a 3 wattos :eek:), és az meg már nem fehér, hanem zavaróan hideg, kékes. Ezért szoktam ragaszkodni a meleg fehérhez, bár igazából legszívesebben valami semlegesebbet szeretnék, úgy talán 4000K körül :think: Csak olyan nem szokott lenni a listákon, csak hideg meg meleg.

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »